Blíží se série obhajob. Murray doufá, že se na dalších antukových turnajích dostane do formy

12. 5. 2017, 13:36
Aktuality 11
Andy Murray se v posledních týdnech herně trápí. Ani při svém třetím letošním vystoupení na turnaji série Masters nevyhrál více jak jeden zápas. V Madridu skončil již v osmifinále na raketě dvacetiletého Borny Čoriče. Světová jednička bude až do konce roku obhajovat obrovskou porci bodů. Začne už příští týden v Římě, kde loni triumfoval. Brit doufá, že se brzy vrátí do formy.
Profily hráčů
Andy Murray

Andy Murray odstartoval letošní sezonu v roli světové jedničky solidně. V Dauhá došel až do finále, v němž jen těsně podlehl obhájci titulu a svému protivníkovi v boji o tenisový trůn Novakovi Djokovičovi.

Také na prvním grandslamovém turnaji sezony Australian Open zpočátku potvrzoval roli favorita, když v prvních třech kolech neztratil set. Brzkého vypadnutí Djokoviče ale nakonec nevyužil, jelikož mu v osmifinále připravil senzační porážku Mischa Zverev.

Britská jednička se ovšem nečekanou prohrou nenechala zlomit a po více než měsíční pauze ovládla podnik ATP 500 v Dubaji. Úvodní akce série Masters v Indian Wells Murraymu, jenž v pondělí oslaví 30. narozeniny, hrubě nevyšla. S jedním z nejprestižnějších turnajů se rozloučil hned po prvním zápase.

Následovala další měsíční pauza, tentokrát zaviněná zraněním lokte, které rodákovi z Dunblane znemožnilo startovat na nadcházejícím podniku Masters v Miami.

Na kurty se tak světová jednička vrátila až v Monte Carlu. Přechod na antuku se Murraymu příliš nepovedl. Už v osmifinále vypadl s Albertem Ramosem. Španěla potkal také o týden později v Barceloně, kde mu jen tak tak porážku oplatil. Stopku Britovi v semifinále vystavil Dominic Thiem.

Ani na třetí akci kategorie Masters nevyhrál více jak jedno utkání. Ve včerejším osmifinále podlehl lucky loserovi Bornovi Čoričovi. Dalším brzkým vypadnutím z turnaje se však zlomit nenechá a chce se co nejdříve vrátit do formy.

"O dnešní prohře budu muset dlouho přemýšlet. Prohrát zápas není vždy to nejhorší. Daleko horší může být způsob, jakým prohrajete," řekl Murray k osmifinálové porážce.

"Pamatuju si na duel s Thiemem v Barceloně. Byl jsem po prohře zklamaný, nicméně jsem hrál dobře a měl pár světlých chvilek. Dnes se nic takového nestalo. A to mě znepokojuje. Musím se zamyslet, jak s tím naložím," pokračoval v hodnocení souboje s Čoričem, v němž spáchal 28 nevynucených chyb a trefil pouze 14 winnerů.

"Dnes mi většina úderů nefungovala. Když jsem začal prohrávat, nepovedlo se mi něco změnit nebo výkon zlepšit. Pořád jsem dělal spoustu chyb hned na začátku výměn. Ne vždy předvedete svůj nejlepší tenis, ovšem pokaždé to můžete soupeři alespoň zkomplikovat. To se mi dnes nepodařilo. Je to zklamání," dodal.

Murray musí se svou formou rychle něco udělat. Od turnaje v Římě, jenž startuje příští týden, totiž začne obhajovat loňské výsledky, které ho vynesly na vrchol světového žebříčku.

Hned v Římě bude obhajovat loňské prvenství, poté ho čeká obhajoba loňského finále na French Open. Tituly loni získal také v Queensu, Wimbledonu, Pekingu, Šanghaji, Vídni, Paříži a na Turnaji mistrů. K tomu navíc loni postoupil do finále v Cincinnati a do čtvrtfinále US Open.

Špatné výsledky nechce v žádném případě přičítat nedávným problémům s loktem. "Zranění nemělo na mou hru v posledních týdnech žádný vliv, nicméně měl jsem měsíc pauzu, což mě trochu zbrzdilo," uvedl.

"Věci se mohou v tenise rychle měnit. Ale musíte pochopit situaci, v níž se nacházíte, a zvolit tu nejlepší cestu pro návrat na vrchol. Doufám, že s mým týmem na něco co nejdříve přijdeme a v Římě a na French Open budu hrát lépe," doplnil.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

11
Přidat komentář
Fandina
Jestli to sem někdo už dával, tak se omlouvám.

https://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/883120-tenisu-se-rodi-novy-turnaj-reprezentaci-djokovic-i-nadal-jasaji-v-pozadi-stoji-hvezda-barcelony.html
Reagovat
Marduch
Toužili, aby pro ně vyhrál GS titul. Vyhrál ho. Toužili po Wimbledonu. Dokázal to. Toužili po světové No.1. Stal se jí. Nepopiratelně i díky ctižádosti a přísnosti Lendla. Dokážu si představit Lendlův leadership v druhé polovině loňské sezony. "Andy, když neuděláš No.1 teď /když jsou big3 mimo/, tak už nikdy". Andymu bude v pondělí 30 a ta nejvyšší motivace se po dosažení všech těch met možná hledá už velice těžko.
Reagovat
Nola
pod tvoj prispevok sa podpisujem, Andy to dokazal a bude navzdy zapisany v tenisovych dejinach ako NO1, drzitel 3 GS a dalsich nespocetnych titulov, ma dve zlate z OH, k tomu ako ceresnicku TM
Reagovat
Stan_Borowitz
A hlavně získal pro Británii pohár z Wimbledonu, a to hned dvakrát. To mu Angličani odpustí i to, že je Skot. Ostatní GS je nezajímají.
Reagovat
Kozoroh
Spíš dojde na další výbuchy, včetně milovaného Wimbledonu.
Reagovat
stefankelner
Vynechava polovicu sezony a teraz sa ide sustredit na udrzanie postu jednotky.
Reagovat
Krisboy
Tak určitě, ve Wimbledonu neztratí ani game.
Reagovat
Pavol
Murray s Čoričom nám predviedli pekný tréning. Murray žiadna snaha po víťazstve. To sa ale nemusí vyplatiť Murrayovi keď už bude naozaj chcieť a ono to nepôjde. Ako napríklad taký Rosol.
Reagovat
Stan_Borowitz
To je fakt trefné srovnání... britská legenda a česká legenda.
Reagovat
gigin
:DDDDDD
Reagovat
Krisboy
Já doufám, že ne, pane "jedničko". Podle těch hajlajtů si ho Borna pěkně dával. Květák střídal nadávky, vztek a křečovitej nucenej smích ála Nov4k. Dobře Borno, dobřeeee!!!
A koukám, že Borna změnil raketu, hmm...asi mu to svědčí.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist