Berdych začal generálku na US Open výhrou nad Bogomolovem

21. 8. 2012, 22:42
Aktuality 56
ATP WINSTON-SALEM - Tomáš Berdych na úvod turnaje ve Winston-Salemu nezaváhal. Český tenista porazil Rusa Alexe Bogomolova a proti Finu Nieminenovi bude usilovat o první dva vyhrané zápasy po sobě po více než třech měsících.
Tomáš Berdych

Tomáši Berdychovi se od vyřazení z osmifinále French Open nedařilo. Ze šesti turnajů si odvezl pouhé tři výhry a nyní je rád, že pořadatelům turnaje ve Winston-Salemu kývl na nabídku hrát na divokou kartu.

Soutěže pouhý týden před US Open se šestadvacetiletý rodák z Valašského Meziříčí až dosud nikdy nezúčastnil, letos však potřebuje získat úderovou jistotu. Poté, co se na několik dní odmlčel a pouze trénoval, si v ostrém zápase poradil s Rusem Alexem Bogomolovem a stejně jako před rokem ve Wimbledonu s ním neztratil ani set. !

V dnešním souboji odvrátil všechny čtyři brejkboly, když si k čistému štítu na servisu pomohl především 15 esy. O osudu první sady rozhodl brejkem z šestého gamu, ve druhém setu soupeře zlomil až za stavu 5-5 a po proměnění třetího mečbolu zvítězil za hodinu a 34 minut 6-3 7-6.

Dalším soupeřem sedmého hráče světa bude Jarkko Nieminen z Finska, kterého Berdych dokázal v šesti dosavadních vzájemných zápasech pětkrát porazit.

- ATP 250 WINSTON-SALEM -
(USA, tv. povrch, 553.125 dolarů)
úterní výsledky (21. 08. 2012)

Dvouhra - 2. kolo:
Berdych (2-ČR) - Bogomolov (Rus.) 6-3 7-5
Tsonga (1-Fr.) - Bellucci (Braz.) 6-3 7-6(3)
Isner (3-USA) - Kližan (SR) 4-6 6-3 7-5
Dolgopolov (4-Ukr.) Lu Yen-Hsun (Tchaj-wan) 6-1 6-3
Querrey (7-USA) - Giraldo (Kol.) 6-3 6-2
Kubot (Pol.) - Benneteau (8-Fr.) 2-6 7-5 6-3
López (9-Šp.) - Young (USA) 6-2 6-3
Darcis (Belg.) - Istomin (11-Uzb.) 6-2 6-2
Gulbis (Lot.) - Anderson (12-JAR) 6-4 7-6(2)
Melzer (13-Rak.) - McClune (USA) 6-2 2-6 7-6(10)
Nalbandian (14-Arg.) - Haase (Niz.) 6-2 6-4 
Stachovskij (Ukr.) - Andújar (15-Šp.) 6-2 6-3
Nieminen (16-Fin.) - Becker (Něm.) 6-3 6-3

Čtyřhra - 1. kolo:
Melzer/Roger-Vasselin (Rak./Fr.) - Čermák/J. Murray (ČR/Brit.) 6-4 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

56
Přidat komentář
smazaný uživatel
Rosol zůstal jako první pod čarou do hlavní soutěže US open. Fakt mu to pořádně nevyšlo, že zrovna ten týden, kdy byl uzávěrka přihlášek, byl na 107.místě, tedy nejníže za poslední cca. rok a čtvrt, i když se hned týden na to vrátil do první stovky. I to 103.místo, kde byl o týden dříve, by mu stačilo na přímou účast. Tak snad tu kvaldu uhraje. Do konce roku už skoro nic neobhajuje, tak se snad pohne i kousek nahoru, aspoň někam k 70.místu. Ty 4 měsíce na začátku sezóny, kdy neuhrál prakticky nic, mu hodně chybí.
Reagovat
smazaný uživatel
Určite sa kvalifikuje, jeho časť pavúka je asi najľahšia zo všetkých.
Reagovat
spaniel
Navíc vždycky se tam dostane i pár kvalifikantů, co neprojdou, díky zraněním apod. Šance je dobrá.
Reagovat
smazaný uživatel
no těch lucky loserů občas pár je, ale na to se musí dostat ještě o jedno kolo kvaldy dál. Těch 25 bodů navíc za uhranou kvalifikaci by se mu určitě hodilo. Jinak doufám, že Hájek bude v pořádku. V červnu a červenci absolvoval pořádný zápřah na antukových turnajích, v Kitzbühlu skrečoval v prvním kole a od té doby nehrál jediný turnaj, na US open pojede po víc jak měsíční pauze, navíc bez jediného ostrého zápasu na betoně...
Reagovat
smazaný uživatel
No Hájek je tzv. "walking bye" na US Open, teda chodiaci voľný los.
Reagovat
smazaný uživatel
bohužel asi jo. Ale třeba se mu soupeř v průběhu zápasu zraní :-) Nebo třeba chytne nějakého podobného kašpárka, jako třeba Dutra Silva, Cipolla nebo Jaziri. Víc jmen mě už teda nenapadne...
Reagovat
smazaný uživatel
celkem skvělé číslo bogomolov je velmi hbitý a dokáže vrátit lecos tak 15es je hezké číslo:)
Reagovat
freeteepek
Tak naše duo H+H už je hodnou dobu ve druhém kole a tady si toho stále nikdo nevšiml.
Zajímavě se vyvíjí zápas Agniesky s Govortsovovou. Momentálně Aga v prvním setu prohrává už 0:3!
Reagovat
Fandina
H+H super ... zítra si to ale rozdají s Květou a Groenefeld, škoda losu ... měly by jí dát flašu za OH říkaly to ...

Jinak koukám Aga v prvním setu od Govortsové kanár ... tedy nekoukám, jen čtu na livescore čísličky ...
Reagovat
freeteepek
No a někdo to nakonec skrečoval. Že by Aga?
Reagovat
smazaný uživatel
Výborný zápas, s trochu nešťastným koncom pre Kližana. Vo výmenách Isnera jasne prehrával, jediné - naozaj jediné, čo Isnera zachránilo bol servis. Všetky nebezpečné stavy okrem brejkbalov ako 15:30, 30:30, 0:30 Isner odservoval výborne.

Kližo stratil podanie dvakrát - vždy čistou hrou, vždy raz (druhý aj tretí set), a práve to je najviac poľutovania hodné. Nebol to Isner, čo by ho svojou hrou prekonal, bol to Kližan čo urobil chyby a tvrdo za to pykal.

Je to proste Isner, nedá sa na nič vyhovoriť, svetová desiatka - no tu bola obrovská šanca zápas vyhrať. Kližan nemá toľko skúseností s hardom, no zlepšuje sa - momentálne je 50.na svete a má potenciál ísť do top 30. Určite som na jeho progres zvedavý.
Reagovat
Tenista
nemá koncový úder ani žádnou podobnou zbraň, aby se byl schopen dlouhodobě udržet v top30
Reagovat
smazaný uživatel
Prepáč musím sa zasmiať. :D

Videl si ho vôbec niekedy hrať ? Videl si ho dnes hrať ? Ja keď nejakého hráča odsúdim, tak musím jeho hru poznať dosť dobre. Kližan má výborný ľavácky forhend, podobný Verdascovi. Krížny bekhend má tiež výborný, čo bolo aj dnes vidno, keď z neho dal 8-9 winnerov.
Jediné veci, ktoré mu môžem vyčítať sú voleje pri sieti a občasná nekoncentrovanosť, z ktorej pramenia niektoré neuvážené rozhodnutia na kurte. Ale inak je to veľmi sľubný hráč do budúcna - a čo je najdôležitejšie, nedostatky si uvedomuje a pracuje na nich. Trénera má v Kájovi Kučerovi výborného.
Reagovat
Fandina
jj Kližana jsem viděla hrát letos na Štvanici a moc se mi líbil. Letos jde nahoru a je to ještě mlaďoch a výhodou levák. Myslím, že jestli bude takhle pokračovat, tak super ... fandím mu moc
Reagovat
smazaný uživatel
No tak má 23, čo je akurátny vek na to, aby hrával solídne na vyššej úrovni. Na Štvanici som ho videl hrať aj ja, vo finále mal tuším 4 mečbaly proti Zeballosovi, smolne ich nepremenil ale hra bola výborná. Myslím, že týždeň na to hneď vyhral v Bordeaux.
Reagovat
smazaný uživatel
Pozri, ja chápem, že Kližan je Slovák. Tiež som sa dnes párkrát prichytil a možno by mi nevadilo, ak by ten zápas vyhral.. No rozhodne si nemyslím, že si to Kližan prehral sám a nebol to Isner, ktorý ho prehral. Píšeš, že jediné, čo Isnera zachránilo bol naozaj iba servis..No dobré ráno...Kedy Isnera zachránilo niečo iné?

Je pochopiteľné, že inak antukár Kližan bude mať vo výmenách s Isnerom navrch..Nebolo to síce jasne ako píšeš, ale mierne určite áno..Podstatné je, že Isner využil svoje zbrane, viac než Kližan svoje a preto vyhral..A možno by vyhral v dvoch setoch, nebyť výpadku hneď v prvom geme..

Inak súhlasím, Kližan sa za poaledné mesiace naozaj zlepšuje, určite mi pri tej našej slovenskej mužskej mizérii "reže" viac, než Lacko. Na toho sa skutočne zle pozerá..Súhlasím aj s Karolom Kučerom, som rád, že konečne nechal gitaru gitarou a začal sa venovať tomu, čo mu ide najlepšie..Teda tenisu, hoci iba po metodickej stránke... S TOP 30 by som bol opatrnejší, to sú nasadení hráči GS. Hranica 40ky by nemusela byť pasé, no to by musel podávať konzistetné výkony a tu mám veľkú obavu..Taktiež výpadky za stavov *4:5, *5:6, či *3:4 neveštia nič dobré..Práve tieto stavy ho potopili v sľubne rozohraných zápasoch s Roddickom, či dnes s Isnerom..
Reagovat
smazaný uživatel
Uznávam, že mu možno trochu nadŕžam, nielen preto, že je Slovák, ale aj preto, že ho trochu poznám.

Len k tomu čo si napísal, musím niečo pripomenúť. Isner už dávno nie je len hráč o servise, má výborný forhend, zlepšil bekhend, voleje aj pohyb. Veď bez toho by nedokázal poraziť v jednom roku Federera či Djokoviča. A myslíš, že nepoznám Isnerovu hru ? Jasné, že je prevažne o dobrom servise, no dnes to bolo naozaj to jediné, čo ho zachránilo - comprende ? ;)

Čo sa týka zápasu a možného víťazstva Isnera v 2 setoch - no neviem. Teraz je ten zápas len história, no mne objektívne prišiel Kližan naozaj lepší, keby som to mal vyjadriť číslami tak zrhuba 60:40. Ale na to sa naozaj nehrá.

A súhlasím, Kližan mi viac reže ako Lacko - najmä čo sa týka prístupu k tenisu. Keď vidím a viem, ako pristupuje Lacko k tej príprave, je mi z toho trochu smutno ... Naopak na Kližanovi vidno zlepšenia pomaly v každom druhom zápase. A to je to, čo rád vidím na tenistoch - keď sa viditeľne zlepšujú a nestagnujú.
Reagovat
smazaný uživatel
Dodám len ku konzistentnosti. Pred rokom a pol to bol naozaj nekonzistentný a nestabilný hráč. Teraz, keď už nabral trochu viac skúseností ho vidím ako ašpiranta na stabilné miesta okolo 35.-4 0.miesta. Do konca roku obhajuje len niečo cez 100 bodov, takže to vôbec nie je nereálne, musí sa ale zlepšiť v hale.
Reagovat
Tenista
takže stále platí, že nemá šanci se dlouhodobě udržet v top30 btw... já nezpochybňuju jeho kvality, ale pouze s výsledky na antuce se v top30 prostě držet nedá, tečka
Reagovat
smazaný uživatel
ohou. Zase pomalu s tou první třicítkou. Vždyť on má většinu svých bodů uhraných na challengerech! K tomu má semifinále Kitzbühlu, kde byla mizerná konkurence kvůli olympiády. Na okruhu ATP letos bilance 7-9. Za celý rok porazil dohromady asi jen 5 hráčů první světové stovky! Podívej se na konec první třicítky, co jsou tam za hráči a jaké tam získávají body. Troicki 4.kolo Wimbledonu nebo finále v Moskvě, Južnyj čtvrtfinále Wimbledonu nebo vyhraný Záhřeb, Querrey vyhrané Los Angeles či semifinále Washingtonu, Seppi 4. kolo Paříže, čtvrtfinále Říma či vyhraný Bělehrad, Verdasco čtvrtfinále Madridu či finále v Acapulcu, Granollers vyhraná Valencie, čtvrtfinále Kanady, 4. kolo French open, Fish 2x čtvrté kolo grandslamu, 3x čtvrtfinále ATP 1000, 2x semifinále ATP 500. Kližan je teď na přelomu, kdy musí udělat další krok. Začít vyhrávat zápasy i na velkých turnajích, aspoň na ATP 500, kde mu budou pravidelně hrozit již v 1.kolech nasazení hráči či další hráči v žebříčku nad ním. A to už vůbec nemluvím o tom, že ve druhém týdnu US open obhajuje výhru z Janova, kam není vůbec přihlášený a když neuhraje v NEw Yorku aspoň 3.kolo (tedy svůj nejlepší výsledek na grand slamu) spadne o 10 míst dolů.
Reagovat
darek.vrana
Já jsem Kližana viděl na Štvanici taky a ničím mě teda nenadchnul. Takový solidní průměr. Jak bylo řečeno, bez žádné zbraně. Ve finále se Zeballosem to bylo sice vyrovnané, ale potenciál byl jednoznačně vidět na straně Zeballose. Když mu sednul bekhend, to byla radost se dívat. Akorát že moc kazil. Kližan je takový spolehlivý vraceč. Podle mě se může dlouhodoběji pohybovat tam kde je, tj. kolem padesátky, možná shodou okolností někdy vystoupá o pár míst výš, ale že by patřil do třicítky, to je jen zbožné přání, protože je Slovák. Vždyť ještě neporazil ani jednoho kvalitního hráče. Naopak, pořád se pohybuje na pomezí ATP a challengerů a už to, že to z téhle pozice vytáhl k padesátce, je dost velký úspěch.
Reagovat
smazaný uživatel
Samozrejme, že momentálne je 50. a jeho strop je niekde okolo 45.miesta - zatiaľ. Ja som vravel, že má potenciál, pretože ho sledujem už pár rokov a vidím neustály progres. Ak v tom progrese bude pokračovať, prečo by nemohol ísť vyššie ? Nemusíte z toho robiť hneď kovbojku, bratři :)
Reagovat
spaniel
Já věřím, že má navíc a že 30 je reálná. Stačí když docvakne pár věcí a bude výrazný skok.
Reagovat
smazaný uživatel
dlabu na to, jestli je to Čech, Slovák, nebo reprezentant Madagascaru. Na Kližanovi samozřejmě je vidět zlepšení, ale světová třictíka už je opravdová extratřída. Kližan ještě neporazil jediného hráče první světové padesátky, aby vůbec mohl pomýšlet na světovou třicítku, musel by je porážet relativně pravidelně. Nehledě na to, že kromě antuky ty výsledky má pořád nulové. Jeden poražený Juan Ignacio "prosím nenuťte mě hrát na trávě, když letos nejsem schopný vyhrát ani na antuce" Chela jaro nedělá.
Reagovat
smazaný uživatel
hodně odvážný tip. Já spíše tipuju vývoj jako u Rosola.
Reagovat
darek.vrana
Potenciál jako Kližan má dalších 300 hráčů. Pak je spousta hráčů za ním, kteří mají potenciál mnohem větší.
Reagovat
darek.vrana
O potenciálu se může mluvit třeba u Rosola. V zápase s Nadalem ukázal, jakého výkonu je schopen. Problém je, že ho předvade jednou za uherský rok. Ale troufám si tvrdit, že Kližan takový výkon nepředvede nikdy. To je naopak spíš ten spolehlivý solidní hráč, který hraje pravidelně slušně, ale na víc to není.
Reagovat
smazaný uživatel
No veď uvidíme, veľmi rád sa vám pripomeniem ak by dosiahol top 30-35, alebo aspoň bol nasadený na GS (ideálne Australian Open 2013). :)

Čo sa týka Rosola, jedna náhodná výhra by niečo znamenala iba ak by bol schopný taký výkon zopakovať, a poviem to tvrdo, bol to síce zápis do histórie Wimbledonu, ale prinieslo mu to len 45 bodov.
Reagovat
smazaný uživatel
s tím hodnocením Kližana souhlasím. Ale k tomu Rosolovi. On je občas schopný do míčku mlátit tak, že mu všechno padá. Ale nikdy nebude podávat konzistentní výkony, které by ho mohly vynést třeba mezi první dvacítku i tu 30. Někam k 35.-40. místu se může dostat třeba příští rok na jaře, protože až po Bělehrad neobhajuje prakticky nic kromě asi 100 bodů celkem z 5 turnajů.
Reagovat
smazaný uživatel
ale to je asi tak konec. A když už na to přijde - říkat o někom, komu je 27 let, že má potenciál, mi přijde trošku přitažené za vlasy.
Reagovat
darek.vrana
Potenciál znamená právě to, jak hraje v nejlepší formě. To, že to nedokáže opakovat častěji, je druhá věc. Ale má prostě talent na ty údery, zatímco průměrný hráč sice třeba hraje stabilně, ale ty údery nejsou světové. Kdyby se postavil Kližan ve své top formě proti Rosolovi ve Wimbledonu, tak prostě nemá šanci. To je podle mě potenciál. A že je mu 27? To je přece irelevantní. Má potenciál neznamená, že ho dokáže naplno využít. Ulihrach měl taky potenciál, protože dokázal porazit kohokoliv na světě, ale jenom když se mu chtělo, následně zase s kýmkoliv dokázal prohrát. Měl potenciál, ale nevyužil ho na maximum.
Reagovat
smazaný uživatel
zápas proti Nadalovi byl naprosto výjimečný. Stejně jako třeba Berdychovo vystřílení Federera v Aténách. Podobných příkladů by šlo najít spoustu, kdy nějaký bomber vystřílí někoho silného, protože má prostě famózní den. Ale to nejsou výkony, které lze označovat za potenciál. Podle toho by měl totiž Rosol potenciál na první světovou trojku či pětku. A to rozhodně nemá
Reagovat
darek.vrana
Problém je, že Kližan takový den ještě neměl:).
Reagovat
darek.vrana
A nebylo to Berdychovo vystřílení Federera právě ukázkou jeho potenciálu a toho, že je to budoucí hráč top 10?
Reagovat
smazaný uživatel
Je to tu celkom dobrá diskusia, len neviem prečo sa to zvrhlo na porovnávanie Rosola s Kližanom. Kližan je predsa oveľa lepší hráč ako Rosol, a nič na tom nemení zápas proti Nadalovi - angličania hovoria takému zápasu "fluke".
Reagovat
spaniel
Sorry, ale my se bavime o potencialu dosahnuti top 30, ne potencialu mit den, kdy vystrili extratridu. Solidni hrac, ktery neporazi nikoho z top 4 ma lepsi predpoklad dostat se do to 30, nez nekdo kdo jednou v zivote vystrili svetovou jednicku (i kdyby to bylo jednou rocne na GS). Tech bodu je za to proste zoufale malo. Navic Klizan je mladsi a porad se zlepsuje. U spoustu hracu top 30 nenajdes zadnou poradnou zbran.
Reagovat
darek.vrana
Já si myslím, že v současné době Kližan není lepší hráč než Rosol. To zaprvé. Rosol poslední půlrok hraje opravdu dobře, a v žebříčku se to dřív nebo později projeví. Kdyby hrál challengery jako Kližan, tak má bodů určitě víc. Jenomže přes challengery cesta vzhůru nevede. Kližan je zatím pořád challengerový hráč, který opravdu neporazil žádného kvalitního hráče. Rosol už letos kromě Nadala porazil Baghdatise, Llodru, Mathieua a další. Nic proti Kližanovi nemám. Jen mi naopak přijde, že je to spíš haluz, že zrovna on je v top 50. Tihle hráči běžně porážejí třeba hráče kolem třicítky a čas od času překvapí i proti špičkovému hráči. Stačí se podívat na ta jména okolo - Tomič, Davyděnko, Nalbandian, Haase, to jsou všechno lepší hráči. A ve třicítce? Místo koho by tam šel? Místo Južného, Verdasca nebo Fishe? Třeba se ještě zlepší, ale mluvit o třicítce u někoho, jehož nejcennější skalp je vítězství nad 55. hráčem světa??
Reagovat
darek.vrana
Když se dívám na ty statistiky, je to až k nevíře, že Kližanovi v sezóně stačilo porazit 4 hráče první stovky (a to ještě z jejího konce), aby se dostal do první padesátky.
Reagovat
darek.vrana
Mimochodem, Rosol vyhrál letos nad hráči 1. stovky celkem 11x, z toho 8x to byli hráči top 50.
Reagovat
smazaný uživatel
Prepáč, ale zrejme veľmi preceňuješ Rosolove víťazstvo nad Nadalom.

Lukáš hral preto turnaje ATP, lebo mal na to ranking. Kližan hral do Roland Garros challengre s pár výnimkami (Belehrad, Bukurešť...) preto, lebo najprv musí hráč vystúpať rebríčkom aby mohol hrať ATP turnaje.

Kližan ide teraz postupne na US Open, St. Petersburg, K-Lumpur, Tokyo - jediný challenger ktorý hral od mája bol v San Marine, kvôli tomu, že tam obhajoval body. Mimochodom, za štreku turnajov RG, Queens, Wimbledon, Umag, Hamburg, Kitzbuhel získal Kližan 200 bodov - a to sa na úrovni ATP len oťukáva. Rosol, ktorý je na ATP tour etablovanejší získal za rovnakú dobu len o niečo málo viac.

A keď sme už pri tom, Rosol bol pred rokom aj niečo na priečkach okolo 150. miesta a Kližan bol na tom podobne a to je o 4-5 rokov mladší. Tiež hral stále len challengre (ešte ako 26 ročný) a len vďaka nim sa dostal na Tour. Prelom mal na RG a na antukových challengeroch a keď začal hrávať pravidelne ATP turnaje, väčšinou končil v prvých kolách. Týmto všetkým si Kližan prechádza teraz, ako 22-23 ročný hráč - TEDA O 4-5 ROKOV MLADŠÍ AKO ROSOL .

Ten Rosol, ktorý sa výraznejšie presadil ako 26-ročný, a teraz sa ako 27-ročný znovu prepadol mimo svetový stovku. Jediné úspechy ktoré zaznamenal od prelomu v lete 2011 boli štvrťfinále a semifinále na CHALLENGROCH v San Marine a Bratislave. Áno, hovoríme stále o Rosolovi :)

Tento rok pokračoval v nevýrazných výkonoch, ale zviditeľnil ho Rafa, ešteže ho máme :) A mimochodom, Rosol tuším nebol ešte v SF turnaja ATP (opravte ma ak sa mýlim) a to mal na to oveľa viac príležtostí. Prepáčte, že som sa rozpísal ale bolo treba vniesť trošku svetla pre pána Vránu.
Reagovat
darek.vrana
A co tím chceš říct? Já vím, že Kližan je mladší a tudíž perspektivnější. Já taky na rozdíl od nikoho netvrdím, že Rosol půjde do top 30. Jen jsem ho dával za příklad, že např. u něj vidím potenciál, i když třeba ne úplně využitý. Já nejsem žádný velký fanoušek Rosola, ale podle mě je to lepší hráč než Kližan, bez ohledu na žebříček. Podle mě současné porovnání na žebříčku vyznívá pro Kližana jen shodou okolností. Kližan je průměrný hráč a nevidím u něj nějakou velkou perspektivu právě proto, že nemá žádné zvláštní zbraně. Hraje prostě solidní tenis bez nějaké nadstavby. Jen jsem se pozastavil, že někdo ho posílá do top 30, když má nejcennější skalp hráče, který není ani v padesátce. To je prostě úlet.
Reagovat
darek.vrana
Zajímavé, že u Rosola je 8 vítězství nad hráči top 50 (mj. Baghdatis, Troicki, Llodra, Granollers, Kubot a samo Nadal) nevýrazným výkonem a někdo jiný, kdo poráží hráče typu Mektic a Červenák je hned adept na top 30.
Reagovat
smazaný uživatel
Musím ťa sklamať, je len tvojim mylným presvedčením, že Kližan nemá zbrane. Jeho forhend a krížny bekhend sú na dosť vysokej úrovni, zrejme si ho už dlho nevidel hrať, alebo si to nechceš priznať.

Pre Kližana je priskoro robiť závery, vravím, práve je vo fáze, že prechádza na Tour, najprv musel prejst challengrami, ako Rosol minulý rok, tak nezhadzuj jeho víťazstvá. Boli to proste povinnosti, ktoré musel splniť, aby sa dostal hore.

No a na základe jeho zápasu s Pairem a Isnerom som usúdil, že ak bude v takomto progrese pokračovať ďalej, môže ísť aj na miesta okolo 30. až 35. - preto lebo má málo obhajovať až do marca 2013 - ale to je len v prípade pokračovania progresu. Osobne ho vidím na konci roka niekde na 45. priečke sveta. Čo je na tom nepochopiteľné ?? Chlapec sa neustále zlepšuje, maká na sebe a práve akoby postúpil do vyššej ligy.
Reagovat
smazaný uživatel
Musím už uzavrieť túto diskusiu, p. Vrána. Zistil som, že kedže je Rosol Čech, nikdy si nepriznáš pravdu. Mám veľmi silný pocit, že ak by bol Rosol Slovák a Kližan Čech, tvrdil by si pravý opak.

Ja mám rád Rosola a aj Kližana. Objektívne je Rosol oveľa nestabilnejší ako Kližan, ale napriek tomu ho považuješ za lepšie ho hráča. Kližan má k tomu väčšiu perspektívu, väčší talent (je víťaz juniorského Roland Garros) a zrejme bude mať aj lepšiu kariéru. Celkovo mi príde porovnávanie Kližana s Rosolom podradné, dúfam, že Kližan sa v Rosolovom veku bude porovnávať s oveľa, oooveľa lepšími hráčmi ako je Rosol.
Reagovat
darek.vrana
Je to přesně naopak - protože je Slovák, tak ho ty hrozně přeceňuješ. Je to průměr, takových hráčů jsou mraky. Opakuji, já Rosola nepřeceňuji a nic mu tady neprorokuji, bylo to jen přirovnání.
Reagovat
smazaný uživatel
Ak je hráč 48.na svete a neustále sa zlepšuje, má právo si dávať ako cieľ top 30 - tým to uzavriem. Z celkového hľadiska je priemerný, nemôže sa porovnávať s top hráčmi. Ale mne ako tenisovému fanúšikovi stačí, keď vidím na hráčovi neustálu snahu o zlepšovanie. Lepšie byť priemerný medzi výbornými, ako výborný medzi priemernými .. :)
Reagovat
smazaný uživatel
on samozřejmě má právo si dát takový cíl. A stejně tak my můžeme psát, že se mu to nikdy nepodaří. Nedej bože dokonce stabilně.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulka Tomovi, ale není to podstatný. Hlavně že Izzy dokázal otočit, docela jsem se bál po tom týdnu absence a zvládnul to.

Kubot i Alex potěšili, Benneteau je tady nevídaně overrated na to, jak je jeho výkonnost mimořádně nepřesvědčivá a nestálá. Už jen výhra Harrisona chybí :))
Reagovat
Tenista
s takovým tenisem skutečně nemůže čekat vůbec žádné výsledky, momentálně je to neskutečně tragické
Reagovat
Fandina
Aha ... hrál blbě?
Reagovat
hatatytla
Na servise to ještě ušlo, ale na returnu je to velmi slabé. Letos bude na US Open jeden překvapivej semifinalista. Doufám, že se Tomáš nedostane do tý Ferrerovy čtvrtky, protože za této situace by to bylo házení perel sviním. Skoda, že podobná situace nenastala v Austrálii, tam byl někde jinde s formou.
Reagovat
Fandina
Tak jasně, Tom od trávy nic moc, ale tak uvidíme, jestli ještě teď něco uhraje a nezlomí se to třeba na US ...
Reagovat
Fandina
Ještě čtu, že Tomáš potrénoval a dal 15 es. To by znamenalo, že se vrací k jaru, kdy hodně esoval, tak uvidíme.
Reagovat
Tenista
hrál příšerně...jako nepřejet Bogomolova, kterej nepřepinkne třikrát síť, to už je fakt k zamyšlení. Ani ve výměnách nebyl Tomáš dominantní, kazil podobně jako Bogo každej třetí/čtvrtej míč, to bylo hrozný představení
Reagovat
brixner
Kde je úsměv...nad Tomášovými patnácti esy? :-)) Brix
Reagovat
Fandina
Ale jo, úsměv je vždycky namístě, nejde o život, tedy alespoň tady na tenisportálu ... úsměv. Ale jestli Tomáš začne při hře zase dávat esa, bude to dobré. Zdá se mi, že nějak po antuce šel do výměn a celkem se mu to vymstilo. Ane nevím no, nejsem tenisový odborník, jen fandím ... úsměv
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist