Boloňa, Valencie, Manchester a Zhuhai. Davis Cup odhalil hostitele skupinové fáze

14. 3., 18:59
Aktuality 0
Hostiteli skupinové fáze finálového turnaje Davis Cupu, do níž postoupili i čeští tenisté, budou v září Boloňa, Manchester, Valencie a poprvé v historii Zhuhai. Oznámila to na webu Mezinárodní tenisová federace (ITF).
Davis Cup v AO Areně v Manchesteru (© Profimedia)

Každé z kvarteta měst bude 10. až 15. září hostit čtyřčlennou skupinu, z níž vždy dva týmy postoupí do vyřazovací části, jež se 19. až 24. listopadu odehraje v Málaze. Češi postoupili na finálový turnaj po únorovém vítězství v kvalifikaci nad Izraelem.

V Boloni a Valencii se bude skupinová fáze tradiční týmové soutěže hrát potřetí za sebou, v Manchesteru podruhé. Do Číny na finálový turnaj pojedou tenisté poprvé. "Tato lokace se bude hodit tenistům do programu vzhledem k sérii turnajů v Asii po US Open," uvedl prezident ITF David Haggerty.

Kromě Čechů z kvalifikace postoupili také Kanaďané, Nizozemci, Francouzi, Slováci, Belgičané, Američané, Brazilci, Němci, Finové, Chilané a Argentinci. Předem jistou účast na finálovém turnaji měli úřadující šampioni Italové, finalisté posledního ročníku Australané a díky divoké kartě Britové a Španělé. Osm nejlepších týmů ze skupin postoupí do vyřazovací fáze, jež se bude hrát v listopadu v Málaze.

O složení skupin rozhodne los v úterý 19. března.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist