Berdych v Římě nezaváhal. Dohráli Rosol i novopečený otec Federer

14. 5. 2014, 15:52
Aktuality 168
ATP ŘÍM - Tomáš Berdych si na úvod turnaje v Římě poradil s Rusem Tursunovem, naopak Lukáš Rosol o čtvrtfinále turnaje Masters nezahraje. Zastavil ho Ivan Dodig, který za hodinu a čtvrt zvítězil hladce 6-1 6-2. Chorvata v dalším kole čeká Jeremy Chardy, jenž se postaral o senzaci, když už ve druhém kole vyřadil Rogera Federera.
Lukáš Rosol

Šestý nasazený Tomáš Berdych vstoupil do antukového turnaje série Masters v Římě vítězstvím 6-4 6-3 nad Dmitrijem Tursunovem. Rusa porazil znovu po třech týdnech a už podeváté v desátém vzájemném střetnutí.

Berdych měl v prvním kole volno a v zahajovacím utkání ho čekal soupeř, s nímž měl výrazně pozitivní bilanci. V obou setech však musel český favorit dotahovat nepříznivý stav. V první sadě prohrával 2-4, pak ale získal čtyři gamy za sebou, v druhém setu zase otočil skóre ze stavu 0-2.

O postup do čtvrtfinále se osmadvacetiletý Berdych po týdnu znovu utká s Bulharem Grigorem Dimitrovem, jehož ve stejné fázi vyřadil ve třech setech v Madridu.

Lukáš Rosol
vyhrál nad Ivanem Dodigem poslední dva vzájemné zápasy, ale ten dnešní se od začátku odehrával v režii chorvatského tenisty, který získal úvodní čtyři gamy. Rosol nebezpečí 'kanára' zažehnal, ale poté znovu přišel o podání a set prohrál 1-6.

Ve druhé sadě držel brněnský rodák krok s Dodigem jen do stavu 2-2, kdy už počtvrté v utkání přišel o servis. Rosol se nevzdal, v další hře vybojoval své první dva brejkboly, ale to od něj bylo vše. Chorvat si podání udržel a po dalším brejku zvítězil za hodinu a čtvrt přesvědčivě 6-1 6-2.

V duelu o čtvrtfinále měl Dodiga podle předpokladů čekat novopečený otec Roger Federer, který v Římě nastoupil ke svému prvnímu zápasu od narození dvojčat Lea a Lennyho. Očekávání ale rozmetal francouzský tenista Jeremy Chardy, který favorita poslal ve třech setech domů.

První sada přitom nenasvědčovala, že by Federerův úvodní duel měl skončit jinak než vítězstvím favorita. Švýcar si bez problémů hlídal svá podání a díky dvěma prolomeným servisům set vyhrál hladce 6-1.

Ve čtvrté hře následujícího dějství ale Federer přišel poprvé o podání, a když za stavu 4-2 nevyužil ani jeden ze dvou brejkbolů, začalo se schylovat k překvapení. Chardymu narostlo sebevědomí, které si přenesl i do rozhodujícího setu, v jehož úvodu musel čtvrtý hráč turnajového pavouka odvracet tři brejkboly v řadě. To se mu ještě podařilo, brzy se ovšem dostal do ještě větších problémů, když podruhé v zápas přišel o servis a prohrával 2-4.

Federer se ještě dokázal vrátit do zápasu a vybojoval zkrácenou hru, ale v ní prokázal pevnější nervy Francouz. Chardy za stavu 6-5 při Švýcarově podání odvrátil dobíhaným forhendovým prohozem mečbol, získal poslední tři body utkání a po výhře 1-6 6-3 7-6 si i díky 43 nevynuceným chybám soupeře vybojoval účast mezi nejlepší šestnáctkou hráčů.

"Ten prohoz je pro mě těžké skousnout, protože ho už asi mockrát v životě nezahraje. Ale stalo se a zaslouží si ocenění za to, jak si vybojoval návrat do zápasu a získal ho," poznamenal Federer, jenž udělal 43 nevynucených chyb oproti 28 soupeřovým.

Ve svém úvodním zápase se v Římě na postup pořádně nadřel první hráč světa Rafael Nadal. Obhájce titulu zvítězil nad Francouzem Gillesem Simonem až po 3 hodinách a 19 minutách boje 7-6 6-7 6-2. Byl to nejdelší třísetový zápas sezony.

Španělský tenista v neděli obhájil titul v Madridu, ve finále proti Nišikoriumu měl ale namále. Byl horším hráčem, z vítězství se radoval jen zásluhou soupeřova zranění. A dnes měl plné ruce práce se Simonem, který přitom už několik měsíců marně hledá formu.

První set Nadal nedokázal dvakrát ukončit při svém podání, ale v tie-breaku nakonec přeci jen uspěl. V druhé sadě neudžel vedení 3-0, přesto se v dvanáctém gamu dostal k mečbolu. Ten ovšem neproměnil a Francouz si ve zkrácené hře vynutil třetí dějství. V něm sice Nadal přišel o náskok prvního brejku, poslední čtyři gamy ale získal na svou stranu a nakonec tak po velkém boji zvýšil své vedení ve vzájemné bilanci na 6-1.

"Podmínky dnes byly velmi náročné. Byla dost zima a míček moc neskákal. Tohle byl první zápas na antuce, v němž jsem musel trpět fyzicky i psychicky. Nehrál jsem špatně a jsem rád, že jsem si takto těžkou situací prošel," řekl Nadal, který vylepšil svou bilanci na římské antuce na 42 výher a 2 porážky. Ty mu připřavili v roce 2008 krajan Ferrero a před třemi lety ve finále Srb Djokovič.

Ve druhém kole se obhájce titulu utká s Michajlem Južným, se kterým má bilanci 10 výher a 4 porážek. Na antuce s Rusem neztratil ve třech duelech ani set.

Výsledky - Řím - muži (dotace 3.452.415 eur):
Dvouhra - 2. kolo:
Berdych (6-ČR) - Tursunov (Rus.) 6:4, 6:3
Dodig (Chorv.) - Rosol (ČR) 6:1, 6:2
Nadal (1-Šp.) - Simon (Fr.) 7:6 (7:1), 6:7 (4:7), 6:2
Chardy (Fr.) - Federer (4-Švýc.) 1:6, 6:3, 7:6 (8:6)
Murray (7-Brit.) - Granollers (Šp.) 6:2, 7:5
Tsonga (11-Fr.) - Anderson (JAR) 7:6 (16:14), 7:6 (7:5)
Dimitrov (12-Bulh.) - Karlovič (Chorv.) 7:6 (7:3), 6:4
Južnyj (14-Rus.) - Golubjov (Kaz.) 7:5, 4:1 skreč G.
Haas (15-Něm.) - Sijsling (Niz.) 7:6 (8:6), 6:1
Melzer (Rak.) - Čilič (Chorv.) 6:2, 6:7 (5:7), 6:3
Gulbis (Lot.) - Robert (Fr.) 6:7 (1:7), 6:4, 6:3
Čtyřhra - 2. kolo:
Dimitrov/Rosol (Bulh./ČR) - Peya/Soares (2-Rak./Braz.) 6:4, 3:6, 10:2
pva, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

168
Přidat komentář
jackiec
tak berďa pomůže v semi davis cupu
Reagovat
kadol
Škoda zbytečných nevynucených chyb Simona. Nebýt jich, tak vyhraje. Nadal jen a jen vracel, v tom je dobrej. Nedělá chyby, vrací silou všechno na zpět a ostatní si to prohrají sami. Věřím ale, že se objeví pořádní útočníci, kteří ho vypráskají z kurtu. Třeba takový Thiem, ten by na něj mohl platit :-)
Reagovat
Rafaeoli25
Věř a víra tvá tě uzdraví :D :D
Reagovat
spaniel
Simon je obecně považovány za pushera (pinkalistu) se spatnou fyzickou. Posledni mesice vubec neukazovali, ze bychom od nej mohli jeste videt top vykon, koneckoncu neni náhoda ze se propadl z elitní desítky nekde k tricatemu místu. A ejhle. Mozna je to tim, jak se Rafa trapi v posledni dobe, tak si rekl ze to taky zkusí. Nektere ty forehandy byli monstrózní. Tesne pred koncem to mel 50-50 W-UE (Rafa v ten samy moment 29-29) a na micky remíza. Dokonce mel v jeden moment polovinu vsech svých bodu z winneru. Je nezvykle mit ve třech setech tak vysoké cislo a nemít vic UE (ale Kviti). Pamatuju si na jeden podobny vykon od Simona proti Federerovi na AO, kde to rozhodl 1 break v pátém setu, takze vim, ze takto dokaze zahrat, jen uz jsem to necekal.
Reagovat
Rafaeoli25
Na ten zápas Roga s nim si pamatuju, bylo to na AO 11, pětiseťákej jak hrom, podobná podívaná..
Reagovat
Pe3k
Simon je pusher a to druhořadý. Pro Nadalisty musí být strašidelné, že i on Nadala na antuce přehrával. Zápas v druhém kole co trvá přes 3 hodiny, strejda pony je celou dobu na nahou, jako by to bylo finále...Z celé Nadalovy hry zůstal nebezpečný jen forehand po lajně a ten raději moc nehraje, protože jeho sebevědomí je na tom špatně. Zápas s Yužnym by měl být odpočinkovější, ale pak už to tak veselé nebude. Murray je nevyspitatelný a klidně to může projet, ale na případný zápas s Wawrinkou se těším :)
Reagovat
Rafaeoli25
Hm, tenhle druhořadej pinkálista dostal do pěti setů i Roga, takže zas takovej pinkálista to nebude a pro tvoje info, v r.08 Rafu na Masters dokonce dal, když se tehdy čerstvě stal jedničkou, jinak viděls vůbec ten včerejší zápas a co Simon hrál? Asi ne, ale to je ti jedno viď..
Reagovat
Pe3k
A co jako? Hrál pětiseťák s Federerem na AO před 3 lety a to z něj dělá přeborníka na antuce? Vím, že Nadala porazil, ale to se povedlo i o dost horším hráčům...Zápas jsem viděl. Není to o tom, že by protihráči hráli nějak výrazně lépe (až na Nisikoriho) ale tím, že Nadal hraje o dost hůře a hlavně si nevěří.
Reagovat
smazaný uživatel
Co se zas hádáte. Řekl bych, že máte pravdu všichni :D
1. Rafa už není takový suveren jak v minulých sezonach
2. Ale tento zápas hrál o dost líp než hrál v poslední době
3. Našla se taktika na Rafu
4. Nišikori hrál svoji hru, která na Rafu platila
5. Simon hrál jinak než jsme zvyklí, agresivně a hodně nad svoje poměry
Reagovat
nitrotaj
Taky se těším na zápas s Wawrinkou. Kór potom co ho ohnul haas.
Reagovat
Rafaeoli25
:)
Reagovat
Pe3k
Po bitvě je každý generál. Až bude mít Nadal Wawrinku jako soupeře, tak už se tak těšit nebudeš...
Reagovat
Rafaeoli25
Tak je jasný, že se mu nevyhne, ale já nejsem z těch, co se bojí a stahují kalhoty před brodem, beru to pro Rafu jako výzvu, pokud chce tituly, musí všechny bez rozdílu porážet, tak to beru. Rejpnout jsem si ale musel, když tady na Rafovu adresu teď neustále padá zdrcující kritika, zatímco třeba Stan hraje na houpačce nesrovnatelně větší, třebaže už vyrostl v top class..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ak tenisová šťastena priala Rafovi v madridskom finále, tak v prvom kole v Ríme mu to žrebom všetko zrátala, snáď aj s generačnými úrokmi..

Nebojím sa povedať, že za posledné roky nikto nehral proti Nadalovi na antuke tak kvalitný tenis ako dnes Simon..Vrátane Djokovica..Detaily sú zbytočné, každý to videl..(možno Murray by si mohol z dnešného Simona brať príklad, typovo nemá k tomu ďaleko)

Na druhú stranu, som za neho strašne rád, lebo práve on a až on dokázal z Rafu vyžmýkať to najlepšie, to na čo každý jeho fanúšik čakal..

Hrať 5 zápasov za 5 dní a začať prvým 200 minútovým je masaker..Zajtra však Rafa može z turnaja kľudne odstúpiť, v podstate už v prvom ukázal tenis, s ktorým može s kľudným svedomím odcestovať ína RG a s ktorým ho bude veľmi ťažké zdolať, špeciálne na tri víťazné..
Reagovat
spaniel
Je to jen par dni, co hral Nishikori jeste mnohem lepsi tenis.
Reagovat
Rafaeoli25
Já to taky vidím spíš pozitivně, kritika na Rafovu adrdsu je zcela nepatřičná, tenhle výkon byla úplně jiná káva než to co předváděl v Monacu, Barce i většinu turbaje v Madridu. A jak říkáš, na tři vítězný ho s takovym výkonem může ohrozit jen Nole, takže Rafa může být spokojený a na RG odjíždět s čistou hlavou..
Reagovat
nitrotaj
Občas jsem měl pocit, že na druhé straně kurtu nestojí Simon nýbrž Nole. To byla naprostá fantazie co předváděl. Rafa ve třetím setu od stavu 2/1 krev v očích, hecoval se, parádní tenis, jeden z nejlepších na MASTERS.
Reagovat
smazaný uživatel
Nishikori ale nedohral..A madridská antuka je trochu špecifická, rýchlejšia..

Každopádne, k diskusii nižšie..Nechápem dnes celkom tú kritiku k Nadalovi, to som bol sám,
ktorý tam opat videl starého dobrého Rafu?..Hlavne, keď sa "chlieb lámal"?..Jednoznačne jeho najlepší zápas sezóny herne..V podobnom duchu odohral akurát záver piateho setu finále RG 13 s Nolem, odvtedy ticho..V prvej časti zápasu možno viac búšil ako umiestňoval, ale na záver to už bolo bez chybičky, osobne som velmi spokojný, mal skvelého súpera a dovolím si tvrdiť, že na takého už nenarazí..
Reagovat
Rafaeoli25
Tak sám jsi nebyl, jak vidíš :)
Reagovat
spaniel
Co na tom zalezi ze nedohral? Napsal si: "Nebojím sa povedať, že za posledné roky nikto nehral proti Nadalovi na antuke tak kvalitný tenis ako dnes Simon" a to neni celkem pravda.
Reagovat
smazaný uživatel
Nishikori to hral 12-13 gemov, 1,5setu..To je dost malo na objektivnu vzorku..Rafu prehrával, no ten bol dosť mimo..Francúz dnes Rafu miestami prehrával, hoci ten hral to svoje...Osobne si myslím, že by dnešný Simon v Ríme nedeľného zdravého Nishikoriho porazil..Ale uznávam, vec názoru..
Reagovat
spaniel
Já zas myslim ze Nishikori nedal Rafovi ani pid prostoru, aby mohl hrat svoji hru, mel mnohem mene chyb nez Simon. A 1,5 setu je dostatečná vzorka, jelikoz to ukončilo zraneni (nerekl bych nic, kdyby se to dohralo a Rafa to otočil). Ale nechme to tak, snad se dočkáme repete, kde to bude moct potvrdit/vyvrátit.
Reagovat
Rafaeoli25
Každopádně se všichni tři shodneme na tom, že Rafův výkon byl kompromisně velmi dobrý a že Simon hrál výborně, takže komenty, tvrdící, jak je Rafa dál ve srabu jsou lichý..
Reagovat
Roger_Federer
Alfa a Omega vseho je, ze Rafa neni ted schopny podat takovy vykon 2x po sobe, natoz 7x, takze to Vase spolehani na "3 sety" je usmevne..Muzeme si tady argumentovat, ale pravdou je, ze tohle je jiny Nadal..
Reagovat
Stan_Borowitz
Včerejší zápas jsem neviděl, ale nedokážu si představit, že by někdo mohl hrát na antuce proti Rafovi lepší tenis než vloni Gulbis právě tady v Římě, především v prvním setu, kdy jej doslova smetl z kurtu. Shodou okolností to myslím bylo taky první resp. druhé kolo.
Reagovat
smazaný uživatel
Třetí set dobrý, Simon začal dělat chyby. Ale celkově, tak nestálý a nekonzistentní výkon. FH žádný. Dobře, beru, že někdo zahraje prostě dobře, ale stává se to nějak často a ne jen u jednoho. Rafa je prostě téměř bez jeho zbraně a bez ní to není Nadal. Kde je, to nechápu. Ale měl by se vzpamatovat a nějak se do toho zas dostat.
Reagovat
Amputace
Souhlas.
Reagovat
Rafaeoli25
Ukáže se v sobotu a v neděli a pak na RG, po těchhle dvou turnajích budeme moci vynést ortel, absoulutní prioritou je ale RG, to když Rafa ovládne, tak budou všechny předchozí problémy zapomenuty :)
Reagovat
Hypertac
Vamoooos Rafa!!!!!
Reagovat
Mayo
tie Simonove BH sa mi fest páčili ... ale trepal do toho statočne :D
Reagovat
nitrotaj
To stejně nestačilo, neviděl bych hru Rafy jako bídnou, pár UE bylo, ale Simon hrál neskutečně.
Reagovat
Rafaeoli25
Vidim to podobně, já taky žádnej hrůzostrašnej výkon Rafy neviděl, podobný komenty jsem tu čet i loni, když mu v Římě zatápěl Gulba..
Reagovat
Amputace
Ano, ovšem Gulbis a Simon to je přece jen nebe a dudy.. Gulbis se mi dlouhodobě jeví jako veliká hrozba pro Rafu (koneckonců už od Wimbledonu 08 Rafovi pravidelně zatápí a jejich zápasy bývají obvykle dosti vyrovnané) a vůbec by mě nepřekvapilo, kdyby ho čas od času porazil, ovšem v případě Simona by to byl skutečně šok.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak ale teba v Monte Carlu, tušim před dvěma lety Simon taky Rafu nepříjemně kousal a o každej gam tam bojovali, taky ho trápil před lety v Austrálii, takže nějakej oblíbenej soupeř to pro něj určitě neni, je to nepříjemnej soupeř, kterej když má den může potrápit i porazit kohokoli jak v minulosti ukázal, zdá se, že je zpátky a já ho stejně jako většina odepsal předčasně..
Reagovat
kada.tom
Hurá, po 3 hodinách 18 minutách a 38 vteřinách Rafa vítězí :-)
Ale teda takových komplikací ... letos je to fakt bída ...
Reagovat
Rafaeoli25
Tak bída, 31:5 zas taková bída neni :)
Reagovat
kada.tom
myslím herně, ne výsledkově :-)
Reagovat
Amputace
Ne, opravdu je to bída. Simon hrál sice výborně, to jistě, ovšem Nadal absolutně nebyl schopen z FH cokoli vymyslet. Stále více hráčů si na něj začíná věřit, faktor jeho nezdolné psychiky se pomalu vytrácí. Letos prohrál dva své zcela top antukové turnaje, v Madridu by prohrál rovněž, nebýt soupeřova zranění. Je to bída, pokud ne tohle, co už potom nazvat bídou? Netvrdím, že se musí stále dařit, i na antuce podobná krize musela přijít, ovšem bída to momentálně je - ať chceš nebo ne. Zcela mimo Djokovič, zcela mimo Murray, Federer nestabilní a Nadal přesto prohrává turnaje na antuce - no tak kde to jsme?...
Reagovat
r.Fever
Je to proste "zlatá éra konkurencie v tenise", čo viac k poslednému odstavcu dodať.
Reagovat
smazaný uživatel
Momentálně teda vůbec ne. Ale narážíš na Rafu.

Nole si to vydržel v r. 2011 a 2012. Bez debat.

Oni se do toho snad zas dostanou, jinak uvidíme vyhrávat nové tváře no :)
Reagovat
Amputace
Letos je to vpravdě slabé nejen ze strany Rafy. Velká, velká škoda, protože loňská nebo předloňská sezona, to byla jiná káva. Na druhou stranu se otevírá prostor pro hráče jako Nishikori, Gulbis, Dimitrov či Wawrinka, kterým nic nedodá na sebevědomí více, než se vyhrávat velké turnaje nebo se na nich dostávat do posledních kol.
Reagovat
Rafaeoli25
Neřikám, že je to ok, spíš jde o to, že po AO střídá dobrý výkony s horšíma, s Berdychem zahrál bezchybně, stejně tak na začátku turnaje v Miami, každopádně hrozit se z porážek s Ferrerem a Almagrem neni na místě, už několikrát s nima měl na kahánku, takže nějaká porážka přijít musela. Nishi to je jiná kapitola, ten zraje jako víno rychlostí blesku, Simon teď předved svůj nejlepší antukovej výkon, takže ano, Rafa hraje hůř, ale ne špatně, důležitý je, aby tyhle zápasy ubojoval..
Reagovat
Amputace
Jenže Berdych (na rozdíl dnes od Simona) zahrál naprosto bezzubě, neměl žádný nápad, žádný plán, jak na Rafu hrát. Skutečně těžký zápas s výborně hrajícím soupeřem snad letos ještě nevyhrál (napadá mě snad jedině zápas proti Dimitrovovi na AO).
Reagovat
Amputace
Ty píšeš, že už s nimi měl několikrát na kahánku... To měl, jenže vždy dokázal vyhrát: to je jedna z jeho největších předností, největších zbraní - umí vyhrávat zápasy, v nichž není lepší, protože zkrátka funguje ten jeho "vamos" faktor. Letos tomu tak ovšem zatím není a já se obávám, že až dojde na skutečně velké bitvy s Djokovičem či Wawrinkou na GS, nebude úspěšný..
Reagovat
Amputace
Nicméně jsem rád za tvůj optimismus, někdo to musí vyvažovat :)
Reagovat
Rafaeoli25
Tak ale loni s Ferrerem to v Madridu neuhrál vamos faktorem, ale protože David neskutečně zabil smeč, letos už svojí šanci využil, takže loni měl Rafa v některých zápasech i štěstí, v globálu ale hůř hraje, to zpochybnit nelze, nicméně si naopak myslím, že Stan a Nole ho vybičují k tomu nejlepšímu, ne, že ho zlomí, on je bojovník a věřím, že dlouhodobou sebejistotu opětně získá, Madrid a dnešek byly důležitý, vyhrabal se z nejhoršího a bude psychicky jen lepší. Jinak optimistou jsem, protože vím, že zažil ještě větší krize, přesto se z nich s grácií sobě vlastní dostal, je to zkrátka megašampion a je na místě mu nikdy nepřestávat věřit :)
Reagovat
smazaný uživatel
Zajímavé jak rapidně dokáže hráč změnit projev hry během jednoho měsíce. Naposled jsem viděl Simona v Casablance proti Goffinovi, a ta síla úderů je tak o 50% větší...
Reagovat
Davor1
Ja som ho videl presne pred týždňom v stredu proti Kubotovi, tam nebol schopný zahrať 3 údery po sebe bez toho, aby nepokazil. Je to veľmi zvláštný hráč ten Simon, potenciál má na top15, niekedy predvádza neskutočný tenis ako dnes, ale väčšinu sezóny sa trápi a prehráva s horšími hráčmi. Takých ako on je ale mnoho, napríklad Kohlschreiber, Garcia- Lopez, Chardy...
Reagovat
Rafaeoli25
Zajímavý je i to, že jedni říkaj, že to bylo vyrovnaný kvůli tomu, že Simon hrál tak skvěle, druzí proto, že Rafa byl hroznej, fakt zajímavý :)
Reagovat
Davor1
Na svoje pomery hral Simon vynikajúco, ale Nadalov výkon rozhodne nebol najlepší. Djokovica, zdravého Nishikoriho či v top forme hrajúceho Wawrinku by týmto Nadal neporazil...
Reagovat
spaniel
Potenciál na top 15? Vzdyt Simon byl clenem top 10...to je jeho potenciál.
Reagovat
Rafaeoli25
Přesněji, Simon byl dokonce šestý, takže těsně za velkou čtyřkou a na jednom Masters byl i ve finále, v oněch letech porazil Rafu, Roga a málem i Noleho..
Reagovat
Rafaeoli25
Takže srovnávat ho s Garciou a Chardym je snad jen aprílovej žert..
Reagovat
kada.tom
Tak teď už to snad Rafa dotáhne ...
Reagovat
Mayo
Simon má dvojnásobný počet winnerov ako Rafa...katastrofa...takto dlhý zápas aj keby vyhrá, tak aby sa to neprejavilo zajtra to neviem
Reagovat
J.M.
Tak aby se to projevilo zítra, to by asi musel hrát s někým jiným než Južným... Ale kdo ví.
Reagovat
smazaný uživatel
Jako katastrofu bych to neviděl, Simon má taky dvojnásobně víc nevynucených chyb, prostě hraje vabank, furt to cpe k lajnám a dneska mu to poměrně dlouho vycházelo.
Reagovat
smazaný uživatel
a nemyslím si, že zrovna Rafa by měl mít problém s fyzičkou po tříseťáku :-D
Reagovat
Rafaeoli25
Tak tři a čtvrt hodiny neni málo, ale ne dramaticky moc (pro Rafu)..
Reagovat
smazaný uživatel
Přijde mi, že je Rafa už pryč.
Reagovat
Rafaeoli25
Ne, je ve sprchách, pak pár slov pro tisk, ale na hotelu by měl během hoďky bejt..
Reagovat
nitrotaj
Neskutečnej boj
Reagovat
Denis92
Simon ma uz toho dost, Nadal ho utaha a porazi na fyzicku. Vidno to hlavne na kvalite servisu..
Reagovat
Amputace
Nadal - jak se ukazuje - může skutečně v současnosti prohrát s kýmkoli; a to dokonce i na antuce. Kdo by to po loňské sezoně býval čekal.
Reagovat
smazaný uživatel
Už to mám. To nehraje Simon, ale jeho dvojník. Takové rány Gilles nedává.
Reagovat
Denis92
Tie forehandy po lajne od Simona su fantasticke dnes.
Reagovat
smazaný uživatel
Kura, proč to takhle nepere s Rafou Tomáš. A na síti by pak krásně zakončoval.
Reagovat
J.M.
Nevím, jestli jsem někdy viděl profesionálního hráče s tak tragickou hrou na síti, jakou má Simon. Dnes ho to stálo spoustu bodů, možná i zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
neviděl. Simon by měl trénovat, jak nechodit na síť. To by bylo pro něj výhodnější.
Reagovat
TheRoyalBlue
Napadá ma Roddick a jeho nábehy na sieť najmä proti Federerovi :)
Reagovat
smazaný uživatel
du koukat na tabled. cau.
Reagovat
ptpc
Len tak pre zaujímavosť - prečo si zmenil pozdrav na konci?
Reagovat
smazaný uživatel
nevy
Reagovat
smazaný uživatel
Gil má zajímavou taktiku. Pere to do Rafova forehandu.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale počítám, že Rafa nakonec vyhraje.
Reagovat
J.M.
Tohle je taktika, kterou ti, co Rafu trápí, letos zkouší celý rok. V podstatě všichni, kteří ho letos porazili, uspěli s touto taktikou. Přímé tlučené údery do Rafova forhendu, co nejvíc k lajně, s nižším odskokem (Nico do toho přidal víc rotace, hlavně boční). Hráči už se letos Rafova forhendu přestali bát, dřív se mu ve výměnách vyhýbali za každou cenu. Dnes už mnozí ví, kdy si do něj mohou dovolit udeřit. Ale chce to nejen skvělý inside-out forhend, ale hlavně skvělý křížný bekhend (podle mě nejzásadnější zbraň č. 1 proti Rafovi v současnosti), a to nemá každý.
Reagovat
smazaný uživatel
no jo, ale poprvé vidím forehandy inside-out na Rafův forehand. Většinou to byly bekendy - Nole, Niši, Fero
Reagovat
Grape
Tak Tomáš nakonec v pohodě, ale s Dimitrovem by se mu ty ztracené servisy nemusely vyplatit. Určitě to bude o dost těžší zápas. A koukám, že Nadal se trápí se Simonem, kdo by to čekal... Ten Simon je divnej, minulý týden prohraje s Kubotem a teď hraje takhle :D
Reagovat
tommr
no moc velká pohoda to nebyla - Tursunov hrál překvapivě dobře a Tomáš to musel v obou setech otáčet. Jako příprava na Dimitrova to ale bylo skvělý ... :)
Reagovat
Grape
No 6:4 6:3 mi prostě připadá v pohodě, i přes to, že oba sety musel otáčet. Ale jak už jsem psal, s Dimitrovem by se měl těch ztracených servisů vyvarovat. Celkově bude asi potřebovat lepší výkon než dnes..
Reagovat
tommr
s Dimitrovem to Tomáš bude mít samozřejmě o dost těžší. Dimitrov má lepší servis než Tursunov a bude ho proto o dost těžší brejknout. Tomášovi by mohlo trochu pomoct to, že Dimitrov bude zítra hrát už pátej zápas na turnaji zatímco Tomáš teprve druhej ... :)
Reagovat
kada.tom
Tomáš si sice v každým setu prohrál podání, ale dokázal to vždycky napravit :-) Pěknej zápas, zítra Grigor (zase!!)

... ale teda Rafa - Simon ... hmm :-/ po 2 a půl hodinách se jde do 3. setu (to aby Jelena se Světlanou v zákulisí kvetly :-D)
Reagovat
tommr
jj byl to moc hezkej zápas - jak Tomáš tak Tursunov hráli moc dobře. Pokud Tomáš dnešní výkon zopakuje i zítra tak by Dimitrova měl taky dát. V Madridu si ověřil, že ho může porazit i na antuce. Pro Tomáše by mohlo hrát i to, že Dimitrov hraje v Římě singla i debla což by mu mohlo vzít nějaký síly ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Simon je neskutečný. Takový zápas jsem od něj fakt ještě neviděl, tolik winnerů, tolik agresivity, čekal jsem, že klasicky neustojí velké míče, ale zvládl to. Pěkný zápas, který si zasloužil 3. set.
Reagovat
Davor1
Simon je schopný toto v pohode hrať, videl som už množstvo zápasov, kde hral takto. Skôr ten Nadal je strašný, to je len tieň toho Nadala, ktorý vyhral 8 RG...
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, Simon umí zahrát agresivní zápasy, ale ne takto, takhle prostě nehrál ještě snad. Zabíjet FH po lajně, nebát se hrát přes Nadalův FH, skělý výkon :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Kde se to v něm bere ? Jedna lajna za druhou, výborná obrana ...
Reagovat
VlS
moc pěknej zápas
Reagovat
smazaný uživatel
v mokrým a modrým, gratulka :D
Reagovat
Mayo
Vamoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooos ! odvrátil 3 brejkbole :D
Reagovat
smazaný uživatel
tak dneska se mi podarilo trefit zapasy, ze v TB to mam zatim 0:7.

Simon uz to asi nevylepsi.
Reagovat
smazaný uživatel
Noooo, Jile. Ještě jeden set a všechny prohrané TB se mi smažou :D
Nadal je na tom dost špatně, takhle zkazit lehký return na MP.
Reagovat
smazaný uživatel
Doplním, na svůj MP.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemáte někdo na Toma stream ? Díky
Reagovat
smazaný uživatel
Jen tohle, ale je to priserny. Nic jinyho jsem nenasel...

http://www.bestsportgo.tv/20140512/vv-819718-tennis-537004d83c0ce2.30737414.html
Reagovat
smazaný uživatel
http://live.drakulastream.eu/static/popups/2198561272364810.html
Reagovat
smazaný uživatel
držím palec, kromě Tommyho mi to všechno už popadalo nebo se odhlásilo, takže koukej vyhrát :)
Reagovat
smazaný uživatel
ty uz nefandis Samante?
Reagovat
smazaný uživatel
Jasne ze fandi, uz nevi co mluvi z toho co se deje...
Reagovat
smazaný uživatel
Děláte ze mě už totální blbku :D:D Samičku jsem zapomněla. :D
Reagovat
smazaný uživatel
nedelame :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jakože už jsem jo? :D Tak to teda přehnal :D:D
Reagovat
smazaný uživatel
a kdo? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Polibte si šos, oba :D:D:D
Reagovat
TheRoyalBlue
Simon hrá dobre, ale aj tak minulý rok by proti takémuto protihráčovi bol Rafa úplne v pohode. Dovolím si tvrdiť, že keby dôveruje svojmu backhandu, tak herná kríza je celá preč. Hrá z neho len na istotu, keď aj pritlačí na sile tak to triafa iba blízko T-čka a hlavne si ho takmer zakaždým obieha, potom úzkostlivo beží na druhú stranu, ale zároveň si je vedomý, že to môže schytať do protipohybu. Potom je neistý a celé je to také domino. No a ak si v zápase drží náskok, tak furt sa bojí toho BH, lebo nechce dať súperovi pričuchnúť. Musí sa ale z tohto začarovaného kruhu dostať, keď pôjde BH, tak pôjde všetko.
Reagovat
MarcelPersch
naprosto souhlasím.
Reagovat
Mayo
také ploché bomby mi chýbajú u Býka ... nato žiadna odpoveď
Reagovat
kada.tom
jůů, Grigor s Lukášem vyřadili Peyu a Soarese :-)
paráda, snad dojdou daleko :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo by po lonskou sezonu rekl, ze Simon letos bude ve vymenach agresivnejsi nez Nadal :-D
Reagovat
Mayo
už nech hrá Rafa, šak kto má toľko čakať...aj keď sa to bude kryť s hokejom sakra
Reagovat
smazaný uživatel
Jak to vůbec máte? už musíte jen vyhrávat? nebo máte nějaké rezervy?
Reagovat
Mayo
no už by bolo dobré len zbierať body...a neviem či náhodou aj nie všetky...nevidím to ružovo ale tak pozriem to
Reagovat
smazaný uživatel
neviem,presne,ale nasi komentatori to maju urcite zratane,matematiku maju zmaknutu dobre
Reagovat
smazaný uživatel
Krásně si počkal.
Reagovat
tommr
po skvělým výkonu proti Fogninimu jsem čekal i výhru nebo aspon vyrovnanej zápas i s Dodigem. Nevyrovnanost výkonů je u Lukáše opravdu velká ... :(
Dnešní vypadnutí ho musí mrzet dvojnásob, protože Chardy by v osmifinále byl určitě hratelnej ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Nálada střídavá...
Serena mě dnes velice potěšila. Krála famózně.
Naopak bitva Alizé vs Ana se vyvynula proti mému štěstí. Alizé Anu doce potrápila, ale dnes to bylo bohužel málo. Nehrála tak strašně. Ana mě dnes docela překvapila špatným výsledke. No proti Sharapové by teda měla sakra zabrat.!!
Reagovat
smazaný uživatel
Já měl za to, že stream na Anču nebyl a on jo? :/ nebo to posuzujes podle cisel na livesportu? :D
Reagovat
smazaný uživatel
nene nebyl. někde jsem na fb našel jen ukázku a tak to vyoadalo. bylo to snad jen 30sekund dlouhé... takže i tak podle čísel to muselo být dost těžké, protože Ana, myslím dvakrát, musela ve 2. setu dotahovat.
Reagovat
Madrileno
Tady se furt pejou ody na Gulbu, ale zatim si s nim nejaky no name frantik pekne vytira :-)
Reagovat
gigin
Ódy na Gulbise tu pěju akorát tak já, páč jsem šváclý. A navíc tomu prd rozumím. Ale stále věřím v otočku.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak ale tenhle no name dal na grandslamu Berdycha, takže zas takovej no name to neni :)
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak ale typickej Gulba, favority prohání, s outsidery hraje jak ponocnej, žádná novinka..
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak a teď pomsta za Madrid!
Reagovat
gigin
:))))))))))))))
COME ON!! Tak jo, hrrrr na Davida!! :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Na co tam ten trapak jezdil, misto toho aby byl s rodinou??
Reagovat
Denis92
Lebo ho vyhnali z domu..asi malo zaraba.
Reagovat
Stan_Borowitz
To je přece jasné, jel tam proto, aby udělal radost Chardyho vnoučatům, který se díky tomu budou moct jednou před kamarádama vytahovat, že jejich děda kdysi porazil nejlepšího tenistu všech dob, legendárního Federera...
Reagovat
Rafaeoli25
Nebo bude říkat v tu chvíli nejlepšího hráče historie, za dva tři roky to může být jinak :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mozna nejvetsi egoista vsech dob
Reagovat
Stan_Borowitz
Já vím :-) Mně šlo o toho blba pod tebou. Chytil se, a to mi stačí. Někdy člověka potěší i málo :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Když je pro někoho někdo nejlepší, zůstane nejlepším i nadále. Nechápu, proč by měl měnit názor za dva nebo tři roky.
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska se jako egoista nezachoval, spíš naopak.
Reagovat
r.Fever
Sledovať Karloviča na antuke je ako vždy príjemná zmena, zrejme zaujímavejšie ako celý večerný program zápasov :) S neschopnosťou Dimitrova kvalitne returnovať to budú asi len tajbrejky, normálne Doktorovi prajem ten postup.
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, že Feru neprešiel v Madride cez Nishikoriho, mohol byt na RG ako štvorka a turnaj mohol byt zaujímavejší..

Roger do Ríma síce šiel, chcel a potreboval nahrať nejaké body, no zrejme minulý týždeň naozaj netrénoval tak ako obvykle a výsledok sa dostavil..
Reagovat
Stan_Borowitz
Taky kdoví, jak dlouho slavil narození synů. Přece jen není tak trénovaný jako Gulbis, aby se z kocoviny dostal během pár gamů.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak černých koňů tam bude tentokrát víc, Nishi pokud bude v pořádku může zaskočit kohokoli, podobně Gulba, třeba se probudí i Dimitřík a Tsonga, takže tomu nasazování bych takovou důležitost nepřikládal..
Reagovat
Denis92
Klasicke rypnutie do Rogera si si nemohol odpustit.. no ale v com by teda bolo zaujimavejsie ak by bol Ferrer 4. a dostal by sa zrejme do semifinale? Aby tam potom uhral 5gemov v celom zapase a jeho super tak mal lahky trening pred finale? Skutocne by to bolo zaujimave? Staci si spomenut na finale RG 2013
Reagovat
r.Fever
V tom, že Federer, legenda tohto športu, hráč ktorého ani v 33 rokoch nemožno odpisovať v súbojoch s dnešnými top hráčmi v najlepších rokoch, by bol nasadený mimo top4 a do štvrťfinále by mohol dostať Nadala alebo Djokoviča. Určite to myslel takto, nehľadaj za tým žiadne lacné pokusy o rýpanie ;))
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal bol minulý rok taktiež až piaty nasadený a turnaj bol tým pádom trochu nevšedný, minimálne človek zažije vačšie napätie pri žrebe..
Reagovat
Denis92
Takto to urcite nemyslel :) V com by to teda bolo zaujimavejsie keby dostal uz vo stvrtfinale Nadala ci Djokovica a v semifinale by bol potom na jeho ukor Ferrer?
Reagovat
Denis92
Poopravim Ta, Nadal bol nasadeny ako c.4 pretoze Murray sa odhlasil z RG. Urcite je zaujimavejsie ak sa do semifinale dostanu ti najlepsi, nez ked sa navzajom vyradia skor. Krasny priklad je prave minulorocne RG, kde sa Nadal s Djokovicom stretli uz v semi (kvoli nasadeniu) a finale bola nuda a jasna zalezitost. Podla mna to fakt neni spestrenim.
Reagovat
Rafaeoli25
Mně je los celkem ukradenej a je mi jedno, jestli na sebe dotyční narazí v čf nebo v semi, hlavně mě zajímá, jestli ty zápasy budou zajímavý, ne jestli je uvidim ve středu nebo v pátek, jediný co je jasný je to, že mačům Rafy a Noleho nejvíc sluší finále..
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda, nakoniec bol štvrtý..Aj tak to bol nezvyk a stále platí ten pocit pri žrebe..

Minulý rok som písal, že RG je jediný GS, kde može byť žreb Rafovi ukradnutý, tento rok mu to už jedno byť nemože..V prvých dvoch kolách by som veru nerád dostal Thiema, v treťom Gulbisa a vo štvrtom Nishikoriho a v jeho forme može byť aj Ferrer vo štvrťfinále konečná..
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby sis pořádně přečetl článek, na který jsem sem včera dával odkaz, tak bys vědel, že kvůli bodům do Říma nejel.
Reagovat
smazaný uživatel
Oba se mýlíte, Rafan byl na loňském RG 3. nasazený (v žebříčku byl čtvrtý, ale Murray před RG odstoupil).
Viz odkaz http://en.wikipedia.org/wiki/2013_French_Open
Reagovat
Madrileno
Podle titulku bych to videl jako, Roger vypadl (zadne prekvapeni), ale hergot jakto ze Rosol?? :-(
Rafovi se muselo hodne ulevit, ze je jeho osudovy souper venku.
Reagovat
smazaný uživatel
Proc ulevit, kdyz Nole na nej na anutce umi lip nez Roger a navic, by musel Fedex prejit prave pres Noleho.
Prava uleva neprisla.
Reagovat
Madrileno
To je nedorozumeni, tim osudovym souperem jsem samozrejme myslel Rosola :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak Roger přišel jen o nějakých 500 bodů za loňské finále, ale Rosol o 1000 za letošní titul, takže je ten titulek v pořádku...
Reagovat
VlS
Lukinovi Rafa slíbil svatební cestu na Malorce, když to pustí :-)
Reagovat
Denis92
Roger sice fyzicky bol v Rime, ale psychicky bol vo Svajciarsku.
Teraz rychlo domov uzit si deti a potom sa poriadne pripravit na RG.
Reagovat
Rafaeoli25
Takhle bych to neviděl, vždyť první set byl jasnej, spíš za to mohla nerozehranost, která se začala mírně projevovat, no a navíc, když má Chardy den, umí prohánět i užší špičku..
Reagovat
Vojtiik
prvni set byl spis o tom, ze by chardy netrefil ani vodu kdyby padal z lodi:))
Reagovat
smazaný uživatel
Alespoň má Nole snazší cestu za titulem :-)
Reagovat
smazaný uživatel
RELATIVNE.

Ale on se dokaza dostat pres vsechny. Tak snad to da.
Reagovat
Stan_Borowitz
Protože vypadl Rosol?
Reagovat
Rafaeoli25
Já se těšim na další velký finále titánů a ať vyhraje ten lepší, víc věřim Rafovi, protože římskou a pařížskou antuku miluje a jeho výkon bude určitě o další level výš :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ani jeden tam jeste ale neni.

A dle nervozni hry Noleho a vykonu Rafy, tam muze byt jina dvojice.
Reagovat
Rafaeoli25
Může, ale já jim věřim, oba maj jen jednu výraznou překážku, Nole Ferrera nebo Gulbu, Rafa Stana a oba to myslím zvládnou, v Římě jsou oba jako ryby ve vodě až na Noleho loňskej zkrat..
Reagovat
smazaný uživatel
Loni Rafan v Římě měl namále, s Gulbisem prohrál první set 1:6 a měl dost, aby Gulbise porazil. Takže bych jeho suverénnost v Římě tak růžově neviděl.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak s Gulbou má problémy všude, nejen v Římě, prostě neoblíbenej soupeř, jinak je ale v Římě vždycky výbornej, od r.05 tam jen jednou nebyl ve finále, to podle tebe neznamená suverenitu? Neříkám, že tam Stana a Noleho v pohodě semele, každopádně na tamní antuce je jako doma..
Reagovat
smazaný uživatel
Simona by som rozhodne nepodceňoval, na prvé kolo viac, než ťažký súper..Navyše s Rafom odohral už viacero z jeho strany dobrých zápasov, dokonca aj na antuke..Francúz bude solídna previerka..
Reagovat
Mayo
nie Rafa nie je suverénny v Ríme, je to teda Djokovič :D
Reagovat
Rafaeoli25
Tak ale je velkej rozdíl mezi Simonem ještě před dvěma lety a dnes, co v poslední době uhrál slušnýho?
Reagovat
Vojtiik
ja viděl teda jen útržky rogiho a jsem rád že dostal facku... pohyb spatny, uderova jistota zadna.. sam vi nejlip na cem zapracovat do rg
Reagovat
r.Fever
Súhlasím, Chardy bol 2 sety lepší a vyhral zaslúžene, 1.set som nevidel. Táto prehra hádam vôbec nemrzí, zaujímavý to pocit :)
dôležité bude potrénovať a zabrať na nastávajúcich dvoch grandslamoch.
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že přípravě moc nedal...Ze zpráv to vypadá, že se zpakoval a jel hrát do Říma...To asi nemohlo jinak dopadnout...
Reagovat
r.Fever
Trénoval s Nickom Kyrgiosom v Zurichu pár dní, takže nemožno povedať, že "príprave nič nedal". Skôr mu proste nevyšiel zápas, v 8-9 prípadoch sa s takýmto náročne sa vyvíjajúcim zápasom prvých kôl na turnaji vysporiada, v tom desiatom nie, to je celkom normálne v takmer 33 rokoch a s dodatkom, že doma má práve čerstvo narodených 2 synov :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist