Berdych v Tokiu postoupil, Minář po boji podlehl Roddickovi

1. 10. 2008, 10:27
Aktuality 0
Tomáš Berdych potvrdil dobrou formu na asijském turné a v Tokiu postoupil do třetího kola. Český tenista, který minulý týden v Bangkoku prohrál až s Djokovičem v semifinále, dnes v japonské metropoli porazil Chorvata Roka Karanušiče po setech. Blízko postupu byl také Ivo Minář, ten ale turnajové dvojce Andymu Roddickovi po více než dvou a půl hodinách podlehl.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

Třiadvacetiletý Berdych se po svém vítězství nad Karanušičem utká o účast ve čtvrtfinále se Španělem Tommym Robredem, s nímž letos prohrál na antuce v Bastadu a má s ním vyrovnanou zápasovou bilanci 2:2.

Ivo Minář sehrál v druhém kole s bývalou světovou jedničkou Andym Roddickem velkou tie-breakovou bitvu, na jejímž konci se z postupu radoval favorizovaný Američan. Vítěz turnaje v Pekingu z minulého týdne porazil českého tenistu za více než dvě a půl hodiny i díky 37 esům.

Aktuálně 102. hráč světového žebříčku Minář byl Roddickovi důstojným soupeřem po celý průběh zápasu. Ve zkrácené hře první sady se nevzdal ani za stavu 3:6, zlikvidoval několik setbolů, než podlehl 11:13. Druhý set byl jako na houpačce - Minář už podával za stavu 5-3 na zisk sady, Roddick však otočil na 6-5 a byl blízko vítězství v zápase. Minář ovšem obávanému servismanovi podání vzal, vyrovnal na 6:6 a následující tie-break vyhrál 7:4.

V rozhodujícím setu si oba hráči drželi své podání až do třetího tie-breaku, který momentálně osmý muž žebříčku získal 7:2 a zvítězil nad Minářem i v třetím vzájemném duelu.

"Pokaždé čekáte těžký zápas, ale ne hned, že se bude hrát dvě hodiny a 45 minut a že to budou tři tie-breaky," řekl po utkání Roddick. "Hrál jsem v nových podmínkách, byl jsem unavený po minulém týdnu a po dlouhém letu ze Španělska týden předtím."

Ferrer: Teď mě zajímá Tokio
Vítězně vykročil za obhajobou titulu v japonské metropoli španělský tenista David Ferrer. Pátý hráč světa a v Tokiu nejvýše nasazený tenista zvítězil nad Američanem Jessem Levinem 6-4 4-6 6-1.

Ferrer má v Tokiu dvojnásobnou motivaci. Kromě obhajoby loňských bodů mu jde také o letenku na závěrečný Turnaj mistrů v Šanghaji. Jak ovšem sám tvrdí, v hlavě má nyní jen probíhající turnaj. "O Šanghaj se teď nestarám," řekl Španěl po svém vítězství. "Soustředím se jen na tenhle turnaj. Před Šanghají hraju ještě na třech dalších, teď je pro mě důležité hrát dobře a dodat si sebedůvěru."

Vedle Berdycha a Ferrera se dnes dařilo i ostatním nasazeným hráčům, z nichž se s turnajem rozloučil jen Ital Bolelli. Vítěz turnaje v Bangkoku Jo-Wilfried Tsonga byl v souboji s Američanem Reynoldsem blízko vyřazení, prohrál první set a druhý se rozhodoval v tie-breaku. Ten ale finalista letošního Australian Open Tsonga zvládl lépe a ve třetí sadě už především díky dobrému servisu překvapení nepřipustil.

Výsledky - Tokio:
Muži:
Dvouhra - 2. kolo:

Berdych (9-ČR) - Karanušič (Chorv.) 6:3, 6:4, Ferrer (1-Šp.) - Levine (USA) 6:4, 4:6, 6:1, Robredo (6-Šp.) - Sirianni (Austr.) 6:2, 6:2, Tsonga (7-Fr.) - Reynolds (USA) 4:6, 7:6 (7:4), 6:4, Južnyj (8-Rus.) - Cipolla (It.) 6:2, 6:2, Nieminen (11-Fin.) - Mamiit (Filip.) 7:6 (9:7), 6:4, Schüttler (12-Něm.) - I Hjong-tchek (Kor.) 6:3, 6:7 (3:7), 6:3, Melzer (14-Rak.) - Stadler (Něm.) 6:2, 6:3, Suzuki (Jap.) - Bolelli (15-It.) 7:6 (7:5), 4:6, 7:6 (7:5).
    
Ženy:
Dvouhra - 1. kolo:

Medinaová (2-Šp.) - Chan Yung-jan (Tchaj-wan) 3:6, 6:3, 6:3, Stosurová (Austr.) - Kingová (USA) 6:2, skreč.

2. kolo:
Kanepiová (5-Est.) - Wickmayerová (Belg.) 3:6, 6:1, 6:0, Tanasugarnová (7-Thaj.) - Pinová (Fr.) 6:2, 6:2, Gajdošová (SR) - Peerová (5-Izr.) 5:7, 6:1, 7:6 (11:9).

Čtyřhra - 1. kolo:
Krummová, Fudžiwarová (Jap.) - Cetkovská, Šafářová (ČR) 6:4, 6:7 (4:7), 10:7, S. Uberoiová, Washingtonová (Indie/USA) - Domachowská, Zakopalová (Pol./ČR) 6:4, 6:4, Namigataová, Jonemuraová (Jap.) - Benešová, Peerová (1-ČR/Izr.) 6:1, 4:6, 10:5.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist