Berdych zvládl souboj s Cuevasem a je v osmifinále French Open

28. 5. 2016, 21:07
Aktuality 29
Tomáš Berdych na Roland Garros zvládl první těžkou zkoušku. Ve třetím kole proti Uruguayci Pablu Cuevasovi otočil nepříznivý vývoj a postoupil mezi šestnáctku nejlepších. O překonání loňského výsledku si zahraje se Španělem Ferrerem, kterého porazil nedávno v Madridu, ale ve vzájemné bilanci s ním prohrává 6-8.
Tomáš Berdych

Sobotní program French Open zpozdila bouřka a Berdych začal zápas nejistě. V prvním gamu udělal dvě dvojchyby a o podání přišel. Sedmadvacátý hráč světa Cuevas hrál v úvodu dobře a český hráč už první sadu nezachránil.

Od druhého setu se ale Berdych zlepšil. Dobře podával a odvrátil všech osm brejkbolů, kterým čelil. Sám vzal houževnatému soupeři podání čtyřikrát, jednou i díky jednoručnému bekhendovému returnu, kterým proměnil brejkbol.

Třicetiletý Berdych dokázal držet s antukářem Cuevasem krok ve výměnách a k tradičním ranám po lajnách přidal i míče ven z kurtu. Forhendovou ranou křížem přes celý kurt například využil setbol druhé sady a po jednom z volejů mu zatleskal i soupeř.

Ve vyrovnané čtvrté sadě Berdych čelil soupeři i fanouškům, kteří více podporovali Uruguayce. Za stavu 3:4 byl český hráč pod tlakem, ale brejkbol po chybě soupeře ustál. Rozhodující brejk získal v jedenácté hře a zápas ukončil čistou hrou.

"Byl to moc těžký soupeř. Jsem moc spokojený s tím, jak jsem to zvládnul," řekl Berdych, semifinalista antukového grandslamu z roku 2010, serveru iDnes.

"Zahrál jsem jediný špatný game, a to hned ten první. Tím jsem mu v podstatě daroval první set. Ale jinak jsem hrál dobře, našel jsem správný rytmus a srovnal se s jeho liftovanými balóny, s nimiž se snažil otvírat kurt. Když jsem tohle zvládnul, tak už jsem v zápase diktoval," hodnotil Berdych pro deník Sport a Radiožurnál.

Se svým osmifinálovým soupeřem Ferrerem má Berdych negativní bilanci 6:8. Letos ale o čtyři roky staršího Španěla porazil na antuce v Madridu.

Radek Štěpánek s novým spoluhráčem Nenadem Zimonjičem postoupili na Roland Garros do osmifinále čtyřhry. Štěpánek se zkušeným srbským deblistou absolvují v Paříži první společný turnaj a dnešní postup jim Španělé Pablo Carreňo a David Marrero usnadnili skrečí ve druhém setu. V dalším kole narazí na legendární americké bratry Mika a Boba Bryanovy.

Podrobnosti připravujeme.

• FRENCH OPEN 2016 •
Francie / Paříž, antuka, 12.032.000 dolarů
sobotní výsledky mužů (28. 05. 2016)
• Dvouhra - 3. kolo •
Berdych (7-ČR) - Cuevas (25-Urug.) 4:6, 6:3, 6:2, 7:5
Djokovič (1-Srb.) - Bedene (Brit.) 6:2, 6:3, 6:3
Gulbis (Lot.) - Tsonga (6-Fr.) 2:5 skreč T.
Ferrer (11-Šp.) - F. López (21-Šp.) 6:4, 7:6 (8:6), 6:1
Goffin (12-Belg.) - Almagro (Šp.) 6:2, 4:6, 6:3, 4:6, 6:2
Thiem (13-Rak.) - A. Zverev (Něm.) 6:7 (4:7), 6:3, 6:3, 6:3
Bautista (14-Šp.) - Čorič (Chorv.) 6:2, 6:3, 6:3
• Čtyřhra - 2. kolo •
Štěpánek/Zimonjič (12-ČR/Srb.) - Carreňo/Marrero (Šp.) 7:6 (8:6), 2:3 skreč C./M.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

29
Přidat komentář
smazaný uživatel
Hodně chytré od Berdycha. Nechat si úmyslně naložit 2 kanáry od průměrného Goffina, aby se před RG zbavil veškerého tlaku a mohl ho v klidu vyhrát. Je vidět, že českým sportovcům to prostě myslí.
Reagovat
panzer.dragon
kdo ste viděli rafovi zápasy na rg, bylo tam patrný nějaký obtíže? ošetřování nebo tak něco?
Reagovat
peggy
Davide musíš vyplacat pana Berdycha,to je nejnamyslenejsi tenista světa.Radku se Svým partakem to budete mít těžke,ale vím necháte na kurtu všechnu sílu.Také Tebe uznávám jako jedineho z tenistů za Čecha.
Reagovat
Krisboy
Obávám se, že tentokrát budeš zklamaná, milá peggy. Namyšlený pan Berdych si s Davidem zítra poradí.
Reagovat
Lasicka
Holka, když pan bůh rozdával lidem mindráky,
Ty jsi stála první ve frontě ......
Takto fandili svým hokejistům fanoušci Slovenska.
Reagovat
PetaM
Za Čecha? :D Hlavně, že sídlo má v Mónaku a větší volna tráví doma v Miami :D :D To ostatní jsou aspoň opravdu doma tady v ČR :D Staví si tu baráky a tak.
Reagovat
Krisboy
Berdych taky staví barák, vole. V čechách.
Reagovat
Mayo
Precenovany Coric zase krásne vyfackany čo uz no.
Reagovat
Frick
http://isport.blesk.cz/clanek/muj-isport-blogy-redaktori-jan-jaroch/270579/cerny-patek-v-parizi-tohle-nebyly-bezduche-odchody-tesme-se-na-wimbledon.html
Reagovat
darek.vrana
Mockrát se tady psalo, že na to, aby Berdych vyhrál GS, potřebuje, aby se zranil Nadal, Federer, Djokovič a spol. Že by to byl TEN turnaj?;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ferrer, Djokovič, Goffin... Hele, těch překážek je tam furt dost :)
Reagovat
Krisboy
...Murray, Wawrinka...
Reagovat
darek.vrana
Někoho taky může porazit, že...:)
Reagovat
letityfanousek
https://www.youtube.com/watch?v=fAADWfJO2qM
Pokud by to fakt vyhrál, tak to bude tryzna tenisu. Vyhrávat má skutečně nejlepší tenis, ne nejnudnější.
Reagovat
Krisboy
Djokovic nebo Uřvanec nejsou nuda?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zrovna třeba Djoko hraje asi nejnudnější tenis na okruhu ;-)
Reagovat
lars
Tak Feder, Nadal uz jsou zraneni
Reagovat
Davor1
Dnes medzi mužmi ani jedno prekvapenie, favoriti si to postrážili s prehľadom, až na to zranenie Tsongu :/
Djoko mal prvé 3 kolá tak srandovných súperov, že to určite ani jeho veľmi nebavilo, Bautista ho už ale podľa mňa trochu preverí...
Berdych s Ferrerom v suchom tričku, Cuevas už tradične na GS neškodný a Lopez na RG s jeho medzihrou nemá žiadnu šancu na nejaký lepší výsledok.
Dom potešil, ide si svoje každý zápas, potvrdzuje mimoriadnu antukovú kvalitu, ale mal by niečo robiť s tými pomalšími začiatkami zápasov, trvá mu dosť dlho, kým sa rozohraje a proti lepším súperom sa mu to môže vypomstiť.
Goffin takisto potešil, v OF Gulbis, takže veľká šanca na prvé GS štvrťfinále pre Davida...
RBA zase Čoričovi ukázal, že do špičky má ešte na míle ďaleko, nejako sa zasekol ako svojho času Veselý a prešľapuje na mieste. Má ešte ale nejaký čas na rapídny progres, ten ale podľa mňa u neho nepríde...

Zajtra sa neskutočne teším na Ríšu s Nishim, dvaja moji obľúbenci a v dobrom čase, konečne uvidím celý zápas na tohtoročnom RG...
Reagovat
seshitec
víš kolik je čoričoj?? prej už se nezlepší neblázni
Reagovat
Tornes
Je mladej a celkem dobrej, to ovšem samo o sobě neznamená, že se nutně musí rapidně zlepšit a vyhrávat GS. Osobně mi u něj chybí kvalita úderů - má je celkem vyrovnané, ne slabé, ale ani extra silné; zároveň u něj nevidím ani nic světového. Osobně v něm rozhodně nevidím jistou budoucí jedničku jako někteří.
Reagovat
lars
jako do top10 se asi dostane
Reagovat
Rip.win
berďulka POJĎ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
Fandina
ještě čtyři zápasy a je to. Držím palce, Berďo pojď!!!
Reagovat
Jan
Tak aby to bylo :)
Reagovat
Kozoroh
Tak No1e má třetí zápas na RG za sebou, stihl ho ukončit před úplným setměním :-) Dobrý výkon, akorát si nemusel 2x prohrát servis, ale při první ztrátě v druhé sadě měl k dispozici ještě jeden brejk a podruhé v třetím setu okamžitě rebreaknul Bedeneho.
Třetí překážka na cestě za Pohárem mušketýrů odstavena, dalším soupeřem bude Bautista, přál jsem si Čoriče, holt nedojde v OF na souboj, který jsem si přál :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Zajímavé je, že dnešní souboje Djoka a Bautisty přinesly stejně gemů a rozdíl v délce hry jen 3 minuty. :D
Reagovat
janek_da
to jo, a ještě přidám, že ten rozdíl 3 minut byl přesně 187 sekund. No a převeď jednotlivé sety na sekundy. 62+63+63.
Reagovat
fera
kde ses učil počty??? :D
Reagovat
Tornes
No dvakrát zaokrouhlil 62,5 přímo na 63 no, to snad není zas takovej problém. Tyhle informace si stejně každej koho to zajímá jednoduše najde.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist