Blog: Kimiko Dateová v Pattayi

11. 2. 2009, 11:03
Aktuality 0
Japonská tenistka Kimiko Dateová je jednou z těch, kteří se loni rozhodli vrátit do světa profesionálního tenisu. Její comeback je ale výjimečný: dnes osmatřicetiletá hráčka totiž mezi tím vynechala dlouhých dvanáct let. Tento týden píše pro stránky WTA blog z turnaje v thajské Pattayi.
Profily hráčů
Kimiko Dateová-Krummová

Ahoj všichni,

dnes jsem odehrála svůj první zápas čtyřhry, mojí partnerkou byla Sesil Karatančevová z Kazachstánu. Bohužel jsme prohrály. Letos jsem až doteď neměla možnost hrát čtyřhru, protože moje postavení v deblovém žebříčku je hodně špatné. Tohle byla vlastně moje první čtyřhra od listopadu. Zkoušela jsem se dostat do rytmu, ale až do konce zápasu se mi to nepovedlo. Taky to bylo poprvé, co jsem hrála se Sesil a chvíli bude trvat, než si na sebe trochu zvykneme. Naše soupeřky taky měly dobrý rytmus ze zápasů dvouhry. Rychle jsme prohrály první set, ale ve druhý set jsme dotáhly do tie-breaku.

Dnes jsem trénovala s Tamarine Tanasugarnovou. Je vždycky milé potkat se s ní a hrát s ní. Doufám, že se jí tenhle týden vydaří.

Nejvýš nasazená hráčka, Věra Zvonarevová, dnes vyhrála, řekla bych, že se tu zatím hraje dobrý turnaj. Zítra mě čeká první zápas dvouhry. Mám být na kurtu první, tak dnes večer budu odpočívat a pokusím se myslet na zítřek.

Děkuju za vaše otázky, na některé jsem odpověděla dole.

Zítra se zase ozvu :)

Otázky fanoušků:
Pořád vám na cestách chybí japonské jídlo, jako dřív? Asako, Japonsko
Už ne toli. Teď si chci pochutnat na místních jídlech. Od té doby, co jsem dorazila do Pattayi, jím hodně thajského jídla, je vážně dobré. Pořád si ale s sebou beru vařič rýže, protože rýžové koule musím jíst před každým zápasem - stejně jako před 13 lety, kdy jsem hrála.

Jaký máte letošní cíl, co se týká žebříčku a turnajů? Kazuhiko, Japonsko
Ve skutečnosti nemám konkrétní cíl. Důležité je, jak na tom budu fyzicky, pak se uvidí, co dokážu. Zatím to jde dobře. Ráda bych hrála na okruhu WTA co nejvíc, stejně jako v kvalifikacích na grandslamy, když se mi nepodaří dostat se rovnou do hlavní soutěže.

Dívala jste se na tenis, když jste skončila s tenisem? Máte oblíbené hráče? Sylvia, Francie
Párkrát jsem komentovala pro japonskou televizi, takže když jsem ukončila kariéru, byla jsem na pár grandslamových turnajích. Jinak jsem tenis moc nesledovala. Mojí oblíbenou hráčkou ale byla Justine Heninová. Je moc škoda, že už skončila.

pva, TenisPortal.cz, sonyericssonwtatour.com

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist