Berrettini vítězí i v Kitzbühelu, Basilašviliho vítězná série skončila

31. 7. 2018, 22:55
Aktuality 0
ATP KITZBÜHEL - S rozdílnými výsledky se dnes v rakouském Kitzbühelu snažili navázat na premiérový triumf na okruhu ATP z minulého týdne Matteo Berrettini a Nikolož Basilašvili. Zatímco Ital vyřadil nasazeného Francouze Simona a prodloužil svou vítěznou šňůru na šest utkání, Gruzínec po náročném týdnu v Hamburku nestačil na Srba Djereho.
Matteo Berrettini

Matteo Berrettini si minulý týden na antuce ve Gstaadu zahrál poprvé ve čtvrtfinále turnaje ATP a nakonec ve Švýcarsku bez ztráty setu triumfoval. Po dvou dnech pětadvacetiletý Ital vstoupil do dalšího antukového turnaje v rakouském Kitzbühelu a na vítězné vlně se veze dál. 

I když Berrettini proti pátému nasazenému Francouzi Gillesu Simonovi prohrál hladce první set a v rozhodující sadě prohrával 0-2, dokázal bývalého šestého hráče světa porazit 1-6 6-3 6-4 a oplatit mu vyřazení z letošního Wimbledonu.

"Sebevědomí hraje v tenisu velkou roli. Teď cítím, že mohu porazit i takové soupeře jako je Simon a to vám v těžkých chvílích během zápasu hodně pomůže. Jsem rád, že jsem dokázal zabojovat a navázat na výhry z minulého týdne," řekl 54 hráč světa Berrettini.

Ve druhém kole bude italský tenista mírným favoritem proti Moldavci Radu Albotovi, který si dnes poradil snadno ve dvou setech se Slovákem Jozefem Kovalíkem.

Naopak Nikolož Basilašvili nenaváže na životní úspěch z Hamburku, kde se minulý týden stal z pozice kvalifikanta historicky prvním gruzínským vítězem podniku ATP. Po sérii sedmi výher a několika těžkých zápasech mu dnes došly síly a v Kitzbühelu předloňský finalista prohrál v prvním kole 3-6 3-6 se Srbem Laslem Djerem.

Nejvýše nasazený Dominic Thiem zahájí cestu za prvním triumfem na domácí antuce proti Martinu Kližanovi (h2h 1-2), s nímž prohrál před třemi lety v Cincinnati a v roce 2012 právě v Kitzbühelu. Slovenský kvalifikant v Rakousku zabránil souboji domácích tenistů, když si dnes v úvodním kole poradil 6-2 6-4 se Sebastianem Ofnerem.

• ATP 250 KITZBÜHEL •
Rakousko, antuka, 561.345 eur
úterní výsledky (31. 07. 2018)
• Dvouhra - 1. kolo •
Berrettini (It.) - Simon (5-Fr.) 1-6 6-3 6-4
Marterer (6-Něm.) - Zopp (Est.) 6-4 3-6 6-3
Daniel (Jap.) - Struff (7-Něm.) 7-6(3) 6-1
Kližan (SR) - Ofner (Rak.) 6-2 6-4
Djere (Srb.) - Basilašvili (Gruz.) 6-3 6-3
Jarry (Chile) - Carballes (Šp.) 7-6(3) 6-7(5) 6-4
Albot (Mold.) - Kovalík (SR) 6-1 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist