Birnerová překvapivě do finále, obhájkyně titulu vzdala

16. 9. 2011, 11:49
Aktuality 2
Eva Birnerová si poprvé v kariéře zahraje ve finále turnaje WTA. Sedmadvacetiletá Češka do něj postoupila v Taškentu z dnešního semifinále, v němž jí vzdala Ruska Alla Kudrjavcevová za stavu 3:6 a 5:3. Důvodem odstoupení obhájkyně titulu bylo zranění zadního stehenního svalu.
Eva Birnerová

Eva Birnerová vstoupila do utkání výborně a vedla 3:0, ale pak Alla Kudrjavcevová zpřesnila hru, hrála agresivněji a nutila Češku chybovat. Proto Birnerová ztratila šest her v řadě a první set. V druhém se hra vyrovnala a obě hráčky si vyměnily brejk. 

Rozhodující moment přišel v druhém setu za stavu 3:3 a 15:30 při podání Birnerové. Rodačka z Duchcova zahrála kraťas, při kterém si nejspíš Ruska natáhla sval.

Kudrjavcevová byla deset minut ošetřována a do hry se vrátila s obvázanou nohou. Zkusila ještě hrát, ale běhat nemohla, a proto za stavu 5:3 pro Birnerovou s pláčem odstoupila.

Aktuálně 115. hráčka světa Birnerová, před čtyřmi lety 59. v pořadí dvouhry, se ve finále střetne s další Ruskou Ksenií Pěrvakovou, turnajovou jedničkou.

- WTA INTERNATIONAL TAŠKENT -
(Uzbekistán, tv. povrch, 220.000 dolarů)
páteční výsledky (15. 09. 2011)

Dvouhra - semifinále:
Birnerová (ČR) - Kudrjavcevová (6-Rus.) 3-6 5-3 skreč K.
Pěrvaková (1-Rus.) - U. Radwaňská (Pol.) 6-2 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Birnerová míří do stovky nebo ne? Kolik dostane za finale kolem 100 bodů. Za vítěství je 250.
Reagovat
kohlik
dostane 200 ale z lonska obhajuje neco malo z turnaje itf tak asi kolem 170 , měla by jít asi na 90. místo
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist