Berdych si poradil i s Tomicem a čeká ho čtvrtfinále proti Djokovičovi

1. 7. 2013, 21:47
Aktuality 139
Tomáš Berdych si po třech letech a potřetí v kariéře zahraje ve wimbledonském čtvrtfinále. Český tenista si dnes poradil s Australanem Bernardem Tomicem a může se chystat na těžký souboj o semifinále, ve středu totiž vyzve světovou jedničku Novaka Djokoviče.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych využil čas po brzkém vyřazení v prvním kole Roland Garros k přípravě na trávě a za pečlivý trénink nsklízí čím dál sladší ovoce. po dvou třísetových výhrách a zvládnutému testu proti Andersonovi si poradil i s nevyzpytatelně nebezpečným Bernardem Tomicem.

Český tenista se musel obrnit trpělivostí proti nápadité hře Tomice, který střídal rychlé míče s jakoby plachtícími, měnil rytmus hry čopy a dobře se pohyboval. Berdych se spoléhal na jisté podání a ve výměnách se snažil být co nejvíc precizní. 

O první set málem přišel, ale za stavu 6-5 odvrátil setbol po náběhu na síť. První zkrácenou hru pak sérií čtyř míčů vyhrál, další tie-break ale ve druhém setu nezvládl, když příliš chyboval. 

Zlomový třetí set se vyvíjel jako na houpačce. Berdych jako první v zápase vzal 59. hráči světa podání, vzápětí však udělal dvě dvojchyby po sobě a o výhodu přišel. Za stavu 2-3 dokonce odvracel tři brejkboly, ale uspěl, a když pak získal brejk na 4-3, jeho přítelkyně Ester na tribuně vyskočila se slovy: "Jo, pojď!" 

Berdych třetí sadu dopodával, ale musel pořád tvrdě pracovat na každý fiftýn a vždy si pečlivě připravit výměnu, aby mohl uklidit míč do rohu. Ve čtvrtém setu si vynutil jeden brejk, a když už víckrát v zápase o svůj servis nepřišel, vyhrál těsně před soumrakem bez minuty po třech hodinách hry. 

"Jsem nadšený z postupu a zvláště po tak těžkém utkání. Bernard hrál výborně a využíval všech zbraní, které na trávě fungují. Proto se cítím jako vítěz ještě lépe. Těžko jsem se dostával do returnu, trvalo mi to dva sety, ale pak jsem se začal cítit jistěji a to rozhodlo zbylé sety," řekl Berdych, který si pomohl i 24 esy. 

Do čtvrtfinále se Berdych probojoval při desátém starrtu ve Wimbledonu potřetí a poprvé od roku 2010, kdy v All England Clubu došel až do finále. 

Ve středu se o postup do semifinále utká s prvním hráčem světa Novakem Djokovičem.
S Srbem má bilanci 2-13, ale v posledním vzájemném utkání ho letos porazil na antuce v Římě z mečbolu a v roce 2010 ho zdolal právě ve Wimbledonu. "Vím, jak ho porazit. Dokázal jsem to a pokusím se o to znovu," řekl Berdych. 

Šampion z roku 2011 Djokovič letos ještě neztratil ani set, dnes porazil bez větších potíží 6-1 6-4 7-6 pětatřicetiletého Němce Tommyho Haase

"Porazit Tommyho je pro mě velmi cenné, protože ho jako hráče velmi respektuji. Jsem rád, že jsem to i přes ty drobné potíže v závěru ukončil ve třech setech," řekl Djokovič.

Veškeré očekávání britských fanoušků se bude stejně jako v minulých letech soustředit na Andyho Murrayho. Loňský finalista a druhý nasazený ve 4. kole lehce zaváhal jen ve druhém setu a Rusa Michaila Južného vyřadil za dvě hodiny a 40 minut 6-4 7-6 6-1.

Svěřenec Ivana Lendla postoupil v All England Clubu do čtvrtfinále pošesté za sebou. O semifinále se utká s Fernandem Verdaskem, kterého porazil v devíti vzájemných zápasech osmkrát. Španělský tenista dnes zastavil francouzské překvapení Kevina De Scheppera a ve Wimbledonu postoupil poprvé mezi osmičku nejlepších.

Semifinálovou účast má poprvé v historii už nyní jistou polský tenis. Ve čtvrtfinále mužské dvouhry na sebe totiž narazí 130. hráč světového žebříčku Lukasz Kubot a 24. nasazený Jerzy Janowicz, jemuž vzdal ve 2. kole Radek Štěpánek. Oba Poláci dnes zvládli pětisetové bitvy a poprvé v kariéře postoupili do grandslamového čtvrtfinále. Posledním polským čtvrtfinalistou na grandslamovém turnaji byl v roce 1980 Wojtek Fibak.

- GRANDSLAM WIMBLEDON 2013 -
(Velká Británie / Londýn, tráva, 22.560.000 liber)
pondělní výsledky (01. 07. 2013)

Dvouhra - osmifinále:
Berdych (7-ČR) - Tomic (Austr.) 7-6(4) 6-7(5) 6-4 6-4
Djokovič (1-Srb.) - Haas (13-Něm.) 6-1 6-4 7-6(4)
Ferrer (4-Šp.) - Dodig (Chor.) 6-7(3) 7-6(6) 6-1 6-1
Janowicz (24-Pol.) - Melzer (Rak.) 3-6 7-6(1) 6-4 4-6 6-4
Kubot (Pol.) - Mannarino (Fr.) 4-6 6-3 3-6 6-3 6-4
Del Potro (8-Arg.) - Seppi (23-It.) 6-4 7-6(2) 6-3
Verdasco (Šp.) - De Schepper (Fr.) 6-4 6-4 6-4
Murray (2-Brit.) - Južnyj (20-Rus.) 6-4 7-6(5) 6-1

Čtyřhra - 3. kolo:
Paes/Štěpánek (4-Ind./ČR) - Kubot/Matkowski (15-Pol.) 6-4 6-2 6-4

Smíšená čtyřhra - 2. kolo:
Brunström/Marosiová (Švéd./Maď.) - Čermák/Hradecká (12-ČR) 7-6(3) 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

139
Přidat komentář
kolapse
Vsichni jste smesni s vasema nazorama :-) :-) a hlavne tipama-kdyz Stakhovsky posle RF do Sweissu tak proc by Berdych nemohl vyhrat.Letosni bilance taky hovori zatim pro neho.Stejne jako ve vsech sportech se rozhodne na place.Tohle neni 5. s 578. hracem.Vzdy to je 50/50 ! Preju to Berdychovi,no debate.Stejne to do par let ovladnout bratri Djokovicove.Djordje & Novak
Reagovat
smazaný uživatel
ty si smiesny Tomas nema hru na Novaka

a na 3 vitazne sety uz nema vobec ziadnu sancu
Reagovat
smazaný uživatel
tak koukám, že kurs na berďu je šest. Tak blbě na tom snad není ne? osobně bych to viděl zápas Nole-Tom na 60-40, popřípadě 50-50.
Reagovat
smazaný uživatel
No 50:50 fakt teda ne, těch 60:40, možná 65:35.
Reagovat
smazaný uživatel
Já dal za 7.3 na Berďu. Já bych řek, že jste optimisti s Tomem a správný kurz by měl být tak okolo 4.
Reagovat
smazaný uživatel
Skôr 80-20..
Reagovat
smazaný uživatel
jj. plus minus autobus
Reagovat
smazaný uživatel
FINALE JE
ISTE
Andy - Novak

tie teorie o Janowizcovi a Tomasovi su smiesne :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Jste mimo vsichni:
97-03 to je ta spravna proporce;) A zaroven jedina sance na vitezstvi Rebela...nebot jak znamo vyjimka potvrzuje pravidlo;)
Reagovat
Sonja
Kolik ještě favoritů musí vypadnout, aby sis uvědomil, že nic není jisté???
Reagovat
smazaný uživatel
TOTO UZ JE ISTE
Reagovat
Sonja
Ne, není. A raději si to uvědom hned, abys pak zas nebrečel...
Reagovat
seshitec
rozdíl v Berdychově a Djokovicově hře je tak diametrálně obrovský, že by musel Nole hrát strašně špatně, a to se rozhodně v zápase na 3.vítězné sety nestane. Berdych ho nemá hlavně čím překvapit, ten bude hrát stejně furt dokola bez jediný změny taktiky až do důchodu.
Nehledě faktor psychiky je tu trochu pozapomenut....
At si sázej na Berdycha kolik chtěj, určité value tam je, to ano, ale víc jak 1 set mu vzít nemůže
Reagovat
smazaný uživatel
být Novakem, tak se bojím:
a, svojí hry na síti
b, Tomášovy hry na síti
Reagovat
Mayo
Berďa neuhrá ani set
Reagovat
smazaný uživatel
kecy, tohle bude nejméně čtyřsetovka s nepředvídatelným koncem. A je povinost hrát na tiketu berďu, pokud na něj bude kurs alespoň tři...
Reagovat
seshitec
jenže hra na síti je o připravenosti balonů a nemám obavu, že Berdych tam projede polovinu míčů...koukni na Haase jak tam vlez, tak si ho vychutnal, věř bude to podobný.
A ten pohyb na trávě by moh Djokovičoj závidět možná Becker s Edbergem :)
Reagovat
smazaný uživatel
Dík za přání. Komentování je náročný, ale tuhle profesi jsem si sám vybral a i po sedmi letech mě to baví a do práce chodím rád :) Dělat chyby je lidský, ale samozřejmě to není příjemný. Stejně jako u sportovců, ani u nás komentátorů není snadný udržet koncentraci. Málokdo si uvědomuje, že občas komentujeme třeba i 8 hodin v kuse (to mě třeba čeká zítra), a není jednoduchý po celou tu dobu bejt 100% ready, pouštět ze sebe jen zajímavý informace, hodnotit výměny, který jsou často jak přes kopírák, pořád jinými slovy.. jak píšeš o sportech, který bys bez zajímavýho komentáře nesledoval, takovou roli jsem se snažil mít u MLB, u který jsem začínal. Dneska to zpětně vidím jako tragédii, ale rád bych se k baseballu jednou zase vrátil, to je proti tenisu děsně akční sport (nechci tím spustit lavinu, ale já ho mám zkrátka pořád na prvním místě) :)
Reagovat
smazaný uživatel
nikdy Tě nelákalo dělat novináře? to musí být taky hezký zaměstnání, ne? a uvažuje nova, že bude vysílat i nějaké turnaje WTA krom Wimbledonu?
Reagovat
smazaný uživatel
sportovního novináře dělám 13 let, za Radiožurnál jsem byl na pěti olympiádách a mnoha MS (lyžování, biatlon, plavání, basket), takže na tomhle poli už nepatrnou čárku mám :))
Reagovat
smazaný uživatel
a k té druhé otázce - o WTA dlouhodobě neuvažujeme, letos přesto zařadíme dva turnaje - červencové Palermo a zářijový Quebec, obojí ale jen několik zápasů na konci týdne.
Reagovat
smazaný uživatel
aha, to je škoda.. :(
Reagovat
PetaM
Náhodou, já tě obdivuju za tvůj komentář :) Vlastně vždy se dozvím něco zajímavého, co jsem nevěděl, nebo se mi to nechtělo zjistit :D Zrovna nedávno jsem od jednoho komentátora slyšel (když komentoval tenis), že to byl hezký return a přitom to byl až backhand :D Ale tak nikdo není neomylný, jsme jen lidi :) Některé komentátory nevydýchám, ale včera se mi ten komentář Toma a Bernarda líbil :) :) Moc hezká práce :) :) :)
Reagovat
smazaný uživatel
mně pobavila hláška už ani nevím, v jakém zápase to bylo... : "Ten míč míří snad až do centra Londýna.." přitom to byl tak max. 10 cm out :D
Reagovat
smazaný uživatel
dík, ale upřímně, byl jsem docela unavenej a už jsem měl i lepší pocity, než zrovna včera.. každopádně věřte mi, že není horší pocit, než udělat chybu a vědět o ní. Pak přemýšlíte, jestli se opravit, nebo to radši nechat plavat.. a často nevíte, jak dál :) No nic, už jedu na Barrandov, chci vidět aspoň set těch H+H, tak nasly :)
Reagovat
smazaný uživatel
tak to já nebyl :)
Reagovat
PetaM
Chápu, že jsi byl unavený. Já bych byl taky. A navíc musíš krotit své pocity, nemůžeš začít nadávat na Tomáše, když něco pokazí :D To já si zanadávám, vypnu televizi a jdu se nějak odreagovat :D Ty to pořád musíš komentovat :D :D To bych asi nedal :D Jo jo, Háčka si užiješ :) Zatím :)
Reagovat
PetaM
Jooo :D :D To mě taky pobavilo :D :D Ale ono to i sedělo :D :D Out to byl hodně daleký :D :D A v tu chvíli to byla krásná hyperbola s trochou ironie :D :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
zase tak velkej out, že by ten míč letěl do centra Londýna to nebyl.. :D když jsem uslyšela, tak jsem vyprskla smíchy :D
Reagovat
smazaný uživatel
:) Ja mel jednou moznost si ho zahrat ve statech s Amikama [amatersky], a vysel jsem z toho jako uplne neschopny hrac, hlavne v poli;D)))
Jako kdyz jsi v tom, tak je to fakt parada a clovek je neskutecne prekvapeny, jak to je akcni a zabavne, zajimave atd, ale na pouhe sledovani nevim...

Pro mne, tohle je proste sport, do ktereho musis jit i osobne...
...no a komentovat to...uf...
...velke umeni...
Reagovat
Roger_Federer
fakt si tady nekdo mysli, že by Kvitova mohla vyhrat?
Reagovat
smazaný uživatel
myslí, třeba její věrní fanoušci..
Reagovat
smazaný uživatel
Pořád tě letošní Wimbledon nepoučil.
Reagovat
Roger_Federer
Musite veřit, modlit se, dat neco na charytu..Pak se musi dobře vyspat, vzpomet si na rok 2011 a snad to bude aspon mala šance na finale.
Reagovat
smazaný uživatel
já v noci moc nespím, nervy :D
Reagovat
smazaný uživatel
Pozri, fakt si niekto myslí, ze ju vyradí Flipkens?

Bartoli má slusné sance, ale ziadna tutovka to nie je.

No a uz je vo finále, takze k titulu je blizko..:)
Reagovat
PetaM
Fakt si někdo myslí, že Serena nevyhraje Wimbledon 2013? A, už se stalo .. :D :D :D :D :D Ne, sorry, je to jen sranda :D :D Petra na to má, pokud se bude snažit :D A to se uvidí :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Petra na to má, ale nesmí panikařit a dělat zbytečný chyby.. to budou zase nervy.. i když při zápasech jím čokošku, stejně už jsem shodila 3 kila.. být Wimbledon horší, tak ze mne bude anorektička :D
Reagovat
smazaný uživatel
* být Wimbledon delší...
Reagovat
smazaný uživatel
Andy Murray

teraz uz musis
!!!!!!!!!!!!!!!!!
vo finale das Djoka
Reagovat
smazaný uživatel
Az
Reagovat
smazaný uživatel
teraz mi je luto jej zranenia
bola by vitazka
Reagovat
Heather_Fedex
jak to? jsou tam dalsi hracky, kt. by ji mohly porazit...
Reagovat
smazaný uživatel
klidně mohla Vika prohrát s Petrou ve čf..
Reagovat
smazaný uživatel
No vidíš a PK má astma celoročně.
Bez něj by Vika a jí podobné byly hráčkami druhé kategorie.
Reagovat
smazaný uživatel
si robis srandu
Kvitova moze dakovat prirode ze je este tam

stastie ma riade teraz
Reagovat
smazaný uživatel
jo dělám. Ale ty ne a to je horší.
Reagovat
smazaný uživatel
to určitě :D Petra Viku porazila v SF W 2011, F TM 2011 a Madridu.. :D
Reagovat
smazaný uživatel
To bola ina Kvitova a ina Azarenka
nevytahuj tu 2 roky stare zapasy

pozri si vykonost jedne a druhej hracky a uvidis ze Petra prehra aj s amaterkami
Vicka prehrava len s Mashou a Serenou

a od TM 2011 Petra na to nema!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
to ze jej fandis neznamena ze je najlepsia

Vicka je svetova 2 a urcite ma blizsie k 1 ako Petra
ktora ide dole a doraz ani v 10 nebude
Reagovat
PetaM
To se tady tvrdí od začátku roku, že v Top 10 nebude. Bohužel k vaší smůle stále je. A dokonce bude na pozici č. 7. Takže, nějak nevidím, že by opouštěla Top 10 ... A to už je půl roku za námi. Zvláštní.
Reagovat
smazaný uživatel
OK
sa posunie vyssie

ale kto to sleduje vidi ze dlhodobo ide dole
Reagovat
PetaM
Já bych nepředvídal budoucnost :) Člověk nikdy neví, jak Petra zahraje :) Takže Amerika je otevřená. Bůh ví, jak bude vypadat :) Já bych nedělal předčasné závěry ... Z toho už jsem se poučil.
Reagovat
smazaný uživatel
takto
ona ked sa rozbehne vie hrat s kazdym

ale psychika
a vyrovnanost uz ma z toho hlava boli
Reagovat
smazaný uživatel
Petra velký zápasy umí.. bude to dnes strašně těžký (hnusný čopy od Flipkens, na které se nedá koukat.. fuj..) ale Petra se kousne (jak říkal Kotyza).. už mám nervy ted.. uklidila jsem celej byt... za chvíli půjdu vařit, tak snad nic nespálím :D
Reagovat
smazaný uživatel
No tak se nehádejte. :) Já samozřejmě nevím, jak by dopadlo čtvrtfinále Vika - Petra. Vika toho odehrála na Wimbledonu strašně málo, abych nějak hodnotil její formu. Petra mě ale taky zatím nepřesvědčila...

V jednom zápase záleží na momentální formě a jak to člověku sedne. Ovšem pokud se chcete bavit o tom, kdo je lepší (úspěšnější) tenistka, tak tady snad není třeba dlouze debatovat. Vika je momentálně výš na žebříčku, byla jedničkou, má víc turnajových titulů i víc grandslamů. Petra vede jenom ve vzájemných zápasech, ale ty jsou právě dané tím, že se ve většině případů odehrály při nejlepší formě Petry. Bilance je 4:2 pro Petru, přičemž tři výhry Petry jsou z roku 2011 (Madrid, Wimbledon, TM) a jedna z Wimbledonu 2010. Od roku 2012 se ani jednou neutkaly a myslím si, že tam už by to bylo (vzhledem ke zlepšení Viky) o něčem jiném...

Ano, jsem fanoušek Viky. Ale když napíšu, že je úspěšnější než Petra, tak mě snad nikdo nemůže nařknout ze zaujatosti... :)
Reagovat
smazaný uživatel
já se s ním nehádám a hádat nehodlám, každý at si fandí komu chce..
Reagovat
smazaný uživatel
Zaujatej jsi a budeš vždycky, pokud miluješ ty své holčiny :))))) Vika je samozřejmě lepší, o tom nemá cenu se dohadovat, ale i ona dokáže "vypnout" hlavu, není to jen doména Petry, která je za to tak kritizovaná. Já ji měla ráda (Viku), ale pár jejích excesí se mi nelíbilo a začínám ji brát jako tenistku s hvězdnými manýry. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Co se týče "vypnutí" hlavy, tak to byla Viky doména asi tak od roku 2009 do Dauhá 2011. Už tehdy na to herně měla, ale často nedokázala zkrotit nervy a ztrácela kvůli tomu dobře rozehrané zápasy. Takový nejlepší příklad je asi TM 2009... Už někdy v polovině roku 2011 jsem u ní v tomto ohledu viděl zlepšení. Tehdy to ještě na velká vítězství nestačilo (hlavně kvůli Petře a Sereně ve 3. kole US Open). Ale už to finále TM 2011 ve mně vzbudilo velkou naději do budoucna. Tehdy jsem tady doslova napsal, že "až příště bude hrát Vika nějaké velké finále, tak věřím, že ho vyhraje". A byla to pravda. Přišel rok 2012, Vika byl výborně připravená a tryskala z ní sebedůvěra. Výsledkem bylo vítězství na AO a úžasná série 26 vyhraných zápasů od začátku roku. K tomu ještě přibyly dvě medaile z olympiády a další turnajová vítězství. Jediná škoda byla toho finále US Open, kde byla Vika blízko (dva míčky), aby porazila Serenu. Tam mě to hodně mrzelo a trvalo mi pár dní, než ten smutek odezněl. Přesto si nemyslím, že by Vika v tom finále udělala něco špatně. Serena prostě lépe zvládla ty klíčové momenty a byla trochu šťastnější. Vika si ale nemusela nic vyčítat, protože do toho dala všechno... No a ještě k tomu Vika zakončovala rok na 1. místě, což je taky cenná záležitost. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Potom přišel letošní rok, před nímž spoustu lidí pochybovalo, jestli Vika dokáže navázat na svoje úspěchy. Já jsem nepochyboval a doslova jsem tady psal, že "kdo jiný by to měl dokázat, když ne Vika"? Vika na AO možná nehrála v takové formě jako loni, ale výsledek byl stejný. Přestože jí to spoustu lidí nepřálo (přitom se podle mě v tom semifinále ničím neprovinila), ona dokázala vyhrát a obhájit titul. Asi tě nepřekvapí, že jsem z toho měl ještě větší radost, než z toho loňského. :) V první řadě mi loni bylo hodně líto Mashy, takže jsem se z toho mohl radovat jen tak napůl. Hlavní radost jsem prožil v semifinále, když obě postoupily... No ale letos jsem měl ve finále jenom jednu favoritku a ještě k tomu jí to spoustu lidí nepřálo. O to sladší bylo potom to vítězství. :D Potom ještě přišel další velký úspěch Viky, když obhájila titul v Dauhá po skvělém finále se Serenou. Podle mě to byl jeden z nejlepších zápasů tohoto roku... Pak bohužel přišlo zranění kotníku a když už se z toho Vika dostala, tak si na Wimbledonu zranila koleno. :( To je asi jediný rozdíl mezi loňským a letošním rokem. Vika je pořád stejně kvalitní hráčka, ale teď má bohužel smůlu na zranění. Tak snad se brzy uzdraví a zase odehraje krásné zápasy. :)

Co se týče těch "excesů" (vím, kam míříš), tak všechno jsem tady už v minulosti okomentoval. No a taky si myslím, že Vika všechno vysvětlila a nevidím důvod, proč jí nevěřit. A ty hvězdné manýry? No, i kdyby je měla, tak vzhledem k jejím úspěchům si to může dovolit. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Radwanska vyhra Wimbledon 2013
Reagovat
smazaný uživatel
to určitě :D
Reagovat
Roger_Federer
tak takhle otevřene to nebylo už nekolik let..Myslim, že Lina je ted nejvetši favorytka..
Reagovat
smazaný uživatel
ted je favoritek více.. nikdo není největší.. uvidíme, kdo postoupí do semi... já tlačím Kvítí!
Reagovat
PetaM
Aga? Možná tak skrečí soupeřky ve finále ...
Reagovat
smazaný uživatel
asi tak :D
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.bbc.co.uk/sport/0/tennis/23138614

Speciálně pro tebe analýza hry Laury :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Jen ať to píšou. Pak se proti ní sází na mooc dobré kurzy. Souhlasím s Brozem, že jde o nafouhlou bublinu. Stejně jako u angl. fotbalové reprezentace.
Reagovat
smazaný uživatel
Rozhodně není nafouklá bublina, ale to jsem rozebíral už s Brozem a na pořádnou reakci se nezmohl. Fotbal je jiná věc, tam je jasné, že na úplně ty nejlepší nemají, ty nafukuje jen blázen.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejste vy s dadaftem brachove;)

Vase komenty jsou proste famoozniii;) Mne nic tak nepobavi, jak vy dva...vy by jste meli vytvorit nejakou tu komickou dvojci...
treba jako Lasica a Satinsky...Janekda a Dadaft...
ja bych vas podporoval z fleku...

Vase lehkost byti, je proste uzasna;)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to jsem asi dobrý. V pár slovech tě tak bavit :)

Myslím, že ta dvojka s Dadaftem by neklapla. Páč s ním většinou souhlasím. Zas na druhou stranu pro fans BIG FOUR a podobných nesmyslů jako hlupák vypadám. Oni si ale neuvědumujou, že kurzy mi dávaj za pravdu. Když se 10x spletu u kurzu 50, pořád mám "relativně" pravdu já. :D

To spíš s takovým Forehandem, Mayem nebo Mutem citím že bysme ladili :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Ja si myslim, ze by Vam to klaplo, zcela urcite, vcem si nerozumite je 1GSL, tady dadaft neguje 100%, takze mate treci plochu;)

ja si myslim, ze jako hlupak nevypadas...jestli tady nekdo vypada jak totalni trotl, tak bych jemne zahlasil, ze to su ja, nebot tu melduji uz tyden, ze Tommy vyhraje, rok melduji, ze Janowicz vyhraje GS na trave, ze Kvetuska letos nebo nikdy...a ze letos nikdo nevyhraje s big 4...mno u holek to vlastne uz pomalu vychazi, ale u chlapu nevim...nevim...spis tipuji, ze zas vyjdu za v*la:D)))

...toz taky pomalu ze mne maji uz nekteri totalni bzundu...
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím s tebou. Laura je šikovná a talentovaná, tak proč by měla být přeceňovaná? Vždyť za poslední rok udělala obrovský skok, řadu velmi dobrých výsledků a je pořád ještě hodně mladá... Stejně tak je talentovaná třeba Monica Puig a další. :) Nevím, proč hned mluvit o nějakém přeceňování, když mají holky celou kariéru před sebou...

Jak jistě víš, Laura je mi sympatická. Asi už to tak zůstane a mezi mými top favoritkami nebude... Prostě ji nechám tobě. :) Tak hlavně buď na Lauru hodný a nezlob se, když se jí něco nepovede. Ona má pořád hodně času a ten potenciál tam je. A kdyby to třeba nevyšlo, tak už teď má medaili z olympiády. Sice je to "jenom" z mixu, ale kolik tenistek si něco takového může říct? No prostě ji tady chraň před Brozem a dalším zlem. Na mou podporu se můžeš spolehnout. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Moc by se mi libily tyto SF:
Berdych-DelPo (Vzdy hezky agresivni tenis od obou)
Andy-Janowicz (Technika, prohozy a obrana vs. Servis a agresivita)
Aga-Sabine
Petra-Marion

a Finale Petra-Aga/Sabine(tam mi to je vcelku jedno :) fandim oboum)
Berdych-Andy (Vzdy zajimavy tenis a jsou proti sobe hodne vyrovnany, nemelo by Finale velkeho favorita a navic: Prvni GS titul vs Domaci GS titul
Reagovat
smazaný uživatel
s ženami souhlasím částečně.. Petra vs Marion a Aga vs Kaila.. :-)
Reagovat
Pe3k
Že Del Potro konečně porazí Ferrera.
Reagovat
George_Renel
jak Tomáš chodil na síť a s jakým procentem úspěšnosti tam bodoval. Měl by to zkoušet častěji i v jiných zápasech.
Reagovat
petrulinka
Nevíte někdo, jestli na kurtu č. 18 jsou kamery? Hrají tam dnes háčka. Sice nechápu, proč nasazený pár č. 2 hraje až na nějaké 18, ale kdyby byla možnost je sledovat :-)
Reagovat
VlS
na 18 kamery jsou
Reagovat
smazaný uživatel
takže bude stream? super.. :-)
Reagovat
PetaM
Taky mě to naštvalo. Je to druhý nejlepší pár světa a jde hrát někam do p*dele. Už aby byly v tom finále a na Centru ... :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
nějaká 18? Je to jeden z největších wimbledonských kurtů.. nenechme se zmást britským nestandardním číslováním :)
Reagovat
smazaný uživatel
navíc je to nádherný kurt, jako jeden z mála na světě má ochoz, ze kterého vidíte úplně jinou perspektivu. Nenapadlo by mě, že po utkání Isner - Mahut z roku 2010 někdo bude tápat, pokud jde o kurt č.18 :)
Reagovat
smazaný uživatel
je to tak 18ka je zatraceně velká a nádherně se na zápas dívá z výšky

mapa kurtů
http://wimbledonlawntennischampionship.wordpress.com/2008/11/09/the-wimbledon-lawn-tennis-championships/

kurt č.18
http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2009/06/23/article-1194923-0573604C000005DC-914_468x286.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Clovece, napis si nekde na papirek... 2x mer, 1x rez :D)
Nerad si beru prvenstvi poctu UE v dsikusich, na to jsem tu expert ja;)))
Nr. 18 > to je totalne legendarni kurt tvl. Ale chapu, kdyz si poprve na navsteve Wimbledonu, ze sa tezko jeste orientujes, ale neboj, za nejaky ten cas a leta mistni wimbledonske tradice pochytis;D)
Reagovat
smazaný uživatel
Koukám, jsem poslal nějakou zastaralou mapu kurtů. Správná je taday
http://www.spaull.com/tchp/images/Wimbledon%202012%20-%20Map%20of%20the%20Grounds.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mne je uplne jedno jak to velky je...toto je legendarni kurt, nejen diky Isnerovi s Mahutem...

Na nem hrat je cest pro kazdyho tenistu...to vubec nema cenu ani rozebirat...ale krom toho je fakt krasny;)
Reagovat
smazaný uživatel
Vlku, to asi reaguješ spíš na mě. Ale myslím, že všichni víme, o čem je řeč :) Každopádně na NS asi právě na no.18 dneska ve 12:30 začneme a pojedeme až do 14:00.
Reagovat
smazaný uživatel
To že je legendární nevím. Ale VŮBEC se tomu nedivím. Protože sám jsem si říkal, co je to za famózní kurt. A to jsou tam skoro všechny zajímavé. Jenom 12ka mi přišla jako úplně normální. Možná proto se tam Lucka nevyhecovala.
Reagovat
smazaný uživatel
háčka si pustím na streamu - NS nemám.. a aspoň, že Petra bude na Fandovi, protože včera ten stream, no nic moc + komentář ve španělštině.. už se těším na kvalitní obraz na Fandovi a doufám, že i na kvalitní tenis s dobrým výsledkem :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ne...bud vpohode, ja jen tak:) ...neb ten kurt patri mezi velmi oblibene, vzhledem k zajimavym zapasum v historii, vzhledem k architekture...a take proto byl vyuzit ve filmu Wimbledon;) a atd, atd...

Jinak neziji v CR, takze Te clovece neslysim, skoda, rad bych;) ale je fajn, ze se tady udilis...
...i kdyz nejednou to mas tezke, to te vazne obdivuji, ze na nektere veci jeste mas nervy;)

Jinak preji hodne zdaru a mnoho peknych komentatorskych chvil pri tenisu;)
Reagovat
smazaný uživatel
kdo komentoval zápas Na Li s Klárkou? to jsem se bavila :D
Reagovat
smazaný uživatel
Dík Vlku, vlastně až na jednoho uživatele mě tu nikdo moc neprudí :) Ale taky už jsem párkrát měl pocit, že by bylo lepší sem nepsat, to je fakt. PetraFans: Tom Lorincz.
Reagovat
smazaný uživatel
můžu mít jednu radu ke komentování zápasu Petry? (teda pokud ho komentuješ ty).. když jí něco pochválíš, zaťukej radši, protože ona to pak většinou hned zkazí :D to dělám já.. a celkem to začíná fungovat :D
Reagovat
smazaný uživatel
já dnes jedu čtvrtka z kurtu č.1, takže kdyžtak až ve čtvrtek :)
Reagovat
smazaný uživatel
dobře :D tak hodně štěstí při komentování :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, je to tady obcas narocne;) Ne, ze ne...;)

Jinak komentovani musi byt velmi zajimave a asi narocne...celkem jsem take vypozoroval, ze jsou sporty, ktere bych asi normalne nesledoval, ale diky komentari se perspektiva na sport meni...;)

A asi nejhorsi je, kdyz komentator udela chybu, ...je zajimave, ze lide tohle casto neodpousti, a delaji strasne chytroliny, jenze ta chyba je viditelna, nebot ten clovek nese svou kuzi, jak se rika pekne na trh, kdy ti pasivni divaci jen sedi a castokrat jen blbe hledi;))) Je to paradox...
...Takze asi nejvic Ti preji, aby konecne divaci Ti odpousteli ty nepodstatne chyby, nakonec ty prebrebty a pod. jsou na tom komentovani to nejpeknejsi;D)

Drz se;)!

P.S. Az budu nekdy v CR, zkusim si najit cas, abych te slysel;)
Reagovat
smazaný uživatel
já bych chtěla být spíš "sportovní" novinářkou, komentování musí být náročné... ale novinařina by mne fakt bavila.. třeba dělat rozhovory... no já mám někdy tolik nápadů na otázky.. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Co to je za dvojku těch polských komentátorů? Jak při tůr zabrousí k včelce Máje?
Reagovat
smazaný uživatel
To jsou oni, machri pres machry...tihle fakt nemaji obdobu...oni mohou komentovat co chteji, a bavi neskutecne...

Tohle je legendarni:
https://www.youtube.com/watch?v=zspEK86guA0

Behem Tour de France....
....
Tihle dva machri komentuji mimo jine na tema:
jak si spletli Gorbacova s Gottem, jak Tour Solidarnosc bude rychlejsi nez Tour de France...neco o dvoji pozornosti a rozdvojene pozornosri, treti oko a volejbal, neco o manzelstvi, neco o brani kokajnu, aby vydrzeli komentovat, kvuli jejich fanum, neco malo z bible a polityky... o totalite, o jidle, neco na tema proc otec Radwanske je smutny, ikdyz dcera je ve finale Wimbledonu a proc nemaji radi fotbalistu Lata...:)))

Absolutni legendy komentovani:D))))
Reagovat
smazaný uživatel
Dík. Já se na ně díval na yt, a bylo to fakt super. Ale už jsem zapomněl jejich jména.
Reagovat
smazaný uživatel
ja si jen pamatuji, jak je jednou EuroSport pustil na tenis, jsme umiral smichy...jsem totalne zapomnel na to, co se deje na kurtu...

>>> z toho co si pamatuji, co mne tak nejvic utkvelo v hlave +/-: jmena hracek si nepamatuji...ty nebyly vuuubec podstatne:D))))

NEC A SERVIS
Tomasz: tak to je kraaasne eso!!!

Krzysztof: no to neni eso vis Tomku, podani se bude opakovat...

Tomasz: a proc by se melo opakovat...

Krzysztof: no byla tam tec, nec jak rikaji odbornici...

Tomasz: No ja to nevidel, oni podavaji tak rychle, to neni jak 20 let zpatky..
Krzysztof: No ale to hlasi takovy pristroj, on pipne, a jeste kriknou nec....

Tomasz: No ja uz taky dobre neslysim...
Reagovat
smazaný uživatel
JESTRABI OKO
Tomasz: No tak micek vidime, ze spadl do kuru, skoda ze si nevzala tu kameru...

Krzysztof: Myslis asi to jestrabi oko

Tomasz: Jo, myslim to...ja nevim jak se to jmenuje, ty jsi na ty veci odbornik...

Krzysztof: Ale, ona si ho uz nemuze vzit...

Tomasz: A proc by si ho nemohla vzit, ona to ma zakazane?

Krzysztof: No nema, ale uz si ho 3x vzala...

Tomasz: No pockej, ale ta druha si ho vzala snad uz 7x

Krzysztof: No to asi nema cenu ti to vysvetlovat, ale mas proste jen 3 pokusy, jak se netrefis, mas o jeden pokus mene..

Tomasz: No dobre, ale ona se trefila do kurtu, ale vis to, ty si vezmes na starosti tu kameru...
Reagovat
smazaný uživatel
SETBALL
Tomasz: Tak a jde hracka podavat na vitezstvi v setu

Krzysztof: No nejde...

Tomasz: ...A proc by nesla, podivej, jde ji to pekne, ty ji ten set neprejes ze jo, priznej se, ze ty fandis te druhe...ale dobre mame to pekne rozdelene, bo ja ted preji te podavajici, vis.... No aspon nas divaci nebudou podezrivat, ze jedne nadrzujeme vice nez te druhe. Ale stejne proc se ti libi ta druha, ja to nechapu, podivej jak tahle pekne hraje, jako ja se v tenisu tolik neorientuji, ale mne pripada, ze tahle pekne hraje [zatim borka dopodavala, nez se Tomek vypovidal...]
Tomasz: ale jak to, ze jeste neni konec...

Krzysztof: No to je to, co jsem Ti chtel rizt a Ty jsi mne nepustil ke slovu, bylo to teprve 4:3, takze nemohla jeste jit podavat na vitezstvi v setu...

Tomasz: No tak proc jsi neco nerekl:D))))))))))

CO VIM K TENISU JE UZ MOC NEPOUSTELI A NEPOUSTEJI ;0)))))
Reagovat
smazaný uživatel
:D

Proč se stresovat. Dobře to říkali hoši.

Z tvojeho videa už začátek: "a je tu jakesi smeti. Na dortu. No děti se baví." (kola sestavena na baliku k poctě Tour)

"Jakysi divak chce natahnout Tour na 3 mesice, bo nas chce poslouchat. To bysme museli brat koks."
Reagovat
Sonja
koukám skvělý zápas ve čtyřhře...
Benetka & Nenad x Radek & Paes
Reagovat
Stan_Borowitz
z reálného gymnázia v Přívlekách? Ten býval výbornej ve skoku o tyči, ale protože si do slohové práce dovolil napsat pravdu o zkostnatělém českém školství, byl za to vyloučen. Jsem rád, že se nakonec prosadil, asi i díky těm penězům od profesora Koďouska.
Reagovat
VlS
Navíc jako septimán je jistě juniorského věku a velkou nadějí, páč jinak mu to Koďousek spočítá, protože pan ředitel je tenisový fanda a pleje o stošest
Reagovat
smazaný uživatel
jj, bude to mít těžké Radek
Jeho kolenotoč je proslulý. A když playe, má málokdo nárok.
Reagovat
Sonja
Gratulace Tomášovi k postupu. Tomic nebyl snadný soupeř.
Co se týče čtvrtfinále Novak-Tomáš, neviděla bych to vůbec tak jasně pro Novaka. Pokud pro něj hrál v dřívějších zápasech jakýši komplex, který z něj Tomáš měl, tak teď (po Římě) už hrát nebude. Tom si na něj bude věřit a bude mít proč- už ho na trávě porazil + v posledním vzájemném zápase ho porazil (a jak).
Na druhou stranu, aspoň ho Novak nepodcení. Určitě ví, co od něj může čekat a připraví se. Hlavně doufám, že si ten Řím pořádně vryl do paměti a už nikdy neudělá takovou blbost, aby se stáhnul a nechal Tomáše diktovat. Kvůli tomu to projel.
No nic. Lunej? Doufám, že mi zas pomůžeš s fanděním...nebo co...:-))))))
Reagovat
Sonja
Myslím, že z ostatních čtvrtfinálových zápasů postoupí Andy, Jerzy a David.
Fernanda jsem tady ještě neviděla hrát, ale už to, že postoupil do čtvrtfinále, svědčí o tom, že nebude pro Andyho žádný ultralehký soupeř. Přesto by mě nepřekvapilo, kdyby ho Andy dokázal udolat ve třech.
Ze slavného polského čtvrtfinále doufám postoupí Jerzy. Ale ještě nikdy se s Kubotem neutkal + nevím, jestli se dneska s Melzerem zbytečně neutahal. Na druhou stranu Kubot hrál taky pětiseťák a pár hodin na to už čtyřhru...
David-Delpo- Tak buď se zopakuje loňský scénář, nebo se fakt Delpo od OH s trávou skamarádil a Davida udolá...nevím, spíš tipuji Davida, on na tyhle kolohnáty prostě umí.
Reagovat
Sonja
Blah, chyby...

*jakýsi

*(na interpunkci prdím, sorry:-(:-D)
Reagovat
VlS
jestli se Jerzy zbytečně neutahal? Utahal, radši měl prohrát.
Reagovat
tommr
Tomic byl nečekaně těžkej soupeř - hraje velice chytře, má dobrej servis a pevný nervy. Potěšilo mě, že si Tomáš s jeho nepříjemnou hrou tak suverénně poradil ... :)
Škoda, že už v příštím kole narazí Tomáš na nejtěžšího možnýho soupeře. Proti komukoli jinýmu ze zbývajících hráčů bych Tomášovi věřil, ale Djokovice nejspíš nedá ...
Reagovat
smazaný uživatel
Neodpustím si, mladej, strouhám mrkvičku a přeji si, aby Tomáš ve středu postoupil. Polachovi16 na just !
Reagovat
smazaný uživatel
A ty ? Já prostě nemohu. Ale už budu končit.
Reagovat
kada.tom
a já bych Tomášovi věřil, myslím si, že 1. set vyhraje Djokovič, pak trochu povolí a Tomáš vyhraje 2. set, aby ve 3. setu těsně urval tie-break a ve 4. setu Djokoviče dorazil :-) prostě mu věřím, myslím, že ho dá a doufám v to :-)
Reagovat
Jan
Zase když Lisická dala Serenu, proč ne Tomáš Djoka ? Pravděpodobnost je tam podobná. I když to taky vidím spíš pro Djokoviče.
Reagovat
smazaný uživatel
Murray appears to have a great chance of reaching the final as he will next face the unseeded Spaniard Fernando Verdasco, before a potential semi against Jerzy Janowicz or Lukasz Kubot.

But he added: "I don't expect to come into these sort of events to win them, there's no guarantees.

"I've only won one (major). I'll just keep trying hard to keep winning, it gets harder as the tournament goes on.

"Serena Williams lost today, she doesn't lose particularly often. Roger (Federer) lost and Rafa (Nadal) lost. All these guys and girls are better players than me and have achieved a lot more than me so, if they can lose, so can I."

Pěkně s pokorou, to by se Gulbovi nelíbilo :D
Reagovat
smazaný uživatel
Koho zaujíma nejaká Gulba :)

Mne táto pokora imponuje..
Reagovat
smazaný uživatel
Výborně, Tomáši, zasloužená výhra. Strouhám mrkvičku, polášku......číslo 16.... Obrň se, aby tě netrefil šlak.
Reagovat
smazaný uživatel
to měl dneska těžký.Takhle průderní hráč na okruhu snad není.Žádný pořádný pokus o útok.A když,tak to šlo na winner nebo.Samé obranné lifty,čopy a spoléčka na svůj,ve výměnách zrychlený servis-popřípadě na první ne(servis) Tomáša.Jde hrát hrát ješte pasivnějc?Tomič(k) nemá koule.Je to nudař.
Reagovat
Jan
Tomáš teď má až do teoretického finále samé těžké váhy, takže co zápas, to by se musel vypnout k vrcholnému výkonu. Moc tomu nevěřím, ale ať to vyjde. Zato Murray - brnkačka.
Reagovat
Tornes
Dnes od Toma dobrý výkon, i když třeba tím posledním míčkem 2. setu mě pěkně naštval :)
Co se týče Djoka, tak bych řekl, že bude záviset hodně na Tomovi. Jestli předvede výborný výkon, má na to, aby ho porazil. Po poslední výhře by si na něj mohl věřit a mohl by minimálně zopakovat rok 2010 ;) A za navýšení bych byl jen rád :D
Reagovat
tommr
to byla spíš smůla - Tomášovi při tom míčku v TB chybělo pár centimetrů - to se občas stane ...
Mě víc mrzelo když Tomáš ve třetím setu nepotvrdil brejk na 3:1 a pak musel za stavu 2:3 dokonce čelit několika brejkbolům soupeře. Naštěstí to ale ustál a pak už byl až do konce zápasu na kurtu jednoznačně lepší ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
lepsi byl uz vtech dvou prvnich setech. Tomic se spolehal jenom na prvni podani ktere mu tam chodilo v drtive vetsine pripadu.
Toho mice byla skoda. Asi mel zkusit kratas protoze byl blizko u site a mic mel trochu pod siti takze razanci to vytocit bylo nesmirne tezke
Reagovat
smazaný uživatel
No moc suverene nepusobil casto chyboval a zadelaval si na problem tak ze mu samozrejme gratuluji ale na Djokovice s tim co dneska vyvadel mit nebude to musi Toman teda pridat...no treba se na ten zapas Djokovic blbe vyspi a bude horsi :-D
Reagovat
Fandina
A nebo se moc dobře vyspí Tomáš a bude to. Berdo ... pojď pojď pojď
Reagovat
VlS
Asi jsem viděl jinej zápas, i když otázka je, co je suverénně proti dobrému hráči.
Na kdyby se nehraje, ale kdyby nepokazil 2. TB, hlavně ten těsnej aut posledni míč, tak to mohlo být ve třech.
Ani jednou Bernarda nepustil, aby měl brejk navrch, tak co ještě chceš? 3 kanáry?
Reagovat
smazaný uživatel
Opět ukázal Tomáš sílu, psychickou vyzrálost, kondičku.. Moc mu přeju pevné nervy s Djokem a držím palec :))
Reagovat
Labi
...letošní wimbledon zažil už tolik překvapení, že by Tomáš mohl na tenhle tren navázat proti Djokovi :)....potom by měl ais njevětší šanci získat GS titul ve své kariéře
Reagovat
Labi
trend
Reagovat
Fandina
Porazil ho ve Wimblu v semi v roce 2010 a v posledním zápase v Římě také, tak proč ne teď?
Reagovat
PetaM
Když se to tak vezme, tak Novak Tomáše na trávě nikdy neporazil :D :D :D Takže, šance tady je! :D :D
Reagovat
Fandina
Poslední set byl s přehledem a oba celkem hezký zápas. Tak gratulka a hodně štěstí na Noleho. Držím palce Berdo ... pojď pojď pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
Velka gratulace Tomovi protoze dneska si to vazne musel vybojovat uplne sam...
Tomic mu vubec nepomahal UE a hlavne musel mit vice jak 80% uspesnyho prvniho servisu. Druhym skoro vubec nepodaval. Az naten rebreak byl Tom uzasne koncentrovanej az me to skoro desilo :D

Samozrejme take gratulka i Pete a jdeme dale :)
Reagovat
Stan_Borowitz
To je síla, ty čtvrtfinálové skupiny. V horní polovině čtyři hráči z Top 10, v dolní jeden.

K tomu to polské čtvrtfinále... Ale Janowicz- Murray by mohlo být hezké semi.
Reagovat
Fandina
Ti v horní polovině pavouka ctili los a nasazení, ti dole ne, v životě to bývá někdy i naopak ... úsměv
Reagovat
Stan_Borowitz
Třeba se RF a RN dohodli na tom, že je nedůstojné, aby se hrající legendy tohoto sportu ve WB spolu utkaly už ve čtvrtfinále a vypadli na protest schválně?

Ostatně na Wikileaks se večer po Nadalově vyřazení objevil záznam telefonátu Nadala Federerovi tak, jak jej zachytil program NSA označovaný jako PRISM. Bylo to něco jako:
"Yo cumplí mi parte del trato, ahora es el momento para que usted, Roger."
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist