Blake na challengerech bojuje o top 100 a start ve Wimbledonu

4. 5. 2011, 14:56
Aktuality 1
James Blake se za 14 dní v Paříži po šesti letech nevyhne kvalifikaci na grandslamový turnaj, stále však ještě bojuje o to, aby si zajistil přímou účast v hlavní soutěži Wimbledonu. Na okruhu ATP byste však jednatřicetiletého Američana hledali marně. Blake bojuje o návrat do první světové stovky na challengerech.
Profily hráčů
James Blake

James Blake měl v loňské sezoně zdravotní problémy s ramenem a kolenem a v létě po ztrátě formy dokonce zvažoval ukončení kariéry. Bojoval dál, ale do konce roku, během něhož si nezahrál v jediném semifinále, vypadl z první světové stovky. Letos se v rámci první čtvrtiny sezony nedočkal jediného čtvrtfinále a klesl až na 173. místo. 

Bývalý čtvrtý hráč světa se tak rozhodl po šesti letech přihlásit na challengery, na nichž v sezonách 2001 až 2005 čtyřikrát v řadě triumfoval, aby se pokusil vměstnat mezi 102 nejlepších tenistů světa, kteří budou mít jistou účast v hlavní soutěži Wimbledonu. 

Jednatřicetiletý Blake svou pouť domácími turnaji nižší kategorie zahájil na rychlém povrchu v Tallahassee, kde si zahrál semifinále. Minulý týden už dokázal triumfovat na antuce Sarasotě a v žebříčku se posunul na 109. příčku. Z titulu se naposledy radoval v roce 2007 v New Havenu (ATP Tour). 

"Byla to už opravdu dlouhá doba, je to úleva. Zrovna nedávno jsem se svých přátel ptal, zda si pamatují, kdy jsem naposledy získal titul," řekl Blake. "Naštěstí jsem celý týden hrál svůj nejlepší tenis. Je příjemné vidět, že se mohu znovu zlepšovat," uvedl vítěz deseti turnajů ATP.

Tento týden má poslední možnost vylepšit si své postavení, než se uzavřou nominace na Wimbledon. O ten bojuje na zelené antuce v Savannah, kde už postoupil do druhého kola. Jistotu startu na trávě v All England Clubu by mu měl dát postup alespoň do semifinále, před kterým ho může zastavit ještě Brazilec Hocevar a v dalším případném zápase vítěz duelu Russell - Romboli.

"Doufám, že to je začátek mého návratu zpět do dobré formy. Mezi challengerem a ATP Tour je velký rozdíl, ale mám to štěstí, že vím, že s tímto tenisem může vyhrávat i na vyšší úrovni," věří Blake, který bude za 14 dní startovat v kvalifikaci na French Open.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jsem rada,ze hyri optimismem. Doufam,ze to zvladne. Jen je skoda, ze jsem ho nemohla videt v akci. To semifinale na minulem turnaji druhy set v TB 17 ku 15, to bych si fakt uzila. Hodne stesti a jeste chvili vydrz hrat dustojny tenis.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist