Blake si vyšlápl na Del Potra a může se těšit na první čtvrtfinále sezony

20. 10. 2011, 11:05
Aktuality 5
ATP STOCKHOLM - James Blake se ve Stockholmu dočkal několika premiér v letošní sezoně. Porazil totiž turnajovou dvojku Argentince Del Potra a zvítězil poprvé nad hráčem Top 20, díky čemuž ho čeká první letošní čtvrtfinále.
James Blake a Juan Martín Del Potro

Jamesi Blakeovi se v této sezoně příliš nedařilo a aby si vůbec zajistil přímou účast ve Wimbledonu a na US Open, sbíral body na challengerech. Jeden takový si zahrál i před 14 dny v Sacramentu, kde ve finále podlehl Karlovičovi.

Včera si však na oblíbeném turnaji ve Stockholmu připsal nejcennější vítězství sezony a první postup do čtvrtfinále po přesně 12 měsících. V metropoli Švédska totiž porazil dvakrát 6-4 světovou čtrnáctku a nasazenou dvojku Juana Martína Del Potra.

"Řekl bych, že je to moje největší výhry za poslední tři roky. Předvedl jsem něco z mého nejlepšího tenisu a jsem na to pyšný. On (Del Potro) je velký šampion posledních sezon, takže si takové výhry opravdu vážím," těšil Blakea nečekaný postup.

Jednatřicetiletý Američan má na Stockholm příjemné vzpomínky. Nejen že si zde zahrál své poslední čtvrtfinále, ale v letech 2005 a 2006 turnaj dokázal vyhrát. Tehdy pokaždé cestou za titulem porazil Belgičana Oliviera Rochuse, se kterým si mimochodem poradil v 1. kole i letos...

"Když jsem letos do Stockholmu přiletěl, věřil jsem si. Tělo se se změnou prostředí vypořádalo dobře," uvedl Blake, kterého ve čtvrtfinále může čekat další Argentinec David Nalbandian, který v prvním kole odvrátil mečbol proti Malissovi. Jihoameričan ale ještě musí zvládnout 2. kolo proti sedmému nasazenému Chorvatu Ivanu Dodigovi.

Del Potro si porážkou velmi zkomplikoval boj o Turnaj mistrů, na který může teoreticky stále pomýšlet. V žebříčku mu nyní patří 12. místo se ztrátou 740 bodů na osmého Tsongu. I kdyby se třiadvacetiletý rodák z Tandilu nedostal do Londýna, vrchol sezony ho čeká v Seville. Tam se proti Španělům v čele s Nadalem utká o titul v Davisově poháru.

- ATP 250 STOCKHOLM -
(Švédsko, tv. povrch / hala, 600.000 eur)
středeční výsledky (19. 10. 2011)

Dvouhra - 1. kolo:
Tomic (Austr.) - Zopp (Est.) 7-6(5) 4-6 6-0
Dimitrov (Bulh.) - Sweeting (USA) 6-3 6-1
Rieschick (Něm.) - Ryderstedt (Švéd.) 6-4 3-6 6-3

Dvouhra - 2. kolo:
Blake (USA) - Del Potro (2-Arg.) 6-4 6-4
Anderson (5-JAR) - Haas (USA) 6-7(5) 6-4 6-4
Raonic (6-Kan.) - Petzschner (Něm.) 6-3 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Hmmm, tak Nalba si na Dodiga vyhradil jen hodinku :-)).

To zítřejší americko-argentinské čtvrtfinále ve Stockholmu by mohlo být velmi zajímavé.
Reagovat
smazaný uživatel
Niculescu proti Hradecké kurzu 1,8 valuebet jako kráva.
Reagovat
smazaný uživatel
Zajímavé,já jsem si myslel,že finále Davis Cupu bude v Seville a že se v něm začátkem prosince utká s Argentinou Španělsko. Ale pan Zabloudil má asi lepší informace...
Reagovat
gigin
kuwa, já jsem si to myslel taky :-)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist