Berdycha stále trápí záda. Česká jednička přijde o americké betony včetně US Open

19. 7. 2018, 10:30
Aktuality 38
Zranění Tomáše Berdycha je zřejmě mnohem vážnější, než se čekalo. Česká jednička přijde o celou letošní sezonu amerických betonů včetně grandslamového US Open. Dvaatřicetiletý rodák z Valašského Meziříčí laboruje s bolestmi zad už měsíc a přišel také o letošní Wimbledon.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

Berdych neprožívá povedenou sezonu. Na Australian Open se sice dostal až do čtvrtfinále, ale na kontě má letos jediné semifinále, které si zahrál na konci února v hale v Marseille.

Od té doby prohrál 8 z 11 zápasů, na antuce se dokonce žádného vítězství nedočkal. Poslední utkání odehrál přesně před měsícem na trávě v londýnském Queen's Clubu, kde vypadl hned v prvním kole s Francouzem Benneteauem.

Posléze oznámil, že se kvůli bolestem zad nezúčastní letošního Wimbledonu. Jelikož neobhájil loňské semifinálové body, propadl se až na 59. místo v žebříčku ATP, což je jeho nejhorší umístění za posledních 14 let, kdy nepřetržitě figuroval v první padesátce. Hůře na tom byl naposledy v srpnu 2004.

A ve světovém hodnocení se bude propadat i nadále, jelikož kvůli zranění vynechá celou sezonu amerických betonů včetně grandslamového US Open.

Na kurty se tak nejdříve vrátí v září, možná v rámci exhibičního Laver Cupu, který je na programu od 21. do 23. září v americkém Chicagu, nebo na jednom z halových turnajů v Rusku, případně až na asijských betonech. Nelze vyloučit ani tu možnost, že letošní sezona pro Berdycha skončila.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

38
Přidat komentář
svetova.dvojka
Berdych je na tenis až moc velký a těžký chlap, podívejte se jak dopadl Del Potro, když mu to tam padalo a diktoval hru tvrdými a přesnými údery od základní čáry, tak byl nebezpečný, ale ty časy už jsou pryč, tělo vypovídá službu.
Ale pokud má tenis opravdu rád, tak se ještě alespoň pokusí o návrat...
Reagovat
Kytka
Já bych ho ještě neodepisovala, třeba se dokáže dát do pořádku a příští rok se ještě vrátit. A tolik posměchu, co tady je, si určitě nezaslouží. Hráč, který byl 7 let v TOP 10 a většinu času z toho mezi nejlepšími osmi. Takových se moc kromě té slavné silné čtyřky nenajde. A v Čechách se hned tak nikdo nenajde, kdo by ho nahradil. mladí se do 21 let, jak to nejdéle jde, flákají na juniorských turnajích, pak přijdou do ATP a pár let kulí oči, jak to tam chodí, no a pak se usadí leda tak na challengerech. Srovnávat s ženami nelze. tam léta vládne Serena a ostatní tenistky, to je jak na houpačce, chvíli ta, chvíli jiná jde nahoru. tam být jedničkou nebo vyhrát GS či alespoň Premier Mandatory takový problém není.
Reagovat
EllNino
jde to jen do 18, ty jak to nejdéle jde :D
Reagovat
Kytka
No a jako to, že veselý tam hrál do dvaceti?
Reagovat
EllNino
nehrál, tak nelži, v 18 naposled mužeš hrát juniory
Reagovat
Kytka
A i tak, ukaž na nějakého mladého českého osmnáctiletého kluka, který válí už na ATP - ne ITF nebo challangerech. Žádný.
Reagovat
dunphy
ITF a challengery se ale nerovná junioři. Wtf.
Reagovat
Kytka
I tak to nejsou pořádné turnaje. Ti nejlepší už v 18 hráli turnaje ATP, včetně Tomáše.
Reagovat
Kytka
Stejně jako současní mladí hráči - A. Zverev, Kirgios, De Minaur a další a další už v tomhle věku hrají turnaje ATP. Čech žádný.
Reagovat
EllNino
tak se prostě neurodí ... ono těch mladých je ve stovce fakt málo, Shapovalov, De Minaur, zachvíli Auger ... Kyrgios a Zverev už jsou starší ... naši mají tendenci dozrávat později .. prostě se otrkávaj, není to nic hroznéo, a nejsou to Američani, aby dostávali WC do MD na challengerech a ATP, když tu skoro žádné dobré turnaje nejsou ... je to hrozně těžké
Reagovat
Kytka
Kyrgios i A. Zverev byli hodně nahoře ještě jako teenageři. To jsem myslela.
Reagovat
lars
cesti teniste casto dozravaji pozdeji viz. R.Stepanek, Rosol, ...
Mela by sis vic vazit nasich mladych tenistu, at CR nedopadne jako byvala tenis. velmoc Svedsko, ktere nema mimo "cizince" cernocha Ymera nikoho v top 300.
Reagovat
Kytka
Radek Štěpánek ale také nebyl stabilním hráčem světové desítky, byl tam jen pár týdnů - i když ho pak přibrzdilo zranění. Myslela jsem, že za Berdycha se zatím nerýsuje hráč alespoň jeho úrovně. Jinak Lendl a i Berdych také již jako teenageři byli hodně vysoko v žebříčku a ani v té době u nás nebyli žádné dobré turnaje. Pokud pamatuji, jen pár let byla alespoň 250 v Praze na Štvanici, jinak nic. Ale to jen co mám v paměti. Aby mně zase nějací statistici tady neseřvali. Že si dovoluji nějaký názor.
Reagovat
Kytka
Oprava - ...nebyly žádné dobré turnaje...
Reagovat
lars
Wawra taky dozral pozdeji
Reagovat
EllNino
talentů máme dost, Svrčina (obrovský talent, 15 let), Forejtek, Štyler, Vrbenský ... dále pak pořád Patrik Rikl, kterej měl dlouhou zdravotní pauzu a poalu se vrací ... minulý týen překvapil Jiroušek, který se taky vrací ... Petr Nouza má potenciál na obrovský servis ... je toho dost, jen je třeb pracovat a křesat ... a taky z nich nemusí být nic, to se prostě uvidí ... ale zatracovat mladé fakt nemusíš ;)
Reagovat
Kytka
Talentů jsme měli vždycky dost a pak co.
Reagovat
EllNino
Precti si to znovu a prestan prskat
Reagovat
com
:)
Reagovat
r176
Řekl bych že ještě zabojuje o TM :-))
Reagovat
horska.kraslice
Myslíš příští rok? :-) Jen aby do té doby nespadl příliš nízko v žebříčku.
Reagovat
ipko
je absolútne jedno kde bude v ATP rebríčku, hlavne aby bol v osmičke Race to London a bude tam..
Reagovat
Andrew89
díky Tome, udělej Ester dítě, věnuj se jí. Peněz máš dost na to žít kvalitně dále. Něco si dokázal, v porovnání s děvčaty toho moc není...nicméně bych si troufl říct, že na dlouho náš nejlepší český tenista.....pardon Jyrka je lepší...ale to je bůh, to víme.
Reagovat
slacker
a bude dalsi z rady co se usadi v USA a Berdych Jr bude reprezentovat svetoveho agresora c.1?
Reagovat
Andrew89
to nevim, podle mě budou mít dívku....Bude mít talent po Ester se fotit a nakupovat.
Reagovat
smazaný uživatel
:))
Reagovat
Stan_Borowitz
V showbusinessu a konzumu je světový agresor č. 1 zdaleka nejagresivnější, takže se to nevylučuje.
Reagovat
ttopi
Tomáš doplatil na to, že po celou dobu své kariery byl na špici někdo, kdo byl nadčasový a další 3-4 hráči, na které Tomáš dlouhodobě neuměl. Proto byl v žebříčku furt okolo toho 5.místa. A dlouho se držel v TOP10, to je třeba ocenit, protože v mužském tenise je ta konkurence násobná oproti ženskému.

Faktem zůstává, že GS nikdy nevyhrál, ale jak říkám, během své kariery se k tomu s vyjímkou finále W (prohra s Nadalem) neměl moc šanci přiblížit.

Pár skalpů si ale připsal (OH Federer).
Reagovat
Andrew89
ano a můžu za to on a jen on svým strojovým tenisem a neschopností něco změnit. Tohle ho provází celou karieru:) U Tomáš je prostě problém. Nedokáže nikdy ničím překvapit a jeho hra je neskutečně snadno čitelná
Reagovat
spaniel
Kolem sedmeho mista. Drzi rekord ATP v poctu tydnu na c.7
Reagovat
Marduch
ano
Reagovat
ttopi
Zajímavý rekord :D
Reagovat
Nola
porovnání s děvčaty toho moc není.....
Petra je samozrejme nad nim, ale Karolina este musi zabojovat, aby sa mu vyrovnala, Tomas sice nikdy nedosiahol NO1, ale ja ho zatial radim vyssie ako Kaju kvoli konkurencii na okruhu ATP, na konte ma titul M1000 + 3 finale, Kaja ma este co dohanat
Reagovat
misa
V porovnání s děvčaty? U žen se může stát světovou jedničkou i hráčka, která má problém se pohnout a většinu zápasů vyhrává díky podání. Muži musí umět mnohem víc na to, aby se drželi tak dlouho ve špičce jako Berdych.
Reagovat
Dobry-den
Co máš proti Sereně?
Reagovat
darek.vrana
A která z našich děvčat byla například 17x ve čtvrtfinále GS? GS sice nevyhrál, ale jinak je to jeden z nejlepších hráčů historie právě bez GS.
Reagovat
a.magerova
.
Ale, že by Toma chtěli v LC v Chicagu, navíc po zranění... tomu se mi nechce moc věřit, hráči to jako exhibici neberou, zvláště, když Nole přislíbil účast, tak bude Evropa chtít obhájit pohár na "poli soupeře"...
Reagovat
annah
To je fakt. Tomáš nebyl moc platný ani v Praze, natož teď, když se topí ve zdravotních problémech.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist