Berdych si v Marseille zajistil semifinále proti Kyrgiosovi. Wawrinka dohrál

19. 2. 2016, 22:09
Aktuality 49
ATP MARSEILLE - Tomáš Berdych na halovém turnaji v Marseille porazil Belgičana Davida Goffina a postoupil do semifinále. V něm se utká s Australanem Kyrgiosem.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych v Marseille, kde hraje poprvé od porážky ve finále v roce 2013, startuje na prvním turnaji od Australian Open a během dvou kol se už rozehrál do zápasového tempa. Poté, co včera zdolal ve třech setech osmnáctiletého Němce Alexandera Zvereva, si dnes poradil mnohem snadněji s Davidem Goffinem.

Třicetiletý Čech sice hned ve třetí hře přišel o své podání, ale okamžitě si ho vzal zpět a dalšímu brejkbolu už nečelil. Ziskem čtyř gamů otočil na 5-2 a průběh zápasu měl neustále pod kontrolou. Hned polovinu svých gamů získal čistou hrou a za 77 minut hry zvítězil 6-3 6-4.

Berdych porazil o pět let mladšího Belgičana i ve druhém vzájemném duelu bez ztráty setu. Poprvé si s ním poradil před čtyřmi lety na US Open.



O své jubilejní 30. finále na okruhu ATP se vítěz dvanácti turnajů utká s Nickem Kyrgiosem, kterého v prvním vzájemném měření sil letos v Melbourne porazil 3-1 na sety.

"V Melbourne to bylo náročné. Musím se o něco zlepšit a soustředit se, abych prošel dál," prohlásil Berdych před zítřejším semifinále.

Kyrgios, který teprve tento týden vyhrál svůj první zápas v evropské hale, dnes smetl 6-0 6-4 domácího Richarda Gasqueta a ukončil jeho letošní neporazitelnost. Bilanci vzájemných zápasů snížil na 2-4.

Dvacetiletý Australan se do semifinále dostal bez ztráty setu a proti Berdychovi bude bojovat o své druhé finále. To první si zahrál loni na antuce v Estorilu, kde podlehl Gasquetovi.

Už ve čtvrtfinále skončil stejně jako loni nejvýše nasazený Stan Wawrinka. Třicetiletý Švýcar dnes podlehl 4-6 6-3 5-7 domácímu Benoitu Pairemu, kterému vyšla odveta za loňské vyřazení. Francouz, který je Wawrinkovým dlouholetým kamarádem, si v osmém vzájemném duelu připsal teprve druhou výhru.

O finále si zahraje s dalším bývalým grandslamovým šampionem Marinem Čiličem, kterého v jediném střetnutí před třemi lety v Čennaí zdolal ve třech setech. Chorvat Čilič si dnes poradil s Rusem Andrejem Kuzněcovem.

• ATP 250 MARSEILLE •
Francie, tv. povrch, 665.910 eur
páteční výsledky (19. 02. 2016)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Berdych (2-ČR) - Goffin (6-Belg.) 6-3 6-4
Paire (8-Fr.) - Wawrinka (1-Švýc.) 6-4 1-6 7-5
Kyrgios (Austr.) - Gasquet (3-Fr.) 6-0 6-4
Čilič (4-Chorv.) - Kuzněcov (Rus.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

49
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
George_Renel
se holt tenisové radosti nedočkáme. Australan je dnes prostě lepší.
Reagovat
Lunej..
Nickovi to dneska padá, před chvíli ledabylý čop, teď úder přesně na lajnu...
Reagovat
lars
Hernych vyhral nad Brownem
Reagovat
Lunej..
Nicku dneska sorry :) Ale když nedej bože Toma porazíš, nebude mě to tak mrzet. :)
Reagovat
Lunej..
Ty jo a můj Šmatlák Esovič má 1. set. Tomíku, zaber...
Reagovat
gigin
Gyros hraje parádně. Poslední gem tři esa, pak jasný winner. Hrůza z něj jde.
Reagovat
Lunej..
Jestli bude ve finále můj šmatlácký tým, to bude něco :D Hlavně má skvělé podání.
Reagovat
Lunej..
Tomáš velká škoda, že vypadl, tak bych mu přála titul. A i když teď jsou ve finále oba moji koníci, fandím víc Nickovi. Dneska se choval jako člověk, takže má kladný bod. :)
Reagovat
gigin
jeden z nejlepších BH na okruhu. On si snad obíhá FH kolikrát. Je prostě zajimavý, vylízaný, poruchový, přesně to, co potřebuju.
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš včera potěšil a Delpo hned po ránu taky....jen tak dál kluci :-)
Reagovat
PH94
A Delpo taky potěšil :D Krásné výsledky :)
Reagovat
PH94
Teďjsem si ráno pustil Thiema proti Ferrerovi a nestačím se divit. Neskutečný výkon..a taky nechápu, kde bere tolik fyzických sil :D
Reagovat
gigin
:O
Reagovat
smazaný uživatel
Tak kvalita je hrozna, ale aspon neco... prozatim;)
https://www.youtube.com/watch?v=yHrtpwwIZrg

Juan se me libi po navratu hlavne v pohybu, je podle me dokonce lepsi nez pred jeho pauzou, mozna i diky tomu, ze si nemuze na BH tolik verit...tezko rict. To je hlavne to co na nem obdivuji od prvniho zapasu po navratu.

...i dnes ten BH byl proste tzv. rekreacni, zadna velka zmena. Ale aspon to ted neni nudny hrac a hraje casto netypicky nejen ten slajsak;D)))

Tak navrat paradni, uz je v SF. Jenze tam na neho ceka Sam Kwery, a to neni typ Chardy, takze to bude dost o drzku...

Pokud Juan navaze na vykon z dnesniho prvniho setu a udrzi serv...sanci ma...pokud ne, tak konci. Moc neverim jak kolega nize, ze ho timle stylem musit urobit...Kwery na tomhle povrchu je proste nekde jinde nez nejaky Chardy...

V kazdem pripade finale s Dimitrovem bych si fakt dal nechat libit;) To by byla pecka po navratu, takovy souboj na BH...
Jednorucak versus Slajsak;D)))
Reagovat
janek_da
Na samce už nebude mít
Reagovat
Davor1
Tak Delpo je v semifinále, dnes jeho najlepší výkon na turnaji. Chardy ale zahral ako kráľ tragédov, jeho výkon bol horší ako Kudlov a to už je čo povedať. Neskutočný hnoj, čo predviedol. Delpo na returne len vracal lopty na druhú stranu a Chardy sa vyhadzoval ako divý, sypal tam dvojchyby, prehral si 4 servisy po sebe, nervy mu pracovali ako mačke na diaľnici, nebol schopný zahrať 2 kvalitné údery po sebe. Dnes asi najhorší zápas, aký som od neho videl a odpálil mi tip za slušnú sumu, čo už, stáva sa, aspoň si dám nabudúce na labilov ako je on väčší pozor...

Delpo ale dnes jednoznačne lepší BH, výborný pohyb a obrana, ťažko mu zahrať winner, vrátil takmer všetko, aj keď Chardy mu k tomu dosť výrazne dopomohol... Querryho takýmto štýlom musí urobiť, finále na prvom turnaji po návrate by bolo neskutočné, ale má k tomu sakra blízko...
Reagovat
smazaný uživatel
:D)))
A muzete se Spanielem a TP palit ty lopaty....se kteryma jste tak nakladali...
Reagovat
Cico93
:D)
Reagovat
janek_da
já už toho delpina nedaval, ale kdo ho tam brzo nasázel lopatou, tak ještě před zápasem mohl mít pěkný zisk
Reagovat
spaniel
Tip to by spravny, kdo mohl vedet, ze Chardy posle sve dvojce.
Reagovat
Roger_Federer
Prvni set s prstem v nose.
Reagovat
vrabejka
Už by ale kluci v tom Riu mohli zase hrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa postupil bez boja,mozme ist spat
Reagovat
vrabejka
2 zápasy už hrají holky, proč nehraje i Cuevas x Delbonis? :(
Reagovat
vrabejka
Super už hrají :)
Reagovat
Kytka
To měl zase jednou štěstí.
Reagovat
gigin
hrálo Péro prosím vás, nemohl jsem sledovat, díky.
Reagovat
rod_laver
ses pral na koko tku aj reval že jsi neměl čas?
Reagovat
gigin
S hral s Bulejcikom, Verou Rolcekovou aj s biznisakom kvarteto. Sak hra len pre bohacov, nic pre smrdakov z panelaka. Riadny macher.
Reagovat
gigin
* som

Aj zme sa temu smiali.
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš zatím letos uhraje vždy o kolo míň, než loni, což by teďka znamenalo semifinále. Ale takovej titul hned z kraje sezóny by člověku vliv optimismus do žil.
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že Gyrose porazí. Ale ve finále prohraje s Pairem.
Reagovat
smazaný uživatel
s Pairem neprohraje :)
Reagovat
Kytka
Gratulace. Dneska to nebyly takové nervy jako včera. Výsledek sice jen o jeden break, ale jistý výkon. Krom začátku utkání tahal Goffin za kratší konec, na svých servisech se strašně nadřel. A taky dneska větší procento trefení 1. servisu do kurtu - 62%, to je slušné.
Reagovat
PH94
Řekl bych, že zítra Berdych proti Kyrgiosovi bude předčasný finále :) Jsem opravdu hodně zvědavej :)
Reagovat
Kytka
Taky myslím, druhé semifinále je slabší. Chtělo by to vyhrát. Stan pryč, Ríša pryč. Marin a Benoit jsou hratelnější. No ale, Berďa když má vyčištěno, tak to většinou podělá.
Reagovat
PH94
Bude muset Tomáš dobře servírovat :) Dnešní jeho zápas jsem neviděl, ale viděl jsem ho hrát ze Zverevem a tam teda ten servis docela špaténka :/
Reagovat
Kytka
Dneska servis stabilně - první trefil z 62% do dvorce. Mnohem lepší než včera. Zverev je také hybnější, Goffin tu Tomášovu kanonádu nestíhal, byl rád, že s odřenýma ušima uhrál nějaké své servisy.
Reagovat
tommr
no pokud Kyrgios zopakuje svůj výkon ze zápasu proti Gasquetovi tak se máme opravdu na co těšit ... :)
Reagovat
PH94
Je to jednoduchý, pokud ho zopakuje, tak Tomáš končí :D
Reagovat
Kytka
Gasquet je jiný typ hráče než Tom. Takhle se to srovnat nedá.
Reagovat
Kytka
Ale horší je, že Tom hrál až večer a Kyrgios druhý zápas (že by to tak Frantíci nastavili úmyslně pro Ríšu?). Tom má tak o dost míň času na regeneraci. Zítra může nastoupit už v 16.30
Reagovat
Fandina
super, dneska to bylo s přehledem. Gratulka a držím palce proti Nickovi. Pojď!!!
Reagovat
tommr
dneska završil hezkej tenisovej den a proti nebezpečnýmu Goffinovi předved velice dobrej výkon. Oproti včerejšku hlavně zlepšil servis o čemž svědčí i to, že oba sety dokázal doservírovat čistou hrou ... :)
Reagovat
Kytka
Jo dnes hezký tenisový den. Bára ve finále, Tomáš v semifinále. Jsem zvědavá, kdo z nich bude úspěšnější.
Reagovat
smazaný uživatel
Ani jeden, nebot oba ty turnaje vyhrajou;)
Reagovat
tommr
kdyby na tu tvojí předpověd došlo tak bychom asi jako úspěšnější museli brát Báru, protože hraje turnaj vyšší kategorie ... :)
Reagovat
Kytka
Ale zase, v Dubaji vypadly všechny nasazené hned a tenhle turnaj je na 250 setsakra dobře obsazený. I když z 10 tam zbyl dneska už jen Tom. Jsou tam ale mladí nadějní hráči. Zítra Kyrgios, nesporný talent (i když hajzl) a i Paire jde poslední dobou dost nahoru, ale je jak noc a den.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist