Bitva v Chorvatsku je vyrovnaná. Zabijte Srby, ozvalo se z hlediště

9. 7. 2010, 19:59
Aktuality 4
DAVIS CUP - 'Bratrovražedný' souboj dvou bývalých jugoslávských zemí je po prvním dnu nerozhodný 1-1. Srbové se v bouřlivém prostředí dostali do vedení díky své jedničce Novaku Djokovičovi, za domácí Chorvaty vyrovnal Marin Čilič.
Ivan Ljubičič a Novak Djokovič

Ve Splitu proti sobě poprvé v Davis Cupu nastoupili bývalé jugoslávské státy Chorvatsko a Srbsko, které proti sobě v minulém století válčily. Nevraživost se projevila při slavnostním ceremoniálu. Někteří chorvatští fanoušci odmítli při srbské hymně vstát a z hlediště se ozvalo: "Zabijte Srby!"

"Očekávali jsme horkou půdu, ale je mi líto chování některých diváků," řekl druhý hráč světa Novak Djokovič, který v úvodní dvouhře nedal šanci domácímu Ivo Ljubičičovi.

"Když jsme začali hrát, tak se to uklidnilo," přidal. Ljubičič, dobrý Djokovičův kamarád, byl rovněž smutný z výkřiků obecenstva. "Myslím, že to na začátku ovlivnilo koncentraci nás obou, ale jinak jsem neměl moc šanci na úspěch," uznal jednatřicetiletý Chorvat.

Větší radost domácím fanouškům udělal Marin Čilič, který rovněž ve třech setech vyhrál nad Viktorem Troickým a vrátil Chorvaty zpět do hry o semifinále. V něm se vítězové utkají s Chile, nebo Českem.

Chorvatský kapitán Goran Prpič do sobotní dvouhry nahlásil Dodiga s Veičem, nastoupí však zřejmě znovu Čilič a Ljubičič. Srbské duo bude takřka jistě hrát ve složení Tipsarevič/Zimonjič.

- DAVIS CUP (čtvrtfinále, 09. - 11. 07. 2010) -
výsledky zápasu Chorvatsko - Srbsko (Split, tv. povrch / hala)

Chorvatsko - Srbsko 1-1 ... po druhé dvouhře
páteční výsledky:
Ljubičič - Djokovič 6-7(3) 4-6 1-6
Čilič - Troicki 6-4 7-5 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
v Chorvatech to stále vře... není to zas tak dlouho, co válka skončila... ale to je přesně to, co EU chce vyřešit než povolí vstup Chorvatska do EU... musí se vyřešit spory Srbů a Chorvatů... ale nadávání a takovéhle výrazy prostě do sportu obecně nepatří! minulost se nedá změnit, to bychom za chvíli mohli nenávidět všechny, kdo byli nacisti, fašisti, komunisti a další....
Reagovat
misoSK
suhlas s tebou, Chorvati a Srbi by si mali uvedomit ze ako dva slovanske narody by mali skor spolupracovat ako spominat na davne spory...ale individua co budu vykrikovat nezmysly sa najdu vzdy
Reagovat
smazaný uživatel
to je pravda, vždy se najde jeden magor, který to dokáže lidem znechutit...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist