Berdychovi se vzdaluje Turnaj mistrů, v Šanghaji vypadl s Granollersem

12. 10. 2016, 08:54
Aktuality 59
ATP ŠANGHAJ - Tomáš Berdych nezvládl svůj úvodní zápas ani na turnaji Masters v Šanghaji a s turnajem se loučí hned v prvním zápase, ve kterém nestačil dvakrát 6-7 na Španěla Marcela Granollerse. Španěl si v osmifinále zahraje s Nickem Kyrgiosem, nebo Mischou Zverevem.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych triumfoval před dvěma týdny na turnaji v čínském Shenzhenu. Od té doby se však české jedničce vůbec nedaří. Stejně jako v Tokiu nezvládl svůj úvodní zápas ani na turnaji Masters v Šanghaji, když podlehl Marcelovi Granollersovi.

Berdychovi se tak značně vzdaluje účast na letošním Turnaji mistrů. O letenku do Londýna může zabojovat v dalších třech týdnech, přičemž klíčový bude poslední podnik série Masters v Paříži.

Český tenista si za celý zápas nevypracoval ani jeden brejkbol, jeho soupeř měl tři šance na brejk, ale ani jednu nevyužil. Ve zkrácené hře prvního setu se Berdych dostal do vedení 4-2, ovšem následně ztratil pět bodů v řadě a vůbec poprvé z pěti vzájemných duelů mu Španěl sebral set.

Druhá sada měla totožný průběh pouze s tím rozdílem, že Berdych neměl od začátku tie-breaku žádnou šanci a uhrál v něm jediný bod.

Španělovi se tak nejen povedlo Berdychovi poprvé sebrat set ale rovnou i zápas. V osmifinále si Granollers zahraje s Nickem Kyrgiosem, nebo Mischou Zverevem.

Stan Wawrinka svůj první zápas na turnaji zvládl, když si snadno poradil s Kylem Edmundem 6-3 6-4. V osmifinále ho čeká Gilles Simon, s nímž Wawrinka z osmi duelů prohrál jen tři.

Turnajová jedenáctka Belgičan David Goffin jde také dál. Dnes nezaváhal s Benoitem Pairem a zvítězil 6-1 7-6. O čtvrtfinále si zahraje s nasazenou šestkou Gaëlem Monfilsem (h2h 0-2).

Miloš Raonič potvrdil roli favorita a přehrál ve druhém kole Itala Paola Lorenziho 6-2 6-4. V osmifinále svede souboj s Jackem Sockem, s nímž prohrál z devíti utkání jen jednou.

Nick Kyrgios doslova odchodil zápas proti Mischovi Zverevovi a prohrál 3-6 1-6. Zverev si o čtvrtfinále zahraje s Marcelem Granollersem, kterého zatím ze tří zápasů neporazil ani jednou.

Kanaďanovi Vaškovi Pospíšilovi se v Šanghaji daří. Úspěšně zvládl kvalifikaci a překvapivě si poradil i s Ivem Karlovičem a dnes ve druhém kole ve dvou setech s Grigorem Dimitrovem. V osmifinále však Kanaďana čeká světová jednička Novak Djokovič, jehož nedokázal ve třech měřeních sil porazit.

Turnajová třináctka Lucas Pouille se proti Nicolasovi Almagrovi pořádně nadřel. Francouz nakonec proti Španělovi dramatickou koncovku druhého setu urval a po setech 6-4 7-6 postoupil do osmifinále. V něm může narazit buď na Andyho Murrayho, nebo Steva Johnsona.

• ATP MASTERS ŠANGHAJ •
Čína, tv. povrch, 7,655.640 dolarů
středeční výsledky (12. 10. 2016)
Dvouhra - 2. kolo
Granollers (Šp.) - Berdych (7-ČR) 7-6(4) 7-6(1)
Wawrinka (3-Švýc.) - Edmund (Brit.) 6-3 6-4
Goffin (11-Belg.) - Paire (Fr.) 6-1 7-6(0)
Simon (Fr.) - Di Wu (Čína) 6-2 6-2
Raonič (5-Kan.) - Lorenzi (It.) 6-2 6-4
Sock (USA) - F. López (Šp.) 6-3 4-6 6-4
M. Zverev - Kyrgios (12-Austr.) 6-3 6-1
Pospisil (Kan.) - Dimitrov (Bulh.) 7-5 7-6(2)
Pouille (13-Fr.) - Almagro (Šp.) 6-4 7-6(10)

 

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

59
Přidat komentář
jacksomm
Nejsem odbornik, ale kdyztak mi nekdo odpovezte, kdo se vyznate - muze hrac, kdyz se mu nechce hrat (ikdyz to zni nepochopitelne, ale v pripade tady toho zjeva bylo jasne, ze ho to nebavi), muze rict pred zapasem, ze to vzdava ? Musi uvest duvod ? Co kdyby rekl, ze ho to proste dneska nebavi ? Nebo by si vymyslel nejaky zdravotni duvod..musi k tomu dodat nejaky lekarsky papir ? Diky, Tomas.
Reagovat
gigin
Stačí potvrzení z tp.
Reagovat
smazaný uživatel
to vypadalo ještě katastrofálněji. Berďovi hodně uškodil ten slepák. Holt tam letos nebude. Svět se nebortí. Pořád je skvělý tenista, i když se musí(me) smířit s tím, že vrchl kariéry má již za sebou.
Reagovat
Fandina
Berďa je asi out, ale kdyby ještě dostal WC na příští týden, tak naději pořád má. Ve Stocholmu už asi není volno, WC dostane DelPo a bratři Ymerové. V Antwerpách a Moskvě by možná šance byla, kdo dostane WC jsem nenašla.
Reagovat
Kozoroh
Raději bych na TM viděl Thiema než Berdycha. Thiem letos předvedl výborné výkony, vyhrál několik turnajů (na trávě, antuce a betonu, kromě něj to letos dokázal jen Murray) a poprvé se probojoval do SF GS -> nová krev v Londýně. Proti Thiemovi je Berdych obehraná gramofonová deska. Snad tedy Dom postupovou příčku i za cenu Berďovy neúčasti udrží.
Reagovat
Krisboy
Jj, Domi by si to zasloužil. Navíc se mi líbí jeho tenis.
Reagovat
spaniel
Od: Forehand
Tenisová jesen je najnudnejsia cast sezóny, ale vysledky a hru samozrejme clovek sleduje. Nadal ma slusne sance v Pekingu, snad si zaisti turnaj majstrov co najskor..
[ Reagovat ]
Od: Roger_Federer
Re: Peter
A co by tam delal.rozehraval ostatni?
[ Reagovat ]
Od: Forehand
Mas pravdu, ked tam neni Federer, nema uz s kym vyhravat a umyvat s ním kurt :)
[ Reagovat ]
Reagovat
Krisboy
Je to prostě zakomplexovanej Trollhand
Reagovat
smazaný uživatel
Změň něco?..
Reagovat
Fandina
Rafa také out. Troicki ho v prvním setu porazil 6:3 a ve druhém vyhrál v TB. Tam byl lepší než Rafa, většinou hrál od základní čáry a nechyboval tak jako Rafa.
Reagovat
Fandina
Ježiš Gríšo, nejen Berďa, ale i ty si dneska prohrál. S Vaškem mi to ani moc nevadí, byl to docela pěkný mač, ale proč teď.
Reagovat
Fandina
Berďa pořád žije s TM. Kdyby dostal WC na příští týden, tak by ještě mohl něco uhrát. Otázkou je, jak se sám cítí. Dneska mi to připadlo, že není ve své kůži, těch chyb a nepečlivá hra, bylo toho hodně. Jestli to nejsou nějaké dozvuky nemoci. Jinak v boji o TM ještě žije.
Reagovat
gigin
Pokud dobře počítám, tak na osmého Thiema má ztrátu 325 bodů. Dominik má trable s koleny, vynechal kvůli tomu Šanghaj, tak uvidíme. Tobě přišel Tomáš dnes nějaký limitovaný? Neviděl jsem nic, díky.
Reagovat
Fandina
Limitovaný mi nepřipadal, ale nezvykle moc chyboval a nehrál jako dřív výměny od základní čáry. Hodně se snažil bodovat na síti, ale chyboval. Možná ve třetím setu by se to otočilo, že by něco změnil, ale bohužel neměl příležitost, protože TB ve druhém setu zahrál hodně špatně. Právě hlavně chybami na síti.
Jinak ztráta na Doma není tak hrozná, Berďa by ji mohl dohnat třeba i ve Vídni a Paříži, pokud by už Dom nebodoval, ale jsou tu ještě další ve hře. Goffin se tuším v případě postupu do finále přes Berďu dostane a v případě titulu i přes Doma. A pak jsou tu v Šanghaji další, kteří mohou přeskočit Berďu na devátém místě hned.
Reagovat
gigin
Jas. No Dom právě vynechal tenhle turnaj, aby se dal do cajku a mohl honit body jindy a jinde. Tak uvidíme.

A díky za report.
Reagovat
Fandina
Berďa by na osmé místo potřeboval ještě body z příštího týdne, nejen Vídeň a Paříž. Dominik je na tom pochopitelně mnohem líp.
Reagovat
kada.tom
já doufám, že na TM bude Dominic, klidně i na úkor Tomáše ... a věřím, že se dá Dom dohromady a ve Vídni a Paříži ukáže zase svoji formu :-)
Reagovat
Fandina
Já bych ráda viděla na TM Berďu, ale pochopitelně, když na to nemá body, tak tam nebude.
Reagovat
George_Renel
Kdyby byl víc tetovaný, řekl bych, že je to šašek jeden počmáranej.
Takhle je to pouze šašek.
Reagovat
Lunej..
I sasci meli svou roli u kralovskeho dvora. Meli by zavest pravidla, aby byl hrac za toto potrestany. Treba k tomu dojde, neni jediny, co zapas vypustil. Jeho blbost.
Reagovat
George_Renel
Vidím to asi tak: Geny a výchovu neošidíš, to se prostě časem projeví a je to neléčitelné.
Reagovat
Lunej..
Myslim, ze za par let bude jiny. Kdyz chces na sobe zapracovat, neni nikdy pozde. Mam taky kostlivce ve skrini.. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych to fracka pohrdaveho diskvalifikoval!
Reagovat
Lunej..
Ja bych te zase vymazala :)
Reagovat
Fandina
Tak to je zajímavé, rozhodčí prý vyzval Nicka, aby hrál a neodchodil set v zápase se starším Zverevem.
Reagovat
Lunej..
Moc ho neposlechl:)
Reagovat
d@ve
Myslím, že kdyby hrál s Tomem, tak se snaží trochu jináč. :/
Reagovat
Lunej..
Vcera hral dobre, je to proste pako :)
Reagovat
gigin
Kdyby byl baba, tak by to bylo nedojetým orgasmem. Takhle fakt nevím. Vojta Bidrmanů se ptal v televizi jestli je to na pokutu, prej by ho zajímal náš názor, tak co vy na to? Já bych mu dal uhradit lupeny všem přítomným divákům, plus další výlohy. Jako Gyrosovi, né Vojtovi.
Reagovat
Lunej..
Jo rikal to. Myslim, ze Nick nejakou pokutu dostane. A i muzi maji sve dny ne?:D
Reagovat
gigin
Majú. Pravda :D
Reagovat
d@ve
JJ, dostatečná zásoba Fernetu to jistí. :D
Jen nevím, jestli má Nick Kyrgios zajištěný nějaký zdroj.. :)
Reagovat
Lunej..
to v Shanghaji taky nebavi?
Reagovat
gigin
Nesnesitelná lehkost bytí ;)
Reagovat
Fandina
Ale mělo by, v případě titulu by byl v top osm a šance na TM obrovská.
Reagovat
Lunej..
I Granollers umi hrat tenis, tak te zkratka porazil. Ja to preziju:)
Reagovat
HAJ
S takovým výkonem bez dynamiky ho bude porážet moc soupeřů. Je teď hodně dole. Ale doufejme
Reagovat
Stan_Borowitz
pořád se tam může dostat jako náhradník.

S novým trenérem dosáhl zatím toho, že přestal spolehlivě vyhrávat nad níže postavenými hráči. Ivaniševič by mu měl radit akorát s podáním, to byl jediný úder, který uměl pořádně.
Reagovat
SubOptikT
Já myslím, že dojede sezónu, na AO dostane výprask a pak Ivaniševiče vyhodí.
Reagovat
smazaný uživatel
Víš, že si myslím úplně to stejný. Taky mi připadá, že by Tomáš potřeboval vylepšit jen servis???
Reagovat
kada.tom
A už to jede ... Brisbane, Sydney, AO - první 3 týdny pojede non-stop ...
Reagovat
kada.tom
tak Granollers umí být nepříjemný hráč, ale že by s ním zrovna Tomáš vypadl jsem upřímně nečekal ... no, je třeba si místo TM naplánovat jiné aktivity, protože letos Londýn neklapne ...
Reagovat
Roger_Federer
Velká škoda Tome.
Ale tak slaboučkým, challenger. výkonem neporazíš 40-50 hráče světa.
Reagovat
SubOptikT
Tak snad aspoň J1rka sejme Bublíka ...
Reagovat
Krisboy
Kdepak :(
Reagovat
smazaný uživatel
Hrál jako hráč světové 200stovky.odporny výkon bez zájmu a nasazení je až s podivem že top hráč hraje s takovým Muchy pokakejte mě! mám ten pocit že by mu nepomohlo ani trenérské konsilium v čele s beckerem a samprasem to byl hnus nic jiného já jsem snad takový výkon neviděl těch chyb a ten snudeny výraz ve tváři jak malý synek....měl by se stydět a Goran ten mu uteče s takovou.hnus hnus hnus!
Reagovat
George_Renel
Byl to dnes naprosto příšerný výkon. Ty chyby z volejů, forhendu - nepochopitelné. Kdyby soupeř alespoň něco hrál, ale takhle.
Raději měl zvolit svůj oblíbený Stockholm...
Reagovat
Krisboy
S Granollersem? S tím pinkalem? To je bída, Tome, velká bída...to máš z toho, že jsi s ním hrál čtyřhru. Asi tě prokouknul a ví, jak na tebe.
Reagovat
Kytka
Ne, Tom prostě práskal do míčů a uvidíme kam to spadne. No často mimo kurt. Velké množství nevynucených chyb, nepřipravené útoky. Hrůza.
Reagovat
Ma3ek
Podla mna Goran mu nepomaha ani nepomože chce od neho aby hral ako on ked hraval alebo ja neviem čo chce od neho lebo pod jeho vedením vyzerá ako by mu bolo všetko jedno a robí viac chýb tak ked toto je ich ciel tak gratulujem a na tychto pomalých kurtoch určite sa im bude darit taktika čo najrýchlejšie všetko ukončit proti najlepším :)
Reagovat
Kytka
Taky se mi to zdá zatím horší. Dřív si uměl připravit útok pečlivěji a ne to fláknout a ono to někam spadne. V Šen- Ženu sice titul, i když z malého turnaje a teď 2x výpadek v prvním kole co hrál. Tak nevím.
Reagovat
VlS
2. setu 1:7 :-(, žádnej BP, bylo to takový nijaký. Moc lacinejch chyb, asi je pořád vidět herní výpadek a změna způsobu hry si zatím nesedla. Tolik míčů v řadě napálenejch do sítě u Toma nepamatuju. TM asi nic, no.
Reagovat
Fandina
Je to tak, na síti byl hodně, ale také hodně chyb. Rychlý přechod a hra na síti je super, ale asi se to nemá lámat přes koleno.
Reagovat
SubOptikT
Po Šen-Ženu to vypadalo na veselý příběh, teď po Tokiu a Šanghaji se to ovšem změnilo na příběh velmi smutný.
Reagovat
d@ve
Škoda, vypadalo to po návratu z nemocnice slibně. Možná se tak ale nakonec i "vyhnul nepříjemnému faktu propadnutí" vzhledem k losu, který v Šanghaji obdržel.
Reagovat
SubOptikT
Jj, Kyrgios se do Humpolce zatím neodstěhoval ...
Reagovat
Fandina
Berďa dneska hodně chyboval a obávám se, že to mohou být ještě dozvuky nemoci. Škoda.
Reagovat
Kytka
Jo těch chyb bylo příliš. Aby zase ten svůj tenis nezjednodušil příliš. Leckdy se mi to zdálo takový odfláknutý. Ta jeho dřívější pečlivost se trochu vytratila. Tak asi na turnaji mistrů nebudeme mít komu fandit. Po šesti letech. Škoda.
Reagovat
letityfanousek
Prohrát s hráčem typu Granollers a bez jediného bp je určitě pro Tomáše hodně bolestivé. Letošní výsledky Berdycha se neslučují s Turnajem Mistrů, tam by měli hrát opravdu ti nejlepší hráči.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist