Berdych v Indian Wells na úvod nezaváhal, Němce Marterera přehrál ve dvou setech

10. 3. 2018, 21:22
Aktuality 38
ATP INDIAN WELLS - Tomáš Berdych vstoupil do turnaje v Indian Wells solidním vítězstvím. Dvanáctý nasazený Čech přehrál na úvod prestižního podniku kategorie ATP Masters 1000 Němce Maximiliana Marterera 6-1 6-4 a postoupil tak do třetího kola.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych si v úvodu sezony zahrál čtvrtfinále Australian Open, na ostatních turnajích ale poměrně zaostával. Ještě před grandslamem v Austrálii prohrál nečekaně již v prvním kole turnaje v Dauhá s Němcem Struffem, v polovině února musel kvůli nemoci vzdát turnaj v Rotterdamu a v Marseille pak prohrál boj o postup do finále s Rusem Chačanovem.

Do turnaje v Indian Wells ale dnes český tenista vstoupil bez větších problémů. V utkání druhého kola vyzval dvanáctého nasazeného Čecha Maximilian Marterer z Německa. Berdych vstoupil do utkání suverénně a v úvodním setu nepřipustil žádné komplikace. Dařilo se mu na podání, když jen jednou musel jít přes shodu, a dvakrát německého soupeře brejkl. První dějství získal aktuálně 15. tenista žebříčku ATP za 27 minut hry poměrem 6-1.

První komplikace přišla hned na začátku druhé sady, kdy Berdych poprvé v zápase čelil brejkbolům. První šanci Němce ještě odvrátil, podruhé už to ale nezvládl a Merterer se ujal vedení, které vzápětí potvrdil na servisu. Za stavu 2-3 ale Berdych potřetí v zápase prolomil Němcovo podání a v následující hře srovnal na 3-3 a vrátil se zpět do setu. V deváté hře navíc přidal druhý brejk druhého dějství a následně set po hodině a dvanácti minutách hry dopodával a zvítězil tak 6-1 6-4.

Postupem do třetího kola obhájil Berdych v Kalifornii svůj výsledek z loňské sezony, kdy v Indian Wells nestačil na Japonce Nishioku. Semifinalista prestižního podniku z roku 2013 si letos o postup do osmifinále zahraje s vítězem utkání mezi Srbem Lajovičem a Korejcem Hyeon Chungem.

Třísetovým vítězstvím vstoupil do turnaje pátý nasazený Dominic Thiem. Rakouský tenista si na úvod poradil 6-2 3-6 6-3 s Řekem Stefanosem Tsitsipasem.

O poměrně velké překvapení se v Kalifornii postaral španělský tenista Fernando Verdasco, jenž ve druhém kole vyřadil třetího nasazeného Grigora Dimitrova, kterého přehrál po více jak dvouhodinové bitvě 7-6 4-6 6-3 a připravil mu tak již třetí porážku v řadě.

• ATP MASTERS 1000 INDIAN WELLS •
USA, tv. povrch, 8,909.960 dolarů
sobotní výsledky (10. 3. 2018)
• Dvouhra - 2. kolo •
Berdych (12-ČR) - Merterer (Něm.) 6-1 6-4
Verdasco (Šp.) - Dimitrov (3-Bul.) 7-6(4) 4-6 6-3
Anderson (7-JAR) - Donskoj (Rus.) 7-5 6-4
Cuevas (30-Urug.) - Shapovalov (Kan.) 7-6(4) 6-3
Thiem (5-Rak.) - Tsitsipas (Řec.) 6-2 3-6 6-3
Chardy (Fr.) - Fognini (16-It.) 4-6 7-6(2) 6-4
Medvěděv (Rus.) - Berrettini (It.) 6-7(6) 7-5 6-4
Fritz (USA) - Rublev (27-Rus.) 6-4 7-6(4)
Kicker (Arg.) - Džumhur (26-Bos.) 4-6 6-2 6-1
Bautista-Agut (13-Šp.) - Donaldson (USA) 6-4 6-2
Mannarino (20-Fr.) - Polansky (Kan.) 6-1 6-4
Carreño (11-Šp.) - Zeballos (Arg.) 3-6 6-3 7-6(3)
Krajinovič (25-Srb.) - Krueger (USA) 6-2 6-2
Čorič (Chorv.) - Ramos-Vinolas (19-Sp.) 6-0 6-3
Chung (23-Kor.) - Lajovič (Srb.) 6-7(9) 6-3 6-3

Komentáře

38
Přidat komentář
Pe3k
Mě nevadí, že kozoroh tady kopíruje věci ze světových fór, z odkazů co jsem zde postl x krát před x lety. Zaráží mě ovšem, jak mu tady několik RF fans leze do zardele jen proto, že tady semtam něco zkopirovaneho postne... neumí si to najít sami? Neumí anglicky? Během voleb se ukázalo, že kozoroh je ...
Reagovat
Franky
Kozoroh je v poho...neni agresivny a hlada nam stats...nemam potrebu nanho nijakym sposobom utocit..o niektorych inych tupych jedincoch (peggy,fandina, Trollo z petrzalky) sa to neda povedat..
Reagovat
Fandin
Taky si myslím, že Kozoroh je v pohodě jako málokdo na tomhle webu. A ty jeho statistiky jsou většinou fajn a zajímavý. Každý fakt nemá čas prolejzat všechno možný na webu, takže není špatný najít tady nějakou zajímavost, i když není třeba úplně čerstvá.

A co se ukázalo během voleb? Nějak mi to uniklo.
Reagovat
Fandina
A nejtupější je Franky.
Reagovat
Kojinho
Tak teď jsi mu to nandala.
Reagovat
Franky
pozdravujem :*
Reagovat
a.magerova
No... chudák Kozoroh... Nolefans mu nadává, Rafafans mu nadává a teď už i Rogerfans.... :-/

Co se ukázalo během voleb nevím, ale asi nikoho nezabil, takže co... a to, že sem dává různé rozsáhlé informace, které jiní nemaj čas si hledat, je z mého pohledu velmi záslužné... navíc tomu věnuje celkem dost času, není to jen jednořádkový odkaz, takže za mě dobrý... :-)

Už víckrát jsem si všimla, že dost těžce neseš, když tu někdo dá odkaz stejný jako Ty, nechápu proč, přece nemůžeš očekávat, že máš exkluzivitu na odkazy... navíc bláhově očekáváš, že Ti tu budou lidé za ně děkovat... tu jsi ve virtuálu, lidé tu raději nadávaj než děkují... s tím se budeš muset smířit... navíc, třeba ani já nečučím pod každý článek, takže jsem za určitou duplicitu ráda... ;-)
Reagovat
Pe3k
Ok, beru.
Reagovat
a.magerova
Reagovat
janek_da
je to tak

J8 například chci jet na RG a vím, že tady nějaký borec nabízí lístky. Jsem líný to hledat, tak doufám, že to tady zase postne. A radši víckrát, aby mi to opravdu neuniklo.
Reagovat
a.magerova
Hlavně se nenech nachytat a zkontroluj si dobře datum na lístku... :-))

http://img24.cz/images/73441659024133504209.png
Reagovat
Krisboy
:D
Reagovat
Kozoroh
Přeloženo Google překládačem:

Roger Federer měl více než FOURTEEN drogové testy poté, co vyhrál dva Grand Slams v roce 2017

ROGER FEDERER byl testován více než 14krát v minulé sezóně antidopingovými úřady, ukázala Mezinárodní tenisová federace.

By JAMES CAMBRIDGE
Publikováno: 00:14, Pá. 23.února 2018 | AKTUALIZOVÁNO: 00:15, Fri, Feb 23, 2018

Roger Federer měl v loňském roce hvězdnou sezónu, vyhrál Australian Open a Wimbledon, aby skončil druhý v žebříčku ATP za Rafaelem Nadalem.

36letý muž překvapil každého, když se vrátil do minulých let a zahájil tuto kampaň podobným způsobem, znovu získal svoji první světovou korunu.

A jedna věc, na kterou se mohou fanoušci postarat, je švýcarský úspěch, který byl nad sebou, když minulý rok podstoupil více než 14 antidopingových testů.

Čísla zveřejněná Mezinárodní tenisovou federací (ITF) ukazují, že byl během soutěží více než sedmkrát a více než sedm venku.

[IMG]

Roger Federer byl testován více než 14krát v loňské sezoně
soupeřem ITF Federera Nadal byl podobně testován více než 14krát, stejně jako Andy Murray a Novak Djokovic - přes jejich nepřítomnost s zraněními.

Švýcarská nadvláda sportu - navzdory jeho věku - je díky práci, kterou dává do péče o své tělo.

A ženská veteránka Lucie Safarová přiznala tento týden, že by ráda věděla o tajemství Federera, aby jí pomohla i nadále soutěžit do svých 30 let.

"Nevadí mi, jestli mi [Federer] dá nějaké tipy," řekla novinářům na Dubai Open.

"Je to takový hrdina, pokud jde o plánování a zachování jeho těla.

"Obecně si myslím, že veškerý vývoj v oboru fyzioterapie a fitness nám pomohl lépe se starat o naše tělo.

"Tak dostáváme šanci prodloužit naši kariéru."
Reagovat
Torn
A proč tady dáváš staré info, repsektive info, které všude prolétlo? :D
Reagovat
Kozoroh
O testování RF nic neprolétlo, popleto.
Reagovat
Torn
To řiká někdo, kdo si dává tohle do překladače.. :D
Reagovat
Kozoroh
S překládačem to nemá nic společného, trubko. Na T-W (anglofonní fórum samozřejmě, pokud ti to nedošlo) se to objevilo včera a hodil jsem to tady dnes. Můžeš si to ověřit a netrollit zbytečně.
Reagovat
Torn
Trubko, si říkej svojí matce, ty skopová hlavo.
Reagovat
blixa
Ale chlapci ! To jste družstevníci ??! ;-)
Reagovat
Torn
:D
Reagovat
Torn
A k těm informacím. Všechno tohle se už někde během poslední doby xkrát objevilo, že se to objevilo na nějakém foru s prodlevou 14 dnů, neznamená, že to je nová informace. :D
Reagovat
panzer.dragon
https://pbs.twimg.com/media/DX_YSBoU0AABklM.jpg:large
Reagovat
peggy
No pan Berdych jiz take patri mezi ty co jejich hveda po 30 hasne.Jine staty maji dalsi,ale Cesko konec./nejsou bohati rodice/.
Reagovat
mahycek
Ach jo, přerušeno pro déšť. Roger-Delbonis
Reagovat
mahycek
Rogere zaber!
Reagovat
letityfanousek
Jinak náš mužský tenis je v háji abych nebyl sprostý. Prohry dalších našich nejlepších hráčů v tomto týdnu s jihoamerickými saláty potvrzují naší chmurnou tenisovou budoucnost
Reagovat
Kytka
To je už víc jak rok jasné. Bohužel.
Reagovat
Kytka
No ale to vybrali video z děkovačky. To vypadá jako hajlování.
Reagovat
Torn
Tom je nácek? :D
Reagovat
Kytka
Ne, to si nemyslím, pravičák ano, ale nácek ne. Ale jak oni to v tom videu sestříhali mně to přišlo takhle.
Reagovat
Fandin
On je takový ten salónní "pravičák" soudobého střihu, který vlastně se skutečným pravičákem má společnou jen rétoriku o tom, jak má každý spoléhat hlavně na své vlastní síly a schopnosti a neparazitovat na ostatních. Na druhou stranu si nechá z peněženek nás všech vyplácet tučné dotace na solární elektřinu, což s tou rétorikou ale nejde moc dohromady.

Nacismus je ale extrémně levicové hnutí, k tomu by se určitě nehlásil.
Reagovat
Kytka
Paráda. Loňské body jsou doma. V prvním setu byl Maxmilián trochu v respektu a Tomáš toho využil. Druhý set byl už vyrovnanější, ale Tomáš mazácky. Přece jen - sebrat servis Ivovi Karlovičovi, je set prakticky hotový. U dalších, včetně Toma to nic nemusí znamenat. Jo zvládl to jako mazák, gratulace.
Reagovat
Nola
Tom, celkom pohodicka
neviem, ale mam pocit, ze nejak nabral na brusnom svalstve? talianska kuchyna? pizza, cestoviny?
Reagovat
Kytka
Ne, takhle vypadá dlouho, je svalnatej, to bříško není.
Reagovat
com
sto kilo svalu vypada jinak.. Proste metracek no, souhlas s Nolou
Reagovat
Kytka
Má 91 kg. Jen se podívej na další, třeba na Tsongu je o 4 kg těžší než Tom a asi o osm cm menší. Proti Tomovi je tlustej. A mohla bych pokračovat. I DelPo je těžší. Souhlasím s Tornem, nemá moc prsní svalstvo a ostatní níže na hrudníku vyvinuté a pak to udělá tenhle efekt.
Reagovat
Torn
Možná mi i třeba nějakou lehkou deformaci hrudníku, to je docela časté.
Reagovat
Torn
On Tomáš nemá moc prsní svalstvo, takž eto pak vypadá takhle.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist