Berdych zvládl odvetu s Müllerem a je v osmifinále

27. 3. 2017, 18:33
Aktuality 19
ATP MIAMI - Tomáš Berdych na Masters 1000 v Miami porazil bez ztráty podání Lucemburčana Gillese Müllera a oplatil mu půl roku starou porážku z Tokia. O zopakování loňského čtvrtfinále si zahraje s Francouzem Adrianem Mannarinem.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych si v prvním zápase poradil hladce ve dvou setech s ruským mladíkem Andrejem Rubljovem a bez ztráty servisu vyhrál i dnes nad od dva roky starším Gillesem Müllerem. Lucemburčana přehrál 6-3 6-4 a připsal si jeho celkově třetí, ovšem první skalp po třinácti letech.

Jednatřicetiletý český tenista si klíčový rozdíl v obou setech vypracoval hned v úvodu. V první sadě odskočil do vedení 3-0, ve druhé vedl po odvrácení jediného nabídnutého brejkbolu 2-0. Náskok si vždy pohlídal a po 82 minutách hry slavil postup.

Statistiky zápasu
Berdych - Müller
6 esa 6
3 dvojchyby 4
45 %
1. podání 'in' 54 %
88 %
úsp. 1. podání 85 %
67 %
úsp. 2. podání 36 %
20 winnery 21
11 nevyn. chyby 21
6/11 hra na síti 10/15
2/4 brejkboly 0/1
čas: 1:23

"Nebyl to lehký zápas, protože Gilles dobře podává. Ale pomohl mi dobrý vstup do zápasu a fungoval mi servis. Goran mě dobře připravil, dal mi pár dobrých tipů," komentoval Berdych, kterého od loňského léta trénuje svěřenec Goran Ivaniševič.

Berdych je v Miami v osmifinále podeváté za posledních deset let. V posledních čtyřech sezonách finalista z roku 2010 nechyběl ve čtvrtfinále.



"Mám na tento turnaj dobré vzpomínky. Byl jsem tu finále, párkrát v semifinále. Mám rád zdejší podmínky a celkově si to tady užívám," dodal Berdych.

O obhájení bodů za loňské čtvrtfinále si rodák z Valašského Meziříčí zahraje s levorukým Francouzem Adrianem Mannarinem, s nímž vyhrál všechny tři vzájemné duely.

Osmadvacetiletý Mannarino dnes udolal po třísetové bitvě 6-4 2-6 7-6 chorvatského mladíka Bornu Čoriče a potřetí v kariéře postoupil do osmifinále turnaje Masters. Proti o tři roky staršímu Berdychovi bude usilovat o své největší čtvrtfinále v kariéře.

V případném čtvrtfinále by Berdych mohl narazit na rozjetého Rogera Federera, na něhož nemá v poslední době moc dobrých vzpomínek.

• ATP MASTERS 1000 MIAMI •
USA / Florida, tv. povrch, 7.375.695 dolarů
pondělní výsledky (27. 03. 2017)
• Dvouhra - 3. kolo •
Berdych (10-ČR) - Müller (24-Luc.) 6-3 6-4
Wawrinka (1-Švýc.) - Džazírí (Tun.) 6-3 6-4
Federer (4-Švýc.) - Del Potro (29-Arg.) 6-3 6-4
Goffin (8-Belg.) - Schwartzman (Arg.) 4-6 6-3 7-5
Kyrgios (12-Austr.) - Karlovič (17-Chorv.) 6-4 6-7(4) 7-6(2)
Bautista (14-Šp.) - Querrey (22-USA) 3-6 6-2 6-3
A. Zverev (16-Něm.) - Isner (18-USA) 6-7(5) 7-6(7) 7-6(5)
Mannarino (Fr.) - Čorič (Chorv.) 6-4 2-6 7-6(3)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

19
Přidat komentář
tommr
dneska příjemně překvapil. Nečekal jsem, že přes ranaře Mullera přejde tak hladce. Škoda, že se Tomášův zápas hrál souběžně se zápasy Karolíny a Lucky takže jsem z něj nic neviděl. Osmifinále se už snad bude hrát v příhodnější čas. Proti Mannarinovi má Tomáš velkou šanci na postup. Rozhodně je to pro něj mnohem lepší soupeř než by byl Thiem ... :)
Reagovat
Kytka
Tak mu Goran asi opravdu dobře poradit. No bývalý ranař ví nejlíp jak na ranaře.
Reagovat
Fandina
Tak tak, dneska byl Berďa pánem na dvorci, byl nekompromisní, útočil a protože byl celkově lepší než Muller, tak ho přehrál. Horší jsou ti pinkálisti, kteří všechno doběhnou a vrací. Mullera dneska přehrál.
Reagovat
tommr
spíš bych věřil tomu, že to je prostředím. Tomášovi se v Miami tradičně daří a na jeho výkonu to asi bylo znát ... :)
Reagovat
Krisboy
Zápas jsem neviděl, ale jestli pan Berdych hrál tak, jak se tváří na tý fotce nahoře, tak chudák Giles.
Reagovat
Kytka
Jo hrál. Giles od počátku do konce tahal za kratší konec. Nic nestíhal. A to hrál pan Berdych na jistotu, hezky do kurtu, žádný přehnaný k lajnám.
Reagovat
Krisboy
Tak to je dobře. Jen tak dál!
Reagovat
Fandina
Ester měla zase jiné vlasy, takovou tmavší barvu a slušelo jí to, i když jí sluší všechno.
Reagovat
smazaný uživatel
Takových kvalitních zápasů měl berda desítky a zdálo se že by mohl i někoho top porazit ale vždy se sesypal jako domek z karet.i v Miami to vidím stejně cocrice nebo manarina bez větších problémů porazí a přijde Roger a je to v háji....Pokud ho nevyprovodi delpik.to by se teoreticky byla sance na Semi a Tomáš by si přišel na bodíky navíc. Pořád lepší delpo než král Roger!
Reagovat
Kytka
Na DelPa to bohužel zatím nevypadá. A Bautista Agut na Rogera mít nebude. Manarina by měl Berďa dát.
Reagovat
spaniel
S mandarinkou bych si nebyl tak jistý...
Reagovat
Kytka
Jestli bude hrát jako dneska tak měl. Pořád lepší než Thiem, který tam původně měl být. H2H má Tom proti Manarinovi 3:0
Reagovat
spaniel
Jo, ale to bylo 2014 a to byl Tomáš jinde. Navíc v dvou zápasech přes TB. Dnes jsem se díval na zápas s Coricem a hrál hodně dobře...
Reagovat
Kytka
Tak jsem chvílemi koukala. Ale zase Čorič nehrál až tak. Jako b se na Thiemovi všťavil.
Reagovat
Kytka
Solidní výkon, měl to od počátku do konce pod kontrolou. Jen jsem se bála, jestli se místo doservírování nakonec zase neporazí, ale dobře pan Berdych. Hrál solidně, nehrotil to zbytečně na lajny, ale pěkný kousek do pole. Spoléhal, že méně pohyblivý Müller tam prostě nebude a většinou nebyl. Kde je ten pisálek toho článku tady, co psal, že Berdych ztroskotá na Müllerovi ve dvou tiebreacích a pokud náhodou projde, Thiema nedá. Pravda je, že Thiema tady skutečně neporazí, ale proto, že ten už skončil o kolo dřív.
Reagovat
turista
Berďa zahrál svůj zlatý standard. Jen tak dál.
Reagovat
kada.tom
Dobrá práce :-)
Reagovat
George_Renel
Tomáš dneska velmi slušně.
Soupeři prakticky nedal žádnou šanci, stále tahal za delší konec.
Reagovat
Fandina
občas jsem se koukla a na celý závěr, Berďa byl lepší a to jsem se Mullera bála. Gratulkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist