Berdych v Šanghaji dohrál, vyřadil ho Almagro

10. 10. 2013, 14:30
Aktuality 116
Nicolás Almagro se pomstil Tomáši Berdychovi za čtyři porážky v řadě a poslal ho domů z turnaje Masters v Šanghaji. Český tenista dnes sice vyhrál úvodní set, Španěl ale zápas otočil a zvítězil 6-7 6-3 a 7-6.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych měl dnes možnost přidat další body do žebříčku pro postup na Turnaj mistrů, který si mohl zajistit už v Šanghaji v případě postupu do finále. Dnešní duel s Nicolásem Almagrem měl dobře rozehraný, ale Španěl se v třísetové bitvě postaral o to, že na definitivu postupu do Londýna si Berdych ještě počká.

S Almagrem se letos český tenista utkal poprvé, poté co s ním loni sehrál šest zápasů včetně vítězného finále Davis Cupu. Španěl prohrál s Berdychem poslední čtyři zápasy a i dnes byl po prvním setu blíž porážce. Vyrovnanou sadu pro sebe mohl čtvrtý nasazený hráč turnaje získat ve dvanácté hře, kdy si při soupeřově podání vypracoval první brejkbol zápasu; Almagro sice setbol odvrátil, v tie-breaku však sám jeden neproměnil a zkrácenou hru ztratil poměrem 6-8.

Po nepovedené koncovce setu se sice na sebe Almagro zlobil, dál ale předváděl koncentrovaný tenis, především při svém podání. Španěl, který v celém utkání nasázel 18 es a připsal si 59 vítězných úderů, odvrátil v úvodu následujícího setu brejkbol, o tři hry později zaútočil při Berdychově servisu a dostal se do vedení 4-2. Pevné nervy prokázal Španěl i v závěru setu, kdy se při svém podání dostal z nepříjemného stavu 0:40 a sadu ukončil.

Nervy Almagra zradily až ke konci rozhodujícího dějství. Za stavu 4-4 si vypracoval další brejkbol, Berdych v důležitém momentu poslal bekhend metr vedle čáry a Španěl měl velkou šanci dojít si pro vítězství. Almagrovy nevynucené chyby dostaly Berdycha zpátky do zápasu, ale ne na dlouho. Ve druhém dnešním tie-breaku udělal český tenista od stavu 4-4 dvě nevynucené chyby v řadě a Almagro už tentokrát nezaváhal.

I přes dnešní vyřazení by ale osmadvacetiletému Berdychovi neměla cesta do Londýna uniknout, na šestém místě má velký náskok.

Federer padl v bitvě s Monfilsem, Ferrer neuhrál ani set
Rodák z Valašského meziříčí není jediným vysoko nasazeným hráčem, který se se Šanghají rozloučil už před čtvrtfinále. Dnešní zápas nezvládli ani třetí nasazený David Ferrer a Roger Federer.

Ferrer si už sice zajistil vstupenku na Turnaj mistrů, na okruhu ATP ale od letošního French Open ani jednou nepostoupil do semifinále. Nedočkal se ani v Šanghaji, kde dnes nestačil na Floriana Mayera. Německý tenista, který s Ferrerem prohrál poslední čtyři vzájemné zápasy, sebral favoritovi hned první servis a tím rozhodl o osudu úvodního setu. V následující sadě pak prolomil Španělův servis dvakrát po sobě a za stavu 4-1 byl blízko postupu do čtvrtfinále. Ferrer ještě zabojoval, za stavu 3-5 ale znovu při svém podání selhal a s turnajem se rozloučil porážkou 4-6 3-6.

Roger Federer, který stále nemá jistotu postupu na Turnaj mistrů, dnes v Šanghaji podlehl Gaelu Monfilsovi a ani po více než měsíční pauze od US Open nezlomil nepříznivý vývoj sezony, v níž zaznamenal několik překvapivých porážek s výrazně níže postavenými hráči.

Stejně jako Ferrer, i Švýcar dnes odstartoval ztrátou podání, která ho stála celý úvodní set. Nenasazený Monfils jedinou hrozbu při vlastním servisu zažehnal a sadu vyhrál 6-3.

Po dalším brejku se Francouz ujal ve druhé sadě vedení 4-3. Ani tehdy se Federer nevzdal, vybojoval zkrácenou hru, v ní od stavu 3-5 vyhrál pět výměn v řadě a vynutil si rozhodující set. V něm ale nejprve ve čtvrté hře ztratil servis a za stavu 2-4 nevyužil ani jeden ze svých dvou brejkbolů. To byly poslední dramatické okamžiky zápasu, který Monfils po více než dvou hodinách vyhrál 6-4 6-7 a 6-3.

"Věděl jsem, že jsem to při tom forhendu za stavu 5-4 (v tie-breaku) nezvládl," okomentoval koncovku druhého setu Monfils, který snížil svou bilanci s Federerem na 2:6. "Potom jsem si to srovnal v hlavě, protože jsem hrál moc nervózně. A i když jsem byl unavený, zkoušel jsem občas zahrát agresivní úder, a fungovalo to. Trochu je mi ho líto, protože vím, že hraje o Londýn. Ale to je tenis. V dalších týdnech bude mít další šance," dodal.

O semifinále si Francouz zahraje s nejvýše nasazeným Novakem Djokovičem. Obhájce titulu předvedl proti Fabio Fogninimu suverénní výkon: během 70 minut dlouhého utkání nemusel odvracet jediný brejkbol a Itala porazil dvakrát 6-3.

Výsledky - Šanghaj (tvrdý povrch, dotace 6.211.445 dolarů):
Dvouhra - osmifinále:
Almagro (15-Šp.) - Berdych (4-ČR) 6:7 (6:8), 6:3, 7:6 (7:4), Djokovič (1-Srb.) - Fognini (It.) 6:3, 6:3, Nadal (2-Šp.) - Berlocq (Arg.) 6:1, 7:6 (7:5), Mayer (Něm.) - Ferrer (3-Šp.) 6:4, 6:3, Monfils (Fr.) - Federer (5-Švýc.) 6:4, 6:7 (5:7), 6:3, Del Potro (6-Arg.) - Haas (11-Něm.) bez boje, Tsonga (7-Fr.) - Nišikori (12-Jap.) 7:6 (7:5), 6:0, Wawrinka (8-Švýc.) - Raonic (10-Kan.) 7:6 (7:2), 6:4.
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

116
Přidat komentář
Sonja
Tak v Pekingu to vypadalo, že Nole chytnul formu, zatímco Rafa konec sezony nezvládá... teď už to zas vypadá jako většinu sezony- Nole jak na houpačce, Rafa ve formě.
Reagovat
smazaný uživatel
Súhlas, Rafova hra išla od Pekingu urcite hore, Nole naopak menej presvedčivý..

Ale pri súbojoch týchto dvoch sú aj tak predošlé zápasy turnaja klamlivá indícia, človek nikdy nevie ako to dopadne.
Reagovat
gigin
Ježiši, to jsou zase plky. Rafa se včera šúchal s Berlocqem, dnes ho klepne Stan, ale pan Nadal je ve formě, tvl.. Novak ztratil set s přemožitelem Rogera, jinak v klidu a houpačka... Opravdu.. :(((
Reagovat
Sonja
Nadal dneska hraje výborně. Co mě (mile) překvapuje je, že stejně tak hraje Stan:-)
A jde se do TB. Tu se bohužel zas ukáže, kdo je mentální titán.
Reagovat
smazaný uživatel
Gigin, dnes mi prides akýsi podráždený..

Gigin, si to ty?..
Reagovat
Amputace
Začarovaný tie-break. Jako by ani jeden nechtěl vyhrát.
Reagovat
gigin
Jo, su to já. A su podrážděný. Ernestek jede do Stockholmu a mám nerv, že zase skončí v šatlavě.
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Reagovat
Reti64
Moc a moc gratuluju Nolemu k postupu do semifinále, dnes totiž bojoval nejen s po všech stránkách hodně nepříjemným soupeřem, ale i sám se sebou. Ale zvládl to!!:-))
Reagovat
safi1313
měl by se naučit chovat jako nejlepší hráč světa (nebo jako 2.nejlepší)...dneska Djokovič zas předváděl chování namachrovanýho spratka a za ty jeho gesta a řev si zasloužil prohrát. škoda Gael
Reagovat
Sonja
Jj, hanba, že to prožívá.
Reagovat
Reti64
Přít se s tebou nebudu, mysli si co chceš.
Reagovat
Nola
Gael 3 x zranený, nekonečný monológ s empirom, opičky, zavazovanie šnúriek po každom 2 údere, nikomu nevadí, zaujímavé....
Reagovat
Reti64
Přesně tak, Gael to dělá celá léta, už jsem ho takhle viděl snad padesátkrát. Všechno pro to, aby soupeře vyvedl z rytmu a rozhodil.
Reagovat
Rafaeoli25
Ač mám Noleho jako hráče rád, přiznám se, že na jeho neustálý výlevy, leckdy až záchvaty vzteku pokud se mu nedaří už začínám bejt alergickej..
Reagovat
Sonja
Tak si přestaň vymýšlet, že ho máš rád, a máš klid;-)
Reagovat
gigin
A to je jedna právě jedna z věcí, kterou mám na něm rád. Sport jsou emoce, tvl.. Furt lepší, jak ukazovat prstíkem na protihráče, že se dotknul sítě.. Pro jistotu.. i když to viděli všichni..
Reagovat
Rafaeoli25
Mám rád jeho hru a plně jí oceňuju, jeho chování když se mu nedaří se mi nelíbí, to je hnus..
Reagovat
Amputace
No dobře, emoce jsou jedna věc, ale druhá věc je tvářit se přitom jako biblická postava, nejlépe nějaký mučedník. To už mi připadá trapné. Navíc Nole (nebo spíš Noe?) se rozčiluje i v okamžicích, kdy naprosto o nic nejde, po nedůležitých fiftýnech, tebou zmiňovaný "prstíček" přišel v momentě klíčovém pro celý zápas, takže se vůbec nedivím tomu gestu, které Nadal předvedl.
Reagovat
gigin
Jak o nic nejde. V každé výměně o něco jde, ty biblická postavo.
Jj, Nadalovo gesta jsou vždycky cajk. Zase jsem zapomněl, tvl..
Reagovat
Sonja
Přesně tak...jak o nic nejde? Novak chce vyhrát, dneska mu to nejde, potřebuje to vybojovat...tak to samozřejmě hodně prožívá.

A vyhrál...IDEMO!
Reagovat
Amputace
No promiň, ale třeba stav 30:0 na přijmu a nevynucená chyba a takové reakce - to mi chceš říct, že přímo v té výměně o něco šlo, že byla klíčová? Nadalova gesta jsou úplně v pohodě, protože dává emoce najevo jen v klíčových okamžicích nebo po extrémně vydařených výměnách, což je v pohodě, ovšem tohle už je docela psycho.

Já biblická postava nejsem, já určitě ne.
http://www.youtube.com/watch?v=mI02H22bzRg
Ovšem na co nikdy nezapomenu, je tohle: http://www.youtube.com/watch?v=N16ikBfue7c Tady se do Ježíše Krista projektoval i skrze řeč těla.
Reagovat
PetaM
Sorry, ale to gesto bylo trapné a v tom momentě nevhodné. Vždyť Novak téměř spadl přes síť. I slepý viděl, že se toho Novak dotkl, ale Rafa pro jistotu ještě ukázal. To asi pro ty, kteří jsou slepí a ještě mají něco s mozkem ...
Reagovat
Sonja
Tak to už fakt přeháníš. A hodně.
Reagovat
Amputace
Tak nebylo to gesto, za které bych byl na Rafu hrdý, to je jasné, ale chápu ho a dokážu si představit, že bych ho udělal také, když bych se natolik soustředil na vítězství a šlo o takový míč. Trapná gesta mi připadají ta Djokovičova, protože mi mnohdy připadají hraná, neupřímná, teatrální. Viz ta v těch dvou videích, na něž odkazuji. Prostě cirkus, žádné emoce. Tím neobhaujuji Rafovo gesto, jen je nesrovnávám.
Reagovat
gigin
Tak jako 40-0 a 30-15 je velký rozdíl... Ano, Nadal je úžasný. To už tady víme od Rafaeoliho25, martyho, M.M. a další jiných.. Je to pánes..
Ty videa. To první ano, tady souhlasím, byla to přeháňka. V tom druhém nevidím nic špatného. Jako samozřejmě na "Gesto roku" Ferrera se to nechytá, ale mi se to líbilo :))
Reagovat
Sonja
Šlo o každou výměnu, panebože...zvlášť v zápase, ve kterém nehraje svoje optimum.
Nole je takový, je emotivní a do toho ještě věřící. Stejně tak se dá kritizovat Nadal za svoje rituály a pověrčivost. Ale to by se ti asi taky nelíbilo.
A s tím, že se projektoval do Ježíše, to jsi fakt přehnal................
Reagovat
tito
už toho nechte, každý má něco :-)
Reagovat
Sonja
V té chvíli si mohl Nole vypracovat brejkbol...místo toho ztratil výměnu, kterou měl vyhrát, a ještě dostal míčkem do hlavy. Já se vůbec nedivím, že to takhle prožíval... Na konci zápasu u sítě od Nadala normálně omluvu přijal.
Reagovat
gigin
Tys tu chyběl, cype! :DDDDDDDDDDDD
Reagovat
Reti64
Zase jste číhali, co? Máte holt smůlu:-)
Reagovat
gigin
Nech ho být, Amputaci. Je to hater Djokoviče. To už víme dávno... Škoda mluvit, hanba plut... A ještě tito do toho, tvl :DDDDDDDD
Reagovat
Amputace
Napadlo tě nad tím přemýšlet tak, že když Djokovič prohraje výměnu, v níž byl horší, ve které ho soupeř zatlačil ke zdi a on se tam potom rozčiluje, jako by zkazil banální volej na síti nebo dal dvojchybu, že to docela zavání neúctou k soupeři a jeho hře? Něco jako Murray. On bere míč až někde u sběračů a potom se rozčiluje "jak je to možné, že jsem tenhle fiftýn neuhrál?". Djokovič mi v tomto připadá dost podobný a zdá se mi to neuctivé. K těm jeho gestům - mně se zkrátka nelíbí a připadají mi teatrální. Sonja: vždyť u toho druhého videa to tak vypadá. Ten jeho uhrančivý dlouhý pohled, rozpažené ruce. Vždyť toto není normální tenisová reakce. A všimni si, že při tom ještě čumí na Rafu. Žádná zatnutá pěst, výkřik "come on" či něco podobného. Ale taková póza. Kdybych Djokoviče neznal, dalo by se celé té scéně jiné pozadí, tak není šance poznat, že je to výjev z tenisového stadionu.
Reagovat
Amputace
:D Tak já zmíním něco, co se mi na Djokovičovi nelíbí a už jsem jeho hater. Ok no. A ještě dodej, že tady o něm něco negativního píšu pořád - v tom případě mi řekni, kdy a kde. Ano, přiznával jsem, že Djokoviče rád nemám, ale to se s postupem času hodně mění a víc a víc věci mi na něm přestává vadit, ovšem tohle mi bude vadit zřejme vždycky, stejně jako některým Rafovy rituály či Murrayho "fuckování".
Reagovat
spaniel
Souhlas s oběma stranami, oba jsou klauni, jeden ma trapné gesta pred výměnou, druhy po ni.
:D
Reagovat
Sonja
A nenapadlo tebe, že ho štve, že vůbec do takové situace, kdy ho soupeř zatlačil, došel??? Že ho třeba štve, že do toho radši pořádně neprásknul, než aby jen přehodil a čekal, co se bude dít??

A k tomu tvému přirovnání prostě nemám slov. Úplně mě to znechutilo...
Reagovat
gigin
A že je nasraný proto, že se v tej výměně do takové defenzívy dostal tě nenapadlo? Proto se vzteká. Konečný úder, zřejmě máš na mysli jasný winner soupeře, už je ta poslední kapka.... Není to neúcta k soupeři, ale zloba na sebe. On tam přece neřve na soupeře, ty kokine, co to hraješ, jak sis to mohl dovolit?? Naopak, Djokovič svému soupeři za super úder hodněkrát zatleská...
Reagovat
Amputace
:D A přitom vlastně takový kompliment. Trochu jiná liga než řiťohrab a podobně.

To mě samozřejmě napadlo. Rozčiluje se nad tím, jak zahrál celou tu výměnu. Ale v té chvíli to zkrátka působí neuctivě vůči tomu, jak tu výměnu zahrál soupeř.
Reagovat
smazaný uživatel
amputace: mně se zdá, že ty vidíš u každého chyby, jenom né u Rafy, z kterého děláš skoro boha. Založte si s rafafeolim a martym nějakou sketu a třeba vám Rafa vydá lístky zadarmo na turnaje, když mu řeknete, že on je váš mesiáš.
To s tím Ježíšem si taky přehnal, ten míč na US Open byl hodně důležitý, emoce tryskaly proudem a udělat to já, tak skočím na tribunu za kempem :D mně to přijde stejně absurdní jak dyž v zámoří kritizujou hráče za to, že hodně oslavuje svůj gól. Sport je o emocích přeci hlavně.
Reagovat
gigin
Škopek!!
Reagovat
Sonja
Zlatej řiťohrab. Tohle, cos řekl, je milionkrát horší...ale je vidět, že pro to nemáš cit.
A jinak souhlasím s giginem, je na tobě znát, že jsi proti Novakovi zaujatý. Předtím jsi ho kritizoval, že je trapný svými tanečky, dneska že mluví se svým týmem (přitom tím směrem tak maximálně řval z frustrace), teď zas tohle... Samozřejmě teď můžeš tvrdit, že to tak vůbec není, ale jiné tvoje komentáře mluví dost jasně.
Reagovat
Amputace
Vidím, že jsem opravdu silný gang, byť vás je málo. Nikomu nenecháte jeho názor zadarmo. To je v pořádku. Já vím, že Nole umí zatleskat, to je právě jedna z věcí, co se mi na něm líbí. Ale podívej, tohle znám z vlastní zkušenosti. Hraji proti hráči, o němž vím, že jeho obrana je téměř neprolomitelná. A když se mi konečně podaří rozehrát výměnu dobře a nakonec ji vyhrát, on se rozličuje. To prostě dokáže nas.rat, protože v té chvíli to působí tak, že ti těmi gesty říká "tys nezahrál nic extra, ale já to tentokrát zkur.vil". Říkám, vlastní zkušenost, nic jiného.
Reagovat
gigin
Ano, to máš pravdu. Já to dělám furt :DDDDDDDDDDDD Né, jeden to tu dělá hodně. Mé pocity v ten moment jsou fakt smíšené. Jsou vyjímečné případy, kdy pochválí. To mi pak sundávajú ruky týden dole :DDDD
Reagovat
Amputace
Podívej se třeba na finále letošního US. Není to zaujatost, tohle je fakt. Pořád mele hubou, čumí na Vajdu, pak je záběr na Vajdu a ten taky mele hubou. Tak co s tím? Ano, jeho tanečky a vůbec chování na kurtu se mi v mnohém opravdu nelíbí, ale to je zaujatost? Dříve se mi nelíbil ani jako tenista, což se dost změnilo. Spíš mě fascinuje, jak si ho bráníte. Já si to pamatuji velice přesně o těch tanečccích, napsal jsem něco ve smyslu, že už je těmi svými pověstnými tanečky trapný a s giginem jsme potom řešili význam slova "pověstný" - argumentoval, že už několik měsíců netancoval, že je pověstný snad v první řadě svým tenisem atd. :D To s tím Kristem - ano, nemám pro to cit, neb jsem nevěřící. A Nole na mě při svých teatrálních pózách působí jako postava Bible - ty oči, ten výraz. Velmi dobře si ho umím představit v novém filmu Darrena Aronofského... Promiň, ale nemohu si pomoct, zkrátka to tam vidím.
Reagovat
spaniel
Nadalovci jsou skutečně ti poslední, kdo by měl někoho kritizovat za komunikaci s boxem.
Reagovat
Nola
ste tu v prevahe, nikto vám neberie vaše prvenstvo :D, užívajte si to, ja radšej tenis sledujem, ako trávim čas písaním komentárov, ktoré nikam nevedú... Rafa je NO1, užívajte, oslavujte, je to Váš poloboh
Reagovat
Amputace
Ano, na to si také velmi dobře vzpomínám - jak jsi mi zabejčeně tvrdil, že nikdo jiný z naprosté špičky to nedělá. Klaune.
Reagovat
Sonja
Ne, ničeho takovýho jsem si nevšimla. Nole si občas pro sebe mluví, občas i řve, je frustrovaný, kouká třeba i ke svému boxu. Ale tam jsem nikdy neviděla, že by mu Vajda něco říkal, radil, vždycky akorát klidně pokyvuje hlavou, uklidňuje ho... Takže tady svoje domněnky neprezentuj jako fakt. Protože co tvrdíš tvrdíš jen ty.
Reagovat
smazaný uživatel
Tolko fajn nickov a zbytočná škriepka..

Rafov prstík bol skor reflex, ako nejaké premyslené podrazácke chovanie a Noleho nervy sú fajn, mňa vždy pobavia, kludne by ich mohol pridať..
Reagovat
spaniel
A už jsme zase osobní... ty jsi fakt chudák. Fakt je, že Nadal to dělá roky a jeho strýc to nedávno otevřeně přiznal. Je to jen další z jeho věčného podvádění a jen to dokazuje, že bez strýce si ani nevytře zadek, prostě taková brzdička to je. V životě nepochopím, jak někomu může imponovat autistická loutka, porušující všechny pravidla tohoto sportu. A pak se ještě divíte, když si někdo myslí, že dopuje. Když porušuje x pravidel, proč by zrovna to jedno mělo bý svaté.
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry, ale to sú strašné navyše vymyslené drísty..Kde Toni priznáva nepovolený coaching?.+ Je odkázaný na strýka?..Ako to, ked polovicu turnajov obchádza bez neho?..Povercivost = autista?..Sorry, neprídeš mi úplne hlúpy, ale pri Rafovi sa ti proste zatemňuje mozog a nedokazes veci posúdiť objektívne..

Ja zas nepochopím, ako niekomu može imponovať egocentrizmus, povýšenosť a falošná pretvárka..
Reagovat
spaniel
http://www.ubitennis.com/sport/tennis/2010/09/16/385737-nadal_admit_cheating_during_open_final.shtml

http://multimedia.quotidiano.net/ubitennis.shtml?tipo=media&media=26576

Jen tak narychlo. Nadal je jediný top tenista, který dostal pokutu za nedovolený koučing. Proč pro jednou něco férově nepřiznat? Proč hned urážet? Napsal jsem, že on je poslední, kdo to může vyčítat, to je pravda. Já osobně jsem za to, ať sedí kouč na lavičce, nevidím v tom problém. Ale pravidla jsou jaká jsou a je potřeba je ctít.

Ty jsi nikdy nedokázal, že Federer je to co tvrdíš. Jediný tvůj "důkaz" je video, kde za sebe hodí lahev. Je tisíc kladných věcí, co dělá a toto je naprostá prkotina.
Reagovat
smazaný uživatel
Može byť..Z toho článku je pravdepodobné, že Rafa v tej danej poslednej hra USO 2010 komunikoval s Tonym..Nevidím v tom síce význam, kedze bol v doublebreaku, ale zrejme nervy zohrali svoje..Napriek tomu ho vďaka tejto ojedinelej udalosti alebo na základe pokuty z Wimby spred sto rokov nemozno podozrievat z permanentnej komunikácie s boxom..A už vobec nejde porovnávať toto letmé porušenie pravidiel s porusenim pravidla o dopingu..

Mne sa na Rogerovi nepaci, ze je tak trochu narcis, miluje svoje rekordy, miluje o nich hovorit, ked prehrá, hovoril ze hral zle, supera pochvali len po vyhratom matchi..No a navyse tie flasky..
Reagovat
Amputace
Pokud ten druhý odkaz považuješ za relevantní argument, tak už opravdu nemám slov.
Reagovat
spaniel
Ani ne, víme jaky je Srdjan. Původně to byl rozhovor s Tonim, ale v rychlosti jsem ho nenašel. Otevřené to rikal a nevidel na tom nic spatne.
Reagovat
spaniel
Tady to je
http://www.yardbarker.com/tennis/articles/rafael_nadals_
uncle_toni_admits_he_cheats_by_coaching_during_matches/14075009
Reagovat
Amputace
Hm, tohle je opravdu hrozné, dávám ti za pravdu. Ale na druhou stranu: to přece není Nadalova chyba, že se jeho trenér nedokáže vyrovnat s pravidly, které omezují jeho trenérské pravomoce.
Reagovat
W.G.M.
No, ja teda nechci byt za nevericiho Tomase, ale mam rada zdroje, ktere vypadaji relevantne, tohle je takove divne. Myslim, ze pokud by neco takoveho opravdu takto natvrdo priznal, tak to proleti rychlosti blesku vsemi sportovnimi medii, zatimco tohle se objevi na dvou strankach, ktere vypadaji docela pochybne, neni to ozdrojovane (jen nejaky prispevek na Twitteru, ktery si tam napsal buhvi kdo)... Ja jsem citliva na puvod informaci a tohle mi prijde trochu neduveryhodne.Vy mate s temito poraly dlouhodobou zkusenost a muzete potvrdit, ze informace tam publikovane se ukazuji jako pravdive?
Reagovat
spaniel
Asi nedavas dost pozor. Psalo se o tom všude, i na tennis.com. Dokonce to pise Rafa i ve své knížce.
O to me ale nejde, podle me je to zastarale pravidlo a klidně by se mohlo změnit. Ale dokud plati, melo by se respektovat.
Cela pointa byla, ze on a jeho fanoušci by minimalne za toto neměli jine moc kritizovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Jednou z navždy nezodpovedaných otazok ludstva zrejme zostane, prečo Monfils neútočí, hoci to dokáže..Má fantastický servis, obranu na úrovni TOP 3, len ten útok..Chýba odvaha alebo v čom je problém..

Dalsím otáznikom zostáva, prečo sa Nole na kurte pomaly nervovo opúšťa..Je to síce divácky atraktívne, ale absolútne na to nemá dovod, na kurte je lepsím hráčom a ak bude trpezlivý, šanca príde..
Reagovat
spaniel
Monfils je celkově záhada, i v době, kdy nebyl zraněný, nehrál naplno. Je to salámista a jeho kondička je bídná. Je to sprinter, ale tenis vyžaduje i maraton. Má jeden z nejrychlejších forehandů (myslím že v Paříži proti Federerovi zahrál skoro 180kmh forehand), ale vytahně ho jednou za rok... Je to proste záhada.
Reagovat
smazaný uživatel
přečti si zprávu! :D
Reagovat
Amputace
Novak neustále mluví se svým boxem a nikdo to neřeší.
Reagovat
Sonja
Děláš si srandu?:-D
Reagovat
Reti64
Snad to Novak zvládne, ale hraje na své poměry hodně špatně.
Reagovat
Sonja
Pome Nole, rozmlať raketu nebo něco, upusť trochu páry, dyť to je dneska hrůza:-//
Reagovat
Sonja
A Gael ho ještě víc deptá tou svou hrou uspávačka-dělo:-DDD
Panebože.
Reagovat
spaniel
Gael má ještě další specialitky: zavazování tkaniček po každé výměně, Murrayovské bolestivé grimasy a pózy, časté MTO, diskuse s umpirem...soupeře totálně vyhodí z tempa.
Reagovat
Sonja
Jj, to jsem se taky chystala napsat:-D Dělal to i včera proti Rogerovi, furt si prohmatával kotník a vzápětí vypálil 3 esa.
Reagovat
spaniel
jj, přesně...plus ty tkaničky. Včera měl průměr 42 sekund mezi výměnami na servisu...a žádný warning... Toto mně na něm hodně vadí.
Reagovat
Sonja
Jj, tkaničky furt.
Dneska mu už umpirový warning dal...nebo ho jen upozornil, už nevím. Ale okamžitě následovala sáhodlouhá debata:-D Je v tomto fakt hodně zvláštní.
Reagovat
spaniel
Je to prostě Levák Bob.
Reagovat
smazaný uživatel
Nole se celkem dost zlepsil na siti behem poslednich dvou turnaju.
Reagovat
smazaný uživatel
Celú sezónu badať pokroky..Vo Wimbledone, najma v súboji s Delpom to dokonca bolo z jeho strany na sieti špičkové..Práve volej mu onehdy spolu so servisom vyhral zápas..
Reagovat
smazaný uživatel
souhlas, už takové kopyto na síti není.
Reagovat
spaniel
Ano, dneska mu to na síti jde, ale na rovinu, neviděl jsem od Gaela jediný slušný prohoz. Být tam Rafan, tak to je to tak půl na půl.
Reagovat
kada.tom
Hezky Gael!!
Reagovat
Sonja
Monfils má fakt zákeřnej styl:-D Všechno vrací, pinká...a najednou vypálí ránu jak z děla.
Jinak Nole už dlouho nehrál s tak bídným procentem 1.servisu. Mám fakt strach, jestli to není kvůli té noze.
Reagovat
Sonja
No jak Nole hraje, je div, že prohrál o jediný minibrejk v 1.setu... Fakt dneska špatné, obávám se, že bude pokračovat v letošní bídné bilanci na tisícovkách:-(
Reagovat
gigin
Jestli to nebude tím, že Gael hraje super. A že Djokovi nejde serv není nohama.
Reagovat
Sonja
Gael nehraje nic extra.
A to je snad jas, že nohy se servisem souvisí:-O
Reagovat
gigin
Aha, já jsem zapomněl vlastně....
Reagovat
Sonja
Jen hádám, kvůli čemu by to mohlo bejt...nemusíš bejt hned protivnej. Prostě na jeho poměry hodně nízké procento. Do toho ještě hromada chyb a výsledku 0-2 se fakt nikdo nemůže divit:-//
Reagovat
Sonja
Sorry za 100000x "fakt", jsem nervozní.
Reagovat
gigin
Může to mít samozřejmě psychický vliv. Na podání musí být kompletně sladěný. Ale u praváka je pravá noha na podání ne tak zatěžována... Ted ale kurňa nevím, který ten kotník má Nole bolavý :))))) A Gael hraje fakt dobře ;))
Reagovat
gigin
A fakt nebuď nervozní. Jasně jsem ti ráno řekl, jakého mám tucha a zatím všechno sedí ;)) Až na malinké detaily :DDDDDDD
Reagovat
Sonja
No právě:-(
Reagovat
gigin
No právě ;))
Reagovat
smazaný uživatel
gratulace, i když to nebyl tak pěkný zápas jako minule. A k tomu poslednímu vítězství k definitivnímu potvrzení na TM, no obávám se, že ten příští zápas to ještě nebude :-( , moc OK dnes nepůsobil a zítra to bude hodně těžký.
Reagovat
tommr
to oficiální potvrzení je jen čirá formalita. Po dnešku má Del Potro účast na TM na 99,99% jistou ... :)
Reagovat
Sonja
Juan Martín del Potro is now one match win away from qualifying for the Barclays ATP World Tour Finals.
___
Tak pome:-P:-)))
Reagovat
Reti64
Aktuální kurzy na čtvrtfinálové zápasy:

J-W. Tsonga x F. Mayer 1,37 - 3,45
J.M. Del Potro x N. Almagro 1,437 - 3,09
N. Djokovič x G. Monfils 1,088 - 9,90
R. Nadal x S. Wawrinka 1,219 x 5,01

a na vítěze turnaje:

N. Djokovič 1,752
R. Nadal 2,95
J.M. Del Potro 11,0
J-W. Tsonga 31,0
S. Wawrinka 41,0
N. Almagro 71,0
G. Monfils 81,0
F. Mayer 161,0
Reagovat
Reti64
Tomášovi fanoušci si o tobě myslí své. A i ti, kteří Berdycha moc nemusí, respektují, že je to šestý hráč světového žebříčku. Takže další trapasy předvádíš jedině ty.
Reagovat
gigin
Však Broz tu o Berďovi nemele.
Reagovat
Reti64
Jo, špatně jsem to pochopil, píše o Rogerovi. Tak to je ještě horší...
Reagovat
smazaný uživatel
Jak hluboko chce maestro upadnout? V létě elegán narychlo měnil program, aby na nižších antukových turnajích konečně uhrál tituly. Výsledkem byly prohry s dvěma lůzry a totální blamáž. Další trapasy od té doby úspěšně předvádí i na hardu.
Reagovat
spaniel
Treba padne jeste hodne hluboko, az na same dno...kde uz mu nezbude nic lepšího v životě, nez davat rady o satelitu na fóru.
Reagovat
Roger_Federer
Popros ho, důchodce, třeba ti koupí nějakyý satelit na hraní..:)
Reagovat
Sonja
Statistika, kolik kdo za sezonu nadělil a dostal kanárků:-D
Reagovat
Sonja
http://legacy.tennis.com/stats/men_6-0.aspx/
Reagovat
Sonja
Jeca mě překvapila, že drží 2.místo!:-D 14 kanárků (stejně jako Nole:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Serena 24?..

To je skoro na Nobelovku.
Reagovat
tommr
k dnešnímu dni tj. po zkompletovaných osmifinálových zápasech v Šanghaji. Čísla v závorce znamenají bodovej náskok nebo ztrátu na Tomáše, hvězdička znamená, že se hráči dostali do čtvrtfinále a ještě tudíž můžou získat dalších body (až 820 bodů za titul) :

1. Nadal 11340 (+7000) *
2. Djokovic 10300 (+5960) *
3. Ferrer 6800 (+2460)
4. Murray 6295 (+1955)
5. Del Potro 5105 (+765) *
----------------------------------
6. Berdych 4340
----------------------------------
7. Federer 4245 (-95)
8. Wawrinka 3240 (-1100) *
9. Tsonga 3115 (-1225) *
10. Gasquet 3060 (-1280)
11. Raonic 2860 (-1480)
12. Haas 2265 (-2075)
13. Almagro 2200 (-2140) *
14. Isner 2070 (-2270)
15. Janowicz 2060 (-2280)
16. Simon 2060 (-2280)
17. Fognini 1965 (-2375)
18. Nishikori 1885 (-2455)
19. Robredo 1830 (-2510)
20. Anderson 1775 (-2565)
...

Tomáš Berdych po dnešním nečekaným vyřazení už nejspíš definitivně ztratil šanci na pátý místo. Del Potro už má na něj příliš velkej náskok a navíc si ho může ještě dál navýšit.
Tomáš si sice udržel aspon to šestý místo těsně před Federerem, ale pokud nebude příští týden obhajovat titul ve Stockholmu tak ho Federer taky předstihne ...
V boji o účast na letošním TM má ale Tomáš stále velmi silnou pozici. Jeho náskok před Wawrinkou a Tsongou se sice ještě může o něco zmenšit, ale na prvního nepostupujícího Gasqueta má víc než solidní náskok. Hráči na 12-20.místě už Tomáše prakticky nemůžou ohrozit ...
Reagovat
PetaM
Zase ale na druhou stranu Juan obhajuje Semi na TM, a Roger F. Roger nemám mysli žádnou šanci na obhájení a Juan ... To se uvidí. Podle skupiny. :) :)
Reagovat
tommr
já to beru jak to je týden po týdnu a tak daleko dopředu radši nekalkuluju ... :)
Ale máš samozřejmě pravdu v tom, že těsně před TM se Tomášova pozice relativně vylepší: jemu se odečte jen 200 bodů, zatímco Del Potrovi 400 a Federerovi dokonce 800. Na pátý místo to ale nejspíš stejně stačit nebude - to by musel Tomáš na TM udělat výrazně lepší výsledek než Del Potro ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Do konce sezony ale Tomas ma obhajovat Stockholm (250b) a Pariz (180b) a naopak Del Potro obhajuje Tituly ve Vidni a Basileji (750b) a Pariz (90b). Takze pate misto ztoho jeste klidne muze byt. Federer bude obhajovat 300b za finale v Basileji, takze ten tam take jeste muze se dostat. Navic Tomas ma hrat take v Basileji tak tam se jeste muzou dit veci
Reagovat
tommr
po dnešku vzrostl Del Potrův náskok na Tomáše už na 945 bodů a to už Tomáš prostě nemůže dotáhnout. Vzhledem k jeho formě a zdravotnímu stavu bude Tomáš ještě rád pokud uhájí aspon to šestý místo před Federerem ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Furt muze kdyz se Tomasovi zbytek turnaju vydari a Delpovi ne. Nikdy nevis :-) Samozrejme je pravdepodobnejsi, ze si DelPo pate misto udrzi ale jak rikam, nikdy nevis...
Reagovat
carolyn
už jsem to psala u jiného článku, ale konečně ..... :-)

http://instagram.com/p/fSsTl0zJ8p/#
Reagovat
smazaný uživatel
no nic, jestli i zdraví pořád neslouží, tak ať se dá hlavně rychle dokupy. Zápas jsem neviděla, ale zřejmě Nico hrál zase tak dobře jako už pár zápasů předtím.
Reagovat
Torresek
Výborně Almagro (: jen tak dál tenisově na to má ale kdyby nedělal takové píčoviny občas na kurtu.
Reagovat
VlS
udělal pár zbytečnejch chyb ( je problém říct zbytečnejch, nebijte mě za to) a asi nebyl uplně fit. Nico je hodně dobrej hráč a možná pro záda Tomáše je kone turnaje spíš dobře. Jestli se nepletu, má v plánu ještě 3.
Reagovat
smazaný uživatel
Ma v planu jeste Basilej a Pariz pokud nepocitame TM. Hlavne at ty zada dovyleci a nejede na zadnou ATP250 kdyz nemusi.
Reagovat
freeteepek
Bylo to těsný. Ale vzpomínám si, jak hrál Almagro nedávno proti DelPotrovi - výborně. Almagro je schopný se v klíčový moment položit. Až do toho okamžiku ale hraje bravůrně. DelPo v tom zápase nedělal vůbec žádné chyby. Berďa dnes evidentně nějaké udělal.
Reagovat
Sonja
Škoda...
Zase se na nějaký zápas od začátku turnaje těším a zase k němu nedojde. Achjo.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi tak :-( Ale prednejsi je aby Tomas dovylecil ty zada, protoze bylo videt ze ho limitovaly i po tom masirovani...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist