Berdych zařídil druhý bod, Češi jsou blízko finále

19. 5. 2010, 16:19
Aktuality 5
Čeští tenisté se v Düsseldorfu přiblížili finále Světového poháru družstev. Po Španělsku zdolali i Austrálii, když na úterní výhru Jana Hájka navázal Tomáš Berdych a vítězstvím 6-3 a 7-6 nad Carstenem Ballem získal druhý bod. O finále si Češi zahrají v závěrečném souboji červené skupiny s USA.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

Rozhodující dvouhru měl proti Tomáši Berdychovi sehrát bývalý nejlepší hráč světa Lleyton Hewitt, který ale kvůli nemoci nenastoupil. Nahradil ho Carsten Ball, který byl ale české jedničce důstojným soupeřem.

Berdych v úvodním setu odvrátil jediný brejkbol soupeře a sám svou šanci proměnil. V drama se ale změnil závěr druhé sady, kdy Berdych nevyužil svůj servis k ukončení zápasu a Ball dovedl sadu do tie-breaku. V něm však český hráč zúročil své kvality a zařídil klíčovou výhru.

Do čtyřhry nastoupil deblový specialista Lukáš Dlouhý s Hájkem a proti páru Ball, Luczak odehráli vyrovnané utkání. To musel rozhodnout až super tie-break, v němž byli úspěšnější Australané po výsledku 10-6. 

V rozhodujícím souboji se čeští reprezentanti utkají se Spojenými státy, do boje o celkový triumf postoupí jen vítěz skupiny.

V Modré skupině už jsou ze hry o postup domácí Němci i obhájci prvenství Srbové. O postup se v přímém souboji utkají týmy Francie a Argentiny.

Výsledky - Světový pohár družstev:

Červená skupina:
Česko - Austrálie 2:0

Berdych - Ball 7:5, 7:6 (7:4), Dlouhý, Hájek - Ball, Luczak 3:6, 7:5, 6:10. 

USA - Španělsko 2:1
B. Bryan, M. Bryan - Gimeno-Traver, M. Lopez 6:3, 7:5.

Pořadí po 2 zápasech: 1. Česko a USA oba 2 výhry (skóre 4:2), 3. Španělsko a Austrálie 0 (2:4).

Modrá skupina:
Argentina - Německo 2:1
Schwank - Beck 7:6 (7:3), 2:6, 6:3, Monaco, Zeballos - Kas, Kohlschreiber 6:2, 6:3.

Francie - Srbsko 2:1
Chardy, Mahut - Troicki, Zimonjič 7:6 (7:4), 6:2.

Pořadí po 2 zápasech: 1. Argentina a Francie 2 (4:2), 3. Německo a Srbsko 0 (2:4).

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tipujem CR-France
Americania zalezi koho postavia, neviem co je s Isnerom preco hral Ginepri s Almagrom. Ak daju Ginepriho zalezi proti komu postavia Querryho. Ani jeden nema sancu porazit Berdycha si myslim cize tam je 1bod a 4hru by mali vyhrat lebo uz dneska hraju Bryanovci. Ak bude zapas Querrey-Hajek tak neviem fakt ci Hajek zas spravi bod, ak Querreymu nepojde servis moze prehrat cize zalezi koho proti komu postavia ci si uvedomia ze s Berdychom nespravia bod alebo to risknu a daju Querryho na Berdycha.Hajek potom dorazi Ginepriho:D
Reagovat
smazaný uživatel
Až tak jistá Berdychem bych si nebyla, i jeho může jeden z amíků porazit, to je jen na jeho rozpoložení, on umí hrát skvělej tenis a za deset minut hrát jako na veřejňácích. Ale samozřejmě doufám, že alespon v dvouhrách to uhrají a finále dají:)
Reagovat
darek.vrana
Tak snad hrajou jedničky s jedničkama, ne? Čili by to mělo být Berdych-Querrey.
Reagovat
smazaný uživatel
tak Hajek hraje s Querrym pozeram prave rozpis na ofic. stranke. No neviem neviem Hajek musi spravi bod inac nehrate finale kedze maju uz Bryanovcov USA k dispozicii na 4hru.
Reagovat
smazaný uživatel
No Hájek ted hraje docela fajn, sice se nepředstavil proti žádným velkým hráčům, ale kdyby vydržel psychicky, tak by něco uhrát mohl:) Ale to je všechno kdyby kdyby... jen víme, že porazit může kdokoliv kohokoliv (viz. probíhající MS v hokeji)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist