Bogota uvidí duel posledních šampionek: Jankovičovou vyzve Arruabarrenová

11. 4. 2014, 10:24
Aktuality 5
WTA BOGOTA - Už ve čtvrtfinále antukového turnaje v Bogotě na sebe narazí vítězky posledních dvou ročníků. Obhájkyni titulu a nasazenou jedničku Jelenu Jankovičovou v kolumbijské metropoli vyzve dvaadvacetiletá Španělka Lara Arruabarrenová-Vecinová.
Jelena Jankovičová

Minulý týden Jelena Jankovičová nedokázala zopakovat finále v Charlestonu a ve světovém žebříčku klesla z šestého na deváté místo. Nyní jako nasazená jednička obhajuje titul na antuce v Bogotě, kde se loni hrálo už o dva měsíce dříve.

V úvodním kole se bývalá světová jednička těžce srovnávala s odlišnými podmínkami ve vyšší nadmořské výšce, když Francouzku Johanssonovou udolala až po více než dvou hodinách. Ve druhém kole ale už srbská favoritka předvedla lepší výkon, díky kterému porazila 6-4 6-3 Gruzínku Sofii Šapatavovou.

Úplně snadný zápas to ale pro Jankovičovou nebyl. Pětadvacetileté soupeřce, jež hrála teprve podruhé v druhém kole turnaje WTA, nabídla celkem šest brejkbolů, o podání však devětadvacetiletá Srbka nepřišla nakonec ani jednou. V závěru proměnila až pátý mečbol.

"Dnes jsem hrála lépe. Podmínku jsou tu stále náročné, ale jsem ráda, že jsem se oproti včerejšku zlepšila. Doufám, že zítra budu hrát ještě lépe," komentovala Jankovičová, která se v Kolumbii snaží podruhé v kariéře obhájit titul. Zatím to dokázala jen v letech 2007 a 2008 na antuce v Římě.

Ve čtvrtfinále se turnajová jednička utká s předloňskou šampionkou Larou Arruabarrenovou-Vecinovou, kterou v jediném vzájemném střetnutí - předloni na US Open - porazila ve dvou setech. Dvaadvacetiletá Španělka v Bogotě vyhrála už pět zápasů v řadě, neboť začínala v kvalifikaci.

Ve druhém kole si Arruabarrenová-Vecinová poradila po setech 6-4 7-6 s loňskou finalistkou Paulou Ormaecheaovou z Argentiny, přestože v každém setu přišla jako první o podání. Zápas mohla ukončit už v desáté hře druhé sady, při podání soupeřky ale neproměnila tři mečboly. Využila až celkově čtvrtý ve zkrácené hře.

"Bylo to velmi těžké utkání," řekla Arruabarrenaová. "Ona (Ormaecheaová) hraje velmi dobře a už několikrát jsme se spolu utkaly, takže se navzájem dobře známe. Ale hrála jsem dnes dobře. Na konci jsem byl trochu nervózní, ale zvládla jsem to."

Španělka má v Bogotě včetně kvalifikačních zápasů bilanci 12-1, jedinou porážku utrpěla loni ve čtvrtfinále s Italkou Knappovou. Její příští soupeřka Jankovičová v Kolumbii v sedmi zápasech ještě neprohrála.

- WTA INTERNATIONAL BOGOTA -
(Kolumbie, antuka, 250.000 dolarů)
čtvrteční výsledky (10. 04. 2014)
Dvouhra - 2. kolo:
Jankovičová (1-Srb.) - Šapatavová (Gruz.) 6-4 6-3
Garciaová (5-Fr.) - Koviničová (Č. Hora) 2-6 6-3 6-4
Arruabarrenaová (Šp.) - Ormaecheaová (7-Arg.) 6-4 7-6(3)
Oprandiová (Švýc.) - Beguová (Rum.) 6-4 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
gigin
Kdo je to?

http://imgup.cz/images/2014/04/11/iJac0.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Alize Cornet?
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, ale mohla by to být dcera Janka a Biljany Tipsarevičových. :)
Reagovat
gigin
Monty je genius!! Brutální genius!!
Reagovat
smazaný uživatel
A to byl fakt jenom tip... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist