Berrettini si v Queen's Clubu zahraje o další titul z trávy

18. 6. 2022, 21:42
Aktuality 3
ATP QUEEN'S CLUB - Matteo Berrettini se po téměř tříměsíční zdravotní pauze do akce vrátil až na trávě a na nejrychlejším povrchu je stále neporažen. Po triumfu ve Stuttgartu pokračuje na vítězné vlně i v londýnském Queen's Clubu, kde si v dnešním semifinále poradil s Nizozemcem Boticem Van de Zandschulpem a připsal si osmou výhru v řadě. O zopakování loňského titulu si italský tenista zahraje se Srbem Filipem Krajinovičem, který zaskočil dvojnásobného šampiona Chorvata Marina Čiliče.
Matteo Berrettini (© AFP)

Matteo Berrettini loni na trávě vyhrál jedenáct zápasů v řadě a porážku utrpěl až ve finále Wimbledonu s Novakem Djokovičem. A letos se mu na zeleném pažitu daří znovu.

Minulý týden ve Stuttgartu, kde se na kurty vrátil po bezmála tříměsíční pauze zaviněné operací pravé ruky, triumfoval a třetí ze šesti titulů tak získal na trávě. A na vítězné vlně pokračuje i nyní v Queen's Clubu, kde obhajuje loňský triumf.

V Londýně si 26letý Ital poradil už se čtyřmi soupeři a ztratil přitom jediný set. Dnes přehrál 6-4 6-3 Nizozemce Botice Van de Zandschulpa, kterého porazil i loni ve Wimbledonu.

Od roku 2019 Berrettini odehrál na trávě 33 zápasů s bilancí 30-3. Porážky utrpěl jen s Rogerem Federerem, Davidem Goffinem a Djokovičem.

Berrettini postoupil do celkově jubilejního 10. finále. Pětkrát si v něm zahrál na antuce a nyní ho čeká páté finále na trávě. Získat může 7. titul a již čtvrtý ze zeleného pažitu.

V neděli světová desítka Berrettini narazí na Filipa Krajinoviče. 30letý Srb nečekaně porazil 6-3 6-3 dvojnásobného chorvatského šampiona Marina Čiliče a do finále postoupil počtvrté v kariéře a poprvé na trávě. Titul ve sbírce dosud nemá.

• ATP 500 QUEEN'S CLUB •
Velká Británie, tráva, 2.134.520 eur
sobotní výsledky (18. 06. 2022)
• Dvouhra - semitfinále •
Berrettini (2-It.) - Van de Zandschulp (Niz.) 6-4 6-3
Krajinovič (Srb.) - Čilič (7-Chorv.) 6-3 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
aape
gratulace Matoušovi smile
Reagovat
Patik
Berrettini blowing imaginary d*ck.. smile
Reagovat
paddy
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist