Berdych v Paříži ožívá! Štěpánek ještě neztratil podání

9. 11. 2010, 18:28
Aktuality 29
ATP PAŘÍŽ - Českým tenistům se v Paříži opět daří. Tomáš Berdych, jenž před pěti lety v hale Bercy získal svůj jediný titul z turnaje Masters, po více než dvou měsících nadchnul svou hou a deklasoval domácího Serru. Finalista z roku 2004 Radek Štěpánek si zase poradil s nasazeným Almagrem a ve dvou zápasech ještě neztratil své podání.
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek má na Paříž dobré vzpomínky. Před šesti lety se ve francouzské metropoli dostal poprvé do finále turnaje okruhu ATP. Na podniku série Masters byl o rok později i loni v semifinále a oblíbenost BNP Paribas Open potvrzuje znovu tento týden.

Poté, co deklasoval Američana Russella, si poradil i se 14. nasazeným Nicolasem Almagrem. Téměř celé utkání bylo ve znamení výborných servisů. Ale zatímco český hráč byl neomylný, Španěl v 10. hře druhé sady poprvé o své podání přišel. Své zaváhání už napravit nemohl, neboť neodvrácený brejkbol byl zároveň i Štěpánkovým mečbolem.

Jednatřicetiletý rodák z Karviné tak v Paříži ještě neprohrál své podání, ve třetím kole však pravděpodobně narazí na Rogera Federera. S ním se utkal i před pár dny v Basileji a favorita příliš potrápit nedokázal. Švýcar ale musí ve středu zvládnout svůj vstup do turnaje proti domácímu Gasquetovi. 

Almagro na Štěpánka nestačil ani ve druhém vzájemném souboji, poprvé prohrál před pěti lety na antuce v Římě. Český hráč má v posledních týdnech velmi slušnou bilanci: na čtvrtém z pěti turnajů se dostal minimálně do třetího kola.

Také Tomáš Berdych na halu Bercy nikdy nezapomene, neboť v ní před pěti lety získal svůj dosud jediný titul z turnajů série Masters. 

Letos do Paříže odletěl i s přítelkyní Lucií Šafářovou a s nadějí, že nepřijde o premiérovou účast na Turnaji mistrů. O ten si řekl semifinálovým šokem na French Open a následným finále ve Wimbledonu. Od srpna se však začal trápit a z posledních 13 utkání hned jedenáctkrát prohrál. "Mám hlavu zapláclou touhle jedinou věcí, leží mi to v ní a to není dobře. Nejdůležitější pro příští týden bude zkusit to odbourat, odmazat, abych šel do toho," dodal Berdych.

"Je to nová situace, asi mi trochu přerostla přes hlavu, ale co se dá dělat," řekl Berdych. "Musím to nechat a hrát tenis, proč ho hraju. Člověk nesmí myslet na to, co bude. Když jsem hrál dobře, tak jsem se soustředil na jediný balon a neřešil, co mě čeká," řekl minulý týden po porážce od 72. hráče světa Kamkeho.

Odbourat blok se mu již zřejmě podařilo. O Turnaj mistrů může přijít jen z oblasti teorie a Berdych se dokázal konečně uvolnit. V Paříži zahájil proti Florentu Serrovi a Francouze z kurtu vyprovodil za pouhých 47 minut 6-3 6-1. 

Pětadvacetiletý rodák z Valašského Meziříčí hrál po více než dvou měsících uvolněně, nebál se, věřil si a předváděl dynamický tenis bez chyb. Těch udělal jen pět, zatímco vítězných úderů zahrál 24. Navíc sedm z osmi gamů na servisu vyhrál i díky sedmi esům čistou hrou a dohromady po podání pustil jediný fiftýn. 

I kdyby Berdych ve třetím kole nestačil na Davyděnka, či Bellucciho, přijde o Londýn jen v Případě, že by v Paříži triumfoval Španěl Verdasco a zároveň Roddick došel minimálně do semifinále a Ferrer do čtvrtfinále.

- ATP 1000 PAŘÍŽ (Francie, tv. povrch / hala, 2.750.000 eur) -
úterní výsledky (03. 11. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Bellucci (Braz.) - Kohlschreiber (Něm.) 7-6(5) 5-7 6-3
Simon (Fr.) - Golubjov (Kaz.) 3-6 6-4 6-3

Dvouhra - 2. kolo:
Berdych (5-ČR) - Serra (Fr.) 6-3 6-1
Štěpánek (ČR)
- Almagro (14-Šp.) 7-6(3) 6-4
Verdasco (6-Šp.) - Clément (Fr.) 3-6 6-3 6-0
Gulbis (Lot.) - Južnyj (9-Rus.) 6-4 3-0 skreč J.
Monfils (12-Fr.) - Becker (Něm.) 7-6(4) 6-4 
Monaco (Arg.) - Querrey (USA) 7-6(7) 6-2
Nalbandian (Arg.) - Granollers (Šp.) 6-3 6-1
Wawrinka (Švýc.) - Ouanna (Fr.) 6-3 7-5
Stachovskij - Marčenko (oba Ukr.) 6-2 6-2

Čtyřhra - 2. kolo:
Dlouhý/Paes (3-ČR/Indie) - Isner/Querrey (USA) 6-7(3) 7-5 10-6

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

29
Přidat komentář
smazaný uživatel
Skvělá hra Tomáše , nabuzenost , minimum nevynucených chyb (5) , výtečná úspěšnost 1 a 2 servisu a za 50 minut bylo hotovo , nutno podotknout , že Serra svým výkonem Berdychovi cestu za vítězstvím ulehčil.
Jen tak dál!
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že Berdych postoupí na Turnaj mistrů, poněvadž letos je to jeho životní šance, již by neměl promarnit.

Dokonce i voják z ruské armády Južnyj nepostoupil na tento slavný turnaj, ačkoliv jsem si byl jist, že se tam letos dostane.

Avšak jak se zdá, ve vojenské akademii jej asi málo bili.

Pro vaši informaci... Južnyj je vojákem z moskevské armády, a tudíž jej tam doma v Moskvě nutí, aby si každý týden ostříhal vlasy úplně nakrátko a aby denně žral hrách s fazolemi.

Tomu tedy říkám psí život. Ale aspoň to vede k něčemu, lidi. Michail je desátým tenistou světa díky tomu, že žije v ruské armádě.

PS: Takový režim by si zasloužil Štěpánek. :DDDDDDDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Dej si facku, fracku!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak konecne, krasa ze strany ceskych tenistu ve dvojim provedeni. Takto nejlepe se zacpavaji usta vsem skarohlidum. Rada profesorsky jisty tenis. Tom hral s uzasnou lehkosti a bylo videt, ze po dlouhe dobe si hru opravdu uziva, Sice jen proti Serrovi, ale vime s kym byl schopen prohrat,i kdyz vsichni hrali zrovna svuj zivotni tenis. Michala je mi lito, ale asi uz konec sezony uvita. Hosi jen tak dal.
Reagovat
smazaný uživatel
paráda Berdych vyhrál. Teď je šance na turnaj Mistrů celkem veliká... stačí aby Domácí Monfils porazil Verdasca a je hotovo!
Reagovat
smazaný uživatel
lopata, čoveče ty se točíš jak stará korouhlička - hezky podle větru... hlavně, že včera si tu vykřikoval, jak na nikoho nemá a teď je to pro tebe paráda co... njn, to sou ti "fanoušci", kteří fandí akorát když se daří...
Reagovat
smazaný uživatel
Vzdyt ano, lopata je blazen. Myslim, ze narodit se drive a byt hercem, zahral by si po boku Jacka Nicholsona v Preletu nad kukaccim hnizdem. Ani by toho blazna ze sebe delat nemusel.
Reagovat
smazaný uživatel
:-D Trefná poznámka... souhlasím
Reagovat
smazaný uživatel
kukaččí hnízdo? jo to sem viděl protože to byl hodně dobře hodnocený film ale je to totální kravina. Jeden z nejdeb*lnějších filmů jaké sem kdy viděl.podobně jako forrest gump to je taky pořádná kravina
Reagovat
smazaný uživatel
Lopato ty seš fakt lopata.Ty se totiž pěkně vymletá lopata.ZAhodit tě!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Neni divu. Hlupakovi staci hloupa zabava tudiz i hloupe filmy a ty kvalitni, poucne jej nebavi, jelikoz jim nerozumi. :-) A jak by rekl onen Forest. Pro hlupaka kazdy hloupy. :-)
Reagovat
darek.vrana
No jo, pro tebe se hodí spíš Kameňák nebo Trhala fialky dynamitem.
Reagovat
smazaný uživatel
sice tě neznám, ale podle mě je to nejlepší film, který J.N kdy hrál. Možná to může být pro někoho kravina, ale ten herecký výkon, který tam předvádí je fenomenální.
Reagovat
smazaný uživatel
Jako Čech bych měl fandit Radkovi, ale na Fedexe v Paříži nikdo nemá.. a proto si přeji, aby Radek dostal pořádně na frak a Rogerovi snadnou výhru!!:)
Reagovat
smazaný uživatel
to je odporné! takový čechy nepotřebujeme. odejdi za hranice tvůj majetek si rozdělíme.
Reagovat
smazaný uživatel
lopato a ty pujdes s nim! Je vazne hnus tohle cist. Nicmene Berdych i Stepanek se alespon dockali pozornosti jako Federer byt negativni. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
a ty si to nepochopil? není divu... to se dalo tušit. máš totiž v hlavě piliny. Já sem psal o Jokerovi a ne o štěpánkovi ty trdlo
Reagovat
smazaný uživatel
Vim, ze jsi psal o Jokerovi ale stejne pujdes s nim za ty nesmysly co pises o Berdychovi a vubec o tenise! Tesim se na tvuj turnaj mistru na trave, to byla dalsi bomba z tveho repertoaru!
Reagovat
smazaný uživatel
neprovokuj nebo nahlásím, že jsi ten co tu má 2 BANy za vulgaritu. Dostaneš BAN na IP.
Reagovat
smazaný uživatel
Ban na IP mam davno smudlo. Nicmene dobry pokus.
Reagovat
smazaný uživatel
nevím o co ti jde ale já fandím Berdychovi a moc mu přeju a vždy se dívám když hraje. Jenže jsme na rozdíl o tebe realista a vím na co má a na co nemá. Momentálně má formu takovou že sotva patří do TOP 100
Reagovat
smazaný uživatel
:D pobavil si, fakt :D
Reagovat
smazaný uživatel
tak se podívej s jakými soupeři prohrál kamke a spol...
Reagovat
smazaný uživatel
Kamke hral vytecne! Jeho vubec nezpochybnuj otrapo. Kamke je typ hrace co hraje celou sezonu velke nic avsak proti velkemu hraci se dokaze jednou za cas vyhecovat a Nemec jak "zakousne" tak nepusti. Typicky buldok bojovnik.
Reagovat
smazaný uživatel
no a, tak mám víc rád Rogera.. fandit někomu jenom proto, že je Čech je moc hezký, ale na nic. Výsledky žádný a nezajímavý styl hry.
Reagovat
smazaný uživatel
dle příspěvků, co tu píšeš soudím, že si pěkně sereš do huby. Jednou ho vychvaluješ a o pár řádků jinde zase pomlouváš, že na to nemá. Nechápu. Občas ¨by bylo dobré si pamatovat, co píšeš a v životě co řekneš. Jinak ti doporučím nějakého doktora. Dle mého názoru to je asi slušná rozpolcená osobnost. Bud fandi i když se jim nedaří, nebo komentuj stále negativně. Každý názor respektuji, ale u tebe mám pochyb
Reagovat
smazaný uživatel
promin, to byla reakce na lopatu a ne na tebe
Reagovat
smazaný uživatel
hraje skvěle.. škoda že ho zase stopne Federer.
Reagovat
a.magerova
Super Radku :-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist