Bob a Mike Bryanovi ve stém finále získali jako tým rekordní 62. titul

1. 8. 2010, 23:42
Aktuality 6
ATP LOS ANGELES - Bob a Mike Bryanovi překonali rekord v počtu deblových titulů, o který se dva měsíce dělili s legendárními Australany Toddem Woodbridgem a Markem Woodfordem. Dvaatřicetiletí Američané se do tenisové historie zapsali společným 62. titulem dnes v rodné Kalifornii, když vyhráli turnaj v Los Angeles.
Mike a Bob Bryanovi

Bob a Mike Bryanovi jako tým vyrovnali rekord legendárních 'Woodies' letos v květnu na antuce v Madridu. Překonat úctihodnou hranici 61 deblových titulů mohli na grandslamech v Paříži a ve Wimbledonu, oba pokusy však nečekaně brzy ztroskotaly.

Dvaatřicetiletí Američané se dočkali tento týden v Los Angeles, kde v dnešním finále zdolali 6-7 6-2 10-7 dvojici složenou z jejich krajana Erika Butorace a Jeana-Juliena Rojera z Nizozemských Antil a společně vyhráli 62. turnaj ve čtyřhře.

"Je to fantastické. Rekord jsme překonali na domácím kurtu," řekl Mike. "Vůbec jsme netušili, že bychom takový rekord mohli překonat. Bylo to pro nás jako si dát cíl zdolat Mount Everest," dodal Bob. "Teď je to po dvanácti letech naší kariéry skutečností."

Todd Woodbridge a Mark Woddforde čtyřhrám vládli v devadesátých letech minulého století a právě oni byli vzorem pro dvojčata Bryanova.

"Oni byli našimi vzory. Měli jsme štěstí, že jsem vyrůstali v době, kdy byli nejlepšími na světě a my se od nich mohli učit," řekl po finálev Madridu Bob Bryan. "Předváděli skvělé čtyřhry. Sice neměli excelentní servisy, ale byli hrozně chytří. Hodně věcí jsme se od nich naučili," dodal Mike.

Bratři Bryanovi se o překonání rekordu postaraly v jubilejním 100. společném finále a mají před sebou další metu: vyrovnat rekord v počtu vyhraných grandslamů, který rovněž drží Woodbridge s Woodforde. Australané společně vyhráli 11 turnajů 'velké čtyřky', Američané zatím osm. Ten poslední slavili letos v Melbourne.

První společný titul získali v roce 2001 v Memphisu a pak vyhráli v sezoně ještě třikrát. Od té doby zvítězí ročně minimálně na pěti turnajích. Nejlepší sezonu prožili před třemi lety, kdy nenašili přemožitele na 11 akcích a navíc slavili výhru v Davis Cupu. V letošní sezoně už mají minimum splněno - triumf v LA byl jejich už šestým.

Českým rekordmanem v počtu titulů ve čtyřhře na turnajích ATP je někdejší deblová světová jednička Tomáš Šmíd. Ten s různými partnery vyhrál celkem 55 turnajů, nejvíce s Pavlem Složilem (17).

- ATP 250 LOS ANGELES (USA - Kalifornie, tv. povrch, 619.500 dolarů) -
nedělní výsledky (01. 08. 2010)

Čtyřhra - finále:
B. Bryan/M. Bryan (1-USA) - Butorac/Rojer (USA/Niz. Ant.) 6-7(6) 6-2 10-7

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
''Dvaatřicetiletí Američané se dočkaly.....''

Nechci vás nijak urážet, pane Zabloudile, ale měl byste vědět, že podmět Američané je rodu mužského životného, a tudíž píšeme v přísudku dočkali koncovku i.

PS: Pokud se divíte, proč jsem napsal vás s malým v, tak je to proto, poněvadž se nejedná o žádnou úřední písemnost.
Reagovat
smazaný uživatel
Američané jsou špička skoro ve všech sportech- to je jasné. Avšak byly i doby, kdy měli třeba pět tenistů ve světové pětce. Když se podíváme na žebříček mužského tenisu nyní, vidíme zde jméno Andyho Roddicka, plešatějícího ranaře v čepici. Jenže mnozí lidé letos jistě zaregistrovali, že toto rozhodně není jeho nejlepší sezona. Ano, je tam stále Querrey, Isner a Fish, ale ti to v životě nedotáhnou dál než do druhé světové desítky.
Reagovat
smazaný uživatel
A proč jsi tady ten komentář napsal hned dvakrát? A proč kopíruješ původního Mapeda?
Reagovat
smazaný uživatel
Protože jsem v předchozím příspěvku napsal slovo jistě chybně, a tak jsem se rozhodl, že následující příspěvek pouze okopíruji a opravím tam tu malou chybičku.

PS: Já jsem ten pravý Maped; pokud mi nevěříš, zkontroluj si u administrátora IP adresu.
Reagovat
nando
Mě by zajímalo, kdy měli Američani 5 hráčů v TOP 5 ??? Tenis nějakou dobu sleduju, vím že měli Samprase, Agassiho, T.Martina, Couriera, Changa, ale pochybuju že všichni byli takhle nahoře. Jinak bych řekl, že teď jsou na tom ještě dobře, před pár lety tam byli jen Roddick a Blake a pak dlouho nic, jelikož např. Witten, Oudsema nebo Young nenaplnili očekávání.
Reagovat
smazaný uživatel
Američané jsou špička skoro ve všech sportech- to je jasné. Avšak byly i doby, kdy měli třeba pět tenistů ve světové pětce. Když se podíváme na žebříček mužského tenisu nyní, vidíme zde jméno Andyho Roddicka, plešatějícího ranaře v čepici. Jenže mnozí lidé letos jsitě zaregistrovali, že toto rozhodně není jeho nejlepší sezona. Ano, je tam stále Querrey, Isner a Fish, ale ti to v životě nedotáhnou dál než do druhé světové desítky.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist