Birnerová vyhrála debl v Bogotě, dvouhra zná finalistky

19. 2. 2012, 01:20
Aktuality 0
WTA BOGOTÁ - Eva Birnerová si v Bogotě připsala třetí deblový titul z turnajů WTA. Společně s Ruskou Alexandrou Panovovou hrála v celkově pátém finále, dnes v něm porazily duo Minellaová/Vögelová. Panovová může na kolumbijské antuce vyhrát i ve dvouhře, ve fináleji čeká devatenáctiletá Španělka Arruabarrenová.
Eva Birnerová

Eva Birnerová spolu s Ruskou Alexanderou Panovovouve finále porazily lucembursko-švýcarské duo Mandy Minellaová Stefanie Vögeleová 6-2 6-2. Zápas byl v závěru na zrhuba dvě hodiny přerušen, šampionky ale hned po návratu na kurt duel při svém servisu ukončily.

Birnerová získala svůj třetí turnajový titul na okruhu WTA, naposledy triumfovala loni v červenci v Bad Gasteinu v Rakousku spolu s Lucií Hradeckou. Před šesti lety pak vyhrála ve Stockholmu se Slovenkou Jarmilou Gajdošovou.

Ve finále dvouhry se v kolumbijské metropoli utkají v neděli Španělka Lara Arruabarrenová-Vecinová se spoluhráčkou Birnerové z deblu Alexanderou Panovovou. Obě jsou ve finále poprvé v kariéře.

Dvaadvacetiletá Panovová překonala své maximum poté, co si dnes poradila hladce ve dvou setech s osmnáctiletou Maďarkou Timeou Babosvou. Teprve devatenáctiletá Arruabarrenová dnes debutovala v semifinále, zkušenější Rumunku Edinu Gallovitsovou zdolala 6-4 6-3.

- WTA INTERNATIONAL BOGOTÁ -
(Kolumbie, antuka, 220.000 dolarů)
sobotní výsledky (18. 02. 2012)

Dvouhra - semifinále:
Panovová (Rus.) - Babosová (Maď.) 6-2 6-3
Arruabarrenová (Šp.) - Gallovitsová (Rum.) 6-4 6-3

Čtyřhra - finále:
Birnerová/Panovová (1-ČR/Rus.) - Minellaová/Vögeleová (Luc./Švýc.) 6-2 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist