Berdych v Monaku otočil i souboj s veteránem Haasem, Veselý podlehl Wawrinkovi

19. 4. 2017, 11:00
Aktuality 93
ATP MONTE CARLO - Hned na začátku dnešního programu antukového Masters v Monte Carlu se představili oba čeští tenisté. Zatímco Tomáš Berdych otočil nepříznivý vývoj i ve svém druhém letošním zápase na antuce a vyřadil německého veterána Tommyho Haase, Jiří Veselý podlehl ve třech setech favorizovanému Švýcarovi Stanu Wawrinkovi.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych se v prvním kole nadřel na výhru nad Rusem Andrejem Kuzněcovem a otáčet nepříznivý vývoj musel i dnes proti devětatřicetiletému německému veteránovi Tommy Haasovi, A znovu byl úspěšný.

Jednatřicetiletý český tenista velmi rychle prohrával 1-4 a když za stavu 3-5 nevyužil svůj první brejkbol, první set ztratil a na kurt si zavolal fyzioterapeuta.

Tomáš Berdych"Mám divný pocit, nepříjemný tlak v noze při pohybu," říkal Berdych o pauze. Sundal si preventivní tejp z kotníku a fyzioterapeut mu nohu prohmatal. Devátý nasazený český hráč si znovu obul botu a pokračoval bez omezení a daleko lépe než předtím.

Po zlikvidování brejkbolu v úvodní hře druhé sady zaznamenal povedenou fázi zápasu, když potvrdil dva ze tří brejků v řadě a vynutil si třetí dějství. V něm už nečelil brejkbolu a i díky lepší fyzické kondici zvládl závěr utkání, v němž získal poslední tři gamy. Duel ukončil dvěma esy.

Světová dvanáctka Berdych zvítězil nad bývalým druhým hráčem světa Haasem, který letos absolvuje svou rozlučkovou sezonu a v Monte Carlu hrál po devíti letech, 3-6 6-1 6-4 a ve vzájemné bilanci se ujal vedení 3-2.


Už postupem do osmifinále finalista z roku 2015 Berdych překonal svůj výsledek z loňska, kdy ve svém úvodním zápase (2. kole) prohrál s Džumhurem. O čtvrté monacké čtvrtfinále se ve čtvrtek utká s bývalým svěřencem svého současného kouče Gorana Ivanišoviče Chorvatem Marinem Čiličem, s nímž vede ve vzájemné bilanci 6-5, z toho 2-0 na antuce. Poprvé na ní uspěl před osmi lety v Davis Cupu, podruhé v roce 2012 právě v Monte Carlu, kde mají oba hráči trvalé bydliště.

Pátý nasazený Čilič dnes ve svém prvním letošní zápase na antuce přerušil sérii tří porážek a zaznamenal teprve šestou výhru v sezoně. Bývalý vítěz US Open porazil nečekaně snadno 6-3 6-0 Francouze Jeremyho Chardyho, kterému oplatil nedávnou porážku z Miami.

Jiří VeselýDruhý český zástupce se dnes s turnajem rozloučil. Jiří Veselý loni v Monte Carlu ve druhém kole šokoval výhrou nad Novakem Djokovičem, letos ve stejné fázi soutěže favorita nezaskočil. Světové trojce a šampionovi z roku 2014 Stanu Wawrinkovi podlehl 2-6 6-4 2-6. S trojnásobným grandslamovým vítězem prohrál i druhý vzájemný duel.

Veselý do zápasu špatně vstoupil. Za jedenáct minut prohrával 0-3 a první set už nezachránil. Ve druhé sadě se ale zlepšil, držel s favoritem krok a díky brejku ze sedmé hry dokázal set získat. Ve třetí sadě ale znovu dominoval Wawrinka.

Třiadvacetiletý rodák z Příbrami, který zápas ukončil dvojchybou, si pohoršil bilanci se soupeři elitní desítky na 2-15. V šestém letošním utkání na antuce podruhé prohrál a v Monte Carlu neobhájil loňské osmifinále.



Dvaatřicetiletý Wawrinka, který hraje na na antuce poprvé od porážky v semifinále loňského Roland Garros, se o postup mezi osmičku nejlepších utká poprvé s Pablem Cuevasem z Uruguaye.

"Ještě jsem s ním nehrál, ale vím, že obzvlášť na antuce je to velmi těžký soupeř. Budu se na něj muset dobře připravit," řekl Wawrinka.

• ATP MASTERS 1000 MONTE CARLO •
Monaco, antuka, 4.301.125 dolarů
středeční výsledky (19. 04. 2017)
• Dvouhra - 2. kolo •
Berdych (9-ČR) - Haas (Něm.) 3-6 6-1 6-4
Wawrinka (3-Švýc.) - Veselý (ČR) 6-2 4-6 6-2
Murray (1-Brit.) - Müller (Luc.) 7-5 7-5
Nadal (4-Šp.) - Edmund (Brit.) 6-0 5-7 6-3
Čilič (5-Chorv.) - Chardy (Fr.) 6-3 6-0
Thiem (6-Rak.) - Haase (Niz.) 6-3 6-2
Struff (Něm.) - Dimitrov (8-Bulh.) 4-6 6-3 6-2
Pouille (11-Fr.) - Lorenzi (It.) 6-2 6-4
Schwartzman (Arg.) - Bautista (12-Šp.) 6-3 7-6(3)
Carreňo (13-Šp.) - Chačanov (Rus.) 6-4 6-4
A. Zverev (14-Něm.) - F. López (Šp.) 6-0 6-4
Ramos (15-Šp.) - Berlocq (Arg.) 6-2 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

93
Přidat komentář
ipko
zo zápasu sa mi najviac páčil vták, ktorý prerušil zápas na dosť dlhú chvíľu a odvtedy si to už Rafa postrážil.. ale tie pecky čo hral Edmund z FH, klobúk dole.. a potom že tu nie sú kvalitný mladí hráči..
Reagovat
spaniel
Co z toho, když jich polovinu zkazí...
Reagovat
ipko
nevidel som čísla, ale je pravda že koncu to už od neho bol jeden mistake za druhým.. myslím si že s vekom príde aj konzistentnosť úderov.. štýl akým hraje mu ale svedčí..
Reagovat
smazaný uživatel
I skaredeho kudrnateho Skota by mohl dát.je nerozehrany a goranem by mu mohl dát nový impuls berdo jedeeeem
Reagovat
Kytka
A Berďa je snad rozehraný? Ty první dva zápasy to taky šlo ztuha. Zítra navíc zase hraje už v 11:00 hod. A to zase bude první půl hodinky dospávat.
Reagovat
tommr
dnešní nečekaný vyřazení Dimitrova znamená, že Tomášovi svitla naděje na návrat do první desítky už během Monte Carla. Měla by mu k tomu stačit výhra nad Cilicem ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych si jde pro titul!
Reagovat
Kytka
Ještě je tam Goffin. Ten je jen 75 bodů za Tomem. Pokud dojde o kolo dál než Tom, tak se před něj dostane.
Reagovat
tommr
proto píšu "měla by" a ne "bude". Osobně ale nevěřím, že by Goffin mohl přejít přes Djokovice a možná vypadne už s Thiemem. Šanci Tomáše na desítku proto vidím v případě postupu do čtvrtfinále tak na 90% ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ten stratený set s anti-antukárom, čo ja viem..

Ale hra sa na vitazstva, navyse prvy zápas na antuke. Zajtra to bude smerodajnejšie...
Reagovat
spaniel
Jeho nejlepší povrch, 115:38...opravdu anti-antukár...
Reagovat
Pe3k
Co bys po nem chtel? Posledne psal, ze je Coric lepsi antukar nez Federer :D
Reagovat
ipko
XDDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Mas pravdu, nie to antiantukár. Nepoznal som jeho BIO, uznávam. Hru má vsak ako tvorenu na hard. Mozno aj preto hral na USO uz OF a na RG nikdy ani 3.kolo...Navyse on do roku 2013 hral prakticky len na antuke nejaké futures turnaje, preto tie cisla. Dnes uz cisty antukar nie je..
Reagovat
Jiri
To se nam nejlepsi antukari (Murray, Djok, Nadal, Wawra) pekne nadreli. Na druhou stranu vsichni postoupili, takze pohoda. Myslim, ze jeden z nich by to mel presto vyhrat.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadalek se nám pěkně bojí o výsledek vamoos Edmund!!!!!
Reagovat
Herbert_Hoover
Edmund ty backhandy..mmm :)
Reagovat
Tuttovka
Sice má dost krátké kraťasy, ale hraje chvílemi neskutečné balóny.
Reagovat
spaniel
Edmund 176kmh forehand...
Reagovat
smazaný uživatel
https://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/875995-deni-na-kurtu-rusil-vasnivy-sex-nemuzes-byt-az-tak-dobry-halekal-tenista.html#hp-sez
Reagovat
smazaný uživatel
ale koukám ono už to tady proběhlo, tak nic.
Reagovat
Nola
Rafa hra ako v svojich najlepsich rokoch, Edmund vobec nehra spatne, ale Rafa vrati kazdy pokus o winner este lepsim kontrauderom...z Rafu ide strach
Reagovat
smazaný uživatel
To je dobre a tak to ma byt :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jj je to vidět :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
:DDD
Reagovat
turista
Novak Djokovič se ho nebojí. Má know-how jak ho překonat.
Reagovat
Kytka
Čilič totálně přejel Chardyho. No tak jestli se Tom masivně do zítřka nezlepší, tak je s ním na tomhle turnaji ámen.
Reagovat
horska.kraslice
Goran musí osvědčit aktuální příslušnost a zapracovat :-)
Reagovat
Kytka
Jako, že tam půjde na kurt místo Toma? Po těch Tomových výkonech v prvních dvou kolech to nevidím. Antuka je pomalá a Tomáš zdá se je na ní taky o dost pomalejší než na jiných površích. Čilič běhal jako motorová myš.
Reagovat
Marduch
I v mých očích je při stejné výšce obou obratnějším hráčem Marin. Takže jestli Tom nenabije a nezamíří z FH, bude to těžký.
Reagovat
Kytka
Jo forehand, to by ho musel najít. Střílí ho často do autu v poslední době.
Reagovat
horska.kraslice
Tak, nabízí se, že Goran Marina hodně dobře zná, pochopitelně, tudíž může sestavit dobrý "takticko-technický plán". Ale je mi jasné, že je to celé na vodě, když to Tomáš nebude schopen zrealizovat.....
Reagovat
tommr
zápas s Cilicem hodně napoví o tom jestli má Tomáš šanci na návrat do top-10 ...
Reagovat
Torn
Nenapoví, vždyt Cilic je výkostně hrozně nestabilní. Jeden den porazí kohokoliv prstem v nose a druhý den to projede s jasným outsiderem.
Reagovat
Kytka
Tak s tím Čiličem je to poslední dobou pravda. Taky není kdovíjaký antukář. Ale Tom už vůbec. Zatím i dneska to vypadalo, že si ještě nezvykl. Naposledy jsem ho viděla v Miami proti Federerovi, to běhal na betonu jako srnec, nožky mu jen hrály. Ale tady na té antuce je hodně pomalý. Proti pohybu na hardu.
Reagovat
Torn
Uvidíme no. Spolu v Monte Carlu hráli a Tomáš ho dokázal docela s přehledem porazit. Si tak myslím, že to je 50 na 50.
Reagovat
Kytka
No fandit budu jako blázen. Samozřejmě. A kdyby vyhrál, dostal by se přes Dimitrova. ten už tady žádné body nepřidá. Ale to jejich jediné střetnutí na antuce bylo tady v Monte Carlu už v roce 2012, to byl Berďa ještě v osmičce. Teď je dvanáctý a Čilič v desítce.
Reagovat
Kytka
Ale je to 50:50. Celkem i podle bookmakerů -- ty kurzy jsou jen nepatrně ve prospěch Čiliče.
Reagovat
tommr
kurzy na TP nepatrně favorizujou Tomáše ...
Reagovat
Kytka
Tak to se to obrátilo, já koukala odpoledne a bylo tam 1,85 pro Čiliče a 1,97 pro Toma. Ale to bylo v době, kdy to sotva vyvěsili.
Reagovat
tommr
vzhledem k nečekanýmu vývoji situace (prohra Dimitrova) může výhra nad Cilicem dokonce znamenat návrat do desítky už ted ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Všetci, ktorí sú často odkázaní na stream.

Vyskúšajte, http://www.telewizjada.net/.

Treba si stiahnúť software, Delta Media Player, prvý mesiac je to kompletne zadarmo. Batmanstream a podobné odnože mi dlhodobo blbli, takže dnes som vyskúšal a kvalita prenosu a obrazu je bezkonkurenčná.
Reagovat
Pe3k
A ted pro ty co nechcou nic instalovat a rovnou si pustit HD stream.

http://www.sport365.live/en/home
Reagovat
smazaný uživatel
Poznám, ale nie je to vždy spolahlivé.
Reagovat
Pe3k
Spolehlivost kolem 1%?
Btw.jaky je rozdil mezi zdarma a kompletne zdarma?
Reagovat
smazaný uživatel
Zadarmo môžeš mať základný balíček, kompletne zadarmo máš všetky k tomu prisluhujúce služby. Následne sa však platí 100 EUR, a keDže to je suma, za ktorú si ochotný predať svoju česť, nepredpokladám, že si schopný toľho investovať za software :D
Reagovat
Herbert_Hoover
100 EUR za stream v polštině bych asi nedal :) Nebo jsem jen nepřišel zatím na to, jak to přepnout na anglický komentář :D
Reagovat
smazaný uživatel
100 EUR, to bol len taký nepatrný odkaz pre Petríčka. Samozrejme to nie je pravá suma, ale nahral mi na smeč...
Reagovat
Herbert_Hoover
Přišlo mi to uhozené :)) Ale jako jinak lepší než ty všemožné streamy..už jen proto, že je to bez reklam a s adblockem si spousta veřejně přístupných streamů netyká. :)
Reagovat
Pe3k
To nic to je naprosto normalni co napise trolhend, navic uhozene to si napsal jeste mirne ;)
Reagovat
Herbert_Hoover
Navíc ten Polsat, kde dávaj MC, ani není v HD :)
Reagovat
smazaný uživatel
Akože može byť Murray v takom lese?...

Uvidime ako dopadne antuková sezóna, ale pokial Nole a Múra neuhrajú pár tisíc bodov, tak na konci roku bude svetová jednotka Nadal alebo Federer...
Reagovat
turista
Uhrají, Federer nebo Nadal světovou jedničkou to je pčece jenom scifi.
Reagovat
Marduch
A připojíš k tomu nějaký sebereflektující koment, pokud by se tak stalo?
Reagovat
spaniel
Jistě, hráči, kteří mají 32 GS, přes 400 týdnů na č.1 a jsou č.1 a 2 v Race...to je úplné scifi.
Reagovat
turista
To není těžký. Fedex se na antukovou část sezóny vykašlal a Rafa se při tak náročném průběhu sezóny a při jeho vyloženě silovém pojetí hry prostě utaví a bude si muset odpočinout.
Reagovat
Pe3k
Suhlas s Petrzalkou, jen je nutno dodat, ze tohle sem tu psal uz pred mesicem...
Nole a Mura stale hraji bidne, Ralph ma tezky los (Edmund, Zverev, Bautista, Djokovic) asi zajimavy tur naj, prestoze GoaT hraje s deckama na plejaku ;)
Reagovat
Kytka
No hurááá, tak aspoň pro naše kulky 1:1. Po prvních setech jsem se bála, že to bude 0:2 a dost rychle.
Reagovat
Lunej..
dobrý no, ale vyřadit mi zrovna Tommyho .... to je k vzteku.
Reagovat
Kytka
Jo Tommymu taky fandím. tedy pokud nehraje s nějakým naším hráčem :)
Reagovat
Lunej..
Tak já dávám přednost jen Berďovi, ještě u Radka bych váhala, jinak Tommymu fandím vždy. :)
Reagovat
Lina
A kdyby hrál Delpo s Tommym, tak taky Tommymu? Ještěže bude hrát Tomáš daalší kolo pravděpodobně s Čiličem, toho mě nebude líto, když prohraje narozdíl od Tommyho. :)
Reagovat
Lunej..
Jé, já nevím.. doufám, že spolu hrát nebudou :)
Reagovat
Kytka
Bohužel budou. Ale proti Tommymu bych fandila i Veselkovi a možná i Pavláskovi. Protože máme totální nedostatek hráčů. S tenistkami dobré, ty se rodí jako houby po dešti. Ale chlapi? Tomáš má už jen několik málo sezón, ale vzhledem k věku kdovíjakých. A za ním nic.
Reagovat
Tuttovka
Zverev jede dobré bomby :D.
Reagovat
Krisboy
Hraje Saša tak dobře nebo Feli tak špatně?
Reagovat
Tuttovka
Od obojího trochu a v součtu to je takovýhle céres. Teď se Feliciano zvedl a hra se vyrovnala. Saša ho dost dobře prohazoval, ale teď mu to už tak nejde. :)
Reagovat
Marduch
F.Lopez, to je ten sympaťák, jehož herní rejstřík čítá servis, bh slice a přechod na síť?
Reagovat
Kytka
Ty Berďovi forehandy, to je tragédie, strašně se vyhazuje. Od té doby, co je tady tak intenzivně trénoval je to horší.
Reagovat
blixa
No to je právě tím. V jeho věku už to chce jen udržovat hladinku, příliš treninku škodí ! :D
Reagovat
Krisboy
Tak aspoň ho trošku potrápil :(
Reagovat
a.magerova
Reagovat
blixa
Chmmm, J1rka to nějak prohaluzil :(
Reagovat
a.magerova
Ale tak.... naše vřelé vztahy TO, doufám, nenaruší... ;-)
Reagovat
blixa
Proč by mělo ? Víš že je pro mě ATP (vyjma Delpa a GOATa) spíš na okraji zájmu ;-) :D
Reagovat
VlS
Magerko, ty tady oprašuješ Staníka a mlaďoch ti masakruje Feliho
Reagovat
a.magerova
Tvl... ahaaa.... tož nemůžu být všude... :-/
Reagovat
Krisboy
J1rka už to otáčí.
Reagovat
Kytka
Jirka dobře. Uhrál set na Wawrasovi.
Reagovat
Mayo
Berdu fackuje starý dedko za zenitom.
Reagovat
Kytka
Sotva vydřel break, hned o něj zase přišel. Starý dědek si z něj dělá srandu.
Reagovat
Kytka
Tak ten druhý už snad potvrdí.
Reagovat
George_Renel
Mluviti stříbro, mlčeti zlato....
Reagovat
Mayo
Nadal
Reagovat
blixa
Kdo komu ??? :-o
Reagovat
Kytka
Berďa si vzal MT. Taktika nebo mu něco opravdu je?
Reagovat
janek_da
Se mu udělalo zle, jak slyšel z ochozů "Berďulkoooo"
Reagovat
Krisboy
Fandina už je na cestě domů.
Reagovat
Torn
Ale její hlas tam budeš strašit ještě hodně generací po nás. :D
Reagovat
George_Renel
Tak je jasně vidět, že má fest stažený kotník...
Reagovat
Kytka
Tom zatím na příjmu celkem bezzubý a jeden servis si podělal.
Reagovat
Krisboy
Kluci zatím taktizují.
Reagovat
Kytka
No nevím, zatím to jde hodně mizerně.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist