Birnerová v Budapešti do čtvrtfinále neprošla

7. 7. 2011, 17:50
Aktuality 0
Eva Birnerová neukončila na antuce v Budapešti pětileté čekání na postup do čtvrtfinále na okruhu WTA. Šestadvacetiletá Češka v dnešním zápase druhého kola podlehla Španělce Cabezaové 6-7 a 3-6.
Eva Birnerová

Šestadvacetiletá Eva Birnerová postoupila mezi nejlepších osm hráček na turnaji WTA naposledy v roce 2006. Tenistka druhé světové stovky mohla dlouhé čekání ukončit dnes proti Estrelle Cabezaové, která však lépe zvládla začátek a nad často chybující Češkou vedla už 5-2. Aktivně hrající Birnerová se nevzdala, čtyřmi gamy otočila vývoj úvodního setu a za stavu 6-5 mohla sadu při svém podání ukončit.

Závěr setu ale Birnerová nezvládla. Nejprve Cabezaové nabídla tři brejkboly a její soupeřka svou šanci využila, a poté prohrála i ve zkrácené hře. Ve druhé sadě pak sebrala Španělka podání česká hráčce ještě třikrát a za téměř dvě hodiny zvítězila 7-6 a 6-3.

Jedinou čtvrtfinalistkou ze čtyř českých účastnic v maďarské metropoli tak zůstala Klára Zakopalová. Birnerové se následně nedařilo ani ve čtyřhře, kde po boku deblové šampionky z letošního Roland Garros Lucie Hradecké vypadly ve čtvrtfinále po prohře 5:7, 2:6 s chorvatsko-ukrajinským párem Martičová, Savčuková.

Namále dnes v Budapešti měla turnajová jednička Roberta Vinciová. Italka nastoupila proti domácí naději Timee Babosové a na svoji soupeřku dlouho nedokázala najít recept. Vinciová první set prohrála 4-6 a ve druhém navíc prohrávala 2-4. V důležitých momentech však 25. hráčka světa prokázala pevné nervy, srovnala na 4-4 a díky dalšímu brejku srovnala na 1:1 na sety. I v rozhodujícím dějství jí osmnáctiletá soupeřka nadělala problémy, Vinciová ale odvrátila všech šest brejkbolů a za 138 minut zvítězila 4-6 7-5 a 6-2.

O poznání snáz si dnes vybojovala postup do čtvrtfinále turnajová dvojka Sara Erraniová. Té sice Švýcarka Stefanie Vögeleová v úvodních minutách vzdorovala, proměnila ale jediný ze sedmi brejkbolů a úvodní set ztratila poměrem 3-6. Vögeleová naposledy zahrozila na začátku druhé sady, kdy Erraniové sebrala podání, dalších šest gamů ale patřilo favoritce, pro kterou je čtvrtfinále v Budapešti prvním od dubnového turnaje v Barceloně.

 

Výsledky - Budapešť (antuka, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Cabezaová (Šp.) - Birnerová (ČR) 7:6 (7:4), 6:3, Vinciová (1-It.) - Babosová (Maď.) 4:6, 7:5, 6:2, Erraniová (2-It.) - Vögeleová (Švýc.) 6:3, 6:1.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK, Adam Bárta

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist