Berdycha čeká Djokovič. Srb nezaváhal a zkompletoval čtvrtfinálové obsazení

11. 7. 2017, 15:28
Aktuality 16
WIMBLEDON - Novak Djokovič ve Wimbledonu pokračuje beze ztráty setu. Jeden z největších favoritů na titul porazil v dnešním osmifinálovém duelu 6-2 7-6 6-4 Adriana Mannarina a podeváté v kariéře postoupil v All England Clubu mezi nejlepší osmičku. Ve čtvrtfinále bude jeho soupeřem Tomáš Berdych. Dlouhodobě nejlepší český tenista dokázal Srba porazit pouze dvakrát z 27 soubojů.
Novak Djokovič

Novak Djokovič se kvůli nepříliš uspokojivým letošním výsledkům rozhodl po dlouhých sedmi letech absolvovat přípravný turnaj před Wimbledonem. A dobře udělal. V Eastbourne neztratil ve čtyřech zápasech jediný set, letos na okruhu ATP podruhé triumfoval a velmi solidní formu si přivezl i do Londýna. Právě v All England Clubu loni skončila Srbova dominance, když překvapivě vypadl již ve třetím kole.

V prvním kole letošního ročníku mu v průběhu druhé sady vzdal Slovák Kližan. Dvanáctinásobný grandslamový šampion tak i potřinácté zvládl úvodní duel a potvrdil, že třetí grandslam sezony po prvním zápase zásadně neopouští.

V kole druhém nedal šanci Adamovi Pavláskovi a žádné překvapení nepřipustil ani v boji o osmifinále proti bývalému desátému hráči světa Gulbisovi. Při svém třináctém startu ve Wimbledonu si zahrál jubilejní desáté osmifinále. V něm čelil Adrianovi Mannarinovi, se kterým si stejně jako loni poradil ve třech setech.

Statistiky zápasu
Mannarino - Djokovič
2 esa 4
1 dvojchyby 2
70% 1. podání do kurtu 74%
61% úsp. po 1. podání 71%
52% úsp. po 2. podání 67%
23 vítězné míče 36
26 nevynucené chyby 24
14/20 hra na síti 18/23
1/2 brejkboly 4/10
čas 2:13

Původně se mělo hrát již včera, nicméně Nadal s Müllerem bojovali na dvorci č. 1 téměř pět hodin a pořadatelé se rozhodli poslední osmifinálový duel přesunout až na dnešek. Úterní program ve Wimbledonu narušuje déšť, a proto letos organizátoři poprvé využili zatahovací střechu nad centrálním dvorcem.

"Celý den jsme čekali, bylo to náročné, ale tak to je. Jsem rád, že se hrálo na centru a mohlo se hrát bez ohledu na počasí. Mám to za sebou a budu se soustředit na další zápas," řekl Djokovič.

Djokovič měl od začátku do konce zápasu jasně navrch. Svého soupeře přestřílel na vítězné míče 36-23 a udělal o dvě nevynucené chyby méně. Stejně jako jeho soupeř výborně servíroval (74%). Jediné zaváhání přišlo v průběhu druhé sady, kdy si nepohlídal náskok brejku a o druhé dějství musel bojovat v tie-breaku.

Trojnásobný wimbledonský vítěz svým postupem zkompletoval čtvrtfinálové obsazení letošního ročníku. Na wimbledonském pažitu letos zatím neztratil set. To se z ostatních čtvrtfinalistů podařilo pouze Federerovi a Čiličovi.

"Cítím se tu dobře a mám motivaci dojít co nejdále. Je to jeden z mých neoblíbenějších turnajů," uvedl.

Djokovič si nechal v utkání dvakrát ošetřovat pravé rameno. Zdravotní potíže v pozápasové tiskové konferenci příliš nekomentoval. "Je to věc, co se mi vrací, ale je důležité, že s tím můžu hrát," řekl.

Ve wimbledonském čtvrtfinále v minulosti prohrál pouze jednou (ročník 2009) z osmi případů a bude dalším soupeřem Tomáše BerdychaCelkově se bude jednat již o 28. duel obou tenistů. Berdych uspěl jen dvakrát, před čtyřmi lety na antuce v Římě a před sedmi lety v semifinále právě na wimbledonské trávě. Proti Djokovičovi v posledních šesti soubojích neuhrál jediný set a pokusí se přerušit sérii dvanácti porážek se Srbem.

Třicetiletý Djokovič si pamatuje prohru s Berdychem z roku 2010. "Tráva svědčí jeho hře, to je evidentní. Má výborný servis a forhend a hraje ploché údery. Patřil dlouho do desítky a velké zápasy na velkých turnajích zná," řekl Djokovič a dodal: "V téhle fázi turnaje už nejsou jasní favorité. Půjdu předvést to nejlepší."

• WIMBLEDON •
Londýn, Velká Británie, tráva, 31,600.000 liber
úterní výsledky (11. 7. 2017)
• Dvouhra muži - 4. kolo •
Djokovič (2-Srb.) - Mannarino (Fr.) 6-2 7-6(5) 6-4
TenisPortal.cz, ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

16
Přidat komentář
safi1313
Nejtrapnější ty Djokovičovi vtíravý gesta po utkání jak fanouškům posílá srdce
Reagovat
smazaný uživatel
Jo no
Reagovat
smazaný uživatel
aspon nepije z topanky
Reagovat
Mayo
Srdcia? Kriste na nebi to robí Angel di Mária po každom góle a keď to vidím, tak mi je dosť nevoľno :/
Reagovat
mahycek
Konečně si se projevil, kdes byl 21 hodin ?
Reagovat
zpilat
kdo, djokovič?
Reagovat
Marduch
kdeze, Ondra Jirásků.
Reagovat
Kozoroh
Bohužel jsem ze zápasu stihl jen poslední 3/4 gemy, ale i z toho kousku bylo na Novakovi vidět, že i přes jasné vedení v zápase nebyl v pohodě. Nepohyboval se s ladností, v dlouhých výměnách nepůsobil sebejistým dojmem, aspoň servis ho držel a díky němu zamezil větším komplikacím.
Djok naštěstí vyhrál utkání ve třech setech a má celý den se připravit na Berďu. Snad ho zítra nebude pravé rameno omezovat.
Reagovat
Marduch
Je mozny si lehce všimnout, napr. podle zapasu z r. 2011, jak během posledních let Nole postupne do servisu vic a vic zapojuje zapesti. Ten uhel rakety k predloktí, kdyz ji zvedá nahoru, je jednoznacne nejmenší z cely špičky. Řekl bych, ze se tim snazi odlehcovat ramenu, který se mu poslední leta opakovane vrací.
Reagovat
Marduch
Mozna ze i kvuli tomu na servisu zpomalil po tom kariernim GS.
Reagovat
woody
Souhlas, Novaka to trápí kontinuálně, bohužel ne jednorázově. V Eastbourne podával o něco rychleji, je vidět,že se to zhoršilo během Wimbledonu. Ta daň za ty jeho obrovsky vyrovnané výkony béhem let minulých se bohužel dostavuje.
Reagovat
woody
Djoker po zápase nijak neslavil,bylo jasne zeho trapi trable s ramenem a je to jasna odpoved na jeho pomalejsi servis...
Reagovat
peggy
Noe velke blahoprani k postupu a verim,ze s panem Berdychem si snadno poradis!!!
Reagovat
Marduch
Čichám velký zápas, jeden z vrcholů turnaje, 4 nebo 5 setu.
Reagovat
Pavol
Tak sa predveď som náramne zvedavý. Dobro došli.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist