BJKC: V pondělí na Němky. Krejčíková by měla nastoupit ve dvouhře i v deblu se Siniakovou

31. 10. 2021, 13:52
Aktuality 11
České tenistky vstoupí do mistrovství světa družstev pondělní bitvou s Německem. Svěřenkyně kapitána Petra Pály se na úvod bojů o Pohár Billie Jean Kingové v Praze budou spoléhat na Barboru Krejčíkovou, která by měla hrát dvouhru i čtyřhru. Zápas v O2 areně, v které jsou Češky dosud neporažené, začne v 17:00.
© Český tenisový svaz / Pavel Lebeda

"Chceme vykročit určitě vítězným zápasem, ale je to těžký soupeř," řekl Pála o utkání s Němkami, které tenistky v soutěži družstev porazily osmkrát z devíti zápasů.

Jasnou jedničkou je světová čtyřka Krejčíková. Vítězku Roland Garros by měla ve dvouhrách doplnit stříbrná olympijská medailistka Markéta Vondroušová. "Sestavu už mám v hlavě," řekl Pála. Nominaci na zápas musí oznámit nejpozději hodinu před startem utkání. K dispozici má do dvouher případně ještě Terezu Martincovou a Kateřinu Siniakovou.

Krejčíková se v duelu jedniček týmů nejspíše utká s trojnásobnou grandslamovou šampionkou Angelique Kerberovou. S bývalou světovou jedničkou a aktuální dvanáctkou se dosud nestřetla. "Moc ji neznám, ale Katka s ní hrála. Určitě mi něco dobrýho poradí," obrátila se na Siniakovou, která se s Kerberovou utkala sedmkrát a naposledy nedávno v Indian Wells.

Kerberová hraje levou rukou a Krejčíková má s levorukými soupeřkami pozitivní bilanci 21:6. "Nevadí mi to. Jsou tam typické věci, které levačky dělají, na ty se musím připravit. Půjdu do boje a budu makat, aby to dopadlo dobře a zápas jsem vyhrála," řekla Češka.

"Češky mají velmi silný tým a nikdy to proti nim není jednoduché, ale zkusíme jim oplatit předchozí porážky," řekla Kerberová. "S Krejčíkovu jsem nehrála, má skvělou sezonu, vyhrála grandslam a umí hrát pod tlakem. Moc se na naše první střetnutí těším," dodala Němka.

Dvojkou německého týmu kapitána Rainera Schüttlera by měla být zkušená Andrea Petkovicová. V týmu jsou ještě Jule Niemeierová, Anna-Lena Friedsamová a Nastasja Schunková. "Máme silný tým, skvěle jsme tady potrénovali a máme výhodu, že nejsme domácí a můžeme hrát bez tlaku. Jsem si jistý, že jsme nebezpeční," pronesl bývalý pátý hráč světa Schüttler.

Po dvouhrách zápas případně rozhodne čtyřhra. Český debl by měl mít jasné složení v podobě olympijských vítězek a trojnásobných grandslamových šampionek Krejčíkové a Siniakové. "Variant máme hodně, ale když budou holky fit a připravené hrát, tak variantu jedna máme jednoduchou," uvedl Pála a Krejčíková přitakala, že je připravena zvládnout náročný dvojboj.

Pětadvacetiletá Krejčíková prožívá životní rok. Díky výsledkům se navíc kvalifikovala premiérově i na Turnaj mistryň a je jediná z osmičky účastnic vrcholu sezony, která hraje i soutěž družstev. Ostatní tenistky převážně účast odřekly, jelikož se Masters hraje týden po Praze až v Mexiku.

Krejčíková neuvažovala, že by Pálovi nominaci odmítla. "Taková možnost pro mě neexistovala. Vždy jsem chtěla reprezentovat Českou republiku, obzvlášť tady doma. Od začátku bylo jasné, že chci hrát. Jsem nadšená a moc se těším, že povedu tým," vyhlásila tenistka.

Ve formě přijela do Prahy i Vondroušová. Naposledy došla do semifinále turnaje v Moskvě. "Poslední týdny jsem měla dobré, tak nějak je všechno v pohodě," uvedla 35. hráčka žebříčku dvouhry WTA. Sžila se rychle i s povrchem v O2 areně. "Hraje se mi docela dobře. Bude to jiný, až bude aréna narvaná, ale myslím, že si to všechny užíváme, a snad nám tento týden vyjde."

Dříve hrály finále jen dva týmy a na tři vítězné body. Nyní se jako před 20 lety koná závěrečný turnaj a vrátil se herní systém zápasů na dva vítězné body. "Já bych to přirovnal k tomu, jako když se dřív hrálo v neděli za stavu jedna jedna," řekl Pála a dodal: "Musíme se přizpůsobit. Máme tým, který může vyhrát i v tomhle formátu. Věřím, že nám to bude hrát do karet."

Třetím celkem skupiny D je Švýcarsko, které se utká s Německem v úterý. Češky na tým s olympijskou vítězkou Belindou Bencicovou, kterému v roli trenérky pomáhá bývalá světová jednička Martina Hingisová, narazí ve čtvrtek. Do semifinále postoupí vítězky skupiny.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
Mantra
úplně zbytečné jí cpát do debla, na to tam má přeci Hradeckou, i u bych vynechal a vzal raději Květu, ta by tomu dala jiskru, trochu by holky namotivovala a hlavně si to zaslouží! smile Tohle jsou jen pořád stejný koleje Pálky a jeho kamarádů smile
Reagovat
tommr
a viděl jsi co za hrůzu předvedla Hradecká v Courmayeuru? A tu Peschkeovou určitě ani nemůžeš myslet vážně ... smile
Reagovat
Mantra
no Hradeckou bych za Květu určitě vyměnil. Hned. I kdyby tam měla venčit pejska. smile
Reagovat
tommr
venčení pejska zvládne i Lucka, ale do ostrýho zápasu bych už ani jednu z nich určitě nepouštěl. Respektuju že toho v tenise hodně dosáhly, ale obě jsou už dávno za zenitem ...
Reagovat
Mantra
tys to asi s tím pejskem nepochopil šmudlo, že?
Reagovat
Mony
určitě, ale s repre myslím už práskla. S Němkama se ale zná dobře, něco tajnýho by na ně snad vytáhla..Pála zase něco podělal,že to s ní nezkusil. Jestli to nedá, tak jí bude mít celý rok na talíři. Možná nechtěl mít v týmu starší, než je on
Reagovat
EllNino
Co podělal? Že tam nedal tenisovou důchodkyni? A to mám Květu hodně rád :) Tady se snad všichni zbláznili
Reagovat
Mony
nezbláznili, jen si zpestřujeme nedělismile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
tommr
Bára si toho na sebe nakládá opravdu hodně. Ideální by bylo kdyby to bylo po dvouhrách 2:0 pro nás a do debla by už nemusela nastupovat ...
Reagovat
Frick
Náhubkovaná na TK u 100x testovaná by měla být potrestána umístěním do pranýře s možností házení shnilých rajčat.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist