Bez ztráty setu do finále. Alexandrovová je v Hertogenboschi blízko obhajoby

17. 6. 2023, 12:36
Aktuality 3
Jekatěrina Alexandrovová (28) se probojovala v nizozemském Hertogenboschi do svého šestého finále v kariéře a je blízko obhajoby loňského triumfu. Ruska, která už dlouhá léta žije v Praze, vyhrála semifinálový duel nad Aljaksandrou Sasnovičovou (29) z Běloruska 6:1 a 7:6 a v neděli ji čeká souboj s krajankou Veronikou Kuděrmetovovou (26).
Jekatěrina Alexandrovová

Alexandrovová se na travnatých kurtech v Hertogenboschi cítí jako doma. Ze čtyř účastí na turnaji dokázala jednou vyhrát a jednou došla do čtvrtfinále. Letos je na nejlepší cestě obhájit titul z minulého roku, kdy ve finále porazila Arynu Sabalenkovou ve dvou setech 7:5 a 6:0.

Letošní semifinále s další běloruskou hráčkou měla Alexandrovová od prvních výměn pod kontrolou a své soupeřce vzala třikrát podání. Sasnovičová sice ve druhém setu dokázala srovnak krok, získala dva brejky, a trpělivě hrající Alexandrovová dokázala na obě prolomení servisu reagovat a dovedla sadu do tie-breaku. Ve zkrácené hře pak Bělorusce povolila jen jediný míček a proměnila hned první mečbol.

Alexandrovová si na turnaji Libema Open udržela výjimečnou sérii, vyhrála už 18 setů v řadě. Při loňském vítězství zaváhala jen v prvním kole v prvním setu s Dajanou Jastremskou, pak už jen vyhrávala, a set neztratila zatím ani letos.

Soupeřkou Alexandrovové bude Veronika Kuděrmetovová, která ve druhém semifinále zastavila jízdu Viktorie Hrunčákové (dříve Kužmové), až 144. hráčky žebříčku WTA. Slovenská tenistka na turnaji dokázala ve druhém kole vyřadit i grandslamovou vítězku Bianku Andreescuovou z Kanady, duel s ruskou soupeřkou už byl však nad její síly.

Kuděrmetovovou drželo razantní podání, díky kterému nasázela sedm es a dokázala eliminovat i všech šest brejkbolů Hrunčákové. Slovenské tenistce pokaždé došly síly v koncovkách setů, i tak ale zaznamenala jeden ze svých nejlepších výsledků poslední doby.

Ruska se probojovala do finále letos poprvé a v neděli ji čeká boj o druhý turnajový titul. Zatím má na svém kontě jen triumf z Charlestonu 2021, kde se hrálo na zelené antuce.

• WTA 250 HERTOGENBOSCH •
Nizozemsko, tráva, 225.480 eur
páteční výsledky (16. 06. 2023)
• Dvouhra - semifinále •
V. Kuděrmětovová (1) - Hrunčáková (SR) 6:3, 6:2
Alexandrovová (4) - Sasnovičová (7) 6:1, 7:6(1)

Komentáře

3
Přidat komentář
IngStavinoha
ruského ženského tenisu smile
Reagovat
EllNino
To jo, Hertogenbosch je Mekka tenisu :))
Reagovat
IngStavinoha
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist