Berdych smetl Smeetse, Minář končí

26. 5. 2008, 15:28
Aktuality 0
Tomáš Berdych zahájil letošní French Open ve velkém stylu. Český reprezentant postoupil do druhého kola poté, co ve svém úvodním utkání ztratil s Australanem Smeetsem jediný game. Ivu Minářovi se už tolik nevedlo: v zápase se Španělem Hernandezem sice vyhrál první set, v dalších třech už se ale radoval jeho soupeř.
Tomáš Berdych

Přestože se největší antukový turnaj sezony hraje na tři sety, strávil dnes Tomáš Berdych na kurtu pouhých 67 minut. Během nich stihl deklasovat svého soupeře, Roberta Smeetse z Austrálie, 6-1 6-0 6-0.

O osudu Berdychova zápasu dnes rozhodly především nevynucené chyby. Český daviscupový reprezentant se dopustil jen osmi, zatímco jeho soupeř jich udělal 34. V dalším kole čeká českého tenistu domácí hráč, vítěz duelu mezi Michaelem Llodrou a Olivierem Patiencem.

V prvním kole se naopak s turnajem rozloučil Ivo Minář. Ten navzdory zisku prvního setu nestačil na Španěla Oscara Hernandeze. Poslední jiskřičku naděje vykřesal český tenista za stavu 4-5 ve čtvrté sadě při podání svého soupeře. Minář Hernandezovi prolomil servis a zažehnal tak hrozbu porážky. Vzápětí ale o vlastní podání přišel a Španěl pak už dotáhl zápas do vítězného konce.

Podobně hladce jako Berdych zvládl úvod turnaje i nejvýše nasazený Roger Federer ze Švýcarska, který si ve třech setech poradil s Američanem Querreym. Ten sice nejlepšímu hráči světa dokázal vzít v prvním setu servis, Federer ale podání svého soupeře prolomil během celého zápasu hned pětkrát. "První kolo grandslamu je pokaždé obtížné. Ulevilo se mi a těším se na druhé kolo," vzkázal svému dalšímu soupeři Federer.

Všem nasazeným hráčům se dnes ale nedařilo. Kyperský tenista Marcos Baghdatis se konečně uzdravil po zranění kotníku, ovšem Ital Bolelli poslal sedmnáctého nasazeného tenistu zase domů poté, co mu povolil pouhých osm gamů. Devětadvacátý nasazený Argentinec Caňas zase překvapivě nestačil na Waynea Odesnika ze Spojených států, kterému podlehl ve třech tie-breacích.

Zaděláno na překvapení bylo i v duelu Španěla Tommyho Robreda s Argentincem Guillermem Coriou. Finalista French Open z roku 2004 Coria, který se po dlouhé pauze vrátil do světa profesionálního tenisu, sebral favorizovanému soupeři první set, Robredo už ale v dalších sadách svého soupeře do zápasu nepustil a zvítězil 5-7 6-4 6-1 6-4.

Výsledky - French Open - muži:
Dvouhra - 1. kolo:
Berdych (11-ČR) - Smeets (Austr.) 6:1, 6:0, 6:0, Hernandez (Šp.) - I. Minář (ČR) 4:6, 7:6 (7:5), 6:3, 7:5, Federer (1-Švýc.) - Querrey (USA) 6:4, 6:4, 6:3, Robredo (12-Šp.) - Coria (Arg.) 5:7, 6:4, 6:1, 6:4, Bolelli (It.) - Baghdatis (17-Kypr) 6:2, 6:4, 6:2, García-Lopez (Šp.) - Roitman (Arg.) 6:2, 6:4, 7:6 (7:5), Granollers (Šp.) - Berrer (Něm.) 6:3, 3:6, 6:2, 6:3.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist