Berdych si poradil s osmnáctiletým Korejcem, čeká ho Tomic

27. 3. 2015, 17:35
Aktuality 154
ATP MIAMI - Tomáš Berdych na úvod turnaje Masters 1000 v Miami překonal nástrahy v podobě neznámého soupeře. Osmnáctiletý Korejec Hyeon Chung mu sice dvakrát sebral podání a v druhé sadě vedl 4-1, český favorit ale vážné komplikace odvrátil - získal posledních pět gamů a postoupil do 3. kola. V něm se utká s Australanem Bernardem Tomicem.
Tomáš Berdych

Tomáše Berdycha v prvním kole turnaje Masters 1000 v Miami vyzva teprve osmnáctiletý Korejec Hyeon Chung, který za poslední rok vyletěl světovým žebříčkem o více než čtyřista příček a patří mu už 121. místo. Hyeon Chung, který má na kontě dva challengerové triumfy, si ve středu ve svém prvním zápase na okruhu ATP poradil se Španělem Granollersem a dnes vzdoroval i světové devítce.

K prvnímu brejkbolu se dostal v šestém gamu devětadvacetiletý rodák z Valašského Meziříčí, který svou šanci proměnil a ujal se vedení 4-2. Brejk sice nepotvrdil, ale vzápětí vzal soupeři podání znovu a následně dějství ukončil čistou hrou.

Po prvním gamu druhé sady byl zápas na půl hodinu přerušen kvůli dešti a Hyeon Chung se po pauze ujal vedení 4-1. Berdych však nezpanikařil, získal pět her v řadě a podle očekávání zvítězil 6-3 6-4.

Berdych si letos zahrál dvakrát ve finále, dvakrát v semifinále a minulý týden čtvrtfinále v Indian Wells. V Miami finalista z roku 2010 obhajuje loňské semifinále.

Ve třetím kole se Berdych utká s Australanem Bernardem Tomicem, s nímž vyhrál všechny tři oficiální zápasy. Dvakrát ho zdolal ve Wimbledonu, naposledy pak letos 3-0 na sety na Australian Open. Na dva vítězné sety se tak utkají poprvé až v Miami.

Dvaadvacetiletý Tomic, který začátkem března přispěl k výhře Australanů nad českými tenisty v prvním kole Davisova poháru (Berdych chyběl), dnes zdolal 7-6 7-5 domácího Austina Krajicka, když v tie-breaku prvního setu odvrátil jeden setbol.

Minulý týden v Indian Wells se Tomic dostal poprvé do čtvrtfinále turnaje Masters 1000, proti Djokovičovi však kvůli zranění zad nenastoupil.

Nadal a Murray nezaváhali
Za premiérovým titulem z Miami Open vykročil čtyřnásobný finalista Rafael Nadal, který si poradil 6-4 6-2 s krajanem Nicolásem Almagrem. Třetí hráč světa odvrátil všechny tři brejkboly, soupeři oplatil porážku z loňské Barcelony a ve vzájemné bilanci vede už 11-1.

"Myslím, že jsem odehrál solidní zápas," komentoval Nadal utkání, které komplikovaly silné nárazy větru. "Hrál jsem dobře, dobře jsem se pohyboval a hrál jsem bez zbytečných chyb. To byl v dnešních podmínkách základ. Almagro nebyl v prvním zápase lehkým soupeřem a jsem rád, jak jsem to zvládnul."

Ve třetím kole se osmadvacetiletý Nadal utká buď s dalším Španělem Fernadem Verdaskem, nebo Australanem Jamesem Duckworthem. Jejich večerní duel byl kvůli dešti po prvním gamu přerušen.



6-4 6-2 zvítězil také Andy Murray, který si poradil s domácím Donaldem Youngem. O postup do osmifinále se britský tenista utká s Kolumbijcem Santiagem Giraldem, s nímž poslední vzájemný duel loni na antuce v Madridu prohrál.

Murrayho dělí už jen dvě vítězství od hranice 500 vítězství, přes kterou se z aktivních hráčů dostalo jen osm tenistů. V Miami, kde triumfoval v letech 2009 a 2013, usiluje o 10. trofej z turnajů Masters 1000.

Stan Wawrinka málem utrpěl třetí překvapivou porážku v řadě. Po prohrách se Stachovským a Haasem v Miami prohrával s Argentincem Carlosem Berlocqem 6-7, 3-4 a 15-40, vývoj však otočil, po téměř třech hodinách boje zvítězil 6-7 7-5 6-2 a vyhrál i čtvrtý vzájemný souboj.

Dominic Thiem v Miami stejně jako na loňském US Open zdolal světovou dvanáctku Feliciana Lópeze. Na Floridě jednadvacetiletý Rakušan zvítězil 7-6 4-6 6-3 a postoupil do 3. kola, ve kterém se střetne s Fogninim, nebo se Sockem.

• ATP MASTERS 1000 MIAMI •
USA / Florida, tv. povrch, 5.381.235 dolarů
páteční výsledky (27. 03. 2015)
• Dvouhra - 2. kolo •
Berdych (8-ČR) - Hyeon Chung (Kor.) 6-3 6-4
Nadal (2-Šp.) - Almagro (Šp.) 6-4 6-2
Murray (3-Brit.) - Young (USA) 6-4 6-2
Wawrinka (6-Švýc.) - Berlocq (Arg.) 6-7(9) 7-5 6-2
Thiem (Rak.) - López (10-Šp.) 7-6(4) 4-6 6-3
Anderson (15-JAR) - Querrey (USA) 6-7(5) 7-6(3) 6-4
García-López (23-Šp.) - Struff (Něm.) 6-4 6-4
Mayer (24-Arg.) - Nieminen (Fin.) 6-4 7-6(5)
Giraldo (27-Kol.) - Haase (Niz.) 6-2 3-6 6-0
Tomic (29-Austr.) - Krajicek (USA) 7-6(6) 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

154
Přidat komentář
Chrenda
Gratulace Lukášovi, byla to sice povinnost vyhrát, ale u něj člověk nikdy neví jak zahraje. Každopádně pozitivní zpráva.
Reagovat
smazaný uživatel
Povinnost? Tak to určitě nebylo, ani podle bookmakerů, byl jen nejmírnějším možným favoritem, kurz 1.65 tak nějak odpovídal, já bych to možná vypsal 1.8-1.8
Reagovat
Fandina
Lukáš super. Je to taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Je kurt 6 kamerovej? Nebo stream na rosola hledám marně ;)
Reagovat
Pe3k
Reagovat
Pe3k
Reagovat
ipko
3 z 10 úderov boli zo semifinále French open 2011.. ale vtedy to boli neskutočné výmeny počas celého zápasu.. :)
Reagovat
Pe3k
Taky je to můj oblíbený zápas. Semifinále FO 2011 a semifinále US Open 2011 (samozřejmě Fedex - Nole) tam se hrál asi tak nejlepší tenis co jsem kdy viděl...
Reagovat
ipko
na GS sa dokážu vybičovať k neuveriteľnému tenisu.. :) môj najoblúbenejší je semifinále FO 2011.. najlepšia bola oslava Rogera zdvihnutým ukazovákom na pravej ruke.. :D
Reagovat
Pe3k
To samé gesto udělal i v Madridu 2009, když porazil Nadala...Traduje se, že tímto ge(s)tem dává Roger najevo, kdo je tady jednička (i když o tom nikdo nepochybuje,že...).

Pust si toto video (mimochodem, taky mé oblíbené) v 7:40, tam je zrovna ten záběr na Federera, kdy to dělá zpomaleně a je to pecka!!!
https://www.youtube.com/watch?v=n9qHadTP3tg&list=FLLse8zGwhmAbjotutLyd5ZA&index=61
Reagovat
ipko
paráda, dík.. naozaj Perfection!!! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Traduje se, i ty šašku jeden počmárnej, já bych ti řek co se traduje a s těma kecama, že nikdo nepochybuje jdi někam, pochybují o tom celé miliony, tak se s tim konečně smiř, že pro všechny není Federer modla č.1, vim, že kvůli tomu nemůžeš spát, ale s tim holt nic nenaděláš, tak nebreč..
Reagovat
Stan_Borowitz
Víš, že i dnes existují lidé, kteří věří tomu, že Země je placka spočívající na hřbetě želvy? Neuvěřitelné, že?
Reagovat
smazaný uživatel
A ve finále pak přesto ten prý neuvěřitelný nepřekonatelný tenis stejně nestačil, jak jinak :)
Reagovat
Kozoroh
Za to můžeš děkovat Federerovi, který Nadalovi odstranil z cesty Djoka.
Reagovat
Amputace
To by se v tom případě museli fanoušci Federera denně modlit u obrazu Soderlinga.
Reagovat
Amputace
A když jsme u toho... Nikdy jsem nepochopil, kde se vzalo to přesvědčení, že v případném finále FO 2011 by Djokovič Nadala porazil. Jistě, dnes vidíme bilanci z toho roku 6:0 a říkáme si "Djokovič byl v tom roce nepřemožitelný, porazil by Nadala v jakémkoli zápasu". FO je ale něco jiného, jak se ostatně od té doby několikrát ukázalo. Djokovič může být v lepší herní pohodě, může turnajem procházet s větší lehkostí než Nadal a ve vzájemném duelu přesto selže. Na tomto specifickém turnaji, jemuž Nadal již deset let jasně dominuje, platí více proměnných, než pouze aktuální forma. A faktor "Nadal" rovněž funguje. Chápu, že se tím fanouškové Djokoviče chlácholí "nebýt tehdy Federera, Djokovič už to prokletí RG dávno prolomil", já si to nicméně nemyslím.
Reagovat
Kozoroh
1. Match up. Djokovič umí na Nadala, Nadal umí na Federera a Federer umí na Djokoviče.
2. Pokud jsi finále mezi Federerem a Nadalem sledoval, tak zpočátku byl lepší Švýcar, v prvním setu až do stavu 5:2 Nadala ničil. Měl tehdy dokonce setbol, ale míč dal do těsného autu a sesypal se. Djokovič by se za tohoto stavu nesesypal.
3. Že v následujících letech Nadal Djokoviče na RG porazil neznamená, že by ho porazil i v roce 2011. Nadal na RG 2011 nehrál tak skvěle jako o rok později. A naopak Djokovič na RG v následujících ročnících nebyl ve formě z roku 2011.
Reagovat
Amputace
1) To platilo zřejmě pouze o tom roce 2011, kdy Nadal dostal z Djokoviče komplex a to především asi proto, že Novak dokázal přerušit jeho hegemonii na antukových masters a jako jediný hráč do té doby (pokud se nepletu) porazil Nadala na dvou antukových turnajích v řadě.

2) "Djokovič by se za tohoto stavu nesesypal."
- Chápu, že máte Djokoviče z roku 2011 za stroj. Ono to není daleko od pravdy, skutečně šlo o jednu z nejobdivuhodnějších sezón v dějinách tenisu. Zároveň ale je třeba říct toto: v několika zápasech měl ohromné štěstí, byl kousek od porážky (napadá mě Řím a jak vyhrál semifinále US s Federerem myslím nechápe on sám doteď). Zvládl ty zápasy i díky své mentální síle, že se nesesypal. To mi ale stejně neodpovídá na otázku, jak si můžete být tak jisti, že by to finále vyhrál. Ano, byl psychicky silný, hrál svůj nejlepší tenis, ale přece jen by v tom finále nastoupil proti tenistovi, který ten GS před tím již 5x ovládl. To budí respekt samo o sobě. Takže výroky, že by se "za tohoto stavu určitě nesesypal" jsou naprosto mimo mísu. V každém zápasu se může stát naprosto cokoli. Nehledě na to, že v zápase s Djokovičem by k takovému stavu vůbec nemuselo dospět. Jak chceš rovnoměrně porovnávat dvě situace: jednu, která se stala, s druhou, která se nestala?

3) "Že v následujících letech Nadal Djokoviče na RG porazil neznamená, že by ho porazil i v roce 2011."
Já ale na rozdíl od fanoušků Djokoviče, potažmo i Federera pořád dokola neomílám tezi, kdo by vyhrál finále, být v něm Djokovič s Nadalem. Pouze se pozastavuji nad povážlivou jistotou lidí, kteří naprosto neochvějně píší o Nadalově štěstí, když mu Federer "odklidil z cesty" Federera. Kde tu jistotu nalézají? Šlo o Djokovičovu nejlepší sezonu, ano, zrovna tak šlo ovšem o Nadalův nejlepší turnaj, to by se měli mnozí uvědomit. Přijde mi to vůči Nadalovi až neuctivé, za jak automatické někteří považují, že by ho tam v tom roce Djokovič bez problémů porazil. Přijde mi to neuctivé vzhledem k tomu, co vše už na tom turnaji dokázal, toť vše.
Reagovat
Amputace
*Federer odklidil z cesty Djokoviče :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Samozřejmě, že to je absurdní, stejně jako tvrdit, že nebýt Söderliga, Federer by nikdy nevyhrál FO. Celá historie by se v takovém případě byla odvíjela úplně jinak, a nikdo neví jak.
Reagovat
Amputace
Přesně tak. U Rogera akorát považuji za poněkud nešťastné, že na FO Nadala nikdy neporazil, že si nemůže říct "porazil jsem ho na jeho turnaji", tak jako se to podařilo Nadalovi ve Wimbledonu. Je to maličkost, ale osobně by mě to asi štvalo.
Reagovat
Stan_Borowitz
To je určitě škoda. Hlavně v tom roce 2011. Kdoví, jak by se to finále vyvíjelo, kdyby ten volej na setbol v prvním setu neskončil pár centimetrů v autu. I tak byl ještě dva sety RF Rafovi vyrovnaným soupeřem. Ve čtvrtém už odešel psychicky i fyzicky. To mu ale nelze vyčítat, útočná hra na antuce je fyzicky i psychicky nejnáročnější herní varianta v tenisu.
Reagovat
Kozoroh
1) Asi se mnou nebudeš souhlasit, ale podle mě má Nadal pořád v sobě komplex z Djokoviče, byť už není tak silný jako v roce 2011. Když Djokovič udává tempo a hraje svůj nejlepší tenis, tak Nadal má proti němu minimální šance. Ve finále TM 2013 a Miami 2014 ho Djokovič zválcoval, ačkoliv Nadal na obou turnajích hrál solidně. A když loni v Římě Djokovič v druhém setu zabral, tak byl Nadal bezradný.
2) Pamatuji si, že před finále Wimbledonu se moc Djokovičovi nevěřilo, že porazí Nadala. Ač Djokovič prožíval životní sezónu a Nadala porazil 4x, přesto experti favorizovali Nadala, neboť Wimbledon vyhrál 2x a neprohrál 20 zápasů v All England Clubu za sebou. A taky proto, že ho Djokovič předtím na GS neporazil. A jak to nakonec dopadlo :-)
3) Odpověz si sám - kdyby se semifinále FO 2011 mezi Djokovičem a Federerm opakovalo, komu bys nadalovče fandil?
Reagovat
Stan_Borowitz
Já se taky spíše kloním k tomu, že by Djokovič asi vyhrál, ale dávám té spekulaci váhu tak 55%:45%, více ne.
Reagovat
Amputace
1) Správně, nesouhlasím. Žádný komplex z Djokoviče Nadal už dávno nemá, přesto zůstává to, že Djokovič na Nadala umí. Dáváš příklady zápasů, kde hrál Nadal "solidně", nikoli však ve své nejlepší formě. Jeden z těch zápasů byl navíc v hale, na Nadalově nejméně oblíbeném povrchu, druhý na turnaji, který Nadal ještě nikdy nevyhrál. Proč neuvedeš třeba Montreal 2013, kde hráli oba výborný zápas a vyhrál Nadal..
2) Přece nechceš srovnávat Nadala ve Wimbledonu a Nadala na FO.. To jsou dva úplně jiné příběhy. Wimbledon nebyl a nebude jeho turnajem, na rozdíl od FO, kde je jeho sebevědomí na nejvyšším stupni a respekt jeho soupeřů právě tak.
3) Již několikrát jsem zde uvedl, že Djokoviče nemám rád, zatímco Federer mi nikdy v ničem nevadil, mám k němu naprosto neutrální postoj. Takže bych přál Federerovi, nebo by mi to bylo jedno, nevím. Kdyby hrál například Djokovič s Murrayem, kterého nemám rád ještě více, přál bych Djokovičovi. Je mi úplně jedno, s kým by Nadal ve finále FO hrál, věřím mu tam proti kterémukoli hráči. A myslím si, že podobně to vidí i samotný Nadal.
Reagovat
Stan_Borowitz
S poslední větou rozhodně nesouhlasím. Věřím, že i Rafa si hluboce oddechl, když v semifinále Roger porazil Djokoviče.

Takovým těm řečem top hráčů, že nesledují los, že je jim lhostejné, kdo proti nim nastoupí, nevěřím.
Reagovat
Amputace
Tak jistě, na Federera si věří i umí více. Myslel jsem to spíše tak, že právě na FO dokáže Nadal porazit úplně kohokoli v jakékoli formě a rozhodně se nezalekne nějakého hráče "jen" proto, že má formu. To si spíš myslím, že hodně litoval těch neproměněných MB Federera v semifinále US toho roku.
Reagovat
Kozoroh
2) Že tenista vyhraje GS turnaj 5x je obdivuhodné, ale to ještě neznamená, že se z toho mají protivníci podělat. Třeba loni Djokovič porazil ve Wimbledonu Federera, který londýnský grandslam vyhrál 7x! I přes vysoký počet soupeřových titulů se protivníka nezalekl. Podobně Nadal v roce 2008. Nebo kdybychom se podívali hlouběji do historie - McEnroe se v roce 81 nezalekl Borga a porazil ho, byť Borg byl pětinásobným obhájcem titulu.
Reagovat
Amputace
Ano, stejně jako se nedá říct, že by se měl nějaký hráč automatický podělat z toho, když hraje proti hráči, který ho před tím 4x porazil a drží sérii vítězství bez prohry.

Odkud se tedy bere ta vaše jistota, že případné finále FO11 Djokovič-Nadal by skončilo vítězstvím Djokoviče? Nechápu. Nemluvíme tady o AO nebo Wimbledonu, ale o FO, tedy GS turnaji, který Nadal zdominoval způsobem, jako žádný hráč před ním ani po něm. Já netvrdím, že by Nadal to finále vyhrál, stejně tak ovšem odmítám jistotu některých fanoušků Djokoviče, že by ho se vší pravděpodobností vyhrál Djokovič. Jsem si téměř jistý, že by to bylo velice vyrovnané.
Reagovat
Stan_Borowitz
To je výrok ze stejného špalíčku lidových vyprávění...
Reagovat
Amputace
Jakože po jeho nástupu :) To znamená jeho současníky (Djokoviče, Murrayho..). Opravdu jsem to nemyslel tak, že takovou dominanci v budoucnu už nikdo nemůže převést. Nešťastně vyjádřeno.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jj, takhle - to jo.
Reagovat
Kozoroh
Viděl jsi to finále? Nadal začátek zápasu nechytil, a to hrál proti hráči, na kterého umí, s kterým má doteď pozitivní Match up. Těžko říct, jak by se zápas vyvíjel, kdyby Federer setbol za stavu 5:2, možná by to Nadal otočil, možná ne.
I antukový suverén Nadal má na RG silnější a slabší roky. Do první skupiny patří roky 2008, 10 nebo 12, do té druhé právě ročník 2011. Vždyť Nadala tehdy v 1. kole málem zaskočil servisman (!) Isner, který nad Nadalem vedl 2:1 na sety! Já se nebavím o tom, jestli by Djokovič 2011 porazil na RG Nadala 2010 nebo 12, ale Nadala na RG 2011 by s velkou pravděpodobností porazil. Zvlášť, kdy už z Djokoviče měl Nadal komplex.
Reagovat
Amputace
Já si to nemyslím. Nadal sice na Federera umí, ale to neznamená, že Federer nedokáže hrát s Nadalem vyrovnané zápasy, potažmo ho přímo válcovat, dokonce i na antuce. Na match-up se nedá dívat tak, jak se na něho díváš ty. Dokonce i Federer, který na Djokoviče umí, nedokázal proti němu proměnit match-bally na svém druhém nejúspěšnějším GS, US Open. To je úplně to samé.

Uvědom si, že ta situace by byla hodně jiná i pro Djokoviče, než když s ním hrál například finále W. nebo US.

Ano, to finále jsem samozřejmě viděl. S Isnerem měl problémy právě proto, že je to sevisman. Stejně jako je měl například s Pettchnerem (nebo jak se píše) ve Wimbledonu 2010, který nakonec vyhrál.
Reagovat
smazaný uživatel
Jedna dolezita vec..

Rafa nastupoval na finále RG 2012 v ovela horsom psychickom rozpoložení, akoby nastupoval v roku 2011..Na RG 2012 hral finále s hráčom, ktorý ho na predchádzajúcich troch finále GS porazil, myslím, že to je neporovnatelne vacsí tlak, ako ten, s ktorým by siel na finále v roku 2011..
Reagovat
ipko
vaša debata je naprosto bezpredmetná, keďže k tomu finále nedošlo.. každý si môže len načrtnúť akoby ten zápas mohol vyzerať a myslím, že každý sa skôr prikloní k tomu ktorému fandí(je voči nemu zaujatý)..keď sa "rozpávame" o minulosti, tak Federer bol naozaj do stavu 5:2 lepším hráčom, ale po otočke v 1.sete to Nadal zvládol a stal sa šampiónom.. pre mňa bol v tomto finále RG Roger najbližšie aby Nadala porazil.. :)
Reagovat
Stan_Borowitz
To si taky myslím, v roce 2011 hrál na RG snad vůbec nejlépe v kariéře.I tak to ale nestačilo. Škoda toho prvního setu, to finále si zasloužilo 5 setů. Ale zvládnout s útočnou hrou na antuce vítězně pět setů by byl fyzicky i psychicky nadlidský výkon. Proto si myslím, že by stejně prohrál 3:2.
Reagovat
ipko
tak Roger mohol vyhrať v pohode aj 3:0 na sety.. stačilo "len" aby v 1.sete využil setbal, v 2. sete nejako uhaluzil tiebreak a 3.set by bol jeho tak či tak.. :D
Reagovat
Roger_Federer
Nebo na zacatku druheho mohli na kurtu pristat martani.
Reagovat
Mayo
kks nonsens čo tento nenapíše...najprv má Rafa len minimálne šance a potom na RG , kde je dominantný by vlastne určite prehral :D akoby ani nebola reč o hráčovi so 14 GS :D
Reagovat
smazaný uživatel
Zabúdaš na to, že Djokovic Wimbledon už vyhral, preto nemal dovod byt z Federera "podelaný", kdežto do roku 2011 utrpel s Rafom na RG už niekolko prehier, takže si myslím, že by do prípadného finále nastupoval s rešpektom a nervozitou..V podstate sa to potvrdilo v nasledujúcich rokoch, 2012, 2013 aj 2014...Tolko k prípadnému finále v roku 2011..

Rafa našiel v Djokovicovi v roku 2011 vážneho súpera, asi s tým sám nerátal, napriek tomu to prekonal..Nesúhlasím teda s tým, že by mal v súčasnosti z neho nejaký komplex, veď je to práve Nadal, ktorý vo velkých Grandslamových zápasoch s Djokovicom v posledných rokoch pravidelne uspieva, 3x RG a 1x USO, myslím ťahá štvorzápasovú sériu..Práve naopak, Nole mi prišiel v tých zápasoch zakríknutejší..

Hra jedného sa odvíja od hry druhého, preto je nezmysel tvrdiť, že ak hrá Nole výborne, Rafa má len velmi malé šance..V zápasoch, v ktorých Rafa uspel vždy uspel v boji o agresívnejší prejav a naopak, tie ktoré prehral bol defenzívny a hru diktoval Djokovic..
Reagovat
ipko
stále naši chlapci pokračujú bez straty bodu.. včera opäť pohodové víťazstvo 3:0 nad Luxemburskom, ale už čakám kedy nás niekto z tohto sna preberie.. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jou, vcera sme zdolali aj čierneho koňa skupiny, Luxembursko..

Teším sa na zápas v Španielsku, nás tam roznesú na kopytách...
Reagovat
smazaný uživatel
Náhodou hrajete skvěle a myslím, že ani ve Španělsku žádná ostuda nebude, Kozáčik vás určitě podrží, každopádně máte výbornej tým..
Reagovat
smazaný uživatel
Almagro je nebezpečný súper, proti ktorému sa Rafovi nikdy nehralo lahko, hoci na antuke v top forme..Nico sa vzdy drzal a az v koncovke setov to Rafa preklopil na svoju stranu..Nic podobné sa vcera nedialo..

Kvitujem zlepšený pohyb, z krátkych lopticiek si hlavu nerobím, v tom vcerajsom vetre som rád, ze zápas dohrali, kratko na to zacalo v Miami prsat a nebola to len nejaká prehánka..

Hejty na Rafove zdržovanie sú trapné a scestné.
Reagovat
Roger_Federer
Velmi by me zajimalo v cem je Almagro podle tebe tak nebezpecny Nadala?
9:1...ten jeden vyhrany zapas je Barcelona 2014.
Ztech 9 vítezstvi prisel Nadal proti Almagrovi pouze 2 sety..
Jeho bilance se Spanelskymi hraci je silena.
Tak ze jako souper do prvniho kola luxusni.
Reagovat
Pe3k
Tak já ti odpovím jednak proto, že jsem taky Peter a jednak proto, že od Forehanda se smysluplné odpovědi prostě nedočkáš...

Almagro je pro Nadala nebezpečný protože, je pro Nadala nebezpečný každý, kdo udrží raketu v ruce...
Reagovat
smazaný uživatel
Bože ty si trapák, hůř už se klesnout nedá co v urážkách, jsi podobnej kanál jako Barney, si nezadáte..
Reagovat
Kozoroh
A ty jsi zas trapný převlékač kabátů (nicků).
Reagovat
Amputace
Čím je pro něj Almagro nebezpečný, ví každý, kdo minimálně z posledních dvou let viděl jejich vzájemné zápasy.

Na tobě se mi nelíbí, že se často oháníš statistikami a čísly (viz. Almagro vyhrál nad Nadalem pouze dva sety, tudíž není nebezpečný), když se ale budeme bavit napříkld o finále Federer-Baghdatis AO 2006 (který byl tehdy v žebříčku ani ne v první desítce, který vzal do té doby Federerovi jediný set - to jsou čísla) stejně se budeš odvolávat na to, že hrál výborně a kdo ten zápas viděl, ví, že hrál výborně a byl pro Federera velice nebezpečným soupeřem. V prvním případě se přikláníš k číslům, v druhém k sentimentu, přitom čísla lze aplikovat v obou případech a oba soupeři na jejich základě vyznívají jako nepříliš nebezpeční.

Například na FO 2010, kde vyhrál Nadal dva sety až v TB byl Almagro velice nebezpečný soupeř, kdo viděl, ví.
Reagovat
Roger_Federer
Bavime li se o dlouhodobe jsou Spanelsti hraci pro Nadala velmi oblibenym souperem..Ty bilance hovori za vsecko.
Bagdatis prosel prece cely turnaj ve velke forme, porazil tam v te dobe vyborne hrace..(Roddicka, Nalbandiana).Ve finale vzal Federerovi set, druhy prohral teste 5:7.
Muzes mit jiny nazor, ale ja pokud vidim v Nadalove pavouku Almagra, Verdasca, Ferrera nemam vetsinou pochyb o jeho vyhre.
Reagovat
Amputace
Bavíme se o poměru k druhému kolu, nikoli k finále. Ty jsi napsal, že na základě čísel, je Almagro luxusní soupeř (do druhého kola). Ok, přijmu tuhle logiku a vezmu toho Baghdatise.

Baghdatisovi v roce 2006 vyšel jediný turnaj a to právě AO. Nepopírám, že tam měl formu. Před finále s Federerem však odehrál 3 pětiseťáky, strávil na kurtu daleko více času než Federer (i to možná vysvětluje, proč po dobrém nástupu v posledních dvou setech uhrál pouhé dva gemy). S Federerem měl navíc v té době negativní bilanci 3:0 (8:1 na sety). Při pohledu na tato čísla - jak nebezpečný FINÁLOVÝ soupeř to mohl pro Federera být?

Na druhou stranu: poslední vzájemný zápas Nadala a Almagra skončil výhrou Almagra a to bylo navíc na antuce, v Barceloně, kde známe Nadalovu úspěšnost. Nadal stále není v úplně optimální kondici, takže brát nějakou dlouhodobou statistiku proti španělským hráčům vůbec není na místě, respektive nevypovídá to o ničem, stejně jako o ničem nevypovídala vzájemná zápasová bilance Nadal-Raonič před čtvrtfinále letošního IW.

Almagro je luxusní první soupeř tak nanejvýš tím, že to není servisman, jinak ale Nadala dokáže často velmi potrápit a jak psal už Forehand, v mnoha jejich zápasech to bylo vždy o kousek až v závěru setů, které urval Nadal, průběh zápasu však byl jednoznačný jen málokdy. Vzhledem ke stále nejistému rozpoložení, v němž se Nadal nachází, je takový soupeř - který se nebojí a dokáže potrápit - více než nepříjemný do prvního kola.
Reagovat
Roger_Federer
Ja vubec nechapu co mi chces ted vysvetlit.
Almagro letos 4 zapasy na hardu a bilance 1:3.Celkove je letos zatim spatny.
Kdyz k tomu pridam bilanci 9:1 nevim co chces resit..
Jak dlouho jeste chcete tvrdit, ze je Rafa nerozehrany, az do RG?Slepe strevo neni chemoterapie.
Letos uz odehral 21 ostrych zapasu..
Reagovat
Amputace
Myslel jsem, že už se s tebou dá bavit normálně, nedá.

Chtěl jsem ti vysvětlit to, že jednou jsou ti čísla dobrá a jindy se odvoláváš na "kdo zápas neviděl, neví". Řešíš jejich vzájemnou bilanci, vůbec tě ale nezajímá průběh těch zápasů, že jen v málokerém měl jasně navrh Nadal. Viděl jsi ty zápasy, když už se oháníš čísly? Já se s tebou nechci hádat, ale tento přístup se mi nelíbí - přístup "co chceš řešit, vždyť čísla mluví jasně."

Až se někdy budeme bavit o Federerově éře a konkurenceschopnosti hráčů, kteří ho třeba ani nikdy neporazili, jsem zvědav, jak se budeš ohánět čísly.
Reagovat
Roger_Federer
Ja se stebou tez nechci hadat, zeptal jsem se Forehenda cim je Nadalovi nebezpecny..tot vse.
Rozhodne nemam v hlave vsecko, podival jsem se na statistiku a vidim bilanci 9:1 v nich uhrane jedno vitezstvi a 2 gemy..Netvrdim a nepopiram, ze to mohlo byt nekde tesne..Cisla a bilance se Spanelama hovori zcela jasne.
K tomu tebou dokola vzpominanemu Baghdatis..nikdy jsem netvrdil, ze to byl tezky a stabilni Rogeruv souper.Jenom tvrdim ze jak neustale nekdo vzpomina to finale AO, Baghdatis tam zahral zivotni turnaj(cely), takze jeho sesmesnovani mi vadi..
Reagovat
Amputace
Já Baghdatise nezesměšňuji, naopak je to z té doby jeden z mých nejoblíbenějších hráčů. Mně šlo jen o to, že to byl podobný případ - podle čísel nic nenasvědčovalo tomu, že by mohl mít vůbec proti Federerovi šanci, ale pokud člověk viděl jeho průchod turnajem, ví, že to bylo o něčem jiném. Stejně tak Almagro. Podle čísel soupeř, který nemůže Nadala ohrozit, pokud jde ale o realitu a reálný průběh jejich posledních zápasů, tak velice nepříjemný soupeř pro druhé kolo.

Nicméně pravda je, že tentokrát nepředvedl opravdu nic mimořádného. Ovšem před zápasem jsem měl obavu.
Reagovat
Roger_Federer
Rafaeoli25, v noci jsi mel nejake sladke koktejliky ze??Mel jsi trosku upito, pekne radils, jak hlidaci psik.
Reagovat
ipko
to už je moc čo predvádza.. strieda nicky jeden za druhým..
Reagovat
rod_laver
Vidím, že byl ve formě, včera v agresivní roli, jindy dělá uplakaného cíťu. V prvním případě je to čtení zábavnější :-))
Reagovat
rod_laver
Vidím, že byl ve formě, včera v agresivní roli, jindy dělá uplakaného cíťu. V prvním případě je to čtení zábavnější :-))
Reagovat
rod_laver
Vidím, že byl ve formě, včera v agresivní roli, jindy dělá uplakaného cíťu. V prvním případě je to čtení zábavnější :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, opravdu nemusím mít upito, aby mě nas.aly tvoje, Pe3kovy a spanielovy věčné stupidní kecy na jeho adresu a měl potřebu na ně aspoň občas zareagovat..mně se taky stokrát nelíbilo, jak hrál Federer, přesto jsem nikdy neměl potřebu vyřvávat to do světa a ukájet se na něm, to je vaše zrůdná specializace, na to jste skutečně experti..
Reagovat
Roger_Federer
Myslim, ze zvrhly ukajec tady nejsem ja, Spaniel, ani Pe3k..
Pouze jsem komentoval zapas, me se nelibilo co Rafa hral.
Reagovat
gigin
7/6 4/6 6/3 against Feliciano Lopez. It was an very important win for me, my game has improved a lot and I think it was also a nice match to watch. I am very happy and in some way relieved, that everything went so well today. It's balsam for my soul! I also signed my new contract with Babolat and I am very happy that it was today! Greetings from Miami!
Loni hrál Headkama, že si ho rakušané nechali vyfouknout....
Reagovat
smazaný uživatel
:-) dobre, ze konecne vyhral. Mel by hlavne opustit ty tanecky a taky zrychlit - jako Ikona. ;-) Treba zrovna Babolat pomuze. A treba se uz deje, nevidela jsem.
Reagovat
gigin
:))
Že se rozešli s Gulbou víš?

Reakce Ernieho na Doma v nedávném rozhovoru:

Skvele spolu vychazime. Nejpohodovejsi hrac ze vsech, nic neresi. V tom to neni. Oficialne jsme se rozesli pred 10 dny. Do Dubaje, Rotterdamu a Marseille jsem jel bez neho, oba jsme to tak citili. Po Dubaji jsem se vratil do Vidne a dali jsme rec. Oba jsme se shodli na tom,ze to bude takto lepsi. Ale mam v umyslu s nim trenovat, Ty rozchody nejsou nikdy prijemne, ale porad ho mam rad. Nerozesli jsme se ve zlem.
Reagovat
smazaný uživatel
nevim, ale asi jen dobre, tohle vypada na prvni vlastovku. Treba se navzajem dusili a ani o tom nevedeli.. :-)
Reagovat
gigin
Já si to taky myslím. A navíc se "dělili" o Bresnika a v podstatě o všechno. Takhle je to podle mne lepší :)
Reagovat
smazaný uživatel
jiste, vetsina lidi tady se brani jen uz pouhemu pomysleni, ze je tenis individualni sport, pritom je to holy fakt. Nemyslim tim, ze se nutne musim chovat jako arogantni kjava, ale zamereni vseho, co delam, musi byt prece naprosto jednoznacny - na me. :-)
Reagovat
gigin
Tak jak pravíš, pravíš fajn.
Reagovat
Roger_Federer
oni spolu chodili?jo..to mi uniklo.
Reagovat
gigin
Jo chodili. Ale ke koitu nedošlo. Údajně.
Reagovat
Roger_Federer
To sem si oddich..Nerad bych aby byli jak Rafa a Monaco..;)
Reagovat
smazaný uživatel
Jdi s tim trapnym deníčke někam. Radši si přečti rozumný a výborný rozhovor s Jirkou Veselým. :)
Reagovat
smazaný uživatel
kde? :-)
Reagovat
gigin
:-DDD
Reagovat
smazaný uživatel
pockej, sice hraje vzhledem ke svym parametrum tuzku, ale vam je fakt k smichu, ze je inteligentni? Rozkol! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale ne. Jen paroduju jednoho nejmenovaného uživatele. :)
Reagovat
smazaný uživatel
no ja tam ten osten citim, kdyz ale on je mi Vesely opravdu v rozhovorech sympaticky, jsou totiz "rozumny a vyborny".. :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Možné to je, neříkám, že ne. Ale prostě, jak bys řekla ty: "škoda, že mě nezajímá." :)
Reagovat
smazaný uživatel
a vecna skoda, ze me jen v tech rozhovorech.. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
;DDD))))
ano to je presne.......ovsem je to treba mit svazany, a neupirat tolik pozornost na Veseleho, ale spis na tu reakci a styl;)
Reagovat
gigin
http://www.tennis-arena.cz/ocima-frantiska-paly-6401cz/
Reagovat
Pe3k
Copak si někdo koupí oblečení Murrayho? :D :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa pohodový vstup do turnaje jak se taky na nejlepšího hráče historie sluší..zas všem těm ubohým zamindrákovancům ve zbytku sezony ukaž jaká jsi persona, ať u svých monitorů znovu pukají vztekem :)
Reagovat
Kozoroh
Nějak ten Nadalův vstup do turnaje prožíváš. Almagro kdovíjak skvělý tenis nepředvedl, v letošním roce vyhrál jen jeden zápas na betonu. Krom toho ho má Nadal přečteného, bilance 11-1 mluví za vše.
V komentu dole píšeš, že Nadal postoupí do finále a tam se uvidí. To je předčasné a hlavně velkohubé tvrzení.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty někomu budeš vyčítat velkohubá tvrzení? Tak to je vtip roku. :D
Reagovat
spaniel
To psal uz v IW :D Pak tyden susil slzami promocene plakáty.
Reagovat
smazaný uživatel
Nic jsem nesušil, prohrál smolně po výbornym výkonu, to se stává, nemám problém to přijmout, každopádně výkonnost na finále měl už tam, takže jsem se nesplet..
Reagovat
Kozoroh
Říkáš A, ale zapomínáš na B. Raonič zpočátku nehrál svůj nejlepší tenis, Nadal byl v prvním setu lepším hráčem, ale zkrácená hra Raoniče nakopla a přestal se Nadala bát. Nejde až tak o prohru Nadala, jak o parádní otočku Raoniče.
Reagovat
Mayo
Ne, to Byk hral spatne, to je cele
Reagovat
Stan_Borowitz
jak se na nejlepšího hráče historie sluší...

Takový hráč letos v Miami nestartuje.

Ale jinak lidi věří i podivnějším věcem, třeba http://www.universe-people.cz/default_cz.htm
Reagovat
Amputace
Rafa podle mě v pohodě výkon, nechápu, co děláte. Pohyb se mi hodně líbí, některé míče sice krátké, ale toho bych se v dalších zápasech nebál. Nebezpečný první soupeř a Rafa naprosto s přehledem. Já jsem spokojen.
Reagovat
smazaný uživatel
To jsou jen provokace, urážení za každou cenu, jakobys to neznal, je úplně jedno jak zahraje, stejně to podle nich bude špatný, vždyť ho kritizovali i v sezoně 2013, to fakt nemá cenu se těma chcípákama víc zabývat..
Reagovat
mihate
Hahahaha
Reagovat
Mayo
Vamos Rafa!
Reagovat
jackiec
come on el řiťuál! bojuj ty loosere, ať vyhraješ pro své intergalaktické fans, žeru ty tvé autistické tiky s análním alpinismem
Reagovat
smazaný uživatel
Když tak losere, ty d.bile, nejdřív se nauč pořádně anglicky a pak teprv něco škrábej smrade.
Reagovat
smazaný uživatel
On tu jackiece fakt bere někdo vážně? Vždyť je to evidentně úplnej mentál. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak občas se i někomu takovýmu musí něco říct, hlavně když ani neví co se jak píše..
Reagovat
Roger_Federer
Rafa do hruza, vraci vsecko na T, nebyt tam bezzuby Almagro zle by bylo...Cerveny jak rak.
Reagovat
smazaný uživatel
Jdi někam, vy tyhle kecy na něj máte pořád, je jedno jak zahraje, jestli jako s Youngem nebo jako s Raoničem, stejně do něj budete šít, když vyhraje RG tak budou následovat zas jen a jen relativizující kecy, i kdyby se vrátil na první místo, tak to bude jen proto, že se Nolemu nevedlo, jak jinak, tak co s váma, trapáci.
Reagovat
Roger_Federer
co zas becis jak male decko??Me se to vcera hral proste nelibilo..
ps:pouzivej aspon jeden nickkdyz uz tady chces psat ty svoje citove vylavy.
Reagovat
Mayo
tie krátké míče mi trochu naháňajú hrôzu ale setbol premenil intergalaktickým fh po lajne (: vamos!
Reagovat
Mayo
ale pohyb zlepšil, to sa mi pozdáva
Reagovat
smazaný uživatel
Co furt všichni máte, jeho výkon roste se soupeřem, jako v IW, kde hrál s Raoničem výborně a jen smolně nepostoupil, v Miami ten level posune ještě výš a bude ve finále a v něm se uvidí.
Reagovat
Vojtiik
Průměr mezi servisy Nadala 28 sekund:)) fair play powa, hra v tempu
Reagovat
smazaný uživatel
proste rafa-tajming;D)
Reagovat
Roger_Federer
8 sekund navic..pohode jeste;)
Reagovat
Vojtiik
8 sekund by bylo na gs, na masters to je 25.. pokud je ale prumer 28, tak tam urcite bylo i několik pres 30, tje hnus
Reagovat
Matti
jen se z toho neposra.....
Reagovat
Vojtiik
jasně, vždyť to pravidlo je stejně napíču, proč ho dodržovat...
k posrání jsou jen rafanatické argumenty, můrova máti a tvoje máti, tak si vyber :/ ...
Reagovat
Matti
Nějak ses asi špatně vyspal, že se snižuješ k osobním útokům, dost ubohé. Dej si dobrou kávu po obědě a slunce v duši.
Reagovat
mahycek
Na Nova sport, už Nadal-Almagro
Reagovat
janek_da
To je jistota, po hláškách o jakýchkoliv zdr. potížích vsadit první zápas Nadala s HC.
Reagovat
PH94
Wawra :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda Carlos.
Reagovat
gigin
Snad už po těch útrapách bude líp. Dnes solidní výkon proti Felimu. Spokojenost :)
Reagovat
EllNino
bylo to dobrý, bojoval :D doufám, že to dá i Jack a pak si zahrajou spolu :D
Reagovat
gigin
Fogna dneska zapne turbo. Uvidíš ten fičák :DD
Reagovat
EllNino
no to sem zvědavej :D ...
Reagovat
kada.tom
taky doufám, že to Jack dneska zvládne :-)
Reagovat
Roger_Federer
No ja doufam, ze hlavne Gulbis dneska konecnr neco predvede..;)
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě předvede, už si brousí zuby na zápas s Nadalem, aby moh předvádět jakej je frajer, že ho zajímaj jen zápasy s hvězdama, na to je kabrňák..
Reagovat
EllNino
Jedem Domčo ! :)
Reagovat
gigin
https://pbs.twimg.com/media/CBEiYdRW8AA5MH8.jpg:large
Reagovat
janek_da
to je ten jet, kterym lita
Reagovat
smazaný uživatel
;D)
Tohle foto muselo jednou prijit;)
Ale dneska ho ceka jiny cvok,,, Monaco...
....takze dva cvoci na kurtu;) Bude veselo.
---
Jinak bohuzel Julca ve tretim asi tece, nebo co...
Reagovat
janek_da
Carlosi pojd, Wawru dáš :)
Reagovat
smazaný uživatel
mohl by.
Reagovat
smazaný uživatel
umelec na kurtu;)
Panter by ho mohl roztrhat na tom povrchu... i ve dvou;)
Reagovat
janek_da
by ho mohl trochu potlačit i tommr
Reagovat
smazaný uživatel
;D)
Reagovat
Pe3k
Reagovat
Fandina
Super díky.
Reagovat
Fandina
Nádheraaaaaaaaaaa!!!
Reagovat
Stan_Borowitz
Když mu vítr sfoukl flaštičky, tak zkazil asi osm prvních servisů v řadě. Ten Rosol dobře věděl, co dělá, když mu je rozkopal...
Reagovat
smazaný uživatel
Jo to je Rosolova úroveň, burana člověk nepředělá, to je známá věc..
Reagovat
Stan_Borowitz
:-) to je pravda, bylo to nanejvýš trapné.
Reagovat
Roger_Federer
od toho vetru?
Reagovat
Stan_Borowitz
Přesně tak :-)
Reagovat
gigin
Reagovat
kada.tom
Leo to taky dneska zvládl, super :-)
Reagovat
PH94
Tomáš skvěle :) Korejec bude v budoucnu hodně kousat :)
Reagovat
slacker
Jesli bude hodne kousat tak zavrit jako Haniballa Lectera
Reagovat
Chrenda
Ten bude tak kousat do psů leda. Ale mohli bychom mu nabídnout občanství když nemáme ty talenty.
Reagovat
Fandina
gratulka. Dvakrát sice přišel o podání, ale pak si ho zase vzal zpět. Super a gratulka Berďo. Pojď!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Průběh zápasu divočejší, než by se na první pohled zdálo. V obou setech po třech ztracených podáních, ve 2. Tomáš dokonce prohrával 1:4. Ale pak 5 uhranými gamy v řadě otočil. Sledoval jsem to jendím okem, ale Tomáš mi přišel energičtější než v IW, vypadal mnohem líp než v zápase s Rosolem.
Reagovat
kada.tom
Tomáš nakonec vyhrál, ale nebylo to optimální, což ale bylo zásluhou Korejce, který hrál fakt hodně dobře. Ve 2. setu pěkná otočka Tomáše z 1-4 na 6-4 :-)
Reagovat
ipko
Chung ale sympatický výkon.. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Dáte mi stream na Berdycha?
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.strejda-google.cz/#live+stream+tennis
Reagovat
smazaný uživatel
Berďo, co tam vyvádíš.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist