Blake držel krok, americkou bitvu s Isnerem ale nevyhrál

21. 7. 2011, 10:49
Aktuality 13
ATP ATLANTA - Takřka tři hodiny bojovali Američané James Blake a John Isner o postup do čtvrtfinále domácího turnaje v Atlantě. Uspěl ten mladší a vyšší - Isner.
John Isner

Diváci se v Atlantě dočkali hned ve druhém kole lahůdky v podobě souboje dvou domácích tenistů: bývalé světové čtyřky a jednoho z nejoblíbenějších tenistů světa Jamese Blakea proti turnajové trojce a loňskému finalistovi Johnu Isnerovi. Samotný zápas nabídl dramatickou bitvu, ze které nakonec jako vítěz odešel po 2 hodinách a 50 minutách šestadvacetiletý Isner - o pět let staršího soupeře zdolal 7-6 6-7 7-5.

Dvoumetrový Isner v zápase dokázal odvrátit sedm z osmi brejkbolů, přičemž hned tři v závěrečném setu za stavu 3-4, a i když se dopustil sedmi dvojchyb, 30 fiftýnů získal získal dělovým esem. Rozhodující brejk přišel v 11. hře třetího dějství, když Isner Blakeovi sebral podruhé v utkání podání a zápas pak při svém servisu ukončil čistou hrou. 

"Abych byl upřímný, raději bych se s Jamesem utkal až v závěrečných kolech turnaje, třeba jako loni s Mardym (Fishem)," připomněl Isner své loňské finále, v němž na titul nedosáhl. "Když hrajete proti kamarádovi, chcete, aby nikdo nevypadl. Ale to je samozřejmě nemožné."

James Blake"Je to hra, vždy musí jeden vypadnout," podotkl poražený Blake. "Jeho returny nejsou nejsilnější stránkou jeho hry, ale servis má perfektní. Když potřeboval, získal přímý bod ze servisu, a ve třetím setu za stavu 5-5 zahrál několik skvělých úderů," komentoval Blake, který tak stále čeká na první letošní čtvrtfinále.

Isner s jednatřicetiletým Blakem v Atlantě startují ve čtyřhře, ve které už postoupili přes turnajové dvojky do 2. kola. "Hrát s Jamesem čtyřhru je zábavné a myslím, že jsme si minulou noc užili spoustu legrace," pochvaloval si současný 35. hráč světa Isner, jenž po triumfu na trávě v Newportu vyhrál už sedmé utkání v řadě.

"Víc si teď věřím. A právě sebevědomí rohodlo, během důležitých výměn jsem hrál svůj nejlepší tenis. Především za stavu 5-5, kdy jsem třemi body rozhodl o osudu zápasu," pochvaloval si Isner, kterého ve čtvrtfinále čeká Yen-Hsun Lu. Tenista z Tchaj-wanu otočil zápas s Australanem Matosevicem.

Jako jediný bez ztráty setu se zatím do čtvrtfinále dostal pouze druhý nasazený Kevin Anderson. Jihoafričan v souboji s domácím Michaelem Russellem ztratil pouze 12 fiftýnů po svém podání a za 84 minut zvítězil 6-1 7-5.

"Cítím se teď na kurtu sebevědomí, bez ohledu na to, kdo proti mě stojí na druhé straně," řekl Anderson. "Zapracoval jsem teď na spoustě věcí a myslím, že se mám stále kam zlepšovat, abych hrál svůj nejlepší tenis," dodal.

Radost Američanům neudělal ani Lucemburčan Gilles Muller. Ten vyřadil Američana Robbyho Ginepriho, jenž hrál první turnaj ATP od loňského US Open. Přes půl roku se totiž léčil ze zlomeniny ruky, kterou si zranil při pádu z kola.

Mullera prý domácí publikum, jež fandilo Gineprimu, nerozhodilo. "Vždy je příjemné hrát před takovým publikem, bez ohledu na to, zda fandí vám, soupeři, nebo chtějí jen vidět hezký tenis. Je lepší hrát před diváky, než na kurtu číslo 15, kde nikdo není," komentoval Lucemburčan.

- ATP 250 ATLANTA (USA, tv. povrch, 531.000 dolarů) -
středeční výsledky (20. 07. 2011)

Dvouhra - 2. kolo:
Anderson (2-JAR) - Russell (USA) 6-1 7-5
Isner (3-USA) - Blake (USA) 7-6(8) 6-7(3) 7-5
Muller (Luc.) - Ginepri (USA) 7-6(8) 2-6 6-2
Yen-hsun Lu (Thaj-wan) - Matosevic (Austr.) 3-6 6-1 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nejsem expert, ale komentar pridam, driv jsem nemela cas.Zacala jsem se divat od druheho setu, Ten prvni musel byt hodne tesny, v TB 10 ku 8 pro Johna. Druhy set zacinal Isner. Vzal Jamesovi hned druhe podani, pak sel za stavu 4 ku 2 podavat, sve ztratil celkem jasne a set se dotahl opet do TB. V tom hral James soustredene, John delal chyby a James jasne vyhral a zacinal treti set. Pri svem podani byl suverenni a bez problemu si ho drzel.John mel temer pri kazdem problemy. Nejvetsi za stavu 3ku 4.Tento gem trval minimalne deset minut. Spoustu shod a James tri breakbally,ale o tom to je, John se vzdy zkoncentroval a kdyz potreboval, tak dal prvni podani. Pak zas poklidne do stavu 5;5,pak podaval James mel 40.15, myslela jsem, ze bude nejhure opet TB,pak ale udelal dublefall a pak se Johnovi podarili uzasne vinry, posledni forhand in side out, a pak sve podani udrzel cistou hrou. Byla jsem zklamana, ale James hral dobre, mel plno krasnych vinru, i kdyz v konecnem uctovani to bylo k nicemu, ale zvladl dobre i chovani, na rozdil od Johna, ktery frustraci daval hodne najevo. Presne receno, dlouhe predklony, jazyk ven z pusy, ale radoval se nakonec on. No snad si jeste zahraji par zapasu v deblu. Myslim, ze ma James nyni na americkych betonech sanci si zahrat,tak doufam, ze je prihlaseny Je to dostacujici komentar?.
Reagovat
NIN
ty si muj clovek, parada, se vsim souhlas :)
Reagovat
NIN
ja jen doplnim ten prvni set - prvni set byl o zahrivani se Jamese a zvyknuti se na servis Isnera, Isner s prehledem daval esa a poloesa, James otacel casto 0-15, 15-30, za stavu 6-5 pro Jamese sel podavat Isner a mel 92% uspesnost 1. trefeneho servisu, konkretne 22 ku 2 - to jsem nemohl moc dobre rozdychat ale co uz no. V tiebreaku James udelal hned ze startu lacinou chybu do site a Isner vedl 1-0 s minibreakem, kratce na to si vzal James minibreak zpet dobrym returnem, stav 4-4, James servis a backhand do site, naprosto zbytecna chyba, ktera se stava spise na zacatku utkani nebo pri rozpinku. Isner 1. servis a 6-4, ted konecne neprisel prvni servis a Isner "celil" druhemu servisu, napalil to tak, ze vic jak pul metru double fault - nebylo to preriskovane, napalil tam proste prvni servis, asi vzhledem k tomu jak se mu daril trefit prvni servis. 6-5 a James drzi oba servisy, 7-6 pro Jamese, 2x prvni servis, James jen kouka - 8-7 pro Isnera, 8-8 servis James a pod mensim tlakem chybuje opet do site - Isner 9-8. Prichazi 1. servis - Isneruv 1. set
Reagovat
smazaný uživatel
diky vam obema za postrehy, ja vedela, ze mohu jit klidne spat - primo jako bych tam sedela! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Těším se na komentáře a pořád NIC ? Co je s váma experti ...... ?
Reagovat
smazaný uživatel
no tak dobre, expert nejsem, ale stejne by to ruplo: Prospala jsem cele drama a machrovat neumim. Takova hodina se proste neda "jeste" ani "uz"! :-(

(Presto maly predpoklad pro psa: Malisse bude mozna mit co delat, aby dnes dal Harrisona.)
Reagovat
smazaný uživatel
Hehe :-)), sojka to nakonec zalomila :-)).

Je to možný s tím Harrisonem, jen jsem rychle proběhl pavouka a myslim, že někdo může rybku v jeho polovině potrápit nebo klepnout :-).
Reagovat
smazaný uživatel
A v druhé polovině pavouka může narušit plán na americký finále určitě Anderson. Dnešní stats na servisu měl vynikající :-).
Reagovat
smazaný uživatel
ja o nem vim, statistiky jsem si prohlizela vsechny :-) Navic ma pri prakticky stejne vysce o 20 kg mene nez John, docela vyznamne pro obratnost, pohyblivost vubec a mozna i fyzicku....
Reagovat
smazaný uživatel
I přesto si myslím, že John "Gyllenhaal" Inser :-))) je kvalitnějším hráčem s lepšími a agresivnějšími údery. Výhoda Andersona může být v tom, že dlouhodobě často trefuje první podání a opravdu v té fyzičce, Isner si už dnes hrábnul hluboko.
A sojko, dneska už vydržíš vzhůru, že? (Aspoň na toho Malisse :-D)
Reagovat
smazaný uživatel
ale samozrejme, ze je John lepsim a komplexnejsim hracem! Miami jako by nebylo ;-) Ale nesmim to moc vykrikovat predem, na jare jsem ho tu plamenne hajila proti Karlovicovi a pak byla Matejuv snadny terc, pritom John v Houstonu prohral ve 3 TB!
A dneska vydrzim, pro me prece naprosta hracka...... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Na to jarní hájení Isnera si vzpomínám :-) a pořád si myslím, že je oprávněné. Jediné v čem má Karlovič lehce navrch je servis, trefuje ho rychleji a ještě výš, takže má i vražednější odraz pro returnujícího. Jinak..pohyb, return, bekhend (zvlášť ten cross) jde za Johnem :-). A nějaká tajbrejková loterie mě nepřesvědčí o opaku. Od doby, kdy jsem viděl jeho hru v Indian Wells 09 ho prostě beru jako tenistu a ne jako přerostlý vohráblo :-). Na to kolik měří a váží umí tenis skvěle.
Reagovat
NIN
nic o tom ze mel james 3 mini matchpointy za stavu 4-3, servis Isner? byl na pokraji vyrazeni i upadnuti do komatu, po kazdem mici jazyk na veste
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist