Berdych: Základní cíl jsem splnil

21. 1. 2009, 10:46
Aktuality 11
Jako splnění základního minima vnímá tenista Tomáš Berdych svůj postup do třetího kola Australian Open. Po hladkém vítězství nad Argentincem Dabulem, s nímž dnes neztratil ani set, ho čeká utkání se Stanislasem Wawrinkou. Pokud by Švýcara dokázal porazit, vyrovnal by postupem do osmifinále své melbournské maximum.
Tomáš Berdych

"Teď ty dva zápasy byly takové potvrzení toho, že je člověk nasazenej, že by měl ty dva soupeře zvládnout," řekl Berdych po zápase s tím, že především jeho soupeř z prvního kola Američan Robby Ginepri je vždy nevyzpytatelným protivníkem. "Teď to teprve přijde, teď bude určitě těžký utkání s Wawrinkou. Ale proč ne? Dva Švýcary za sebou, to by bylo hezký...," dodal s humorem.

V případě úspěchu v duelu s Wawrinkou by totiž Berdycha v boji o postup do čtvrtfinále čekal bývalý první hráč světového žebříčku Roger Federer. Ani vyřazení ve 3. kole by prý ale český hráč nebral jako velké zklamání. "Ale ani žádné nadšení by tam nebylo. Byl bych radši za vítězství," řekl.

Ze snadného vítězství nad Dabulem nechtěl Berdych vyvozovat žádné závěry. "Skóre může být zavádějící, člověk poleví jeden dva gamy, on se chytne, začne hrát dobře. Takže jsem opravdu rád, že to tak dopadlo," uvedl český daviscupový reprezentant s tím, že ho trochu překvapila horší pohyblivost soupeře. "Po některejch míčích ani nevystartoval, nezabral," dodal.

Fanoušci se chovali přijatelně, uznává Šafářová
Jeho přítelkyně Lucie Šafářová si na kurtu v Melbourne Parku užila bouřlivou atmosféru, jelikož fanoušci vytvořili její novozélandské soupeřce Marině Erakovicové takřka domácí atmosféru. "Nebyli vyloženě nepříjemní. Někdy se stane, že jsou opilí, to ale nebyli. Snažili se ji za každou cenu podporovat, snažili se vytvořit brutální atmosféru," popsala náladu publika. "Když jsem byla třeba na returnu a oni byli blízko mne, tak mi třeba říkali: 'To nedáš, už nemůžeš'. Během výměny ale nevstupovali do hry, to je akceptovatelný," dodala Berdychova přítelkyně.

Především v rozhodujícím třetím setu si ale mohla i česká tenistka vychutnávat větší podporu z hlediště. "Potom tam přišli fanoušci od Tomáše a začali zase fandit mně. Bylo tam překvapivě i hodně Čechů, kteří mě podporovali, takže jsem se soustředila na tyhle lidi. Byla vypjatá atmosféra, ale to patří k tomu," konstatovala.

ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych zahrál skvěle, až jsem byl překvapenej. Čekal jsem mnohem vyrovnanější zápas...Co říkáš, brozi, na Jelenu Dokičovou??? Dnesky už přešla přes celkem silnou soupeřku, nebo ne??? Ale ty určitě zase řekneš, že Chakvetadze dneska vyhazovala zbytečně míčky, byla nervózní, nedokázala normálně podat a darovala postup Dokičové skoro zadarmo, že??:))
Reagovat
smazaný uživatel
Ubrečená Jelena nakonec tu hysterku udolala, ale na Wozniackovou to stačit nebude. Škoda losu, Ivanovič by v současné situace byla líp hratelná.
Silnou? Ale kdepak, kursy jsem moc nechápal, pro mě byla favoritkou Dokič. Anna možná brzo napodobí naši Nikolku, takže bych takový postup nepřeceňoval. Ve 2. setu podávala za stavu 5-3 a jak to dopadlo?
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, typický broz:)) Myslím, že Chakvetadze má k Nikole opravdu hodně daleko!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Čaky padá už hodně dlouho. Ale ale. Nováček tohoto webu zná názory "typického" Brože?
Každopádně jí úspěšný návrat přeju, i když není žádná krasavice. Ovšem to triko s rukávem se mi u ženských nelíbí ani trochu. Snad jí někdo poradí, že takto ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, typický Broz :-), ještě včera chtěl Dokičovou pochválit za případný postup přes Chaky..
Reagovat
smazaný uživatel
Zase jeden pozorný kritik. Kdyby to bylo easy ve dvou setech, viděl bys tady už ajdéééééé. Prostě mě naštvala, vztekající se hysterku mohla mít na lopatkách už dřív, párkrát ztrátu na returnu dotáhla, ale k brejku nedošlo, nakonec nevyužila podání na mač, totéž za stavu 6-5 a tajbrejk se taky nepovedl.
Reagovat
carolyn
Se mi zdá že si Broz vzal kůli Okounovi dovču :-D
Reagovat
smazaný uživatel
To se ti asi opravdu jenom zdá:))
Reagovat
carolyn
No né, ty a dady v tuhle dobu? :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Vidím, že sedíš celý den u Tenisportal.cz a čekáš tady na okouna, že jo:))??
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist