Birnerová své maximum nevyrovnala. V Bogotě končí ve 2. kole

17. 2. 2011, 20:48
Aktuality 0
WTA BOGOTA - Eva Birnerová v Bogotě marně bojovala o vyrovnání svého nejlepšího výsledku na turnaji WTA. Ve druhém kole podlehla hladce ve dvou setech Španělce Dominguezové-Linové.
Eva Birnerová

Eva Birnerová startuje převážně na turnajích ITF, na nichž si připsala řadu titulů. Na prestižnějších podnicích však šestadvacetiletá rodačka z Duchcova hraje jen zřídka a až tento týden se po více než třech letech jako 143. hráčka světa vešla na listinu antukového turnaje v Bogotě. 

V prvním kole si poradila s devatenáctiletou Peruánkou Bottovou, která po prvním setu vzdala. Dnes tak bojovala o postup do třetího čtvrtfinále, své maximum však vyrovnat nedokázala.

Ani ve čtvrtém vzájemném duelu se Španělkou Lourdes Dominguezovou-Linovou neuhrála set a po porážce 2-6 2-6 se se soutěží jako poslední Češka rozloučila.

Ve druhém kole skončila i nasazená jednička Julie Görgesová. Favorizovanou Němku vyřadila dvacetiletá Číňanka Xinyun Han, jež utkání, které se včera kvůli dešti nedohrálo a za stavu 5-4 ve třetím setu pro Číňanku bylo přerušeno, vyhrála 5-7 6-3 7-6 a podruhé postoupila do čtvrtfinále.

Podobně dopadla i turnajová dvojka Polona Hercogová, jež nestačila na Chorvatku Petru Martičovou.

- WTA INTERNATIONAL BOGOTA (Kolumbie, antuka, 220.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky (17. 02. 2011)

Dvouhra - 2. kolo:
Domínguezová (7-Šp.) - Birnerová (ČR) 6-2 6-2
Xinyun Han (Čína) - Görgesová (1-Něm.) 5-7 6-3 7-6(4)
Martičová (Chorv.) - Hercogová (2-Slovin.) 6-2 6-3
Pousová (Šp.) - Bratčikovová (Rus.) 3-6 6-2 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist