Berdych v osmifinále nestačil na Raonice

16. 3. 2016, 22:05
Aktuality 184
ATP INDIAN WELLS - Tomáš Berdych se na turnaji Masters 1000 v Indian Wells poprvé v sezoně nedostal do čtvrtfinále. V boji o něj podlehl Kanaďanu Milosi Raonicovi, s nímž v šestém vzájemném duelu prohrál už počtvrté.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych v Indian Wells na skalpy Juana Martína Del Potra a Borny Čoriče nenavázal. V dnešním osmifinále nestačil na svého nepříliš oblíbeného soka Milose Raonice, kterému podlehl 4-6 6-7.

V prvním setu se český tenista nedostal k žádnému brejkbolu, za stavu 4-4 přišel o podání a sadu ztratil. Naopak v druhém dějství nečelil brejkbolu, za stavu 6-5 měl dokonce setbol, ale nevyužil ho. 

Dějství tak musel rozhodnout tie-break. Berdych v něm zlikvidoval dva mečboly, když nejprve zahrál parádní forhendový winner po lajně a podruhé v běhu trefil vítězný prohoz. Na raketě měl odvrácení i třetího mečbolu, jenže u sítě zkazil relativně snadnou smeč, kterou poslal do autu, a naděje na postup po necelých dvou hodinách vyhasla.



Semifinalista z roku 2012 Berdych po dnešku prohrává ve vzájemné bilanci s Raonicem 2-4 a v Indian Wells neobhájil loňského čtvrtfinále, ve kterém bude chybět poprvé v sezoně. Nyní se přesune na další podnik série Masters 1000 v Miami.

Kanaďan Raonic startuje na prvním turnaji od porážky v semifinále Australian Open, po kterém laboroval se zraněním přitahovače.

"Snažím se být konkurenceschopný a zlepšovat se v každém zápase. Jsem šťastný, že se mi to daří. Vyhrál jsem tři zápasy a zítra mám další šanci hrát ještě lépe," řekl Raonic.

V Kalifornii ještě neztratil set a třetí rok po sobě postoupil do čtvrtfinále. O zopakování loňského semifinále si zahraje s Francouzem Gaëlem Monfilsem, který vyřadil přemožitele Brita Murrayho Argentince Federika Delbonise.

První čtvrtfinálovou dvojici vytvořili Marin ČiličDavid Goffin. Ti se poprvé střetli před deseti dny v Davis Cupu a Belgičan Goffin na domácí půdě v Lutychu vyhrál 3-1 na sety. Oba si dnes postup mezi osmičku nejlepších, kam se v Indian Wells dostali poprvé, vybojovali v třísetovvých bitvách proti svým neoblíbeným soupeřům a přerušili dlouhé série porážek s hráči Top 10.

Sedmadvacetiletý Čilič zdolal 7-5 5-7 6-2 Francouze Richarda Gasqueta, ve třetím vzájemném duelu si připsal premiérovou výhru a v Indian Wells postoupil poprvé do čtvrtfinále. Hráče elitní desítky porazil poprvé od triumfu na US Open a šňůře jedenácti porážek.

Goffin udolal po ještě větším boji třetího nasazeného Švýcara Stana Wawrinku, s nímž v předchozích třech duelech neuhrál ani set. Pětadvacetiletý Belgičan vyhrál po boji 6-3 5-7 7-6, přestože v druhém setu ztratil vedení 4-0 a ve třetím 5-2. Ukončil tak sérii 14 porážek s hráči Top 10, proti kterým má nyní bilanci 2-25.

O vítězi rozhodnul tie-break a Wawrinka, který se v průběhu utkání několikrát vyhrabal ze dna, si mohl za stavu 5-5 vypracovat mečbol. Jenže metr od sítě podcenil jednoduchou smeč a poslal ji daleko do autu. Následně zápas ukončil již 56. nevynucenou chybou. "David si výhru zasloužil," prohlásil Wawrinka.

• ATP MASTERS 1000 INDIAN WELLS •
Spojené státy / Kalifornie, tv. povrch, 7.037.595 dolarů
středeční výsledky (16. 03. 2016)
• Dvouhra - osmifinále •
Raonic (12-Kan.) - Berdych (6-ČR) 6-4 7-6(7)
Djokovič (1-Srb.) - F. López (18-Šp.) 6-3 6-3
Goffin (15-Belg.) - Wawrinka (3-Švýc.) 6-3 5-7 7-6(5)
Nadal (4-Šp.) - A. Zverev (Něm.) 6-7(8) 6-0 7-5
Nišikori (5-Jap.) - Isner (9-USA) 1-6 7-6(2) 7-6(5)
Tsonga (7-Fr.) - Thiem (11-Rak.) 6-3 6-2
Čilič (10-Chorv.) - Gasquet (8-Fr.) 7-5 5-7 6-2
Monfils (13-Fr.) - Delbonis (Arg.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

184
Přidat komentář
HECIS
paradni zapas asi nejlepsi co jsem letos videl...
Reagovat
smazaný uživatel
Aaaaa škoda, že jsem to nemohla dokoukat, odcházela jsem do hajan za stavu 2:0 ve třetím pro Sašu, ještě že jsem neviděla 2. set, tenis to byl fakt nevídanej na 18letýho kluka, na mě udělal dojem, že jsem mu musela proti Rafovi fandit, soupeř ovšem ukázal svoji bojovnost :))
Reagovat
Stan_Borowitz
Ta výhra tentokrát nebyla o Rafově bojovnosti. Nebo jen tak z 10 %. Tak 30 % bylo štěstí a 60 % totální kolaps soupeřovy psychiky na mečbolu a po něm.
Reagovat
babolat.cz
opět mohu odkázat na zápas DC mezi Aspikovičem a Zverevem. Akorát tam podal dle komentářů Rosolovič vynikající výkon, přesto že to Zverev nezvládl psychicky a žádný úder se nepodobal tomu co hrál proti Tomovi v pátek. Tečka.
Reagovat
Stan_Borowitz
No jo, když hraješ proti legendě jako Rafa, tak se ti rozklepou kolena při mečbolu.

A když hraješ proti legendě jako Rosol, tak jsi rozklepaný už od prvního míče.
Reagovat
Fandina
:-)))
Reagovat
babolat.cz
hihihihi úsměv
Reagovat
babolat.cz
moje řeč ;-)
Reagovat
George_Renel
S čistou hlavou zpět k našim včera.
H+H - nedokázaly překročit svůj vlastní stín v okamžiku, kdy měly vše ve svých rukou.
Petra - odvedla asi více, než jsem čekali, ne druhou stranu byla včera Aga rozhodně k poražení. Ale na konci už sotva dýchala. Jako katastrofu vidím její(i vlatni) a zabíjení 2. servisů na returnu. Existuje pravidlo 5 x why? Někdy by ho na sobě měla zkusit.
Tomáš - první set hrál opravdu špatně a byl jasně horší. Ve druhém, jakmile Miloš trošku polevil na podání se zvedl a rozhodně ten set mohl urvat. A, kupodivu, méně mě mrzí ten zbabraný nahraný úder na závěr než to, že mu ten podělaný sebestředný Muhammad nedal za toho stavu HE, ksdyž o něj nijak pozdě, či až po prohlížení dopadu nežádal. Naopak.
Reagovat
babolat.cz
tak tohle nechápu. nerozehraný milos proti rozehranému tomovi. myslím, že by s DC měl tom přestat a nebo jenom na PS
Reagovat
smazaný uživatel
mazacky, mily a prijemny, Dominic nezvykle matny a bez stavy, co jsem videla...
Reagovat
gigin
Conga navíc přesný a precizní. Dom ano, špatný.
Reagovat
VlS
Neviděl jsem, ale jsem rád, JWT je největší sympaťák
Reagovat
rusedski
Prohrát STB z vedení 9-2 (a ještě dva servisy k tomu), to jsem fakt ještě neviděl...
http://www.livesport.cz/zapas/UTsK8Ebd/#prubeh-zapasu;3
Reagovat
Kozoroh
Jsou v hluboké krizi, pokud se nezvednou, tak to do roka zabalí. Stejně se kdysi vyjádřili, že budou hrát do Ria.
Reagovat
Tuttovka
Proč Thiem s Tsongou hrají až úplně ráno :( ?
Reagovat
Davor1
Rafa utrpel výhru, ktorú mu Saša daroval na zlatom podnose. Ten jeho výkon bol ale zase totálne matný, Saša si s ním prevažnú väčšinu tretieho setu vytieral zadok, bohužiaľ, pred poslednou loptičkou sa mu roztriasli kolená a celá jeho hra odišla do kopru.

Treba ale povedať, že na turnaji potvrdil obrovský vzostup z posledných mesiacov a keď nepribrzdí a získa trochu praxe zo zápasov s top hráčmi, tak vyletí rebríčkom ako kométa... A z mladých má suverénne najväčší potenciál na svetovú jednotku...
Reagovat
babolat.cz
to by se dalo říct o zápase s rosolem v DC, kdy mu zverev daroval výhru absolutně odevzdaným výkonem a aspikův výkon mohl být podprůměrný, stejně jako sám hráč.
Reagovat
Fandina
jak jinak, že?
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa musel dva roky hladat na rebricku v koncovke nervoznejsieho hraca, nez on sám a nasiel ho konecne v 18. Rocnom chlapcovi..Vamos :)
Reagovat
Tornes
:D:D tak to gratuluji :D
Reagovat
panzer.dragon
hezkej koment :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
ten míček za stavu 5:3 30:0, který se kutálel po síti a nakonec spadl zpátky. Tři mečboly by ani takový ůabil jako Zverev nezkurvil.
Reagovat
Stan_Borowitz
labil
Reagovat
Tornes
Jestli tohle Rafovi nepřidá nějakou sebedůvěru, tak už nic. Gratulace.

Dobrý tenis, dobrý Rafův výkon, obrovská bojovnost, Zverevův výkon skvělý, když si odmyslíme druhý set a závěr. Tam to totálně nezvládl. Jednoduchý volej do otevřeného kurtu a dva rutinní forehandy, tam se rozsypal
Reagovat
Stan_Borowitz
Sebedůvěru? No, nevím...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale áno, aj takýto poťa zápas mu pomože..Aspoň krátkodobo, kým nejaký podobný zas neprehrá...
Reagovat
Stan_Borowitz
Ta výhra tentokrát nebyla o Rafově bojovnosti. Nebo jen tak z 10 %. Tak 30 % bylo štěstí a 60 % totální kolaps soupeřovy psychiky na mečbolu a po něm.
Reagovat
Stan_Borowitz
Promiň, to patřilo nahoru... Máš pravdu. Každopádně ale bylo včera krásně vidět, jak byl Rafa, když v 18 letech začal porážet "mazáky" včetně Rogera, výjimečný po psychické stránce.
Reagovat
panzer.dragon
ten smutnej obličej zvereva jak šel k rozhodčímu si musim zejtra ještě jednou pustit :-)

měl rafu na raketě, neklaplo to
Reagovat
smazaný uživatel
Mali ste držať pysky, zakríkli ste to :).To je inak tu na TP celkom pravidelný jav..

Rafovi padlo vitazstvo do vienka, v tretom sete bol vsak jalový hodný porážky, prvý set bol vsak reklamou na tenis..Zverev, Coris, Kyrgios, Thiem?..Dajte tomu tri roky a v TOP 5 nastane masívne harakiri..Posledný, nech zhasne..
Reagovat
tito
Třetí set jsem neviděl, to už je na mne hodně pozdě. Každopádně viděl jsem dva. V tom prvním měl Rafa hodně smůly v závěru a měl ho urvat. Měl udělat Zvereva ve dvou a žádný problém nepřipustit.
Ale zase je dobré, že to otočil.
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak módní okénko. Rafovy šortky vrchol nevkusu, děsný střih i délka.
Reagovat
panzer.dragon
má možná víc šancí na rafově podání než na svym s tim jak teď podával
Reagovat
smazaný uživatel
riskoval aj druhy servis,svojim sposobom moze byt rad za kanara,dlhsi zapas by asi nevadrzal
Reagovat
Stan_Borowitz
Pokud se ho bude tak držet štěstí jako dnes, tak to tam Rafa nakonec vyhraje celé.
Reagovat
Kozoroh
Však už to tam v IW 3x vyhrál, ale pro titul si letos jde No1e.
Reagovat
svetova.dvojka
To je chudák..., měl strach ,že vyhraje :-)
Reagovat
Tornes
Takhle se složit, jej... :(
Reagovat
Dobry-den
Bobky :D
Reagovat
smazaný uživatel
Bože můj, podruhé za pár dní taková facka. Fakt nechci to posrané IW vidět už.
Reagovat
Davor1
dnes to ale s IW nemá nič spoločné, to by sa mu stalo úplne hocikde :/
Ale s turnajom súhlas, moji favoriti sú tu úplne rovnako marní všetci do jedného...
Reagovat
panzer.dragon
šance byla
Reagovat
svetova.dvojka
Jak ten volej mohl zazdít..., můj tip vycházel geniálně..., nepočítal s touto nesmyslnou chybou...
Reagovat
panzer.dragon
ten zverev je úplně špatnej kdyť to furt dává do sítě
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa se raduje, jak kdyby vyhrál snad 15. RG :D Škoda Sašo, ale tak osmnáctiletému klukovi se to dá prominout ještě. Snad se ale zvedne.
Reagovat
Davor1
Tie koncovky sú zatiaľ jeho slabina, už dvakrát sa mu to stalo aj proti Berdychovi. Ale niet sa čo čudovať, veď je to ešte prakticky decko, keď si predstavím seba v jeho veku... :DD
Reagovat
Davor1
Saša toto ťažko nezvládol, ale som rád, že zápas pokračuje, neskutočná škola pre mladého a Rafa takéto zápasy tiež potrebuje...
Reagovat
Tornes
Posledních pět bodů nevynucené chyby Zvereva...
Reagovat
Davor1
pripomína mi to Rosola proti Nadalovi v Bazileji...
Reagovat
Stan_Borowitz
je s přehledem největší klikař na okruhu.
Reagovat
svetova.dvojka
Od: svetova.dvojka
třetí set 6:3 pro Zvereva...
co jsem říkal, kdyby se mě zeptali, tak se to ani nemusí hrát...
Reagovat
Tornes
Super, tož to "gratuluju"... Něco jako skvělé voleje od Zvereva, že ano?
Reagovat
smazaný uživatel
Zverev už bol pripravený psychicky sa zložiť...A Nadal namiesto toho, aby to potvrdil, tak vyhodí rutinny úder..A toto sa deje stále a stále dokolečka..
Reagovat
panzer.dragon
zverevovi možná fakt vlilo do žil trochu adrenalinu ta aféra s rozhodčím a rozjel se
Reagovat
Davor1
zvykaj si, iné to už nebude...
Reagovat
smazaný uživatel
Ježiši...

Tebe sa snáď aj postavil :)
Reagovat
smazaný uživatel
Za to ty nezvládáš :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Ako povieš Tome..Asi by som na tieto prvoplánové hejterské provokácie reagovat nemal, ale nedalo mi :)
Reagovat
Davor1
Z Nadala ?? :DDDD
Veď to je tvoja parketa :-))
Reagovat
panzer.dragon
Zverev je prostě dobrej, postrach všech těhle 30tníků
Reagovat
Tuttovka
No tohle Nadal hodně posral.
Reagovat
panzer.dragon
Zverev krásně smeč, mam rád když si to nechaj spadnout a až pak to zarvou, ne z voleje
Reagovat
Tuttovka
Nadal hraje neuvěřitelně krátké údery.
Reagovat
Davor1
Delbonis naspäť v realite, Monfils s prehľadom. Snáď sa mu s Milošom podarí odveta za AO...
Reagovat
panzer.dragon
tam sou samý starci v publiku :-)
Reagovat
smazaný uživatel
zverev má flashbacky z těch drog :/
Reagovat
Tornes
A do třetího setu zdá se nastoupil zase úplně jiný Zverev než do toho druhého... Co na to Rafa?
Reagovat
Tornes
Sorry za opakování, nějak mi blbnul tenisportál.

Rafa s pomocí Zvereva odpovídá ;)
Reagovat
blixa
Rafa teče ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tretí set zatial za očakávaním..V podstate aj druhý...Kvalita prvého je tu-tam...Rafa už opat zatiahnutý, nervózny..
Reagovat
Tornes
No ve druhém setu byl na dovolené Zverev, ve třetím zas Rafa no...
Reagovat
panzer.dragon
zverev ví kdy si má brát dovolenou :-)
Reagovat
Tornes
Už druhý darovaný brejk pro Rafu ve 3. setu. První dvě dvojchyby, teď pokažený lehký volej a dva lehké forehandy... The show goes on!
Reagovat
Tornes
A do třetího setu zdá se nastoupil zase úplně jiný Zverev než do toho druhého... Co na to Rafa?
Reagovat
Tornes
A do třetího setu zdá se nastoupil zase úplně jiný Zverev než do toho druhého... Co na to Rafa?
Reagovat
Tornes
A do třetího setu zdá se nastoupil zase úplně jiný Zverev než do toho druhého... Co na to Rafa?
Reagovat
panzer.dragon
ten rafa je jak na houpačce
Reagovat
Fandina
Rafa se do toho dal. Je to bojovník.
Reagovat
panzer.dragon
v čem přesně spočívá ten rafův rituál s lahvema? jak že maj bejt natočený?
Reagovat
Tuttovka
No Nadal vypadá hodně naštvaně a vypadá, že se do toho pořádně obul :).
Reagovat
Tornes
Zverev odpadá...
Reagovat
panzer.dragon
:-(
Reagovat
PH94
Spíš už podvědomě šetří síly na 3.set
Reagovat
gigin
se někde jen usmívá, co to hraje za šmatláky.
Reagovat
panzer.dragon
škoda toho gemu na začátku, ale zverev si ho vezme zpátky
Reagovat
svetova.dvojka
třetí set 6:3 pro Zvereva...
Reagovat
PH94
Nadpozemský...já se klepal za Sašu, nechápu jakto mohl takhle zvládnout :D
Reagovat
PH94
Ale do cíle samozřejmě pořád daleko. Rafa ho může přeject na fyzičku
Reagovat
Tornes
Ten bod na 8:7, to byl Rafa v té největší parádě. Neuvěřitelná obrana zakončená skvělým winnerem. Ale bohužel už takovéhle body předvádí příliš málo často...

Zverev velmi dobře, nakonec to vzládl. Nečekal jsem, že i při tom tlaku bude podávat takhle dobře cely tb.
Reagovat
Tornes
Jinak zatím z toho co jsem viděl největší Zverevova slabina je forehand + forehandový return. Forehand obecně není přímo slabý, ale zároveň se o něj nemůže opřít. Už jsem i viděl, jak si obíhá forehand, aby to zahrál backhandem. A forehandový return, ten má opravdu velmi slabý, ten musí zlepšit určitě.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, ten fiftín dvíhal zo sedadiel, paráda..Škoda, že ten ďalší fiftín tak domrvil a vzápätí aj ďalší...

Ale naozaj výborný tenis z oboch strán, aj Rafa dnes dobrý, ak však prehrá, výkon opat zatieni výsledok..
Reagovat
smazaný uživatel
Komm jetzt!! :-O ještě donedávna mě zrovna Saša zajímal z celý NextGen nejmíň a měla jsem pocit, že ho moc přeceňujou, to co vidím teď, z toho mám husinu...
Reagovat
panzer.dragon
tiebrake totál masakr, rafova obrana, od zvereva brutální přesný rychlý údery tak to má bejt :-)
Reagovat
spaniel
I mne se Nadal dnes odzadu pozdava :D
Uz jen stinem toho, co byval. Smutne.
Reagovat
smazaný uživatel
Prvý gem druhého setu to len potvrdil.
Reagovat
vrabejka
Sasaaaaaaaaaaaa. Pojď ještě set :)
Reagovat
smazaný uživatel
Koukám na race a Berďa až 13. :( Loni byl touhle dobou o 10 příček výš. To není dobrý, to vůbec není dobrý :(
Reagovat
svetova.dvojka
Zverev má všechno, to je jasná jednička... ve velmi blízké budoucnosti...
Reagovat
svetova.dvojka
Servis,forhand,beckhend, voleje Zverev umí všechno už teď na parádní úrovni, vzpomínám na Djokoviče v roce 2005, když mu bylo 18, a když ho srovnám teď s 18 letým Zverevem, tak Zverev je mnohem mnohem dál...
Reagovat
smazaný uživatel
a co Fritz s Tiafoe?
Reagovat
svetova.dvojka
Fritze taky beru..., doufám, že nedopadne jako Ryan Harrison..., Zverev-Fritz, to by mohla být největší rivalita v dějinách tenisu.
Reagovat
smazaný uživatel
Zverev má za mesiac 19 a myslim, ze Nole bol v tomto čase predsa len inde a vyššie v rebríčku..O rok na to vyhral svoj prvý GS..
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovič měl 19 v květnu 2006, první průlom přišel až v roce 2007.
Reagovat
svetova.dvojka
rok 2005 zakončil Djokovič jako 78.hráč světa, rok 2006 jako 16.hráč světa, Zverev klidně může být na konci roku v top 20, stejně jako 19ti letý Djokovič.
Reagovat
smazaný uživatel
Tým sa ale nepotvrdí, ze Zverev je "mnohem mnohem dál", či?..
Reagovat
svetova.dvojka
Taky už je jiná doba..., ale Zverev je alespoň úderově mnohem dál, tak jsem to spíš myslel.
Reagovat
smazaný uživatel
Každý zápas je iný...Zverev je vysoký a Rafové vysoké lopty mu vyhovujú...Djokovic bol podla mna komplexnejsi a konzistentnejší..
Reagovat
smazaný uživatel
tak aky mi je nesympaticky,tak taky je dobry+na jeho tenis sa dobre pozera
Reagovat
smazaný uživatel
jede;)
Reagovat
smazaný uživatel
hodně dobrej tenis teďka, ale přistihla jsem se, že fandím víc Sašovi a přitom vamosuju, komm jetzt! :D
Reagovat
Davor1
davaj !! :D
Reagovat
smazaný uživatel
takový hotshoty, come ooon :D davaj tiebreak, Sašo, jinak víš co, jdi do pr... :D :P
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Reagovat
smazaný uživatel
víš co, Sašo, ještě nechoď :D ještě jeden :P
Reagovat
gigin
Přišel jsem s nabídkou kvalitního sexu :-D
Reagovat
smazaný uživatel
tak do třetice, to beru ;)) já už jdu zalehnout :P
Reagovat
smazaný uživatel
Domú.
Reagovat
Tornes
Brutální rozdíl v rychlostech podání. Zverev první 130, druhé 114. Rafa první 104, druhé 87. Zverevovo druhé (!!!) podání je o 10 mil (tj. 16 km) rychlejší než Nadalovo první...
Reagovat
Tornes
Což jen tak mimochodem také ukazuje brutální rozdíl v kvalitě returnu
Reagovat
Davor1
Nemusí to nutne ukazovať rozdiel v kvalite returnu, často je pomalší, ale dobre umiestnený servis nebezpečnejší a ťažšie returnovateľný, ako rýchlejší bez rotácie...
Reagovat
Tornes
Samo o sobě samozřejmě ne. Ale je to jeden z hlavních ukazatelů. A rozdíl v rychlostech skoro 40 km/h něco rozhodně znamená ;)
Reagovat
Davor1
Samozrejme, čo sa týka porovnania ich dvoch, tak je ten rozdiel o parník :D Myslel som to všeobecne :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ono aj výškový rozdiel je v podstate brutálny, Zverev má hlboko nad 190cm, (niektoré zdroje uvádzajú až 198cm) Rafa naopak hlboko pod 190..

Pre mňa je naopak povšimnutiahodné, ako sa Zverev pri tej výške pohybuje, s akou lahkostou..

Ale aby som nechválil len mladého, Rafa sa mi dnes od základnej čiary seriózne pozdáva..
Reagovat
tito
Nehraje špatně, co? Ale ten nabídnutý prohoz, potom chyba z forehandu v posledním gemu....
Reagovat
smazaný uživatel
A teraz opat zázračný úder mladého za stavu 15:15 v 11. geme..

Tvl, tito..Rafa hrá posledný rok tužku, ale na tej teórii, že proti nemu každy podá životný výkon niečo bude..
Reagovat
smazaný uživatel
Saša už hrál i lépe, hraje takhle dva měsíce skoro.
Reagovat
Davor1
Zverev ani náhodou nehrá životný tenis. Asi si ho ešte veľmi hrať nevidel.
Reagovat
smazaný uživatel
Aha..A kedy hral o QF Masters?..
Reagovat
Davor1
A čo to má s tým spoločné? Myslíš, že keby sa stretli v prvom kole, tak by ten zápas vyzeral inač? Myslíš, že je náhoda, že Nadal od začiatku sezóny neporazil žiadneho hráča z top50? Vlastne porazil Mullera v troch setoch, to je teda skalp ako prasa :D
Zverev hrá svoj štandardný tenis, ktorý už tento rok ukázal niekoľkokrát, či už s Čiličom, Simonom, Berdychom či Dimitrovom. Nehrá žiadny životný zápas, hrá dobre, ale životný zápas máš raz za veľmi dlhý čas, Zverev toto predvádza pravidelne, to, že to na Nadala stačí je dosť smutné, ale to už je realita Rafovych dní...
Reagovat
smazaný uživatel
Ok, inak...Kedy naposledy porazil v sérii hracov ako Dimitrov, Dodig, Simon?...

A čo majú výsledky spoločné s kvalitou tenisu?..(To som akože nepočul)..:)
Reagovat
Tornes
To že se konstantně zlepšuje ještě neznamená, že teď hraje životní zápas. Je mu 18, samozřejmě že má čím dál tím lepší výsledky. Ale to není nic zvláštního, zvláštní by bylo, kdyby tomu bylo jinak.

Ale když mám odpovědět na tvou otázku - velmi podobnou serii měl po AO, kdy porazil Čiliče, Simona, Pospíšila a dva další hráče s jednou jedinou prohrou mezi tím.
Reagovat
Davor1
Logicky nikdy, keďže má 18 a ten prienik na ATP urobil až v tejto sezóne. Čo ju mal urobiť minulý rok, keď bol ešte v druhej stovke a hral prevažne challengere?
Simona už tento rok porazil druhykrát, poraziť Dodiga nie je v súčasnosti žiadne veľké umenie a Dimitrova detto. Ja hovorím o jeho hre, nie výsledkoch, videl si ho hrať s Čiličom či Simonom? Asi ťažko, potom tu nehovor niečo o životnom zápase :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Už som ti to povedal, ale zopakujem to kludne znova :)

Nikto nehovorí o zivotnom zápase :)

A áno, logicky nikdy, kedze mal 18...Takze je logické, že dosial zivotnú formu má momentálne..
Reagovat
smazaný uživatel
Apropos*

Nikto nehovoril o životnom zápase, to mi vkladáš do ust ty...Ja hovorim o zivotnom tenise a formu mozem vysledkami dokreslit..V podstate tie vysledky boli doteraz tak slabé, že IW jednoznačne vyčnieva..
Reagovat
Tornes
Tvoje slova: " Tvl, tito..Rafa hrá posledný rok tužku, ale na tej teórii, že proti nemu každy podá životný výkon niečo bude.."

Takže když nemluvíš o životním zápase, mám to snad chápat, že proti Rafovi hraje něco jiného než zápas? Jediný kdo zmínil slovní spojení "životní tenis" byl Davor ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry, ale toto je už trápne slovičkarenie...Kto chce pochopiť pochopí, kto nechce....
Reagovat
Tornes
No mě spíš přijde, že ses pokusil slovíčkařit ty s "životním tenisem" a "životním zápasem" a tak úplně ti to nevyšlo ;)
Reagovat
smazaný uživatel
No tak snáď v tých termínoch vidíš rozdiel, nie?..
Reagovat
Tornes
Obecně vzato v tom rozdíl vidím, ale nezdá se mi, že ty bys použil jeden z těch termínů. Nepoužil jsi dle mne ani jedno, ale tvoje prohlášení mělo blíž spíš zápasu než tenisu.

Ale jinak samozřejmě že hraje životní tenis - který hráč ho v 18-19 nehraje? :D

Ale jinak to je jedno, shodneme se že se neshodneme a je to, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak :-)
Reagovat
turista
Tužku to je přehnaný. Jen se mu nedaří dostat se na dřívější úroveň.
Reagovat
smazaný uživatel
Já nevím, fakt se vám to líbí? Podle mě tam na FH je obrovská rezerva, chybí tomu rychlost, umístění.
Reagovat
Tornes
Pohyb má samozřejmě na svou výšku zcela geniální, to jistě. A velmi se mi líbí jeho backhand. Jde vidět, že i on sám na něj celkem spolíhá.

Rafa hlavně ve druhé půlce setu rozhodně nehrál zle. Uvidíme, co z toho vyleze.
Reagovat
tito
Bekhend má skvělý. Už jsem měl napsáno, že Rafa hraje radši přes jeho forhend, než jsem dokoukal zbytek TB. Tam to zcela nepochopitelně hrál pořád z forhendu křížem a nevyužil ranec možností cestou longline ukončit výměnu. Ale je fakt, že když to jednou zkusil, tak to dopadlo prachbídně. Jestli Zverev udrží kvalitu svého podání, tak je na nejlepší cestě vyhrát ve dvou.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa, vetuj toho Moulliera, zažaluj ho!..
Reagovat
svetova.dvojka
Nevadí Tome, v Miami to výjde...
Reagovat
Fandina
Bylo by to super.
Reagovat
smazaný uživatel
Tvl Saša ten return na BB, wooohooo :D
Reagovat
smazaný uživatel
může potřást rukou. Že ve dvou po sobě jdoucích tie-breacích uvidím od hráčů TOP8 stejnou naprosto nepochopitelnou minelu...
Reagovat
lars
A jakou mas uspesnost smecu , kdyz Ti sviti slunce do obliceje? :)
Reagovat
gigin
Mi se aj zdálo, nešlo to ven ten kopec Miloše? Nevzal Tom draka? Těžko říct..
Reagovat
spaniel
Nadal uz se veze.
Reagovat
Tuttovka
Náhodou to bylo hezké sportovní gesto :D
Reagovat
smazaný uživatel
Berda je dobrej tenista,ale neumi smecovat a moc vysoko nadhazuje micek pri podani,ten to zase zazdil ,super hrac ,ale GS nikdy nevyhraje
Reagovat
smazaný uživatel
Vytáhnout úder z jiné galaxie, když Raonič už pomalu zvedal ruce nahoru, srovnat na 7:7 a pak to takhle zabít... Je to Rebel!
Reagovat
smazaný uživatel
Takhle mi znechutit večer.. bravo..
Reagovat
Tornes
Ach jo, ten konec... dvojchyba a zkažená smeč :(
Reagovat
kada.tom
Noo, tak Tomáš ten TB zazdil něčím podobným jako Wawrinka. Taky opravdu "lahůdková" smeč a taky do autu ...

Milos ale po zásluze v QF, dneska byl tak nějak lehce vpředu po celý zápas a výhru bere zaslouženě :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš dneska hrál nad své (současné) poměry, ale na Raoniče prostě neumí.
Reagovat
smazaný uživatel
Sundal cepici a slo to do kytek
Reagovat
Davor1
Bedrych sa opičí po Wawrinkovi, to je niečo neskutočné :DDD
Reagovat
Tuttovka
Hmmm :) To bylo finále :D
Reagovat
EllNino
Tomáši Tomáši ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ty kráso, to byl úder!
Reagovat
smazaný uživatel
No, a pak to zazdí jednoduchou smečí!
Reagovat
mendrit
Ta stavu 5:5 chtěl Berďa sokolí oko a empír to viděl že to byl in, nebo proč nebylo ?
Reagovat
smazaný uživatel
proč Berďovi nebyla uznána challenge.
Reagovat
mendrit
Alespoň v TV to mohli ukázat.
Reagovat
George_Renel
Absolutně nechápu nepovolené HE. Tomáš se o něj hlásil hned.
Reagovat
horska.kraslice
Přesně!!!
Reagovat
kada.tom
jo no, tady se Mohammed trochu sekl ...
Reagovat
smazaný uživatel
Mohammed se hlavně sekl v roce 610, ale to už se napravit nedá...
Reagovat
vrabejka
Berdych otočil TB za stavu 2-5!
Reagovat
smazaný uživatel
Mel by ji zase porad nosit, podava s ni lip
Reagovat
smazaný uživatel
obrátil z 0:30 moc pěkně :)
Reagovat
Tornes
Raonič je typ hráče, který mi na okruhu dlouhodobě chyběl. Řekněme Sampras typ. Podání, forehand, volej, to mi vlastně stačí. Celodvorcový tenis na nejvyšší úrovni. S výjimkou Federera v letech 14 a relativně i 15 to tady nebylo snad od doby Henmana.

Uvidíme, jak to dopadne. Nebudu zklamaný z žádného výsledku. Pořád doufám, že Tom hodí ještě nějakej jeden super výsledek, Rao zas doufám že začne promlouvat do konečných kol na GS.

Mimo jiné je to také velká nápověda, jak moc se teda to10 bude nebo nebude měnit. Dnes máme několik zápasů, ve kterých se střetávají současní hráči top 10 s vyzyvateli z top 20. Rao vs Tom, Thiem vs Tsonga, Cilič vs Gasquet, Isner vs Nishi, Wáwra vs Goffin. A zatím to vypadá, že vyzyvatelé top10 by dneska mohly zabodovat. Cilič, Goffin už vyhráli, Rao vede. Uvidíme, co ostatní. Věřil bych ještě Thiemovi. A trojici Cilič, Rao a Thiem bych i věřil v prosazení se do top 10, částeně na úkor dnešních soupeřů, případně ještě Ferrera.
Reagovat
Davor1
Čilič je strašne nekonzistentný, ten strieda turnaje ako deň a noc, takýmto spôsobom bude vždy len lavírovať medzi koncom prvej a začiatkom druhej desiatky...

Na Raoničovi obdivujem predovšetkým jeho pracovitosť na tréningoch a snahu odstraňovať alebo čo najviac eliminovať slabiny, ktorých mal pred pár rokmi požehnane, je vidieť, aké pokroky robí, ako pomaly ale stabilne posúva hore prakticky všetky aspekty svojej hry a pri tom jeho štýle môže vydržať na top úrovni naozaj dlho...
Reagovat
smazaný uživatel
Hej ty Tome, otoč to.
Reagovat
kada.tom
Milos podle očekávání na servisu suverénní. No, v QF čeká Milose nebo Tomáše opravdu snadn soupeř na to, že to bude QF. Věřím, že Tomáš ještě zabojuje, ale fandím i Milosovi :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Fandina
Neeeeee Berďa přišel o podání, neeeeeeeeeeee!
Reagovat
panzer.dragon
nadal bude hrát na kurtu po berďovi? že se bude čekat až dohraje Tomáš?
Reagovat
mendrit
Rafa jde právě na kurt, takže hraje na jiném dvorci.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist