Berdych si poradil s Čoričem, Murray ztroskotal na Delbonisovi

15. 3. 2016, 06:42
Aktuality 58
ATP INDIAN WELLS - Tomáš Berdych vyhrál i druhý vzájemný duel s talentovaným Bornou Čoričem. Devatenáctiletého Chorvata porazil ve dvou setech i v Indian Wells a postoupil do osmifinále, v němž narazí na Kanaďana Raonice. Naopak na prvním turnaji od narození dcery zaváhal Andy Murray, kterému se nedařilo proti Argentinci Delbonisovi.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych, který před devíti dny nedohrál daviscupový zápas kvůli zranění stehenního svalu, v Indian Wells zvládl už dvě těžké zkoušky. Dva dny po výhře nad Del Potrem si ve třetím kole poradil ve dvou setech i s Bornou Čoričem.

V duelu s devatenáctiletým Chovatem kráčel Berdych za jasnou výhrou. Po suverénním zisku první sady, ve které soupeře přestřílel na vítězné údery 10-1, vedl 6-1, 4-1 a měl dva brejky v zádech. Jenže pak se trochu zasekl. Za stavu 5-4 nevyužil dva mečboly, přičemž první odvrátil Čorič skvělým volejem, a o sadu ještě musel bojovat. Nakonec o postupu rozhodl ziskem tie-breaku v poměru 7-3.

O čtvrtou účast ve čtvrtfinále v Indian Wells se semifinalista z roku 2012 utká se světovou čtrnáctkou Milosem Raonicem, s kterým má negativní bilanci 2-3.

Kanaďan Raonic startuje na prvním turnaji od porážky v semifinále Australian Open, po kterém laboroval se zraněním přitahovače. V Kalifornii ho zatím nikdo neprověřil. Poté, co porazil odevzdaného Španěla Cervantese, mu ve třetím kole vzdal Bernard Tomic. Australan skrečoval za stavu 2-6 a 0-3 kvůli zranění zápěstí, s nímž má problémy už od poloviny února. Tomic se rozhodl dát si pauzu a už před zápasem s Raonicem oznámil, že nebude startovat v Miami.


Murray chyboval, trápil se na servisu
Překvapení turnaje zařídil Federico Delbonis. Argentinec ve 3. kole vyřadil druhého nasazeného Andyho Murrayho 6-4 4-6 7-6. Brit ve třetím setu vedl 4-1, ale pak ztratil čtyři z pěti her, ještě si vynutil tie-break, ale v tom uspěl soupeř.

"Necítil jsem se dobře na podání. Pokaždé, když jsem na něj šel, tak jsem měl pocit, že ho netrefím. Vůbec jsem ten úder neměl pod kontrolou," uvedl Murray, jenž nedal ani jedno eso a připsal si tři dvojchyby. V zápase zaznamenal o nevynucených chyb více, než vítězných úderů.

V Indian Wells, kde se mu až na finálovou účast v roce 2009 v minulosti nikdy příliš nedařilo, absolvoval Brit první turnaj v roli otce. Jeho manželka Kim 7. února porodila dceru Sophii, týden poté, co Murray prohrál ve finále Australian Open s Novakem Djokovičem. "Teď pojedu do Miami a užiju si rodinu. Myslím, že tam budu hrát lepší tenis," uvedl osmadvacetiletý Skot s vidinou navazujícího turnaje Masters na Floridě.

Delbonis byl naopak na vrcholu blaha. Z hlediska žebříčkového postavení soupeře si připsal největší výhru kariéry, poté co před třemi lety porazil v semifinále v Hamburku tehdejší světovou pětku Rogera Federera.

"S tolika diváky v hledišti jsem cítil trochu víc tlaku, ale takové zápasy si užívám," uvedl argentinský outsider, jemuž vyhovoval povrch v Indian Wells více než jeho soupeři. "Cítím se tu dobře, protože kurt není moc rychlý. Můžu se po něm klouzat. Pro mě je to ideální povrch na agresivní hru," dodal Delbonis, jenž v rozhodujícím tie-breaku prohrával 2-3, ale pak získal pět bodů v řadě.

• ATP MASTERS 1000 INDIAN WELLS •
Spojené státy / Kalifornie, tv. povrch, 7.037.595 dolarů
pondělní výsledky (14. 03. 2016)
• Dvouhra - 3. kolo •
Berdych (6-ČR) - Čorič (Chorv.) 6-1 7-6(3)
Delbonis (Arg.) - Murray (2-Brit.) 6-4 4-6 7-6(3)

Wawrinka (3-Švýc.) - Kuzněcov (Rus.) 6-4 7-6(5)

Gasquet (8-Fr.) - Dolgopolov (26-Ukr.) 2-6 6-2 6-1
Čilič (10-Chorv.) - Mayer (Arg.) 6-4 6-3
Raonic (12-Kan.) - Tomic (17-Austr.) 6-2 3-0 skreč T.
Monfils (13-Fr.) - Ramos (Šp.) 6-1 6-3
Goffin (15-Belg.) - Pella (Arg.) 4-6 6-3 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

58
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
babolat.cz
TAk koukám že Rosol Ochotskovič Aspikov si šel honit triko na challengery...no jo po tom excelentním výkonu v DC...
Reagovat
Fandina
Nezáviď, challengery hraje často.
Reagovat
babolat.cz
nejsem ty
Reagovat
Fandina
naštěstí
Reagovat
babolat.cz
pro mě
Reagovat
Fandina
pro mě
Reagovat
Pe3k
Tim postupem do osmifinale se dostane nekam na 45 flek a kdovi jak rychle se dostane do top 10. Simon nehral dobre ale i tak Zverev bude hvezda.
Reagovat
Stan_Borowitz
Rosol je prostě velký hráč!
Reagovat
tommr
a Tomášova skvostná bilance se Zverevem bude možná v budoucnu taky náležitě ocenována ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jedna z největších legend své generace.
Reagovat
Mayo
Tak Andy potvrdil, že IW to neni jeho parketa. Mohol by to tam Delbonis vyhrať celé.
Reagovat
gigin
:DDD kuwa to mi chybělo. Originál je prostě originál.
Reagovat
sprchon
Tak už to taky vidim. :D :D
Reagovat
gigin
:DDD to je prostě špička špiček.
Reagovat
VlS
Vo to nemám strah
Reagovat
tommr
zápas s Coricem měl až do stavu 6:1 4:1 naprosto jednoznačnej průběh hlavně díky tomu, že soupeř měl problémy se servisem a nedokázal vyhrát ani jednou svoje podání. Pak ale Tomáš zřejmě podvědomě trochu povolil, soupeř se chytil a ze zápasu bylo ještě zbytečný drama ...
Z Raonice mám trochu obavy, protože Tomášovi to proti němu moc nejde a nechytá se při jeho servisu. Kdyby ale Tomáš překvapil a přes Raonice přešel tak bude mít ve čtvrtfinále za odměnu relativně snadnýho soupeře ...
Reagovat
Fandina
Souhlasím s tebou. Také jsem to tak viděla. Ke konci druhého setu bylo drámo. Ale Berďa Čoriče zmáknul.
Reagovat
Kytka
Také mám z Raonica obavy. Chtělo by to, aby si Tom držel svoje podání, s čímž má poslední dobou trochu problémy. zejména proto, že dát první servis do kurtu je u něj teď dost bída. Ale proti Del Potrovi svůj servis neztratil ani jednou. Raonic není na příjmu taky zrovna génius. Tak nezbývá doufat, že to vyjde. A souhlas, že čtvrtfinále by pak bylo za odměnu.
Reagovat
Fandina
Raonice se bojím moc a koukám, že i kurs je v jeho neprospěch.
Reagovat
VlS
Jinak, ráno jsem v autě poslouchal radiožurnál. Měli tam nějakýho biochemika, kterej se tam vyjadřoval k tomu novýmu sajrajtu. Údajně to já zajišťovat posílení srdečního svalu a " možná" maskovat i jinej doping. Údajně to bylo vyvinuté v roce 1974 na požadavek Sovětské armády a v současnosti to je široce zneužívané.
No, tak armáda by si těžko nechala vyvíjet lék pro lidi s nemocným srdcem. Viděl bych to jako účelově jasný nemedicinský užívání připravka k vylepšení výkonů, který do 31.12.2015 nebylo zakázaný.
Reagovat
George_Renel
Dnes je o tom článek na iDnes, již ´jsem to sem ráno dával podMcEnroa.
http://sport.idnes.cz/meldonium-dobyva-na-vychode-uz-i-biatlon-fdl-/biatlon.aspx?c=A160314_160301_biatlon_par
Reagovat
Stan_Borowitz
na úplně jiné úrovni než dříve.... tihle chlapci by jistě i dnes patřili k absolutní špičce. Úžasný zápas, reklama na tenis. A Lendlův jednoručák je minimálně na úrovni Stana.

https://youtu.be/ajg4tkJtG6k
Reagovat
darek.vrana
Parádní tenis. A ty bekhendy tam fakt sází, a to přitom měl pověstný hlavně forhend.
Reagovat
smazaný uživatel
a to "moderni" Majklovo zrychleni uderu od BL, krasna podivana, na oba.. :-)
Reagovat
Fandina
Napadlo mě, jestli s použitím současných materiálů by ten tenis byl ještě rychlejší.
Reagovat
smazaný uživatel
nesporne.. :-)
Reagovat
VlS
A současný míry připravy od mimin, trénovanosti, fyzio - to by tady byl tenis, kterej tady je :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No kdyby Ivan Hrozný jedl místo špaget bezlepkovou, už jen z toho by byl lepší. Zrovna on by využil všechny dostupné vědomosti a možnosti ke zlepšení výkonu.

Materiály - rakety - jsou dnes jinde, četl jsem od McEnroea, že dnes (to je asi 3roky stará info) je schopen zahrát rychlejší servis než tehdy.
Reagovat
Stan_Borowitz
Právě že Lendl myslím přešel na nějakou speciální dietu, než se stal jedničkou. JMcE se mu nejdřív vysmíval, ale pak už se nesmál.
Reagovat
janek_da
kuřecí dieta

kuřecí z obchodu a resaurací jsem ale přestal jíst
Reagovat
smazaný uživatel
výživová disciplína byla jeho hlavní přednost,kterou aplikoval i na Andyho
Reagovat
smazaný uživatel
Dyť já vím. To bych musel do knížky o Lendlovi - co jsem dostal jednou k vánocům a pogůglit abych napsal co a kdy nejvíc jedl, ale pamatuju, že těstoviny byly jednou z hlavních složek a pravda, že to má obrovský vliv. Lepek je nadsázka i když je pravda že "zalepuje" organizmus i těm co nemají naň alergii. Tak myslím, že kdyby se to tehdy nějak výrazně vědělo, tak by ty špagety nebyly tak moc zastoupené.
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak ten povrch, na kterém hrají, je podle mne rychlejší než jakýkoli povrch současnosti.

Škoda, že se tehdy neměřila rychlost úderů, nepřipadá mi, že by to lítalo pomaleji než dnes, ale těžko říct.
Reagovat
Fandina
Svoji roli může hrát i materiál rakety a tenisáků.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jasně... je škoda, že to tehdy kromě servisu neměřili. Ale podle údajů třeba takový Tanner měl myslím servis na cca úrovni Karloviče.
Reagovat
smazaný uživatel
ten pohled kamery dost zkresluje, lita jim to tam taky pekne, ale hra byla pomalejsi, protoze se jeste ucily a hraly takove ty klasicke krasoudery. Dneska je vsechno otevrene, kazdy do toho pere z jakekoliv pozice, zapesti maj gelovy.. anarchie proste.. :-)))
Reagovat
Fandina
Je to pastva pro oči se takhle na to dívat, krásné údery od obou.
Reagovat
Karolko2
Díky, úplně mi vypadlo z paměti, jaký měl krásný jednoručák a vlastně jak peknej tenis hrál.
Reagovat
Krisboy
Výborně Federico!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
turista
No při vší úctě k Delbonisovi by Andy Murray neměl prohrávat se soupeři, kteří jsou o 50 míst v žebříčku níž. Stoprocentní úspěšnost v zápasech s outsidery má pouze Novak Djokovič a až na naprosté vyjímky také Tomáš Berdych.
Reagovat
Pe3k
100% úspěšnost nemá nikdo v ničem, natož Djokovic...
Reagovat
Kytka
To by pak vloni Djokovič neprohrál s Karlovičem - při vší úctě k Ivovu servisu.
Reagovat
Pe3k
No hlavně když je Djokovic suverénní světová jednička tak je proti němu outsider každý a aby byl Djokovic 100% nesměl by prohrát s nikým...
Reagovat
smazaný uživatel
To se mi vůbec nelíbí...
Reagovat
Krisboy
Mě taky ne. To bude přetěžká šichta.
Reagovat
kada.tom
Andy, Andy. Takhle to podělat. No, co se dá dělat, snad to v Miami bude lepší.

Tomáš OK, i když já fandím i Bornovi, jak je známo. No, postoupit mohl jen jeden. Tomáše čeká v 4R Milos, další z těch, kterým přeju. No, úplně v lásce se nemaj, čekám vyrovnaný zápas.
Reagovat
Krisboy
Tomáš s Milošem? Já naopak myslel, že jsou kámoši?
Reagovat
kada.tom
hmm, špatně jsem se vyjádřil - Tomáš Milose jako soupeře úplně nemusí :-) je to jeden z hráčů, se kterým má dlouhodobě negativní bilanci
Reagovat
Mantra
a bude mít dál...
Reagovat
svetova.dvojka
přes Raoniče není šance, Berdych dostane pořádný náklep, a zase bude moct přemýšlet nad tím, proč se nedostal na turnaji, tam kde chtěl..., jeho arogantní prohlášení po prohře s Federerem v Austrálii bylo opravdu ubohé, prej na Grandslamy nejezdí pro čtvrtfinále, no snad si nemyslel, že porazí Federera..., přehnaně sebevědomý sebestředný zženštilý frajírek...
Reagovat
SubOptikT
Solidní výblitek :D
Reagovat
Tuttovka
To fakt řekl :D ? Tomu se mi nechce ani věřit :D. Vždyť u něj je to jenom o losu. Většinu skutečně špičkových hráčů nedokáže porazit.
Reagovat
smazaný uživatel
Tyhle výlevy prozrazují daleko víc o tobě než o Berdychovi :)
Reagovat
Mantra
a já souhlasím, nejen abych vyvážil místní sluníčka :-) ale hlavně proto, že si myslím podobný názor
Reagovat
turista
Raonice může Berďa porazit.
Reagovat
smazaný uživatel
Může, on může klidně porazit i Djokoviče, když na to přijde, ovšem otázka je, jak moc je to pravděpodobné.
Reagovat
babolat.cz
Tomovi se čistí pavouk
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist