Berdych vydřel výhru nad Čiličem, postupuje i Štěpánek

13. 10. 2009, 13:00
Aktuality 3
Chorvatskému tenistovi Marinu Čiličovi se nepovedla odveta za daviscupovou porážku s Tomášem Berdychem. V Šanghaji byl sice blízko vítězství, na konci dramatického zápasu se ale radoval český hráč. Už ve 3. kole je Radek Štěpánek, který krátce nato porazil Němce Becka.
Tomáš Berdych

Napínavé drama Tomáše Berdycha s turnajovou dvanáctkou Marinem Čiličem rozhodly koncovky prvního a třetího setu. V úvodní sadě sice Berdych nevyužil svého podání za stavu 5-4, v tie-breaku se ale nakonec přeci jen radoval. Ve druhém dějství mu pak Čilič nedal při svém podání šanci a zápas tak poslal do rozhodujícího setu.

V něm Berdych prohrával už 2-4 a když mu při 0:30 podklouzla noha, měl Čilič tři brejkboly. Kritický moment ale český reprezentant ustál. Před zraky svých rodičů v hledišti Berdych ukázal bojovné srdce a po zisku čtyř gamů v řadě zvítězil. Jeho touhu po výhře dokumentoval mečbol, při kterém doběhl už skoro ztracený míč a Čilič pak poslal úder do autu.

Čtyřiadvacetiletý Berdych tak porazil Čiliče stejně jako v září v Poreči v semifinále Davis Cupu. Jeho příštím soupeřem v Šanghaji bude bývalý první hráč světa Marat Safin z Ruska, který po sezoně ukončí kariéru.

Už o kolo dál je v Číně Berdychův daviscupový kolega Radek Štěpánek. Ten po včerejším vítězstvím nad Španělem Ferrerem nastoupil ke svému druhému utkání proti Němci Andreasi Beckovi a ani ten ho nezastavil.

Štěpánek nasázel soupeři během hodiny a tři čtvrtě 15 es a i díky nim mu Beck nedokázal prorazit podání. Štěpánek si v každém z obou setů připsal po jednom brejku a nakonec zvítězil 7-5 6-4.

Třicetiletý karvinský rodák Štěpánek v utkání o postup do čtvrtfinále narazí na Švýcara Stanislase Wawrinku, jemuž kvůli zranění vzdal Andy Roddick z USA.

Sedmadvacetiletý Roddick si chtěl v Šanghaji připsat první vítězství od US Open. Turnajová čtyřka, která znovu kritizovala náročný program ATP a poukazovala na možnost zranění a únavy nejlepších hráčů, odkulhala z kurtu za stavu 4-3 v prvním setu. Američan měl tehdy při Wawrinkově podání brejkbol, když si zranil levé koleno. Po asi minutovém ošetřování se Roddick rozhodl v zápase nepokračovat.

Výsledky - Šanghaj (tvrdý povrch, dotace 3,240.000 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:
Berdych (ČR) - Čilič (12-Chorv.) 7:6 (10:8), 3:6, 6:4, Söderling (9-Švéd.) - Hanescu (Rum.) 6:3, 6:4, Haas (15-Něm.) - Becker (Něm.) 7:6 (7:5), 6:4, Melzer (Rak.) - Chardy (Fr.) 6:4, 6:4, Hewitt (Austr.) - Isner (USA) 6:2, 6:4, Almagro (Šp.) - Kohlschreiber (Něm.) 6:7 (2:7), 6:1, 7:6 (8:6), Ljubičič (Chorv.) - Benneteau (Fr.) 6:3, 3:6, 6:1.

2. kolo:
Štěpánek (13-ČR) - Beck (Něm.) 7:5, 6:4, Wawrinka (Švýc.) - Roddick (4-USA) 3:4 skreč, Davyděnko (6-Rus.) - Kunicyn (Rus.) 6:4, 6:2, Gonzalez (10-Chile) - Bellucci 6:3, 6:4.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Paráda kluci! Tomáše jsem viděla, zabojoval jako lev,i když mu to tam zrovna nepadalo, je to bojovník!!! Gratuluju a držím palce!
Reagovat
smazaný uživatel
No zapas Berdycha jsem sledoval a vzhledem k tomu, ze zacal servirovat do zapasu, tak tezko mohl podavat za stavu 5:4. Jinak Berdych vedl 5:2 v prvnim setu, ale musel to rozseknout az tiebreak, ve kterym mel Tomas cca 6 setbolu. Opravdu dramaticky zapas to byl...
Ale gratulace obema nasim DC reprezentantum :-)
Reagovat
a.magerova
Velká gratulace Radkovi i Tomášovi.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist