Berdych v Mnichově vydřel postup

7. 5. 2009, 17:48
Aktuality 2
Přesně dvě a půl hodiny strávil dnes na kurtu Tomáš Berdych, který v Mnichově bojoval o postup do čtvrtfinále. Jeho zápas s domácím Andreasem Beckem rozhodl až tie-break třetího setu, po kterém se Berdych radoval z vítězství 1-6 6-4 7-6.
Tomáš Berdych

Čtvrtý nasazený Berdych měl s 58. hráčem světa plné ruce práce. I když měl už ve třetí hře možnost sebrat mu podání, dlouho na jeho servis nemohl najít recept a hladce prohrál první set.

Ve druhém znovu nedokázal využívat brejkboly a sám pak několika čelil za stavu 4:4. Kritickou situaci ale zvládl. Podání si udržel a hned v další hře vzal poprvé soupeři servis i celý set.

V rozhodujícím dějství si pak třiadvacetiletý český tenista cestu do čtvrtfinále hodně zkomplikoval. Podruhé v zápase prolomil Beckovi servis a za stavu 5-2 kráčel za vítězstvím. Příznivý stav ale neudržel, v deváté hře sám ztratil podání a postup musel po dvou a půl hodinách vybojovat až v tie-breaku.

Jeho dalším soupeřem bude Australan Lleyton Hewitt, který porazil Nizozemce Thiemo De Bakkera.

Výsledky - Mnichov (dotace 450.000 eur):
Dvouhra - 2. kolo:
Berdych (4-ČR) - Beck (Něm.) 1:6, 6:4, 7:6 (7:4), Brands (Něm.) - Benneteau (Fr.) 6:4, 3:6, 7:6 (8:6), Starace (It.) - Bolelli (It.) 6:4, 7:6 (7:5), Hewitt (Austr.) - De Bakker (Niz.) 6:3, 6:4.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Hernych/I. Minář (ČR) - Kohlmann/Waske (Něm.) 7:6 (7:4), 6:4, Gremelmayr, Meffert (Něm.) - J. Murray, Vízner (Brit./ČR) 7:5, 6:2.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
np konecne ses trochu oklepal budu ti fakt držet palce aby si dosel tak daleko jak je to jen mozne. A at uz mas zpet tu svou formu.
Reagovat
smazaný uživatel
Zaplať panbu!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist