Berdychovi proti Roddickovi pomohl servis. Teď ho čeká Almagro

13. 3. 2012, 06:59
Aktuality 23
ATP INDIAN WELLS - Tomáš Berdych v Indian Wells zvládl i druhý třísetový souboj. Po obratu se Stachovským si poradil i s Američanem Andym Roddickem a postoupil do 4. kola. V něm se utká se Španělem Almagrem, jemuž letos na Australian Open po vítězném zápase nepodal ruku.
Tomáš Berdych

Sedmý nasazený Tomáš Berdych zdolal ve třetím kole bývalého prvního muže světa Andyho Roddicka z USA po setech 6-3 4-6 6-2. Berdych byl takřka suverénní na servisu, po kterém ztratil celkem jen 16 míčků: v prvním setu 3, ve druhém 6 a ve třetím 7. O podání přišel pouze v sedmém gamu druhé sady, kvůli čemuž musel i ve druhém utkání na turnaji do třísetového souboje.

"Hrát s Andym je vždycky náročné a tentokrát to bylo ještě o něco těžší, protože on byl doma, což zápasu dodalo extra nádech. I proto jsem mnohem šťastnější, jak jsem zápas zvládl, a odcházel z kurtu jako vítěz," radoval se Berdych.

Berdych porazil Roddicka počtvrté z deseti vzájemných duelů na okruhu ATP a podruhé za sebou. V Indian Wells si k výhře pomohl sedmi esy a agresivní hrou. "Co rozhodlo třetí set? Tomáš mě přehrál, trefoval míč lépe než já," řekl Roddick.

Postupem do osmifinále Berdych vyrovnal svůj loňský výsledek. V boji o čtvrtfinále, které si zahrál v roce 2010, se utká s turnajovou dvanáctkou Nicolásem Almagrem. Španělský tenista měl v zápase 3. kola namále v souboji s Kolumbijcem Santiagem Giraldem, jehož zdolal až v tie-breaku třetího dějství.

Berdych má s Almagrem bilanci 5-2, přičemž vyhrál oba duely na rychlém povrchu. Naposledy spolu hráli letos na Australian Open a šestadvacetiletý český tenista zvítězil 4-6 7-6 7-6 7-6. Zápas měl emotivní dohru: Almagro v jedné z výměn napálil míček do Berdycha, který po skončení zápasu odmítl soupeři podat ruku.

Vítěz česko-španělského souboje by si ve čtvrtfinále mohl zahrát se světovou jedničkou Novakem Djokovičem. Obhájce titulu soutěží prochází bez ztráty setu, zdánlivě snadná výhra 6-2 6-3 nad Jihoafričanem Kevinem Andersonem se ale rodila téměř 100 minut. Jen první set se hrál skoro hodinu.

"Bylo to vyrovnané, což výsledek vůbec neukazuje. Měl jsem štěstí, že jsem dokázal udržet své brejky. Byl jsem moc spokojený se svým returnem," řekl obhájce titulu Djokovič.

Čtyřiadvacetiletého Srba nyní čeká outsider Pablo Andújar, jenž v zápase nenasazených španělských antukářů zdolal Alberta Ramose.

V mizerné sezoně pokračuje Mardy Fish. Osmý hráč světa se ani na čtvrtém turnaji od začátku roku nedostane alespoň přes dva soupeře, v Indian Wells končí po porážce 3-6 4-6 s australským kvalifikantem Mathewem Ebdenem.

Čest amerických tenistů dnes zachránil až v nočních hodinách Ryan Harrison. Zatímco zkušení Roddick a Fish v soutěži dohráli, devatenáctiletý talent porazil 6-4 7-5 přemožitele Andyho Murrayho Španěla Guillerma Garcíu-Lópeze a bez ztráty setu postoupil do 4. kola. V něm se utká s Francouzem Gillesem Simonem.

- ATP MASTERS 1000 INDIAN WELLS -
(USA / Kalifornie, tv. povrch, 5.536.664 dolarů)
pondělní výsledky (12. 03. 2012)

Dvouhra - 3. kolo:
Berdych (7-ČR) - Roddick (30-USA) 6-3 4-6 6-2
Djokovič (1-Srb.) - Anderson (29-JAR) 6-2 6-3
Ebden (Austr.) - Fish (8-USA), 6-3 6-4
Isner (11-USA) - Mónaco (22-Arg.) 7-5 7-5
Almagro (12-Šp.) - Giraldo (Kol.) 4-6 6-2 7-6(2)
Simon (13-Fr.) - Wawrinka (23-Švýc.) 6-4 6-4
Andújar - Ramos (oba Šp.) 7-6(5) 6-4
Harrison (USA) - García-López (Šp.) 6-4 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

23
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
rib
Moc gratuluji k vítězství nad Rodickem a přeju hodně dobré formy do dalšího zápasu!!! P.S. Aspoň si kluci budou moci natrénovat podávání ruky :-))))))
Reagovat
tito
Tak Ryan dle vyslyšeného přání postupuje a myslím si, že i v případě Simona má velkou naději na úspěch.
Reagovat
Pe3k
Jop. Ryan má dobrý los a dobrou formu. Po tomhle turnaji se určitě posune ve světovém žebříčku o pár míst nahoru.
Reagovat
tito
:-)
Reagovat
tommr
taky doufám, že Harrison toho pinkálistu vyřadí - bude se ale muset obrnit trpělivostí a to není zrovna jeho silná stránka ...
Reagovat
Fandina
Byl to hezký zápas. V polovině druhého setu Tomáš udělal pár chyb a Andy přidal své super prohozy a Tomovi set sebral. Pak ale byl Tomáš zase lepší a zaslouženě vyhrál ... Jen tak dál ... úsměv
Reagovat
tommr
jj mě se ten zápas taky líbil. Tomáš byl jasně lepší, ale ani Roddick nehrál špatně ...
Snad se Tomášovi bude dařit podobně i proti Almagrovi ...
Reagovat
taffer
Nějak jsem nepobral proč se Fish za stavu 4:4 ve druhém setu dohadoval s rozhodčím. Ebden míč sice doběhl, ale dal do sítě, Fish měl mít výhodu (rozhodčí to asi změnil - proč?) a pak se začal hádat. Jste někdo v obraze?
Reagovat
smazaný uživatel
Zařval c'mon hned po úderu, protože si myslel, že už to nedoběhne, ale on to doběhl a hodil do sítě, rozhodčí si usmyslel, že mu to uškodilo (ebdenovi) a dal mu fiftýýýn : )
Reagovat
smazaný uživatel
Mardy zarval presne v dobe, kdy Ebden tak tak odebiral mic - ktery by jasne nedal - hned na to Ebden rozhazoval rukama, ze ho to rozhodilo, takze empajrovy se rozhodl jak se rozhodl. Hodne podobny pripad finale Serena vs. Sam...i kdyz v tomto pripade by to Ebden fakt asi nedal na 100%.
Tady to uz jen zalezi na tom, kdo sedi na empajru. Takze tu zustane to vecne tema, jestli u holek je v poradku, ze hned po odehrani rve hracka jak silena, coz by mohla po kazdem takovem micku protihracka reklamovat u empajru, ze ji to rozhodilo.

Muj nazor je, ze v takovych situacich jak Fish Ebden by mel empajrovy hrace napomenout, s tim, ze pokud se to bude opakovat tak vezme fiftyyyn. Nebo pokud se mu nechce nekoho napominat, tak opakovani mice...hned nekomu neco brat za toto je zbytecne...to rozhodi snad kohokoliv...nehraje se o suche z nosu:)
Reagovat
taffer
Díky za vysvětlení. Asi by to spíš chtělo to varování, jak píše Vlk, zvlášť v tomto případě, kdy by to Ebden asi v každým případě nestihl.
Reagovat
Fandina
Viděla jsem okamžik, kdy Mardy řezal na lavičce do raket a všeho, že jsem snad ještě nikdy tak dlouhé a hřmotné mlácení raket neviděla ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
No ja ho takhle taky nikdy nevidel...:D Ale Baghdatise tento rok bude asi jen tezko nekdo prekonavat, uvidime:D John McEnroe je stejne nakonec stale nedostizny kral...:)
Reagovat
smazaný uživatel
Já už takhle Mardyho viděla v zápase s Gulbisem, je to ale už nějaký čas..tam postupně rozmlátil raketu, vztekal se, hádal s rozhodčím. Pak se přidal i Gulbis..a na konci zápasu se ptal komentátor, jestli Mardy podá ruku Gulbisovi, no, podal..a ještě se usmíval, tenkrát vyhrál.
Takže u něj, stejně jako u Roddicka to není nic mimořádnýho, i když Andy je víc v tomhle směru "proslulejší" :-)
No, gratulace Tomovi, i když jsem přála Andymu, ale zápas jsem neviděla, tak nemůžu k tomu nic moc napsat.
Reagovat
smazaný uživatel
No nepamatuji, a v LA kde Nardy hral s Gulbisem...nejak si nevabavuji, ale tam Mardy prohral, a po prohre Gulbise pratelsky poplacal a pogratuloval...
Reagovat
smazaný uživatel
Mardy je bohém, umí překvapit svým chováním :-). Ale za posledních deset let uměli nejlíp rozflákat raketu Safin a González :-).
Reagovat
Pe3k
Gratulace. Jsem rád, že tento zápas zvládnul a postupuje dál. S Algamgrem to bude dost těžké, ale snad si bude věřit a vyhne se střevním problémům.

Fish. O5 se potvrdilo, co si celou dobu myslím, Márdy do světové destíky nepatří a není to ani takový sympaťák jak se zdálo. Snad se JMDP dostane na 8 flek hned po tomto turnaji.
Reagovat
tommr
co se týče Tomáše tak souhals ...
Fishe nesnáším - nemám rád jeho hru ani jeho manýry, který zřejmě pochytil od Roddicka - a taky bych byl rád kdyby ho Del Potro vytlačil z první desítky a věřím, že k tomu i brzo dojde. Nejspíš to ale nebude už na tomhle turnaji, protože Del Potro tady obhajuje lonský SF a aby se dostal před Fishe musel by dojít aspon do finále ...
Reagovat
Pe3k
Aha, to mi vůbec nedošlo....Ale věřím, že se před něj Del Po brzy dostane.
Reagovat
tommr
já o tom vůbec nepochybuju - je to jen otázka času. A myslím si navíc, že Fish nebude jedinej před koho se Del Potro dostane - podle mýho názoru má Del Potro potenciál na to, aby se dostal mezi první čtyři hráče ...
Reagovat
Pe3k
Potenciál tam určitě je, ale bude to hodně těžké. Každopádně pokud mu zdraví vydrží, časem se tam asi dostane. Rozhodně mu to přeju a přeju to celému tenisu, aby se mezi top 4 dostal ryzí útočník.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist