Berdych stále není zdravotně v pořádku, v Madridu hrát nebude

3. 5. 2019, 15:43
Aktuality 22
Tomáš Berdych vynechá antukový turnaj v Madridu, kde měl příští týden startovat na volnou kartu od pořadatelů. Bývalá česká jednička kvůli obnoveným problémům se zády nehraje už dva měsíce.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

"Bohužel musím turnaj v Madridu vynechat. Mé tělo potřebuje více času na zotavení a přípravu, abych se dostal na odpovídající úroveň, která by mi umožnila soupeřit s těmi nejlepšími," uvedl dnes na twitteru Berdych. "Chci poděkovat organizátorům v Madridu za nabídnutou divokou kartu, ale využije ji někdo jiný," dodal aktuálně 104. hráč světového žebříčku.

Berdych hrál naposledy na začátku března, kdy vypadl v 1. kole v Indian Wells se Španělem Felicianem Lópezem, jenž je shodou okolností novým ředitelem madridského turnaje série Masters. V polovině dubna někdejší wimbledonský finalista oznámil, že od Lópeze dostal volnou kartu pro start v hlavní soutěži, a těšil se na comeback. Ten ale nyní opět odložil.

Kvůli problémům se zády už Berdych vynechal druhou polovinu loňské sezony. Po lednovém comebacku na ATP Tour po půlroční pauze si zahrál mimo jiné finále v Dauhá a osmifinále Australian Open. V dubnu rodák z Valašského Meziříčí vypadl po 15 letech z první stovky žebříčku a v roli české jedničky ho vystřídal Jiří Veselý.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

22
Přidat komentář
Kozoroh
Tentokrát s Garinem v Mnichově, promarnil dva mečboly :-oo
Reagovat
Dobry-den
Výborně, gratulka.
Reagovat
Kozoroh
Federer se díky dnešní Zverevově prohře v pondělí vrátí na 3. místo.
Reagovat
Nola
jeho super promarnil" v 2.sete asi 3 MP k tomu na vlastnom servise, Sasha na prijme, Sasha ma sebavedomie na bode 0... Fedex ho predstihol v live rankingu...

snad to nebude trvaly ukaz.....
hala v Parizi a TM od vyhry Murrayho zatial prinasa iba smolu.....
Reagovat
Jon61
Nevzpomínám si, že by Tomáš před třicítkou byl někdy zraněný, zato teď jsou patálie se zdravím vleklé. Spíš to vypadá na ukončení kariéry. Český mužský tenis tak bude nějaký pátek zřejmě bez účasti na větších turnajích. Nakonec na Berdycha budou vzpomínat i ti, kteří mu nemohli přijít na jméno.
Reagovat
FulnekUltras
výsledkově možná - a celkově možná ti, co nezažili Kodeše se Šmídem
Reagovat
Jon61
Už mám léta, pamatuji si vítězství v Davis cupu nad Itálií 1980 s Lendlem v týmu. Zapomenout se nedalo i na Jirku Hřebce, zejména jeho sprosté komentáře, když třeba pokazil volej.
Reagovat
FulnekUltras
jj, Jirka Hřebec byl taky úkaz ;-) a ještě pořád má co ukázat skrz miss Vondroušovou...
Reagovat
makro99
...a samozřejmě Lendla s Mečířem; na to legendární česko-slovenské GS finále jsem tehdy vstával.
Reagovat
FulnekUltras
tak Miloš je dneska už i český klenot ;-))) no a Ivankovi ať se ten jeho karmicky nedotažený Wimbl promítá na věčné časy
Reagovat
Fandina
Jasně, Lendl je celosvětová legenda, tak není co řešit.
Reagovat
Fandina
A těžko ho nějaký jiný český tenista jen tak předčí.
Reagovat
FulnekUltras
bez wimblu nelze o legendě ani uvažovat ;-) o celosvětové "oblibě" hroznýše v rovině lidské ani nemluvě
Reagovat
Fandina
Jsi hloupý a denně to tu potvrzuješ. O tom, že je Lendl legenda nepochybuje žádný myslící člověk. Kromě tebe.
Reagovat
Fandina
Jen hlupák jako ty to neví.

Tennis magazine jej vyhlásil jedním z deseti nejúspěšnějších tenistů od roku 1966 a zdůraznil jeho důležitost a profesionální přístup, kterým ovlivnil tenisovou historii a plejádu hráčů, kteří přišli po něm. [3] V knize Moderní Encyklopedie Tenisu zahrnul Bud Collins Lendla do seznamu 21 největších tenisových hráčů v období od roku 1946 do roku 1992. Na pozici světové tenisové jedničky setrval celkem 270 týdnů ve třetím nejdelším období za Petem Samprasem a Rogerem Federerem. Počtem 1 071 vítězných utkání dvouhry na okruhu ATP se v celkovém pořadí zařadil na třetí místo za Američana Jimmy Connorse, který vyhrál 1 256 zápasů a Federera.
Reagovat
FulnekUltras
pro mě tento tuzexový nadutec skončil už v roce 1981 - a oficiální "korektnosti", které jej vynášejí spíše jen kvůli odchodu z Československa, na jeho obecné globální neoblibě až dodnes nic nemění
Reagovat
Fandina
To je tvoje přání, že je neoblíbený, každý jiný ho uznává za perfekcionalismus, pracovitost a profesionalitu na kurtu, viz například citace z Wikipedie výše.

Jak říkám, jsi hloupý a nerozumíš tomu. Včetně toho, proč byl vyhnán z Československa. Jenže vysvětluj to blbovi, když ne to nemá hlavu.
Reagovat
Fandina
A navíc je to příjemný chlapík, mimo kurt atd..

Ale to ty nikdy nepochopíš. Jsi hloupý.
Reagovat
misa
Nakonec se dva bývalí partneři sešli na společné cestě k tenisovému konci. Pochybuju, že Tomáš zkusí ještě příští sezonu.
Reagovat
makro99
potom škoda, že ty svoje "poslední" turnaje (Dauha, Stuttgart) nedotáhli do vítězného konce - v obou případech chyběl kousíček.
Reagovat
Fransoas
Otázkou by bylo,zda by pokračoval v dalších zápasech.Pokud by nebyl naprosto zdravotně fit - nemělo by to význam.
Reagovat
Fandina
Odejít s titulem je ale lepší.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist