Birnerová v Baku dohrála, padla i jednička Pěrvakovová

24. 7. 2012, 18:07
Aktuality 0
Turnaj žen v Baku pokračuje po dnešku bez českých hráček. Po Andree Hlaváčkové vypadla i šestá nasazená Eva Birnerová, která proti Slovence Rybárikové uhrála pouhé dvě hry. Po dnešku už je také jisté, že si titul neodveze turnajová jednička Xenia Pěrvakovová; Ruska po vyčerpávajícím tříhodinovém boji vzdala souboj s Američankou Cohenovou.
Eva Birnerová

V Baku, kde teploty znovu stoupaly ke čtyřiceti stupňům, dnes Eva Birnerová nastoupila na kurt mezi prvními a o 61 minut později už se s turnajem rozloučila. Nad její síly totiž byla Magdaléna Rybáriková. Slovenská tenistka během celého zápasu nemusela odvracet jediný brejkbol, zatímco české hráčce sebrala podání hned pětkrát, a zvítězila hladce 6-1 6-1.

Výrazně déle dnes pobyla na kurtu nasazená jednička a obhájkyně loňského finále Xenia Pěrvaková. Ruská tenistka nastoupila v Ázerbajdžánu ke svému prvnímu utkání od Wimbledonu a snažila se ukončit sérii porážek, které se táhnou od semifinálové prohry v Bad Gasteinu. To se jí v Baku proti Američance Julii Cohenové nepodařilo. Pěrvaková se sice po prohrané první sadě zvedla, druhý set získala pro sebe a v rozhodujícím dějství se rychle ujala vedení, síly na úplný obrat ale v rozpáleném Baku nenašla. Za stavu 2-3 na dvorci zkolabovala a z kurtu ji museli odvážet lékaři.

Papírově největší favoritkou tak v pavouku zůstává další Ruska Alexandra Panovová, která se dnes na postup musela také nadřít. Turnajová dvojka však v duelu se Sachou Jonesovou z Austrálie odvrátila deset brejkbolů a po dvou a čtvrt hodinách zvítězila 7-5 7-6.

Výsledky - Baku (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Rybáriková (SR) - Birnerová (8-ČR) 6:1, 6:1, Cohenová (USA) - Pěrvaková (1-Rus.) 6:4, 3:6, 6:2, Panovová (2-Rus.) - Jonesová (Aus.) 7:5, 7:6 (9:7), Jovanovská (5-Srb.) - Curenkovová (Ukr.) 6:3, 2:6, 6:3, Bratčivovová (6-Rus.) - Mayrová-Achleitnerová (Rak.) 6:2, 6:4, Pučkovová (Rus.) - Amanmuradovová (7-Uzb.) 6:3, 7:6 (14:12), Cabezaová (Šp.) - Gorgodzeová (Gruz.) 6:1, 6:1, Domachowská (Pol.) - Garciaová (Fr.) 1:6, 7:5, 6:0, Briantiová (It.) - Dijasová (Kaz.) 6:3, 6:1, Zaniewská (Pol.) - Svitolinová (Ukr.) 6:1, 7:6 (7:4), Pousová-Tiová (Šp.) - Lertcheewakarnová (Thaj.) 6:1, 2:0 skreč.

 

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist