Berdycha žádné zranění netrápilo. Hrozný den, hrozný výkon, posteskl si

7. 7. 2015, 12:44
Aktuality 45
Počtvrté v kariéře skončil Tomáš Berdych ve Wimbledonu v osmifinále. K postupu o kolo dál měl včera na trávě v All England Clubu v utkání s Gillesem Simonem z Francie hodně daleko.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

"Na nějaké úsudky o tom, co bylo špatně a co by asi mělo být jinak, je ještě dost brzo. Ale jednoduše řečeno: byl to hrozný den," řekl Berdych k zápasu, který se světovou třináctkou prohrál za hodinu a 57 minut 3-6 3-6 2-6. "Nic to nesnižuje na tom, že on odehrál utkání velice solidně a dobře. Ale to, co jsem předváděl já, nebylo vůbec dobré. Podal jsem hrozný výkon, a proto takový výsledek," prohlásil. 

V utkání měl Berdych málo světlých momentů. Nedařilo se mu dobře se pohybujícího Francouze dostat pod tlak a sám dělal relativně snadné chyby. Za celý zápas měl jen jeden brejkbol. "To můžeme rozebírat všechny situace a dojdeme vždycky ke stejnému závěru. Na to je brzo a nemáme tolik času. Člověk teď nepřijde na nic rozumného, co se dá z toho zápasu vytáhnout." 

Plánoval, že na rozbor zápasu dojde s jeho týmem v čele s venezuelským trenérem Danielem Vallverduem. "Kluci mají dost zkušeností a vědí, co mají dělat. To je věc, která teď bude na nejbližším programu. Bude to chtít si rozumně sednout, probrat věci, co mohly zapříčinit tenhle špatný den a dál bych se v tom nepatlal."

Po druhém setu si z kotníku sundal bandáž, ale fyzicky se cítil bez problémů. Nic ho netrápilo. "Nechci se rouhat, ale fakt mi není vůbec nic. Určitě to není příčina porážky. Možná to dost lidí napadne, ale bohužel to je jen v mém špatném výkonu," konstatoval devětadvacetiletý tenista. 

Utkání se Simonem bylo po prvním setu na čtvrt hodiny přerušeno. V horku zkolabovala žena, která musela být odnesena na nosítkách. "V takovou dobu člověk úplně neřeší, jestli to nějakou dobu trvá, nebo ne. Tam je nejdůležitější zdraví toho dotyčného. My jsme tam od toho, abychom dělali nějakou zábavu a ne od toho, abychom někam spěchali. S tímto nebyl vůbec problém," řekl finalista Wimbledonu z roku 2010. 



Berdych má za sebou dobrý první půlrok letošní sezony. Do poloviny května byl na každém turnaji minimálně ve čtvrtfinále, neprohrál s hráčem mimo světovou desítku a třikrát si zahrál finále. Dostal se díky tomu na chvilku i na čtvrté místo světového žebříčku, ale na Roland Garros vypadl v osmifinále a stejně dopadl ve Wimbledonu. 

Jakoby po dobrém období trošku vyprchala jeho energie. "Tohle je jasný ukazatel. Kdyby se mi podařilo udržet výkonnost, jakou jsem měl ze začátku, takové utkání by se nestalo. Je potřeba si promyslet, co a jak se stalo," řekl Berdych. 

Po oddychu by se měl před US Open objevit na srpnových turnajích série Masters v Montrealu a Cincinnati. Otazník ještě visí nad jeho startem ve Washingtonu. "Není potřeba nikam spěchat, je důležité spíš rozložit síly, jelikož další část roku může být hodně nabitá včetně dost nepříjemného Davis Cupu, o kterém doteď nevíme, kde budeme hrát," zmínil zářijové utkání baráže, která se bude losovat 21. července.

Jak se cítíte před čtvrtfinále, ptali se omylem Berdycha
Tomáš Berdych nevěřil po svém vyřazení v osmifinále Wimbledonu vlastním uším. V anglické části tiskové konference dostal otázku, v jaké je formě na čtvrtfinále. 

Berdych na dvorci číslo dvě ve 4. kole nehrál dobře a s Francouzem Gillesem Simonem prohrál jasně ve třech setech. Přesto první otázky jednoho ze zahraničních novinářů zněly: "Jak se cítíte po utkání? Půjdete do čtvrtfinále v dobré formě? Český hráč se pochopitelně divil. "Pardon? Cože?" reagoval tenista. 

Otázka ale zazněla znovu: "Cítíte se před čtvrtfinále ve formě?" Moderátor tiskové konference tazatele rychle zastavil a řekl, že Berdych prohrál. "Ví, jak to bylo, nebo si ze mě dělá legraci?" ptal se český tenista s kamenným výrazem.

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

45
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem ráda, že se na nic nevymlouvá a prostě na rovinu řekne, že hrál špatně.
Reagovat
smazaný uživatel
Že hrál špatně každej viděl. Ale proč tak hrál, kde byl hlavní kámen úrazu, to už neuvedl. Místo toho za každou druhou větou opakuje, že si to musí rozebrat s trenérem.

Článek dlouhej jak tejden, ale v podstatě o h...ě.
Reagovat
smazaný uživatel
Njn, kdo chce kritizovat, tak si vždycky něco najde.
Reagovat
carolyn
http://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/689386-dela-si-ze-me-srandu-berdych-nemohl-uverit-na-co-se-ho-novinar-po-vyrazeni-pta.html#hp-sez
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo jinej :-))
Reagovat
MaDI
Vypada to,ze se t Toma herne stava typicky antukar. Vsechno od zadu. 1-2 metry za lajnou. Bohuzel. Ma rozhodne navic. Ale cas utika velmi rychle.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak co čekáš, když ho trenuje byvalý trener Murrayho, který na tom měl postavenou hru. Moresmo ho naučila více utočit a hned hraje pohlednější tenis
Reagovat
MaDI
Na tom neco bude.
Reagovat
turista
oprava: extrémní
Reagovat
turista
Tomáš odehrál za rok 2015 už 55 zápasů ATP, což vychází na přibližně 100 za celý rok. To je estrémní množství. Takové množství se nedá bez únavy zvládnout. Tolik hráli pouze kdysi Lendl a Connors a i oni si občas postěžovali na únavu. Ani profesionální tenista není robot.
Reagovat
tommr
Tomáš zatím letos odehrál 52 zápasů. Loni touhle dobou jich měl na kontě 46 a sezónu zakončil se 77 zápasy. Dá se tedy čekat, že letos by moh odehrát přes 80 zápasů - pokud mu zdraví a forma vydrží ...
Je to sice hodně, ale rozhodně to není žádný extrémní číslo a dá se to zvládnout. Důkazem je třeba to, že Tomáš nevynechá jedinou příležitost, aby si moh zahrát dobře placenou exhibici a pokračuje v nich i po sezóně v Asii ... :)
Reagovat
a.magerova
To takový Wáwra umí vytěžit z minima maximum
2014 - 39/18 - AO, Čennai, MC
2015 - 35/11 - FO, Čennai, Rotterdam
Reagovat
a.magerova
tommr - něco pro Tebe :-))
http://img.cas.sk/img/4/galleryBig/2291882_.jpg?time=1434790315&hash=b62c276c9e471939f77e742281da9a99
Reagovat
tommr
to mi nedělej. Když jsem to otevřel tak se mi udělalo špatně ... :(
Reagovat
a.magerova
Jen chci, abys šel s módou a věděl co je IN :-P
Reagovat
slacker
Neco aby mu nebylo jen spatne ale konecne ho to zabilo tam nemas?
Reagovat
Lunej..
Ty jsi někdy fakt hnusnej víš to? :)
Reagovat
slacker
Vim, ale hlavne vim proc a na koho.
Reagovat
Lunej..
vím, říkal jsi mi to, ale stejně je to naprostá blbost, chováš se jak diktátor, který se pasoval sám do té role. A navíc nemáš právo odsuzovat někoho, že se nechová k jinému jak ty chceš. Nemyslíš?
Reagovat
slacker
Jesli myslis chovani k F, tak to bych rekl ze je tady az ponekud podruzne.
Reagovat
Lunej..
Já už nevím o co jde, vždyť jste si tady spolu jeden čas v kritizování českých hráček a hráčů tak notovali, ne? Vím, že se tu nikdo nemusí milovat, ale jsou prostě určité hranice a ty je dost často nemáš. Ale jsi dospělý, svéprávný, nemám tě tu co moralizovat. Jen jsi prostě jak schizofrenik, v reálu v poho, na netu pako :)
Reagovat
tommr
slacker a v pohodě? Opravdu? To máš asi špatnej odhad na lidi. Nevěřím tomu, že je slacker v reálu jinej než na netu. Jen se ve skutečným životě musí přetvařovat, protože ví, že by mu to sprostý chování neprošlo ...
Reagovat
George_Renel
Znal jsem jednoho. Podobný tejpal jako ty. Taky měl podobně zvrácený "smysl pro humor". Postupně ztratil rodinu a přátele. Nakonec to vyřešil tak, že se tomu postavil čelem. Na kolejích, proti rychlíku. Budiž mu zem lehká.....
Reagovat
a.magerova
No tak raději čelem ze srázu či mostu do liduprázdna bo já být v tom rychlíku, tak bych ho musela zabít za to zdržení :-/
Reagovat
slacker
Nebylo to na trati Praha Beroun? Tam sem mel stesti na skokany nebo nesikovne ridice tak 1x do roka
Reagovat
a.magerova
No teď je mi špatně z tebe slackere a fest :-/
Reagovat
rod_laver
Vidím, že by ze Stana byl bencher jak víno :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tak, stane se. Hlavně na grandslamech...
Reagovat
smazaný uživatel
A prý, že se Tomáš vždy vymlouvá na zranění, vítr, apod.

To jde vidět no ;)
Reagovat
Lunej..
Nevíte, co bylo na té tiskovce, jaká nevhodná otázka? Kamarádka se mě ptala, ale já vůbec nevím o co jde. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nějakej "expert" se ho zeptal, jak se cítí před čtvrtfinále.
Reagovat
smazaný uživatel
nebo spíš po postupu do čtvrtfinále, říkal včera Bidrman. Jednou se takto měli zeptat i Mahuta ve stejné situaci na RG.
Reagovat
tommr
vždyt to máš napsaný v článku ... :)
Reagovat
Lunej..
Aha, děkuju, já články nečtu, protože pod nima je to mnohdy zajímavější :) A Mahutovi jsem fandila, taky jeden z mála hráčů SV a sítě. Aspoň má titul, na rozdíl od Toma.
Reagovat
tommr
moc ti nerozumím? Co s tím má společnýho Mahut? A když už si na něj zavedla řeč tak Tomáš má 10 titulů což sice není na hráče jeho kvalit moc, ale určitě je to víc než má Mahut ... :)
Reagovat
Lunej..
Tak anakin napsal, že se na to psali Mahuta ve stejné situace a navíc s ním Tomáš přece hrál ne? Proto jsem si na něj vzpomněla, protože je to můj oblíbenec. Já nesrovnávám výkony Mahuta a Toma, jen píšu, že Mahut má letos titul, což mu přeju, ale Tomáš žádný letos ještě nemá, což mě mrzí. Už chápeš? :)
Reagovat
Lunej..
ptali oprava
Reagovat
tommr
no ted už jo, ale původně si to napsala jako kdyby Tomáš ještě nikdy žádnej titul nevyhrál - o letošku tam nic nebylo ... :)
Reagovat
Lunej..
Tak já myslela, že už mě znáš a tudíž i moje myšlenkové pochody :D
Reagovat
a.magerova
http://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/689386-dela-si-ze-me-srandu-berdych-nemohl-uverit-na-co-se-ho-novinar-po-vyrazeni-pta.html#topstory
Reagovat
Lunej..
Díky :)
Reagovat
a.magerova
A tak je fajn, že řekl co řekl, nefňukal, postavil se k tomu jako chlap... toho si na něm cením velmi.
Reagovat
pockerface
No jo Tome stane se, každý má den blbec. Hlavně, abys těch dní neměl čím dál tím víc. Snad mi uděláš radost na USO.
Reagovat
Marduch
Počkej, zase špatný den? Ale to je přece vždycky když prohraje po bezkrevnym výkonu..to je to, o čem tady špekulujem, co za těma jeho špatnýma dnama stojí, ptže to už se nikdy nesvěří :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist