Berdych zkusí štěstí na challengeru v Sunrise

18. 3. 2009, 14:02
Aktuality 5
Dostat se do herní pohody se Tomáš Berdych pokusí na challengeru. Na čtyřech ze šesti letošních turnajů nezvládl svůj úvodní zápas, a když se tak stalo i v Indian Wells, rozhodl se hledat formu na turnaji nižší kategorie.
Tomáš Berdych

Berdychova letošní bilance příliš lichotivá není. Na Australian Open byl sice v osmifinále i blízko k výhře nad Federerem a v Davis Cupu získal bod proti osmému hráči světa Simonovi, tím však výčet jeho letošních úspěchů končí. Na 22. hráče žebříčku ATP trochu málo. Z dalších pěti turnajů totiž vyhrál jediný zápas, a to nad čerstvě dvacetiletým Australanem Brydanem Kleinem, v té době hráčem až třetí světové stovky.

Na aktuálně hraném podniku ATP World Tour 1000 v Indian Wells ve dvou setech podlehl Srbu Troickému. A jelikož má před dalším podnikem v Miami, kde bude obhajovat skvělý loňský výsledek v podobě semifinále týden volna, rozhodl se požádat pořadatele challengeru v Sunrise o divokou kartu.

Finálové duely v Sunrise:
2008 ... Haas (Hol.) - Grosjean (Fr.) 5-7 7-5 6-1
2007 ... Monfils (Fr.) - Seppi (It.) 6-3 1-6 6-1
2006 ... Tursunov (Rus.) - A. Martin (Šp.) 6-3 6-1
2005 ... K. Beck (SR) - Sanguinetti (It.) 6-2 6-2
2004 ... Melzer (Rak.) - Enqvist (Švéd.) 6-3 4-6 6-3

Challenger na Floridě těží ze skvělého termínu. Hraje se týden před turnajem v Miami, což je navíc coby kamenem dohodil. Mnozí tenisté, kteří vypadnou v Indian Wells v úvodním kole, tak vemou ve dnech volna za vděk i challenegeru. Přestože na klání této kategorie prakticky nejezdí.

Letos se podniku BMW Tennis Championships ve společnosti Schüttlera, Feliciana Lopeze nebo Acasusa poprvé zúčastní také Berdych. Ten za poslední čtyři sezony hrál pouze na třech challengerech, pokaždé v Prostějově. Loni po neúspěchu na French Open prohrál ve čtvrtfinále s Brazilcem Belluccim.

Třiadvacetiletý rodák z Valašského Meziříčí bude hrát turnaj této kategorie vůbec premiérově mimo Evropu. V Sunrise bude plnit roli turnajové jedničky a v úvodním kole narazí na Francouze Devildera. Pokud postoupí, čeká na něj ve druhém kole Gicquel. Podnik na slunné Floridě je dotován částkou 125.000 dolarů, vítěz získá necelou šestinu z celkové prize money.

Poděkuje český tenista za udělení divoké karty dobrými výkony nebo snad naváže na kolaps z Indian Wells?

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
No, jestli neporazí letos absolutně marného Devildera, tak se může jít zakopat!
Reagovat
Tenista
Dobrá volba od Tomáše, důležitý bude už hned 1.kolo, Devilder není žádný ořezávátko a forma Tomáše na turnajích asi zatim neni taková, jaká by měla být...7:5 6:3
Reagovat
smazaný uživatel
6-1 6-0 taky jsem to nečekal:-)jen tak dál
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrá příležitost zkusit vyhrát i nějaký ten turnaj! ;)
Reagovat
smazaný uživatel
je esli ho vyhraje je to turnaj celkem kvalitně obsazený tak uvidíme
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist