Berdychův pomalejší rozjezd, pak už Kohlschreibera přehrával

19. 1. 2011, 06:48
Aktuality 29
AUSTRALIAN OPEN MUŽI - Tomáš Berdych v Melbourne překonal svůj loňský výsledek. Šestý hráč světa po prohraném prvním setu porazil Němce Philippa Kohlschreibera a chystá se na souboj o osmifinále s Francouzem Gasquetem. Senzačně končí už v 1. kole čtyřhry Lukáš Dlouhý.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych v prvním kole splnil povinné vítězství nad italským kvalifikantem Crugnolou, dnes už ho ale čekal o poznání těžší soupeř. S Philippem Kohlschreiberem sice pětkrát vyhrál, poslední vzájemný souboj předloni na rychlém povrchu vyhrál soupeř z Německa.

Dnes českému tenistovi chvíli trvalo, než získal úderou jistotu a dostal se do tempa. Konkrétně jeden set, který po ztrátě servisu v deváté hře prohrál. "Začátek jsem měl trochu pomalejší. S tímhle stylem bych rozhodně do zápasů už napříště vstupovat nechtěl. Kdyby proti mně stál zkušenější soupeř, mohla by mě ztráta setu mnohem více mrzet, takže určitě dobrá zkušenost," řekl Berdych serveru iDNES.cz.

Středa v Melbourne:

Češky vzdorovaly hráčkám z top 10, vyřazení se neubránily

Od druhé sady začala nasazená šestka hrát agresivněji a přebírat kontrolu nad zápasem. Berdych si bez problémů držel své podání a byť nebyl nakonec po třech hodinách zvítězil 4-6 6-2 6-3 6-4. "Dostal jsem se do tempa a soupeře i pod tlak, díky čemuž začal přece jen chybovat," řekl Berdych.

Rodák z Valašského Meziříčí předvedl 35 vítězných úderů proti pětadvaceti nevynuceným chybám. Jedenáct es srazil šesti dvojchybami.

O postup do osmifinále, kterým by Berdych v Melbourne vyrovnal své maximum z let 2007 až 2009, se utká s Richardem Gasquetem. Toho loni na antuce v Monte Carlu deklasoval i 'kanárem', ovšem na rychlém povrchu - v letech 2006 a 2007 - nezískal ve dvou zápasech ani set. 

Francouz na letošním Australian Open zatím neztratil jedinou sadu, Dancevic a dnes Mannarino mu ale již pětkrát dokázali sebrat podání.

Na turnaji naopak už v prvním kole skončil český deblista Lukáš Dlouhý hrající s Australanem Paulem Hanleym. Sedmý nasazený pár překvapivě nestačil na španělskou dvojici David Marrero a Ruben Ramirez Hidalgo a prohrál s ní ve třech setech 4-6 6-1 1-6.

Sedmadvacetiletý Dlouhý s o šest let starším Hanleym začali spolupracovat na začátku letošní sezony a hned vyhráli turnaje v Brisbane a Sydney. Rázem se tak pasovali mezi spolufavority úvodního grandslamu, dnes si však v devátém společném zápase připsali první porážku.

Zítra čekají zápasy 2. kola také Radka Štěpánka, jenž vyzve dvacátého nasazeného Isnera, a Jana Hernycha. Ten Brazilci Belluccimu.

- AUSTRALIAN OPEN MUŽI (Austrálie - Melburne, tv. povrch) -
středeční výsledky českých tenistů (19. 01. 2011)

Dvouhra - 2. kolo:
Berdych (6-ČR) - Kohlschreiber (Něm.) 4-6 6-2 6-3 6-4

Čtyřhra - 1. kolo:
Dolgopolov/Hájek (Ukr./ČR) - Fognini/Lacko (It./SR) 6-3 6-7(4) 6-2
Marrero/Ramirez Hidalgo (Šp.) - Dlouhý/Hanley (7-ČR/Austr.) 6-4 1-6 6-1
Berlocq/Riba (Arg./Šp.) - Čermák/Kas (ČR/Něm.) 6-4 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

29
Přidat komentář
smazaný uživatel
"Bedych na to nemá" "Kohlschreiber je lepší než Berdych!" a další také bláboly :D místo toho, aby jste byli rádi, že Česká republika má 6. tenistu na světě, tk radši píšete věci typu: "vypadne z top 10,nemá na to, patří do top 50" to, že je 6. na světě není jenom tak, stojí za tím spousta dřiny.. Ti "blábolisté" by nevydrželi ani týden být pořád v jednom kole, trnéninky, posilka, kondičky atd. není to jednoduché.. Podle mě Berdych zaslouží alespoň trochu ocenění.. "Přej a bude Ti přáno" tak proč mu to nepřát?
Reagovat
smazaný uživatel
pleteš si žebříček za počet získaných bodů za poslední rok a žebříček současné výkonnosti. Zatímco v prvním případě je Berdych 6. tak v druhým případě je někde kolem 60 místa.
Reagovat
smazaný uživatel
hrál si někdy tenis a si fanoušek sportu?.-)si vážně jen lopata,spíše trouba a to pořádná:-)
Reagovat
smazaný uživatel
o tenise víš velký kulový.
Reagovat
smazaný uživatel
:-)můžu se od Tebe vzdělávat?:-)))))))))))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
lopato víš jak vypadá kurt a charakter?Hmm,dáme si asi zápas,ale myslím tím tenisoví,z teorie si nenič ego...:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Lopaty zdrz se komentare, s lharem se tu bavit nechceme!!!
Reagovat
smazaný uživatel
ok:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych vyhrál nad "lepším" Kohlschreiberem. Někdo tu psal, že Kohlschreiber (dále jen KR, protože mě to nebaví psát) je lepší tenista, než Berdych. I kdyby Tomáš prohrál, tak se pro mě nic moc z hlediska důvěry v jeho kvality nezmění. To je přece normální v tenise, že nevýjde zápas, popřípadě že zápas prohrajete s hráčem o 30 míst horším. Pro Berdycha na škodu možná docela často prohrává zápasy, které by měl vyhrát a to je důvod, proč není třeba světová 3. Na druhou stranu komu se povedlo minulý rok dostat se do finále Wimbledonu, do semifinále RG, do finále v Miami... KR? Nebo někomu jinému z TOP 50? Ne ne, tam se dostávají jen ti nejlepší, mezi které Tomáš poprávu patří. On je schopen prohrát s daleko slabším hráčem, ale vzápětí porazí Federera, Djokovice, Murryho, Roddicka, Verdasca... Ty všechny porazil v nedávné době. Jeho největší problém jsou nestabilní výkony (které však v první půlce loňské sezóny "zestabilnil" a díky tomu je tam kde je). A dalším problémem je servis, na kterém by měl stavět. Kdyby tyhle dvě věcičky vytříbil, byl by ještě mnohem dál..
Já tady nechci nějak přechvalovat Berdycha, k dokonalosti má ještě daleko (proto není 1. ale 6.), chci ho jen obhájit před tak absurdníma větama tipu - nezaslouží si 6. místo, je to hráč top 50 atd... Protože je to blbost. Já jsem strašně rád, že po letech máme v ČR opravdového borce, který mi dělá svými výkony radost, a přeji Tomášovi, aby v tom pokračoval. V AO vidím velké naděje k tomu, aby se dostal Tomáš opět velmi daleko, i když vím, že tenis je nevyzpytatelný a může ho vyřadit někdo, do koho by to nikdo neřekl.
Reagovat
smazaný uživatel
konečně názor,ty lidi kteří tu haní,nejsou sportovci ani fanoušci...,gratuluji..:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Můžete sem někdo hodit fungující stream na FED-SIM? Díky.
Reagovat
smazaný uživatel
http://atdhe.net/31930/watch-australian-open-rod-laver-arena

Nebo zkus livescorehunter.com
Reagovat
smazaný uživatel
Zkousel jsem kdeco, ale nic. Asi je neco spatne mezi klavesnici a zidli :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mně to normálně funguje. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Mně doma taky, ale v práci teďka momentálně nee. Tak musím zůstat u live scoreboard :(
Reagovat
nando
Nevíš jak hrál Berdych ???
Reagovat
smazaný uživatel
Jemu je to jedno - před příštím kolem bude prognostikovat, že prohraje, protože prohraje s každým hráčem top 50, pokud postoupí, tak to bude říkat zas, pokud postoupí, bude to říkat zas, až vypadne s hráčem top 10, tak řekne "já to říkal, Berdych na to nemá, je to nejhorší hráč top 10 historie."

Takhle retardi jako on uvažují, ve výsledku bude mít vždycky pocit, že měl pravdu.
Reagovat
smazaný uživatel
vyhrál 4-6 6-2 6-3 6-4. čumíš co? troubo
Reagovat
smazaný uživatel
lopata43...trouba jsi ty...ty jsi říkal, že Berdych nemá šanci...
Reagovat
smazaný uživatel
já sem se narozdíl od tebe na ten zápas díval. ty ses na to úplně vykašlal.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevite nekdo jaky presny typ rakety wilsonky ma Federer??
Reagovat
smazaný uživatel
Že by tuhle?
http://www.tennis-warehouse.com/Wilson_BLX_SixOne_Tour/descpageRCWILSON-61TBLX.html
Reagovat
smazaný uživatel
Tipsarevič vs Verdasco... to byl zápas letošního AO... z čeho se Fernando dokázal vyhrabat je až neskutečný... pomalu jsem přestával věřit, že by mohl získat set či dva, navíc v tom druhým Tipsarevič měl mečboly, vypadalo to fakt strašně, ale Fernando ukázal, že je obrovský bojovník, zavzpomínal na zápas proti Ferrerovi na loňským US Open... myslím, že první tři sety se to v něm hodně vařilo, zlomil i raketu, i pro mě to byly neskutečný nervy:-) Tipsovi tam padalo všechno, esa sázel jak nic, běhal sem tam, všechno se mu dařilo.. Fernando vůbec nevěděl co hrát, taky dostal první brejkbol až ve třetím setu.. ve čtvrtým Verdasco ještě zabral, Tipsa začal dělat konečně chyby, Fernando se do toho dostal, konečně to byl on, karta se pomalu obracela a v tie-breaku to krásně završil... v posledním setu ho vůbec medical time Tipsy nevyvedl z míry, krásně ho dodělal a ke konci už Tipsa ani nechtěl hrát a porvat se o to, na tom returnu jen nastavoval raketu a čekal, jestli jí míč trefí nebo ne... skvělý comeback!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas turnaje? Hewitt vs. Nalbandian byl IMHO daleko kvalitnější zápas atd.

Jinak zcela povrchní poznámka Verdasco v tom kokrhelu vypadá s prominutím jak idiot. :-))
Reagovat
Pe3k
Tak jestli měl Tipsarevič mečboly už v druhém setu, tak klobouk dolů, to se na Grand Slamech moc často nestává :D
Reagovat
smazaný uživatel
Rovegun očividně míní druhej verdascův vyhranej set, tj. čtvrtej set.
Reagovat
nando
Mě právě naopak ten účes přijde super! Tenhle zápas jsem bohužel neviděl, nicméně už se těším na souboj Nanda s Tomem, snad to vyjde. Jinak souhlas, bitva Lleytona s Nalbim byla luxusní.
Reagovat
smazaný uživatel
ano, bylo to myšleno ve druhém vyhraném Verdascově setu, špatně jsem se vyjádřil.. a i kdyby ne, tak v životě jsi se nespletl?
Reagovat
smazaný uživatel
Rozjezd pomalý, poté trochu zapnul, přesto to nebyl nijak oslnivý výkon. Bude muset zabrat, pokud bude chtít dojít aspoň do čtvrtfinále. Přišel mi dneska nějak moc pasivní. Ale měl aspoň krásné tričko.

A jinak krásný 4. set zápasu Verdasco-Tipsarevič, takhle bojujícho Nanda jsem už dlouho neviděl.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist