Berdych v Monte Carlu končí, nestačil na Ljubičiče

14. 4. 2011, 12:27
Aktuality 44
Tomáš Berdych vypadl v Monte Carlu stejně jako před rokem v osmifinále. Dnes v něm nestačil na veterána Ivana Ljubičiče. Proti Chorvatovi si Berdych za celý zápas vypracoval jediný brejkbol a prohrál hladce 4-6 a 2-6.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

Pro Tomáše Berdycha bylo dnešní utkání teprvé druhé letošní na antuce. V tom prvním přehrál v úterý Oliviera Rochuse, s Ivanem Ljubičičem ale český reprezentant odehrál nevýrazný zápas, ve kterém se Chorvat nedostal do vážnějších problémů.

"Ivan zvládl utkání velice dobře takticky. Využil všech svých zbraní k tomu, že, dá se říci, totálně rozložil moji hru, na kterou jsem zvyklý. To vedlo k tomu, že jsem dělal hodně chyb. A takhle se nedá vyhrát zápas," řekl po utkání Berdych Radiožurnálu.

Při svém podání byl chytře hrající Ljubičič pod tlakem jen jednou v úvodním setu, kdy musel odvracet Berdychův brejkbol. To se mu podařilo, a diváci tak viděli vyrovnanou sadu, v níž se rozhodovalo v desátém gamu. Tehdy si Ljubičič vypracoval dva brejkboly; první ještě rodák z Valašského Meziříčí odvrátil, při dalším ale poslal forhend do autu a úvodní set tak získal chorvatský veterán.

Ljubičič, který sice udělal víc chyb než Berdych, ale také si připsal víc vítězných míčů, se i nadále snažil držet míč ve hře a čekal na další příležitost. Berdych mu ji nabídl při svém podání ve čtvrté hře druhé sady a v chladném dopoledni nedokázal Ljubičičovi nijak ublížit.

Zkušeného Chorvata nezastavil ani problém s pravým ramenem, které si nechal za stavu 4-1 ve svůj prospěch ve druhém setu ošetřit. Berdych i po krátké pauze dál kazil a zápas za hodinu a dvacet minut prohrál 4-6 a 2-6.

Sedmý hráč světa teprve podruhé v letošní sezoně nepostoupil do čtvrtfinále, v šesti případech se mu to povedlo. Z Monaka se teď Berdych přesune do Barcelony. "Loni jsem byl na antuce úspěšný. A to, že se tady (v Monte Carlu) nepovedlo jít tak daleko, jak bych si představoval, nemění nic na tom, že začne další turnaj, na kterém musím jít krok za krokem, sbírat bod po bodu, vítězství za vítězstvím a rvát se o každý zápas," řekl nejlepší český tenista.

Výsledky - Monte Carlo (antuka, dotace 2,75 milionu eur):
Dvouhra - 3. kolo:
Ljubičič (Chorv.) - Berdych (5-ČR) 6:4, 6:2.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

44
Přidat komentář
rib
No, vzhledem k tomu, že hrál Tomáš letos na antuce jen dva zápasy, tak obdivuji závěr, že "na antuce je jeho hra hodně špatná" od květy. A přidávám se k hlasům - zatímco fanoušci v zahraničí své tenisty podporují a posílají slova ocenění a opravdu FANDÍ, u nás si mnozí potřebují posílit sebevědomí bezbřehou kritikou. Ach jo.
Reagovat
VlS
takže statistika H2H ZTomáše s těmi, které jsi napsal je:
Nadal, 3:10
Djokovič, 1:6
Federer, 3:9
Murray, 2:1
Soderling, 3:6
Ferrer, 2:5
Verdasco, 7:4
Melzer, 1:2 (poslední zápas 2007)
Monfils, 1:0 (poslední zápas 2008)
Fish, 0:0
Almagro, 3:1
Roddick, 3:6
Youzhny, 5:6
Wawrinka, 4:5
Tsonga, 0:0
Nalbaldian, 1:4 poslední zápas 2008
Dolgopolov, 1:0
Cililc, 2:1
Llodra, 2:2
Isner, 2:1
Robredo, 4:3
Gulbis, 1:1
Kohlschreiber, 5:1
Raonic, 0:0
Tipsarevič, 0:2
Golubjev, 2:1
Ljubičič, po dnešku 2:3

Jediný s kým Tomáš hrál a nevyhrál je Janko Tipsarevič , ale uvidíme, jak to bude letos dál, budu ti připomínat tvé expertní prohlášení
Reagovat
smazaný uživatel
Začínám se bát, že nemá smysl něco vysvětlovat nebo připomínat. Komu není rady ... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
omg hovoříme o současnoti a ne o tom co bylo před rokem a víc. TO je jako mluvit do zdi. Fakt lidi tu postrádají rozum.
Reagovat
VlS
Tak jen tak mimochodem, minimálně Verdasco a Kohlschriber - to bylo letos, Almagro ani ne před rokem, Roddick v Londýně v listopadu, Južný loni, Dolgopolov v Torontu, Isner na RG, Robredo na podzim v Shanghaji, Golubjev loni ve Washingtonu. Prostě těch prvních třicet spolu hraje většinou tak jednou až dvakrát za rok, výjimku tvoří hráči, kteří často dojdou daleko a ti se potkávají několikrát za rok (např. proto má Tomáš za poslední rok, několik utkání s Nadalem, Novakem, Federerem, Soderlingem, Verdaskem). Prostě mi to připomíná jeden vtip:

Sedí zajíc na pařezu a řve, dám do tlamy vlkovi, dám do tlamy vlkovi. Jde okolo veverka a povídá, zajíci, dávej bacha, aby tě vlk neslyšel a běží honem za vlkem zajíce prásknout. Pak jde kolem ježek, kuna a má to stejnej průběh. Vlka to naštve a jde k pařezu a ptá se zajíce, co tady děláš zajíci? A zajíc povídá, Ale sedím tady a blbě kecám a kecám a kecám.
Reagovat
smazaný uživatel
Lopato (připadám si kvůli tomu oslovení provinile, protože mi přijde, že tě to musí urážet - není to tak ale myšleno :-) ), už se do toho zamotáváš... To teď zase naznačuješ, že před rokem a víc na ně měl spíše než teď nebo co?

Kdyby Berdych věděl, jak ho ty loňské úspěchy přijdou na místním fóru draho, asi by radši seknul s tenisem...
Reagovat
VlS
Je až neuvěřitelný, kolik lidí má potřebu hloupě žvanit a plácat. Dnešní světová špička je extrémně vyrovnaná a snad s výjimkou prvních třech není žádné překvapení, když 4, 5, 6 nebo 12. hráč prohraje s kýmkoliv z první stovky.
Tomáš prohrál (a ještě mnohokrát vyhraje i prohraje), ale to není důvod z něj dělat 0.
Rozhodně není sám a prohrát s Ivanem Ljubičičem pro nějho není ostuda, stejně jako vyhrát nad ním není pro Toma důvod k třídennímu mejdanu, to by musel udělat někoho z první trojky.

Ignoranti, kteří zde plácají o neschopnosti vyhrát nad někým z první padesátky nemají ani dost poctivosti k tomu, aby se podívali, s kým letos vyhrál a s kým prohrál.

Tomáš určitě není světová jednička (ale ani on se do takové role nepasuje), ale určitě patří mezi užší špičku jak bodově, tak herně.

Tak přemýšlím, co asi píší španělští fans o Nandovi nebo Almagrovi, jestli jim vyjadřují podporu, nebo jestli z nich dělají blbečky. A co Amíci o Roddickovi, Francouzi o Tsongovi a dneska Monfilsovi, kterej prohrál s neznámým Portugalcem a tak dál a tak dál.
Reagovat
smazaný uživatel
Moc pěkně napsáno, nenapsal bych to lépe! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Takéé souhlasim.Ani já bych to nenapsal lépe :-)
Reagovat
smazaný uživatel
ano klobouk dolů,výborná řeč,jen se připojuji...ty co haní,tenisu a sportu nerozumí,a měli by se věnovat třebas vyšívání...ta naše povaha česká,když se daří-opěvujeme,když ne-zatracujeme...je mi z vás na blití...
Reagovat
smazaný uživatel
ale Berdych skutečně nemá na drtivou většinu hráčů z TOP30. Z té může porazit tak maximálně 5 hráčů. Ostatní jsou nad jeho síly.
Reagovat
VlS
Tak kterejch 5,, napiš jména, protože pak bude jasný, kterejch 25 podle tebe porazit nedokáže. Nežvań a ukaž se super experte, já si to uložím a budu ti to pak dávat jednotlivě vyžrat .-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych nemá ne tyto hráče:
Nadal, Djokovič, Federer, Murray, Soderling, Ferrer, Verdasco, Melzer, Monfils, Fish, Almagro, Roddick, Youzhny, Wawrinka, Tsonga, Nalbaldian, Dolgoporov, Cililc, Ljodra, Isner, Robredo, Gulbis, Kohlschreiber, Raonic, Tipsarevič, Golubjev, Ljubičič, Del Potro
Reagovat
smazaný uživatel
ale mohou ho porazit občas i jiní
Reagovat
smazaný uživatel
V letošním ročníku je Berdych na 7. místě. Můžeš se vymlouvat, že zrovna s těmito hráči se Berdych moc nepotkával, ale většinou jenom proto, že vypadávali dřív než on :-)
Jde o to, že kdokoliv z těch co si napsal, může porazit kohokoliv (snad kromě svaté trojice :-) ). Takže výčet jmen na které nemá třeba Kohlschreiber, by vypadal skoro stejně jako ten, co si napsal u Berdycha.
Reagovat
smazaný uživatel
jenže Berdych těží z toho, že je nasazená sedmička.
Reagovat
smazaný uživatel
A jaktože je podle tebe nasazená sedmička? Proč není nasazená sedmička nikdo z těch hráčů, cos vypsal?
Reagovat
smazaný uživatel
protože neměli životní měsíc
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, a to je ten rozdíl, proto je lepší než oni...
Reagovat
darek.vrana
Jen bych tady rád řekl, že na ATP stránkách se můžete podívat na statistiky. Kromě Federera a Nadala má snad každý hráč pasivní bilanci s hráči první desítky. To je totiž normální.
Reagovat
smazaný uživatel
hlavně že byl podle bookmakerů favorit xD tohle jen dokazuje jaky jsou ti bookmakeři amateři.
Reagovat
simisimi
neřekl bych, dobře ví co dělají. To, že někteří z nás ví, že ten kurz byl blbost není nic proti těm masám, které ten kurz nalákal.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře se kritizuje o tom žadna! Ale vemte si to jinak, znate nějakeho podle Vas pruměrneho loosera(ktereho ted vidite v Tomašovi) kterej postoupil do SF RG, F Wimbl, QF AO? Jeden turnaj? Lehkej los? Ale prosim Vas! Ano, ted to neni nejlepši ukazka uměni tenisu ani přesne hry od Tomaše,ale nesnižujte jeho kvality. Je schopny dobře zahrat, nedaři se to ted, ale řikat, že neporazi nikoho z 50 apod, to jsou zcestne kecy. Verdasco taktež. Musite jen zaštourat v paměti, že pokud to nebyla takova osobnost jako Federer,Nadal,Agassi,Sampras apod, tak malokdo dokazal mit tu konstantnost,kterou tolik čekate od Tomaše.
Tomaš je elitni hrač a jsem přesvědčen, že tuto herni nepohodu zažehna.
Reagovat
smazaný uživatel
naposty souhlas. Konečně někdo kdo se na to dokáže podívat jaksi "globálně" a né jen pindat kecy prdy bedary!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Já jen dodám jednu statistiku-Tomáš hodně prohrává zápasů v dopoledních hodinách a chladnějsího počasí.Bohužel, dnes se to zase potvrdilo.
Reagovat
smazaný uživatel
To je hodně zajímavý postřeh. Nikdy mě to nenapadlo ale když si tak vzpomínám na pár jeho zápasů tak něco na tom asi bude:)))...
Já osobně když jsem hrával ligu v pozemáku tak je pravda že jak byl zápas odpoledne tak jsem byl poloviční a naopak. A nebyl jsem jediný komu výkon kolísal s denní dobou. jojo mozek to je věc který málokdo poručí:)))
Reagovat
smazaný uživatel
ale musíte všichni uznat že jeho hra na antuce letos je hodně špatná a o servisu ani nemluvím on má nejhorší servis s top 20
Reagovat
smazaný uživatel
no jo,takhle to dopadá když Berdych narazí na hráče z top 50. Co z toho že dokáže pravidelně porážet slabé hráče a má fantastickou sérii,že už 23 zápasů (nebo kolik přesně) v řadě porazil hráče druhé stovky,když pak přijde zápas s hráčem elitní padesátky a on vyhraje tak dva-tři z deseti!! To je trochu málo na sedmého hráče žebříčku. A to,že se mu letos povedlo v šesti z osmi případů dostat do čtvrtfinále je právě o tom,že je všude vysoce nasazený a v prvních kolech hraje s lehkými soupeři. Z toho těží a bere body díky kterým se drží tam kde je....
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych umi pravidelne porazet looseri jeste vetsi nez je on sam. Ale proti hracum podobnych kvalit nebo vyssich kvalit vyhraje pouze jednou za cas dilem nahody. O Berdychovi se proste muze mluvit pouze jako o prumernem tenistovi, ktery hral v minule sezone 2 mesice zivotni tenis a pak se zase vratil ke svemu standartu. Proti tomu nemuze nikdo nic rict.
Reagovat
smazaný uživatel
Faktom je ze Berdych je 7my rovnako ako Verdasco sa doteraz drzal v top 10 ci Melzer - ktory bude 8mi teeraz... proste rankingy tychto hracov nezodpovedaju realite a zvacsa vdacia jednemu turnaju alebo jednemu mesiacu ked mali formu a nahrali so body- pricom na zaklade toho tazili z lahsich losov kedze boli vyssie nasadeny- Berdych je krasny priklad- ja jsi osobne myslim ze Berdych patri tak okolo 15miesta- nemyslim si ze top 50 hraci ho porazaju- naopak on poraza ich len proste s hracmi top 20 jeho bilancia od Wimbledonu bude tipujem zaporna... Co sa tyka Ljubicica tak odohral dobry zapas, kazdopadne Berdych obhajil minulorocny vysledok cize o nic neprisel- maximalne si oddychne a aspon si neurobi hanbu s Rafom- ktory by ho porazil ovela jasnejsie ako Ljubicic.
Reagovat
smazaný uživatel
Docela plácáš nesmysly, protože Tom letos vyhrál nad hráčema z top 50 ( Gasq, Verdas, Mayer, Davy, Kolchr....)!! Prohrál letos s Djoko 2x ( a kdo s ním letos vyhrál?) s Nadalem, Wawrinkou, Ljubi a Čiličem, Davy a to není zádná ostuda, to jsou špičkový hráči!!!!!!! Tak se na to nedívej, když tenisu nefandíš a nerozumíš mu, jen pomlouváš!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Průměrnej seš akorát tak TY!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Občas čučím jak může někdo napsat že hráč nepatří tam kde je. Dopytle dyt hráč patří tam kolik ma přeci bodů. Andy taky včera vyhrál po dlouhé době zápas a je stále 4 a nikdo tu nepíše že tam nemá co dělat. A kdo se mnou nesouhlasí a bude neustále tvrdit že Berdych patří až do TOP 30 jelikož hrál dobře akorát 2 měsíce (loni) tak ať se podívá na bodování od začátku sezony!!!... no a kolikátý je tam Berďa???... no jak je to možné????... on je v TOP 10???... a dokonce je i 7??!!!! No tedy jak je to možné když nemá v desítce co dělat. Už mě fakt nebavíte s těmahle kecama:(((....
Reagovat
smazaný uživatel
Vůbec se nad těma kecama nepozastavuju už, tohle je typická česká vlastnost - a jak vidím, tak asi i slovenská :)
Reagovat
smazaný uživatel
Někteří tady jsou opravdu dementní, kdyby vyhrál tak ho tady vynášite do oblak a kdyz ted prohraje tak nepatří do top10? on tam patří a myslím ze tam do konce sezony i zustane :) ... a vy rádobi tenisti si nechte ty komentáře od cesty. Chtel bych videt vás, není kazdý den posvícení a navíc prohrát s Ljubičičem rozhodne není ostuda!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel přesně jak jsem očekával. Byl to zápas hlavně o servisu. 1. set směřoval do tie breaku, ale pak Tomáš za stavu 4:5 smolně ztratil servis. Ve 2. setu Ljubičič získal break za stavu 2:1 a pak už si to pohlídal, za stavu 5:2 ještě jednou prolomil Tomášův servis. Tomáš servíroval docela slušně, naopak na returnu toho moc nevymyslel : jen jeden neproměněný brejkbol.
Reagovat
smazaný uživatel
tohle prece neni o smule, u Berdycha se jedna o neschopnost. :-o
Reagovat
smazaný uživatel
Jj o neschopnost se v každém případě jedná, ale o tvojí nevyjadřovat se jako kre*én. :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych se nemel jmenovat Tomas, ale meli mu dat jmeno "TUMAS" nebo "TAMAS" Berdych xD. Berdych opet ukazal jak labilnim a prumernym hracem je. Jeho psychika je slaba, nema vubec chut se rvat o vitezstvi v zapase, kdyz prohrava. Jeho podani je precenovane (podava dobre jen kdyz neni pod tlakem), podani mu zhanil i Mats Willander, kteri vetsinou mele nesmysly, ale v tomhle ma pravdu. Celodvorcova hra je v podani Berdycha pruhledna a zadny uder nema spickovy. Po letosnim FO a Wimbledonu padne zaslouzene zebrickem tam kam patri! V desitce tohle poleno nema co delat. Akorat dela NAM Cechum ostudu a ztrapnuje nas v zahranici.
Reagovat
smazaný uživatel
nadalisto: thumb down
Reagovat
smazaný uživatel
Pleteš se.... i Po wimbledonu bude Berdych bezpečně v TOP10
Reagovat
smazaný uživatel
lopato výjmečne souhlasím bude :) ... a nadalisto ty si asi dobře mimo jak můze delat ostudu? ... jak muze delat ostudu nekdo kdo je sedmý na světe? .. ty si uplne mimo!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
lopato výjmečne souhlasím bude :) ... a nadalisto ty si asi dobře mimo jak můze delat ostudu? ... jak muze delat ostudu nekdo kdo je sedmý na světe? .. ty si uplne mimo!!!!!!!!
Reagovat
Pe3k
Nevadí Tome! Snad se dostaneš do antukové formy tak jako minulý rok a na Roland Garos dokážeš, že tvé žebříčkové postavení není dáno jen jednou povedenou sezonou :)

Raonic dostal od Davida pěknou školu v tom, jak se hraje na antuce. V druhém setu už to vypadalo, že se chytil, ale pak udělal několik lehkých chyb na síti a zápas prohrál.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist