Bogota: Zakopalová třetí Češkou ve druhém kole

16. 2. 2010, 20:57
Aktuality 0
WTA BOGOTA - Úvodní kolo antukového turnaje v Bogotě bzvládly všechny Češky. Nejvíce problémů dnes měla Klára Zakopalová, jež se v duelu s 210. hráčkou světa Albaneseovou zachránila na poslední chvíli.
Klára Zakopalová

Klára Zakopalová postoupila na antukovém turnaji v Bogotě do 2. kola přes Američanku Lauren Albaneseovou, jež si účast zajistila postupem z kvalifikace. Česká tenistka vyhrála 4-6 7-6 6-1.

Sedmá nasazená Zakopalová však byla blízko vyřazení. Ve druhém setu prohrávala s 210. hráčkou světa již 2-4, pak ale zpřesnila hru a utkání otočila. Sedmadvacetiletá pražská rodačka měla tradičně problémy s vlastním servisem, který ztratila celkem sedmkrát, a vyrobila 13 dvojchyb.

Vítězstvím v Bogotě zopakovala svůj loňský výkon, kdy první zápas proti Oprandiové otočila až ve dvou zkrácených hrách. Zápas v hlavní soutěži turnaje WTA vyhrála poprvé od července.

V dalším zápase ji čeká buď Ukrajinka Marija Korytcevová, nebo Španělka Laura Pous Tiová.

Ve druhém kole jsou tak všechny Češky, které do bojů na kolumbijské antuce zasáhly. Už včera uspěly Petra Cetkovskou a Sandra Záhlavová, které si to o postup do čtvrtfinále rozdají mezi sebou.

- WTA INTERNATIONAL BOGOTA (Kolumbie, antuka, 220.000 dolarů) -
úterní výsledky (16. 02. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Zakopalová (7-ČR) - Albaneseová (USA) 4-6 7-6(2) 6-1
Castaňová (Kol.) - Hercogová (4-Slovin.) 7-5 6-2
De los Ríosová (Par.) - Zec-Peškiričová (Slovin.) 6-4 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist