Berrettini se kvůli zranění omluvil i z Davis Cupu. V italském týmu ho nahradil Bolelli

19. 11. 2021, 15:27
Aktuality 1
Wimbledonský finalista Matteo Berrettini nebude kvůli zranění z Turnaje mistrů reprezentovat Itálii na finále Davis Cupu. Pětadvacetiletý tenista musel vzdát svůj úvodní zápas v Turíně proti Alexanderu Zverevovi z Německa kvůli poraněným břišním svalům a na zbytek turnaje ho nahradil krajan Jannik Sinner.
Profily hráčů
Matteo Berrettini

"Poslední věc, kterou bych chtěl oznámit, je konec mé nejlepší sezony v kariéře. Byl to fantastický rok, plný emocí, vítězství, bolestných porážek a nešťastných zranění. To poslední je důvod, proč se nebudu moci zúčastnit Davis Cupu," uvedl 25letý Ital na nstagramu.

Berrettini je coby sedmý muž světového žebříčku italskou jedničkou. V této roli ho stejně jako na Turnaji mistrů nahradí světová jedenáctka Sinner.

Finálový turnaj Davis Cupu se bude hrát od 25. listopadu do 5. prosince. Italové jsou v základní skupině s USA a Kolumbií. Italský tým dále tvoří Fabio Fognini, Lorenzo Sonego, Lorenzo Musetti a místo Berrettiniho nově Simone Bolelli.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist