Bouchardová fantastickým výkonem přehrála Kerberovou

1. 6. 2014, 14:42
Aktuality 202
Eugenie Bouchardová se stala první čtvrtfinalistkou letošního French Open. Kanaďance k postupu z osmifinále stačilo pouhých 53 minut, ve kterých porazila Angelique Kerberovou hladce 6-1 6-2.
Eugenie Bouchardová

Dvacetiletá Kanaďanka se nachází ve velmi dobré formě. Před pařížským grandslamem Eugenie Bouchardová premiérově vyhrála turnaj WTA v Norimberku a na Roland Garros se jako osmnáctá nasazená dostala už mezi nejlepších osm.

V osmifinálovém duelu proti Angelique Kerberové předvedla Bouchardová skvělý výkon, už za pouhých 22 minut získala na svoji stranu první set výhrou 6-1. Ve druhém setu se Kanaďanka na kurtu zdržela o 8 minut déle, vyhrála 6-2 a zaslouženě postoupila.

Bouchardová v zápase proti o deset míst výše nasazené Němce vyhrála po prvním servisu 24 z 27 výměn a atakovala tak 90% úspěšnost. Kanaďanka navíc v zápase předvedla 30 winnerů, při kterých udělala jen 11 nevynucených chyb. „Snažila jsem se hrát rychle a agresivně, míče trefovat brzo po odskoku, chodit na síť a dostávat soupeřku pod tlak,“ prozradila vítězka svoji taktiku. „Od teď už každý další zápas bude extrémně náročný,“ dodala.

Kanaďanka si semifinále grandslamu zahrála na letošním Australian Open a na antuce v Paříži kráčí k dalšímu úspěchu. Dvacetiletá Bouchardová bude hrát o postup mezi nejlepší čtyři hráčky turnaje proti Carlye Suárezové, která Ajlu Tomljanovičovou porazila dvakrát 6-3.

Samantha Stosurová v duelu se šampionkou z roku 2012 Marií Šarapovovou začala ve vysokém tempu a v prvním setu zaslouženě vyhrála 6-3. Velmi kvalitní výkon Australanka předváděla i v první polovině druhé sady. Šarapovová ale na svém nejoblíbenějším povrchu překvapení nepžipustila, od stavu 3-4 vyjrála devět gamů v řadě a postoupila do čtvrtfinále.

V něm se Ruska utká s přemožitelkou Sereny Williamsové Gabriňe Muguruzaovou. Pětatřicátá hráčka světového žebříčku ze Španělska porazila domácí Parmantierovou 6-4 6-2.

Ve čtyřhře prošla do čtvrtfinále Lucie Hradecká, když spolu s Nizozemkou Michaellou Krajicekovou porazily americký pár Madison Keysová, Alison Riskeová 7-6 3-6 a 6-1. Postupem do semifinále může česká tenistka navázat na předchozí dva ročníky, v roce 2011 turnaj s Andreou Hlaváčkovou dokonce vyhrála.

- GRANDSLAM FRENCH OPEN ženy -
(Francie / Paříž, antuka, 15.598.998 dolarů)
nedělní výsledky (01. 06. 2014)
Dvouhra - osmifinále:
Bouchardová (18-Kan.) - Kerberová (8-Něm.) 6-1 6-2
Suárezová (14-Šp.) - Tomljanovičová (Chorv.) 6-3 6-3
Šarapovová (7-Rus.) - Stosurová (19-Austr.) 3-6 6-4 6-0
Muguruzaová (Šp.) - Parmentierová (Fr.) 6-4 6-2
Čtyřhra - osmifinále:
Hradecká, Krajiceková (ČR/Niz.) - Keysová, Riskeová (USA) 7-6(8-6) 3-6 6-1

Komentáře

202
Přidat komentář
smazaný uživatel
-Lucie Safarova vs Svetlana Kuznetsova.Lucka Safarova se vraci do hry!!!!!!------
Reagovat
smazaný uživatel
Lucie Safarova ma skvelou formu,Koznetsova je sice silna,ale Lucie je inteligentni tennistka.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobre poledne!Dobrou chut k obedu!Dnes budu fandit.Lucie Safarova vs A.Kuznetsova Lucii!Je tak sympaticka a inteligenni zaslouzi si vystopat na rebricku WTA
Reagovat
rib
Tak koukám, že se Bouchard od minulého zápasu zlepšila, s Johanou to byl opravdu hrozný výkon. A k Mashe jen tohle - sice nejsem její fanda, ale rány dává parádní. A ani moc nekazí. Co je ale naživo ještě horší než v přenosu, to je její řev. Po dnešním zážitku mě nikdo nepřesvědčí, že to, co produkuje, není naschvál. Zvuk je velmi hlasité táhlé slovo, něco jako "jáááá..." Někdy řve více a do míčku tolik neudeří a soupeř je zaskočen tím rozdílem. A když útočí a soupeř má dobrou obranu, tak zvuk změní, pak je to fakt prostý řev. Umim si představit, že i to je pro soupeře dost rušivé. A mimochodem, její hra mi přišla dost monotónní, chvilku jsem obdivovala ty rány, ale pak už jsem se nudila a do toho ten řev......
Reagovat
dadaft
zajímavé --- hráčky se většinou hájí tím, že ty zvuky vydávají nevědomky, mimovolně.
ale (minimálně) u Marie mám někdy (neříkám, že vždy) pocit, že je to jak píšeš - dokáže ten řev modifikovat a používat jako zbraň.
obzvlášť když se nedaří.

zajímavé by bylo, kdyby některá z hráček zkusila bojkot ad absurdum.

po každém míčku by chodila za rozhodčí s prostou otázkou - proč na mě soupeřka řve?
a po dvacátém ujištění, že je to v pořádku, by začala řvát při soupeřčině nadhozu.
"a co jako???
jsem na příjmu tak maximálně koncentrovaná, že mi při nadhozu soupeřky mimovolně unikají výkřiky.
no a co? nic o tom nevím, ať si toho soupeřka nevšímá."

jsem zvědav, co by se dělo.
Reagovat
dadaft
s tím výkonem Bouchardové proti Larsson nesouhlasím.
Johanna hrála na turnaji hodně nebojácný a dobrý antukový tenis - jestli nevěříš, pusť si třeba předposlední gem zápasu - neměla to s ní tak lehké jako s Kerber.
Reagovat
rib
Já jsem to viděla živě ;-) a ty chyby. .. no ale předtím jsem koukala na Tomáše s Bautistou, takže mi to mohlo zkreslit pohled
Reagovat
dadaft
je fakt, že já sám jsem tady po tom zápase psal, že mě překvapilo, že ve statistikách bylo víc chyb, než se mně pocitově zdálo --- možná to bude tím, že mám obě hráčky rád a obě se snažily tvořit hru, takže se mi ten zápas fakt líbil.

(u tebe ten přímý přechod od strojově bezchybného Berdycha k ženskému (psycho)tenisu asi taky sehrál své) :)))
Reagovat
slacker
Presne nechapu ze to jeste zadna neskusila. Ja bych se do ni zakousl jak pitbul a tu komedii sehral s velkou chuti.
Reagovat
smazaný uživatel
mě by přišlo už jenom dobré vykolejení, oklepávat si boty během toho jejího pohledu nebo ještě líp během přípravy na serv, to jsou taky celkem pěkné rány :D
Reagovat
tommr
a je docela možný, že se její zápas nedohraje nebo dokonce vůbec nezačne. Před ní jsou totiž na programu tři zápasy a v obou zápasech mužů figurujou největší zdržováci na okruhu: Ferrer, Verdasco a Murray u kterejch je téměř jistota, že budou hrát na pět setů. A protože i zápas žen Errani-Jankovic vypadá na dlouho bude malej zázrak kdyby se Lucka dostala na kurt ještě za světla ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Všichni obdivovatelé téhle řvoucí nány by si měli najít záznam utkání Selešky. Ona hejká, kvičí, kníká, ale určitě neřve na plnou hubu jako Marfuša. Srovnávání těch dvou je úplně mimo!
A hlasový vývoj Muguruzy je pro mě taky silné zklamání. Kdyby na začátku kariéry ječela jako letos, nikdy bych jí nezačal fandit. Bohužel Serena jako obvykle na grandslamu chytla den blbec a pustila tak Marfušu k titulu.
Reagovat
smazaný uživatel
koukám v čudu? Ach joooo, dadafté, Freedomé, Ellnino atd. co jste sakra dělali? Co si ženská neufandí, prostě nemá. To mě tak štve. A ještě když čtu, že Sam hrála skvěle. Ach jo...:(
Reagovat
VlS
Sam hrála skvěle set a půl. To hrála šampionka Sam z USO. Pak se to zlomilo a dohrávala to Sam z AO.
Reagovat
smazaný uživatel
díky, takže opět Petra Stosur. Tak bych jí přála, snad letoš ještě něco urve.
Reagovat
Cico93
Masha ukázala že je momentálne najlepšia
Reagovat
smazaný uživatel
běž pryč, to je moje plačící vlákno :)
Reagovat
Cico93
Prepáč ;(((
Reagovat
dadaft
dělali jsme co jsme mohli Lunej, chyběl kousek.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zítra si můžeš napravit reputaci a koukat fandit Simče, abych na to nebyla zase sama. Pak ještě Lucka a budu spokojená :)
Reagovat
smazaný uživatel
Obema Marii i Sam poklona a velka gratulace-krasna hra bez nudy!
Reagovat
dadaft
prozatimní vrchol turnaje.
stručně řečeno - Samantha hrála skvěle, až tak skvěle, že v Marii se musela probudit šelma, jinak by prohrála.
jak řekl Mats v pozápasovém studiu - ve třetím setu už hra Šarapovové neměla chybu - tvrdě, přesně - no mercy.

gratulace Marii.
gratulace Sam - skvělý výkon a doufám, že blýskání na lepší časy. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj!Prominte-ucim se cesky s uctou a respektem!Pouze nepochopim proc je tady tolik lidi s tak pro me nepochopitelnou nenavisti k Marii Sharap?Pane Monty,ve Vas vidim"spojence" dekuji moc M.----P.S.Nikoho tady neurazim,to bych podavala o sobe spatne svedecvi"nevychovy"jsem tolerantni,respektujici nazory jinych-hezky vecer vsem!
Reagovat
dadaft
většinou svaly na jazyku - což je taková fráze, která naznačuje přehánění, nadsázku.

někteří, včetně mě, ji nemají rádi pro její hekání u hry.
její výkony, myslím, respektují všichni.
Reagovat
slacker
Urazis svoji skrobenosti a kolovratkovimu komentari
Reagovat
VlS
Tak zrovna dnes je to velmi umírněné a žádná hrůza se na Marii nevalí. Jsou lidi, kteří ji bezmezně milují ( asi i ty), jsou lidi, kteří ji bytostně nesnáší ( většinou kvůli jejímu řevu) a většina lidí je někde mezi.
Reagovat
Davor1
Ja osobne Sharapku nemám rád, neznášam jej škriekanie a nepáči sa mi jej silový tenis. Ja mám rád iné typy hráčok ako Maria, Azarenka či Kvitová, preto práve tieto nemusím. Mám rád technické hráčky s dobrým pohybom, preto fandím Age, Simone a Angie, v minulosti Justine Henin či Steffi Graf ;)
Reagovat
spaniel
Tak ted nevim...je to kafe po ránu nebo vetnamec?
Reagovat
smazaný uživatel
je to vietnamský kafe po ránu.
Reagovat
smazaný uživatel
Proboha! Ty taky neznáš význam českých slov? Hekání je totéž co řvaní?
A jak můžu respektovat její výkony, když tím řevem a jekotem soupeřky deptá a nesportovně tak získává pro sebe výhodu?
Reagovat
rosm
proboha, proc furt, nikomu z hracek to extremne nevadi nikdo si na to nikdy nestezoval, jen takovi jako ty furt resi nesmysly o deptani, deptas nesmyslenejma kecama
Reagovat
A.R.R.
všem fandům Marie, ačkoliv jsem fandil Sam. Nicméně Máša je hráčka, která dovede obracet i silně nepříznivý stav, no škoda, že nebude čtvrtfinále se Serenou na to jsem se opravdu těšil....
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nás čeká Maria vs. Garbine! :-))
Reagovat
dadaft
velký těšák. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Kanár na rozloučenou, je krutý konec pro Sam na tomto turnaji, kde se zvedala a byla to zase ta "stará" Sam.
Měla to opravdu skvěle rozehráno. Ve druhém setu, za stavu 3:4 a 30:30, z pohledu Marie, Sam uspěchala zbrkle return - asi se chtěla až moc rychle dopracovat k brejkobulu. A to vypadalo jako zlomové. Máša si ten gem už dopodávala a pak už následoval rychlý sešup....
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nastolene uzasne tempo z prvniho setu Sam neudrzela. Od zacatku hrala vazne uzasne a nic Marii nedopravala. Maria ale se ve druhem setu zvedla a ukazala jaka je sampionka. Ve tretim setu uz Maria byla temer bezchybna a skoro neporazitelna. Ten treti set mi primo pripomel rozjetou Agu na AO jak naprosto prehrala Viku. Gratulace oboum holkam, Sam se rozhodne nema za co stydet.
Reagovat
smazaný uživatel
JE TO TAM!!! :) Pěkná tečka na konec, i když Sam si toho kanára tak úplně nezasloužila...
Reagovat
Cico93
tlak za stavu 3:4 v 2 sete som mal 300 na 200
Reagovat
Cico93
Nooo toto boli nervy, som spoteny jak vol, ale krasne to zvládla super!!!!!!!!!!!!

dufam, že ste predčastne neoslavovali prehru Marii, lebo tot je tenis
comeeee oN Maruška laska až po titul !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Slavíš výhru uřvaného ďábla? o.O
Reagovat
Cico93
Ano
tenisove umenie je doležite nie či vreska alebo nevreska
Reagovat
smazaný uživatel
Prohra Sam mě moc mrzí. Ve 2. setu měla šance. Přehodnotil jsem všechny možnosti a doufám, že Maria titul nezíská. To už radši ta Simonka. Prosím Genie, Carlo a ostatní snažte se porazit Simonu a Mariu!!!!!
Reagovat
Andrew89
moc dobře ví, že tohle byla asi největší překážka na cestě a troufnu si říct, že do finále (doufám, že Bouchard mi to vyvrátí) a proto ta neskutečná radost...každopádně gratulace...snad vypadneš co nejdřív:)
Reagovat
smazaný uživatel
JOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!! Skvělý konec!!! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Maruška jede pro titul! Pojď!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě tři zápasy... :)
Reagovat
smazaný uživatel
To só kozy. Ne to sou dojičky. Ne to so mlekarny Kunin!
Reagovat
dadaft
ale že vám lepilo u zadečku šarapovovci, co?
Reagovat
smazaný uživatel
Zatímco ty už jsi chladil šampáňo... :D
Reagovat
dadaft
nechladil, znám Marii.
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně za stavu 4:3 a 30:30 na podání Maria a druhý servis Sam přímo do ruky na FH.. Tam se to asi zlomilo...
Reagovat
smazaný uživatel
Já právě taky, a proto mi nelepilo. :D Ale chvílemi červíček hlodal, to zase jo... :)
Reagovat
smazaný uživatel
NESKUTEČNÉ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
To teda jo! :)
Reagovat
dadaft
ta páska na brejkbol byla asi poslední hřebíček. ((
Reagovat
kada.tom
no tak teď je to "koncert nevynucených chyb" od Sam ... to asi bude kanár :-(
Reagovat
Andrew89
Sam totálně odešla...:/ tohle už nedá...vypínám nechci to vidět:D řvoucí pinda postoupí a bohužel má semifinále zadarmo:/
Reagovat
PetaM
Vůbec, Muguruza jí zastaví :D Zvládla Serenu, tak proč ne Mášenu :D
Reagovat
Andrew89
nevěřim, že by podala znova takovej výkon..:)
Reagovat
PetaM
Možné je všechno :D A pokud chceme Mášenu pryč z turnaje, tak se tomu musí věřit :D
Reagovat
Andrew89
To je pravda, ale jsem realista:) jediný kdo by jí mohl potrápit je Bouchard, ta tu hraje parádně, ale popravně..k tomu jsem taky dost pesimistický....
Reagovat
kada.tom
a je patrně hotovo :-((
Reagovat
dadaft
amen.
Reagovat
Bob
Sam se zhroutila či co?
Reagovat
VlS
Tak si tipnu, že Sam svou šanci propásla a že to už bude jednoznačný. Sam vstávej sakra!!!
Reagovat
Bob
Je to jasný, Sam je dole.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak na začátku 3. setu hned break.. Tak snad to Maruš uklidní!! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak na začátku 3. setu hned break.. Tak snad to Maruš uklidní!! :-))
Reagovat
PetaM
Stejně si myslím, že za prohru Sam ve druhém setu můžou čároví ...... :D :D :D :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
:DDDDD
Reagovat
PetaM
:P :D
Reagovat
VlS
A viděl jsi tam lítat ty holuby? Ty tam někdo taky vypustil naschvál :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Mně zase není sympatickej ten plešoun na umpiru (Pascal Maria)... :D
Reagovat
PetaM
Nedivím se ti, když Marušce dal Time violation :D :D :D :D

No, někdo nechce Sam ve ČF :D
Reagovat
smazaný uživatel
To taky, ale už od začátku mi není sympatickej. Když ho představovali před zápasem, tak se strašně blbě zatvářil. :D Jinak on dělá spíš ATP, ne?
Reagovat
PetaM
No, asi se tomu dá říkat ATP :D
Reagovat
dadaft
i ten druhý zápas vypadá na pěknou řežbu!!!!!!

snad zítra ze záznamu,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
smazaný uživatel
To je ohromná škoda, jak Sam za toho stavu 4:4 na podání odešla....Na vítězství ve dvou setech jsem jí věřil, ve třech už moc ne. Samozřejmě bych se rád mýlil.
Reagovat
dadaft
njn.
Reagovat
kada.tom
noo, 3. set je tu ... a já mm obavu, že to Šarapka zvládne :-/
ale budu držet palce a přát Sam, protože by si zasloužila jít dál, hraje až na ten jeden game fakt hodně dobře :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Uf, tak první krok na cestě k obratu se povedl! Teď zbývá ještě jeden, který ale taky nebude jednoduchý...
Reagovat
dadaft
záleží, jestli Sam udrží úroveň hry.
jestli jo,
tak potěš pánbůh. ))
Reagovat
Andrew89
Sam držim palec, protože to budeš potřebovat:/
Reagovat
smazaný uživatel
klíčový gem celého zápasu. Teď už to nepustí..
Reagovat
smazaný uživatel
Teď se naopak rozsypala hra Sam..
Maruš koukej to doservírovat!!!!!!!
Reagovat
kada.tom
nepříjemný ...
Reagovat
dadaft
do pytle.
Reagovat
Andrew89
a sakra...
Reagovat
smazaný uživatel
Mařena je hotová, ale Garbine taky rychle dochází dech !
Reagovat
dadaft
nemůžu si pomoct, tohle je stará dobrá Samantha.
Reagovat
PetaM
A to chce/chtěla skončit. Holka jedna ... To nesmí udělat! :)
Reagovat
Vojtaakk
Rozhodně je to Sam, která tady může vyhrát.
Reagovat
PetaM
Kéž by :) Teda pokud nepotká ve finále Lucika :D
Reagovat
Andrew89
je krásně vidět, co s Marií dělá jeji sebevědomí...do stavu 3:3 prvního setu, byla sebevědomá, jistá....tohle všechno odešlo s tim, když jí Sam vzala podání...ted nehraje vůbec dobře...a doufám, že ho nenajde a poletí domů:) Naopak Sam vidim po extrémně dlouhý době hrát hodně v pohode..:)
Reagovat
Vojtaakk
Já bych řekl, že jde i o to, jaký má Sam sebevědomí a jak kazí. Ona umí hrát hodně nátlakově a když nekazí, tak s tim toho moc neuděláš. Bohužel pro ni jí to nevychází příliš často, ale když jo může to dopadnout jako na USO 2011.
Reagovat
Andrew89
tady je hodně důležitý, že jí ty její bomby dokáže vrátit...to 80% soupeřek vydrží tak max 2-3 vic ne..Sam hraje skvěle, jsem rád, že se našla zrovna v tomhle zápase!:))
Reagovat
Andrew89
a Sam skvěle returnuje
Reagovat
Davor1
Toto už Shugarpova neotočí, na servise má veľke problémy a na returne je jalová. Určite už jej odchádza aj hlava, zrejme nečakala, že po troch kolách bude vonku. Možno sa mýlim a nejakým zázrakom sa ešte preberie, ale reálne to nevidím ;)
Reagovat
dadaft
jsem fanoušek Sam - nicméně Maria se nikdy nevzdává.
Reagovat
smazaný uživatel
To se mi na Marii líbí.. To jak se nevzdá.. Ta by pro výhru v každém zápase šla klidně přes mrtvoly aby ten zápas nakonec vyhrála!! :D
Reagovat
r176
tu heknu Sam pošle domů!!
Reagovat
Andrew89
Někomu tady tečou nervy:))))) COME ON SAM!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Ešte len budú tiecť :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Maruš paráda.. Dávat na důležité míče DF.. Why not??
Reagovat
kada.tom
a podání je zpátky :-)
Reagovat
dadaft
děkujeme Marie.
Reagovat
smazaný uživatel
Urobila dvojchybu(y)? Nemám totiž šajnu, sledujem len na livesport.cz :-)
Reagovat
kada.tom
jj, na breakball dala debla :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Proti setbolu ji dala taky...
Reagovat
smazaný uživatel
Poooooojď Sam :) udělej mi radost... pleaas ?
Reagovat
smazaný uživatel
Nejako sme to tu zakríkrli :-(((
Reagovat
kada.tom
tjn, snad Sam brzo vyrovná .. :-)
Reagovat
dadaft
klídek, teď podržet servis a nepanikařit.
Reagovat
smazaný uživatel
Pravdu máš, pozitívne myslenie je základ, navyše je to len začiatok setu, ešte sa môže všeličo zomlieť (a verím, že sa zomelie :-)).
Reagovat
smazaný uživatel
A zomlelo sa! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Všechno to je o proměňování brejkbolů. Řekl bych, že do stavu 3:3 měla Masha mírně navrch, ale nedokázala z toho vytěžit vůbec nic. Od té chvíle začala být lepší Sam a vytěžila z toho dva brejky... Masha hrála v některých důležitých výměnách příliš jednotvárně a na její poměry pasivně. Naopak Sam hrála přesně to, co chtěla... Teď musí Masha začít diktovat hru, jinak to vážně nepůjde.
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě k té první větě: Masha 0/4 - Sam 2/5
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, souhlas, že hrála někdy pasivně.. Hlavně v osmém gemu na BP.. Tam čekala na chyby, ale ty nepřišly..
Teď má break, tak snad! :-))
Reagovat
Vojtaakk
Já doufám že u toho, že to nejde, zůstaneme až do konce zápasu...
Reagovat
smazaný uživatel
bejbé. Jedem Sammy. Come on :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Ešte jeden!
EŠTE JEDEN!!!

:-)

Žeby mi dnes dala svojím víťazstvom svojský darček k 20. narodeninám? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Přeji ti vše nejlepší.. taky v to doufám :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak 1. set v čudu...
Maria od stavu 3:3 hraje tužku.. Chtělo by to 1. servis, ubrat chyby a hrát VŠECHNO Sam do BH!!!
Ale na druhou stranu Sam hraje skvělé!! :-))
No snad to Maruš otočí! V Madridu ukázala, že tyhle zápasy, kde se jí nedaří otočit umí.. Tak come on!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Úplně přesné hodnocení. Sam hraje skvěle, ale Masha jí k tomu pomáhá...
Reagovat
smazaný uživatel
... čo výkon Sam vôbec neznižuje (nehovorím, že jej výkon niekto zhadzuje, len to konštatujem).
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je super zápas a navíc zatím i s příjemným skóre.:)
Reagovat
tommr
Stosurová zatím hraje překvapivě dobře. Sharapova ale umí otáčet zápasy ve kterejch se jí nedaří takže bych ještě nejásal ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, na otáčení zápasu, kde hraje blbě je Maria expert.. Nebo nějakou část zápasu hraje blbě.. Např. v Madridu proti Li Na, Mchale a třeba i proti Halep..
Tak snad do sbírky přidá i Sam! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Však já nejásal. Psal jsem, že i skóre je ZATÍM příjemné.:)
Reagovat
kada.tom
Hola hej, Sam má set :-)
To jsem rád, snad si obě holky udrží svůj výkon z 1. setu a Sam vyhraje :-))

Zatím pěknej zápas se super výsledkem :-)
Reagovat
Davor1
Tak Simonka je o niečo bližšie k titulu, ak to Stosur dotiahne a vyradí rusku. Na Stosur to Simona vie, minulý rok ju porazila 2-krát tesne za sebou.
Reagovat
PetaM
Ale ne na antuce ... :) :)
Reagovat
dadaft
tohle vypadá na super-zápas, zatím.0
Reagovat
dadaft
teď maximální level hry.
Reagovat
smazaný uživatel
Když ten kick není účinný, Maria je moc vysoká.:( Tohle Sam musí potvrdit, jinak to vidím bledě, známe Maruš....
Reagovat
Vojtaakk
Pojdme Sam!!!!!
Reagovat
kada.tom
brejk!!
Reagovat
dadaft
Maria teď rozhodně nehraje dobře, ale to mě netrápí,
------------------ máme brejk. ))))))))))))))))
Reagovat
dadaft
JEŽÍŠKU NA KŘÍŽKU POMÓÓÓC - ten volej mi ubral 2 roky života.
Reagovat
smazaný uživatel
Teď máš jeden rok zpátky....Pokud bude potvrzen brejk, vrátí se ti i ten druhý.:)
Reagovat
dadaft
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je taková strašná škoda ten zazděný volej, já už viděl vítězný míč.....
Reagovat
smazaný uživatel
To se Sam bojí, že jí Maria pokope?
Reagovat
dadaft
zdá se, že se nebojí - zatím paráda.
Reagovat
kada.tom
Sam, do boje! :-)
Reagovat
dadaft
upřímně řečeno, myslím že to Máša sfoukne ve dvou,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ale samozřejmě fandím Samanthě do roztrhání těla. ))
v předchozích zápasech až na jeden set solidní výkon,
Wilander taky říkal,
takže se Sam neboj zlé Máši nic,
vzhůru do boje,
ať to pára tlačí,,,,,,,,,,,,,
)))))))))))))))))))))))))))((((((((((((((((((((((((((((
Reagovat
tommr
taky bych radši viděl vyhrát Stosurovou, ale to jejich vzájemný H2H je dost výmluvný. Stosurová má navíc pořádně ofačovaný lýtko takže nejspíš bude mít trochu limitovanej pohyb ...
Reagovat
dadaft
hm, nechci házet flintu do žita na začátku mače, ale,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
smazaný uživatel
Aj ja prajem Sam, myslím, že má na veľmi dobrý výsledok.
Reagovat
dadaft
držet vlastní servisy a pak urvat dva tajbrejky - jinak to nevidím.
Reagovat
carolyn
posílám ještě jednu čerstvou :-*

http://imgup.cz/image/Ixa
Reagovat
smazaný uživatel
skoro se mi zdalo, ze sem jeste trochu nalitej, jak sem tady videl tvoje jmeno.
To vis, Luccin postup se musel oslavit. Ted si preju, aby skoncila v SF. Na vic silu nemam...
Reagovat
smazaný uživatel
Sakra, chlape, to je s tebou práce, musíš asi víc trénovat.:) Já mám taky ještě zbytky kocoviny a asi si budu udržovat hladinku až do finále, abych neměl nějaké výkyvy a nebylo mi špatně....To vím, že se ten Lucy postup musel oslavit, to by snad ani jináč nešlo.:)
Reagovat
tommr
dobře si dneska vedly i naše naděje na juniorce FO. Simona Heinová i Markéta Vondroušová vyhrály v prvním kole bez ztráty setu nad nasazenejma soupeřkama ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to bude další ze soubojů kráska a zvíře. Ale jestli bude Bouchardová hrát jako dneska tak zvíře nemá šanci.
Reagovat
smazaný uživatel
Od kdy komentuje na Eurosportu tenis Štěpán Škorpil?!
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud je to on, tak na Eurosportu komentuje od roku 1998...
http://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%A0t%C4%9Bp%C3%A1n_%C5%A0korpil

Jinak já momentálně nemám český Eurosport, takže netuším, na co narážíš... :D
Reagovat
smazaný uživatel
No to vím, že komentuje tak dlouho na Eurosportu. Ale díky za odkaz.:)
Narážím na to, že jsem najednou zaslechl jeho hlas u tenisu a ptal jsem se, od kdy tenis komentuje.
Nikdy jsem ho totiž ještě tenis komentovat neslyšel a ani raději nechci, už jsem to přepnul na angličtinu.
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli to je ten, kterej tedkon tam je v komentari na zapase Fedexe s Gulbou, tak to chapu proc jsi to prepnul. To je vazne neco prisernyho, ja bohuzel ten luxus prepnuti do AJ nemam, pokud nechci sledovat stream. A to vazne radsi vydrzim s timto komentarem...
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, co jsem si o něm teď našel, tak on je to asi docela průšvihář (slušně řečeno)...
http://sport.idnes.cz/komentator-skorpil-narkl-v-televizi-nemce-ze-vrazdi-f91-/atletika.aspx?c=A090825_214145_atletika_ald

No ale když může pořád komentovat třeba takový Slepička, tak se nedivím vůbec ničemu... :D
http://www.youtube.com/watch?v=0czP0DqClD8
Reagovat
Meceon
musím souhlasit,Štěpáne ...to se nedá poslouchat!!!:)
Reagovat
smazaný uživatel
No ano, je to přesně ten pán, co komentuje Rogera s Gulbou. Najednou jsem na počátku 4. setu uslyšel jeho nezaměnitelný hlas a zděsil jsem se, že teda už, mimo jiné, komentuje i tenis.

Jo, jasně, to je lepší to vydržet, než koukat na stream. To zase nemá cenu kazit si kvůli komentáři i obraz.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, to si pamatuju, dokonce jsem to snad i slyšel v přímém přenosu, jak to říkal.

Kde komentuje Slepička a co?
Reagovat
smazaný uživatel
Slepička je na Sport TV (Sport1, Sport2) a komentuje všechno možné (fotbal, hokej, házená)...
Reagovat
smazaný uživatel
Díky.:)
Reagovat
J.M.
Škorpil komentuje tenis už hodně dlouho. Já si pamatuju ještě ta zmíněná 90. léta minulého století, kdy na Eurosportu komentoval tenis ještě v dobách Borise Beckera. Je to samozřejmě hlavně milovník atletiky a tenis a jiné věci asi komentuje spíš proto, že je to jeho práce komentovat co mu přidělí. Ale styl má svérázný, zformovaný v dobách dávno minulých.
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, tak já ho teda komentovat tenis slyšel úplně poprvé. To, že komentoval tenis v počátcích Eurosportu, si nepamatuji, takovou paměť nemám.
Ano, on asi komentuje především atletiku (to někde říkal, že je jeho dlouhodobá vášeň), a ještě v zimě hodně závody sdruženářů - tam mi ten jeho projev vadí nejméně.
Jeho styl komentování nemohu překousnout hlavně u krasobruslení, tam je to prostě opravdu, dle mého, velmi svérázné a pro mě, jako koncového diváka, jednoduše neúnosné na poslouchání v delším časovém úseku.
Nepopírám jeho znalosti v atletice, ale u některých sportů je jeho komentář úplně mimo.
Reagovat
smazaný uživatel
Děvče moje......
Reagovat
smazaný uživatel
Karlicka is in QF :-) Vamos !!!
Reagovat
smazaný uživatel
A jak se po zápase radovala, to bylo prima vidět.:)

Ovšem příští kolo bude daleko těžší oříšek....Dneska se Genie prezentovala opravdu hodně dobře. I když Karla má na antuce daleko lepší zbraně než Angie, a může toho daleko více nabídnout.
Reagovat
smazaný uživatel
To jo, Genie bude velkej orisek ale ja doufam, ze i ten Karlicka rozlouskne. Snad Karlicka ukaze, ze je lepsi antukarka nez Genie. Genie ma urcite zbrane, kterejma muze zautocit ale Karlicka zase je zkusena rajcovnice na tomto povrchu. Uvidime, vsechno je ve hvezdach tak nechame holky promluvit...
Reagovat
smazaný uživatel
Pravdu máš, nechme holky promluvit.:)

Jj, na to právě docela sázím - na to, že se hraje na antuce, na které umí Karlička nejlépe zahrát a je si na ní nejjistější. Něco jako včera Petra a Světlana. Tam ten povrch sehrál taky velkou roli. Ale i tak bude mít Bušička stále silné zbraně. Karlička bude muset zahrát opravdu svůj top výkon. Ale rozhodně to nebude jako dnes proti Angelice, ta se nezmohla prostě na nic. Karlička bude hrát úplně jiné pojetí....Takže zápas to bude určitě zajímavý - alespoň doufám.
Reagovat
smazaný uživatel
souhlas. Ale na druhou stranu, proti Karlicce bude muset zahrat i top vykon Genie. Jak rikas, takovej povrch jako antuka proste a zakonite roli hraje. Prave takova Kuzna nebo Karlicka jsou tam uplne jine hracky nez na ostatnich povrsich. A naopak prave takove Aga s Angie jsou tam (bohuzel) taky uplne jine hracky nez treba na hardu. Genie se lepsi a lepsi od zacatku roku, takze verim v hezky zapas ale tipovat vitezku se mi nechce. Necham se prekvapit ale preji vitezstvi proste single-BH Karlice :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já to taky budu přát Karličce, patří mezi mé oblíbené hráčky. A tipovat to nebudu, ani na to sázet, ono se to odhadovat moc nedá - možná jen, že si myslím, že by se mohlo odehrát hodně gemů a nebo tříseťák.....

Jo, to je pravda, i Genie bude muset vytáhnout svou top hru. Teď jsem koukal, koho měla od prvního kola za soupeřky a většina jich byla taková, co jí seděly, nebyly to žádné extra antukářky. Takže i pro ni to bude trochu odlišný zápas.

Tak pro Agu přijdou teď s trávou její největší šance. Počítám, že ona, jako trávařka, určitě ožije.:)
V tom mi taky přijde ten tenis krásný, jak změna povrchu může výrazně zamíchat kartami, a jak když je někdo marný na jednom povrchu, na druhém může zazářit. Viz. třeba Andy, Aga a antuka a ti samí na trávě....
Reagovat
smazaný uživatel
Jo to jo. Ja ikdyz Genie moc nemusim jako osobu, tak jsem ji tedkon pral ten titul, ktery vyhrala aby se trochu vice nastartovala. To same by chtelo u Sloane, ktera by potrebovala velke oziveni v podobe prvniho WTA titulu. Taky mam moc Karlicku rad a proto budu fandit. Genie tu typickou antukarku zatim v poslednich tydnech nepotkala a proto to pro ni bude uplne jiny zapas. Do ted proste utocila ale jak ji to bude skakat az pomalu k ramenum, tak bude zalezet jen na ni jak si stim poradi.

Jj, ty povrchy proste hraji roli moc. Na to, jak byvala Aga tragicka na antuce letos hrala docela dobre, ikdyz v nejakych zapasech az moc pasivne. Hlavne s Marii a predevcirem vubec nevedela jak hrat. Ta trava a antuka je proste nejvetsi rozdil mezi tema povrchama. Bez tech ruznejch povrchu by to bylo az moc jednotvarny, takze takhle jsem rad. Celkove moc tu antukovou sezonu nemam moc v lasce. Strasne dlouhe vymeny a dlouhe a moc namahave zapasy. Jinak moc doufam, ze Aga zase na trave ozije a hlavne doufam, ze po dlouhe dobre nevypusti i pripravu v Eastburne a udela i tam nejaky vysledek. Tam je jina trava a moc tam fouka, tak to Agu moc nebere ale furt je to trava :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle bude podle mě hodně zajímavý zápas. Fandím jednoznačně Karle, tak snad to dá.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, já se taky právě třeba snažím neřešit nějaké mé případné antipatie k některé z těch mladých hráček, které se na okruhu pohybují. Sleduji je jako talenty a nadějné hráčky pro budoucnost ženského tenisu.

A se Sloane souhlasím, ta by potřebovala pořádné povzbuzení. Ale u ní mám už minimálně od loni pocit, že se dokáže vybičovat především na GS turnaje, a na těch menších vypíná. Ona má na těch turnajích taky hrozně často problém potvrdit v zápase, kde hraje s níže postavenou hráčkou, roli favoritky. Snad se s tím co nejdříve srovná.

Tak Aga hrála předevčírem opravdu dost zle, ale máš pravdu, letos se jí dařilo - hlavně v Madridu. Jak si přidala skalpy Bobiny, Světlany a vlastně přehrála i tu Genie, o které se bavíme. Já jsem neviděl všechny její antukové zápasy, ale některé nebyly (na její poměry) vůbec špatné. No a s tou Mášou je to těžký, to SF v Madridu jsem viděl. Je pravda, že tam mohla být aktivnější, ale stejně by asi moc šancí neměla.

No, bez různých povrchů by ten tenis byl snad k nevydržení.:) Pro mě je to vždy příjemná změna. A abych řekl pravdu, já už jsem se po těch pomalých, stereotypních hardech, letos na antuku těšil. Prostě takové příjemné osvěžení....A dlouhé výměny mi ani nevadí. Respektive záleží na tom, kdo proti sobě hraje, když to jsou takové dvě antukové hračičky, tak to si nechám líbit, to mi neva.:) Ale musí to být u mužů zápas na dva vítězné sety, koukat se na pětiseťák na antuce, mě nebere.

Ale samozřejmě, tráva je tráva a na to se prostě ohromně těším. Jen škoda, že turnaj v Queen's Clubu není i pro ženy, protože tam je ta tráva mnohem bližší k Wimbledonu než jinde. A Aga je přihlášená do Eastbourne?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak kdyz jsme u tech mladych hracek, tak me v posledni dobe oslnila Elina Svitolina, ktere ted dost preji. Jeji utocna a natlakova hraha je az ztrhujici a do kazdeho jejiho uderu jde naprosto na riziko. Je oproti treba Genie, Sloane a ted i Garciou trochu v pozadi ale reze to tam nadherne, jen co je pravda.

Jo, u Vlcich ocicek je dost markantni, ze na GS turnaji naplno projevuje svoji hru a na ostatnich ani zdaleka. Hlavne mi prijde, ze jak ji nejaka hracka znechuti hru tak zbytek zapasu dohrava naprosto bez stavy a zapalu. Musi se zlepsit v tomto pristupu, protoze jinak z ni ten talent naplno nedostane a zustane v pozadi. Vim, ze je na ni v Americe vyvijen velky tlak od doby, kdy porazila serenu na AO (neco podobneho jako na Petru po Wimblu 2011). Vsichni tam veri, ze je to Sereny nastupnice a USA potahne v dalsich letech. V jejim pristupu ale velkych vysledku nedosahne ale ja doufam, ze uspechem ostatnich 'madych pusek' se vybicuje k drine.

U Agy hlavne skalp Svetlany me vazne potesil. S tou MAshou to bylo v Madridu tezke. Prvni set MAsha hrala fantasticky a vse ji vychazelo. Me spise mrzela pasivita Agy s MAshou ve Stugharttu, kde Aga zacala byt aktivni az tri gamy do konce a bylo to velice videt (jeden break a asi 4 odvracene matchbally).

Tak jasneze mam taky rad delsi vymeny ale v mezich a ne kazdou v kazdem gamu. Uprime, vcera se mi strasne libil zapas Davida s Andreasem - delsi vymeny ve velke rychlosti, celodvorcovy tenis, meneny zakoncovany dropshoty nebo voleji u site. Uzasnej zapas. Jediny co mi na nem chybelo aspon jeden set pro Andrease, protoze by si ho zaslouzil za vykon...

Jj, u te travy me mrzi, ze je na ni tak malo turnaju v roce. V Queensu je trava nejlepsi pred Wimblasem. Ja myslim, ze je Aga prihlasena do Eastburne, jako kazdy rok. Nejsem si ale uplne jisty. Zase na druhou stranu, dalsi turnaj je ten v Holandsku myslim, a tam je "trava"/antuka. Pochybuju, ze by jela tam...
Reagovat
smazaný uživatel
Elina Svitolina - tak co si pamatuju, tak jsem ji letos viděl hrát třikrát. Na AO se Sloane, pak s Agou v Miami a naposledy s naší Karolínou v Norimberku. A máš pravdu, je to další nadějně vyhlížející mladá hráčka. Není malého vzrůstu a má útočné pojetí hry, což je plus. Teď se dívám na její profil na WTA a zjistil jsem, že v 15 letech vyhrála na RG juniorku. Až bude hrát někde příště a budu to moci sledovat, tak se na ní schválně pořádně podívám.

Sloane - úplně souhlasím s tím postřehem, že když jí něco v té hře znechutí nebo otráví, tak to prostě zabalí bez jakékoliv chuti. To jsem u ní viděl už často. A ten rozdílný přístup ke GS turnajům a těm ostatním, je docela dost výrazný. Zrovna dneska někdo psal vedle v diskuzi, že říkala na tiskovce, že jsou pro ni ostatní turnaje pouhou přípravou a rozehráním se právě na GS. Že to prý sice říkala s úsměvem, jakoby v žertu, ale něco na tom možná bude.
Jo, od té doby, co loni porazila na AO Serenu a dostala se až do SF, je na ni v USA vyvíjen tlak a velká očekávání. Ale mi právě taky přijde, že je v tom přístupu laxnější, než by být měla.

Jinak těch mladých hráček, které se zdají být nadějnými, je teď docela dost. Tak jsem zvědavý, které se to do budoucna opravdu podaří a prorazí. Mě třeba zaujala v zápase s Venus Karolína A. Schmiedlová. Nevím, zda jsi ten zápas viděl, ale opravdu se mi její hra velmi líbila. Úžasné prohozy, skvělý pohyb, celodvorcová hra. Byl to moc pěkný zápas, Venus vůbec nehrála zle a Karolína hrála skvěle. Takže ji budu sledovat, jak si povede dál.
Reagovat
smazaný uživatel
Aga - její zápas s Mášou ve Stuttgartu jsem neviděl. Ale u Agy prostě vidím jako dlouhodobý problém to, že ona nebývá ve většině případů tak aktivní, jak by potřebovala, po celý zápas.
Nemůžu si pomoct, ale tu Agu, která hrála tak krásný a aktivní tenis v r. 2011 v Tokiu a Pekingu, jsem od té doby ještě snad neviděl. I když náznaky tam byly - třeba loni v Torontu nebo Miami 2012. A to SF Wimbledonu se Sabine, to měla dát, tam to prostě nezvládla - bohužel. Ale ty ji sleduješ daleko více a pozorněji, takže mě kdyžtak oprav. Prostě mně přijde, že se do toho bojí jít hodně často naplno proto, že má strach z chyb, které by z takové hry plynuly a stáhne se do pasivity....

Tak teď koukám, že do Eastbourne přihlášená je:
http://www.lta.org.uk/fans-major-events/LTA-summer-grass-court-events/Aegon-International/Player-List/
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasim, ze obcas se dost zatahne a pak je jeji vykon trochu nekde jinde. V tom Torontu hrala vazne aktivne a tam se mi dost libila a to se priblizilo te asijske snure roku 2011. Ona ma trochu proste tu defenzivnejsi cast sve hry v krvi a jina asi nebude. Treba v tom Madridu byla dost aktivni proti Kuzne. Proti Mashe to je tezke, kdyz ji proste tlaci kazdym uderem do obrany a jeji podani ji v tom proste nepomuze. To druhy je nahravka na zabijaka jeste furt a prvni ji tehdy taky moc neslo. Proti spouste hrackam ale tu jeji aktivitu vidim, ikdyz nikdy nebude vypadat jako v podani Mashy nebo Petry treba. Jeji styl furt bude zalozenej na co nejmene UE ale aspon jak dostava sanci, tak se snazi souperku rozbehat a zatlacit ji. Kolikrat dokaze dat primy winner od zakladni cary po lajne a nebo si vynutit uderem tlak. Jeji problem podle me proste ta aktivita do ofenzivy neni, spise ta sila uderu. Jeji aktivitou muze souperce pekne zatopit a rozbehat ji ale nikdy nebude cely zapas zabijet z druheho nebo tretiho uderu. Jsem rad, ze dost chodi k siti a tim tlaci souperku pod tlak. Kolikrat by to samozrejme ale chtelo vice chodit na sit a vice se tlacit do utoku. Kazdopadne jsem rad, ze uz to neni zadna typicka obranarka s pouze vynikajici technikou. Kdyz chce a Tomek ji donuti, tak aktivita je zrejma a takova Aga se mi libi. Je ale videt, ze si tu hru musi jeste zazit.
Reagovat
smazaný uživatel
Urcite se na Elinu koukni, pro me moc zajimava hracka. I tady na RG hrala moc dobre a uz nevim s kym nakonec prohrala.

Sloane - presne, neco asi na tom bude. Taky mi prijde ve svem pristupu dost laxni.

Videl jsem zapas prave Eliny se Sloane v Charlestonu a tam naopak Sloane vypadala, ze chce vyhrat ale Elina ji totalne prehravala. Tam Elina hrala vazne moc dobre.

Karolína A. Schmiedlová - Tu jsem nevidel proti Venus ale videl jsem kousek zapasu z minuleho tydne z Prague open, kde nakonec prohrala s Heather ve finale. Souhlasim, ze je docela talentovana a docela i cilevedoma, tak snad ji to vydrzi. Kam ovsem v kariere dojde bych zatim neusuzoval. Videl jsem ji totiz jen v dohravce ze semifinale a pak kousek ve finale, kde uz byla viditelne unavena. Kazdopadne vim, ze si tady ten zapas Venus s ni uzival pekne Vlcek. U tech mladych ale proste nikdy nevis, bud si jdou vazne za svym a nebo jsou takovy laxni, viz. Sloane. U chlapu je to to same.
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak jeste k te asijske ture 2011, kde hrala nadhernej aktivni tenis. V roce 2012 v Tokyu hrala taky dost aktivne. V Pekingu ji pak trosku uz dosel dech a bolelo ji to rameno ale v tom Tokyu hrala taky moc dobre a utocne. Ona samozrejme neutocila cely zapas ale jak dostala sanci uderem zatlacit souperku do defenzivy, tak toho vyuzila. Tehdy prohrala s Nadou ve finale v Ding dong battle ale cestou do toho finale hrala neskutecne. V semifinale naprosto prehrala Angie dvakrat 6-1 po skvelym vykonu. Koukni se z toho zapasu aspon na highlights jestli je najdes, super vykon. Cestou taky porazila ve dvou Caro, Jamie a Jelenu. Celkove mi prijde, ze ta Asie ji asi sedi nejlepe (jak herne tak vysledkove) hned po trave.
Reagovat
smazaný uživatel
Spojením, aby byla aktivní, jsem vůbec nemyslel, že by se měla pokoušet zabít to na druhý nebo třetí úder, to vůbec. Nemá na to tělesnou konstituce a i by to snad byl hřích vzhledem k její lahodné technické hře, kterou umí vyprodukovat.:)
U žen je problém v té fyzické nerovnováze. Ona svou tělesnou konstrukcí prostě nemůže dávat rány a ani to podání už asi příliš nevylepší co do razance. A navíc má často zdravotní problémy a to rameno se už asi nezlepší, o tom sama mluvila, že si musí na tu bolest zvyknout. U Murrayho je to třeba jiné, on je fyzicky silný, tu sílu může využít do nějakých finálních úderů a přitom je to velmi technický a šikovný hráč.
Proti Manče je to jas, tam je to těžké. Ona ji drží dlouhými, silnými peckami u základní čáry a z toho se něco těžko vymýšlí. I daleko silnější soupeřky mají co dělat, když chtějí Mášu rozběhat.

Tím, aby byla aktivnější, jsem právě myslel to, co zmiňuješ i ty - aby, když má k tomu šanci, využívala svého technického umu a chytrosti k tomu, aby ji rozběhala, aby si připravila postavení pro zakončení, aby pak mohla zakončit třeba na síti, dát úder po lajně atp....

Přesně, jak píšeš toto:
"..........ale jak dostala sanci uderem zatlacit souperku do defenzivy, tak toho vyuzila."

A to jsem právě myslel, že v plno zápasech nedělá a nebo nedělá dostatečně dlouhou dobu. Ale chápu, že to musí být nesmírně náročné takhle hrát po celý zápas, když je fyzicky slabší hráčkou. Ale ona, na rozdíl od Andyho, jinou šanci nemá, než aby se o takové věci snažila neustále.

Takže tou aktivitou rozhodně myslíme to samé.:)

Asi to tak bude, asi jí ty asijské turnaje budou možná sedět nejvíc. Máš pravdu, pamatuji si, že tam hrála pěkně i v r. 2012, ale detailně si to už nevybavuji.
A píšeš to dobře, prostě když se jí chce a Tomek ji donutí, tak to umí parádně. Ale nechce se jí pokaždé....Ale ona to i někde říkala, že je prostě ženská, a takové dny, kdy se jí nebude chtít, že prostě budou.:) Něco na ten způsob.....
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, na Elinu se určitě víc zaměřím a pořádně se na ní příště mrknu.
Na RG mám pocit, že prohrála s Anou, ale nevím to určitě, nemám čas to teď hledat....

Karolína Schmiedlová - jj, ten zápas byl opravdu pěkný. Bylo se celé ty tři sety na co koukat a byl i dramatický.

Mladé naděje (dívky i chlapi) vs budoucnost - jj, přesně tak, predikovat, kam se jednou opravdu dostanou, je předčasné a zbytečné. Proto se trochu vždycky pousmívám nad tím, když někdo o někom tvrdí, že bude zaručená světová jednička nebo hráč 1. desítky.
U těch mladých mě právě baví sledovat jejich vývoj, aby o nich měl člověk jakýs takýs přehled od počátku a jsem prostě zvědav, kdo a jak nakonec tu tenisovou budoucnost bude tvořit.....A to je zatím ve hvězdách.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Aga ? No jo, proste s tim se obcas nic neda delat. Dokonce jsem u ni v par yapasech videl i servis-volej, kterzm me mile potesila. U Agy proste souperka nikdy nevi, co zrovna bude hrat a to Age dava i vyhodu v tomto. Obcas by tech uderu utocnejch mohla vice vyuzivat, ale jak pises, pokazde se to neda. Co me teda na jeji hre asi nejvice dokaze vytocit jsou jeji smece. To jsou kolikrate micky nahrane na jasny winner a ona to da souperce na raketu uplne bez razance a nebo se natoci tak, ze souperka presne vi kam to Aga bude hrat. U toho obcas jen kroutim hlavou. Hlavne aby zustala u sve technicke hry a tu aktivitu uz jen zdokonalovala. Samozrejme nechci, aby predelavala svuj styl na ranarku (jak pises nema k tomu ani predpoklady), protoze jeji hra se mi libi takova jaka je. Jen obcas to chce vice te aktivity, o ktere se bavime. Naopak mi ale prislo, ze v nejakych zapasech se snazi byt az moc aktivni, ikdyz treba ten den dost chybuje. Je to hlavne take soucast taktiky, kterou si sTomkem reknou. Nemyslim si, ze Tomek treba Age rika pred kazdym zapasem aby se snazila souperku zatlacit. Treba kdyz je na druhe strane prave ta Masha, tak tam maji spise tu defenzivnejsi taktiku.
Reagovat
smazaný uživatel
Mladi a budoucnost ? Jo to jo, treba podle schopnosti hrace se da priblizne urcit jakeho uspechu v zebricku by mohl/a dosahnout, ale nepocita se nikdy s tim, co pro to udela. Ja mam strasne rad treba Doga a proto jsem byl strasne rad, kdyz se mu na zacatku roku zaclo darit. Bohuzel ale on hraje dobre jen kdyz chce, kdyz nechce tak dokaze vyletet s kanarem pomalu s kymkoliv. Grigor je neco podobneho a v zenske casti bych k nim priradil prave tu Sloane. Vsichni jsou to vynikajici hraci ale prave ta jejich naladovost, mala vule se zlepsovat a hlavne tvrde makat, obcasna otravenost pri zapasech atd. jsou dost zarazejici. Treba tedkon zacal poradne makat Gulbis a jak to dotahl za rok a pul skoro do prvni desitky (mozna ted po RG do prvni desitky). U nej to je videt, ze na sobe zacal makat a to o jinych nevidim. Gulba je teda starsi, toho uz neberu jako mladocha ale je to presnej priklad hrace s velkym talentem a predtim s malym usilym.
Reagovat
smazaný uživatel
No to doufám, že zůstane u své technické hry a budou už pilovat jen tu aktivitu, aby to mělo nějaký optimální poměr, a aby UE zůstávaly na co nejmenším čísle, protože to je pro ni důležité.

Jak máš pocit, že se v některých zápasech snaží být aktivní až moc - možná to bude tím, že se zatím snaží najít ten optimální poměr, který by jí nejvíce svědčil. A někdy je to holt až moc zase....Ale to určitě vypilují, a ona to pak už bude umět daleko lépe odhadnout, kdy do toho má jít, a kdy se naopak stáhnout.

Já mám pocit, že jí smeče nejdou, že je moc neumí a není si jimi jista. To, co popisuješ, jsem viděl mnohokrát. Vlastně snad většinou. Z velké většiny to nejsou konečné údery, ale takové plácnutí, kdy to soupeřka v klidu vrátí, hra pokračuje, a nebo ji soupeřka prohodí. To je taky slabina, na které by měli pracovat. Takové šance ona musí nutně uklidit a výměnu ukončit. Jenže kolikrát to je tak, že se pak hraje ještě několikrát přes síť a Aga ten míček, který měl být jasně její, nakonec ztratí. Pak je z toho samozřejmě otrávená, dělá obličeje - jak ji známe - a odrazí se to ještě na pár dalších fiftýnech....
Reagovat
smazaný uživatel
Koho myslíš tím Dogem? Dolgopolova? Jestli jo, tak s tebou úplně souhlasím. Přitom by byl takovým osvěžením tenisu. Ten jeho neortodoxní styl tenisu, se mi líbí.
A s tou Sloane, Dimitrovem a Gulbou taky souhlas.

Ano, malá vůle makat a zlepšovat se, to podepisuji. To nadějné hráče může nenávratně srazit. A už se nejednou stalo, že ten, kdo měl daleko méně talentu, ale o to více píle, dosáhl hromadu úspěchů oproti tomu, kdo měl spoustu talentu. Ale ono je to i logické, protože kdo přijde k něčemu lehce, tolik si toho neváží.

Na Gulbise jsem teď zvědavý hodně. Protože se zdá, že to tentokrát myslí opravdu vážně a chce makat dlouhodobě. Ne jako v minulosti, kde mu to vydrželo maximálně pár měsíců. Vlastně je o tom vedle s ním rozhovor. Včera sehrál proti Rogerovi moc dobrý zápas a předváděl často naprosto úžasný tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi jo. Vim, ze to piluji tu aktivitu takze snad se to jeste bude lepe vyvijet. Uz vazne dokaze zahrat moc nadherny winnery ze hry ale samozrejme ty sachy se souperkama si bude vzdycky chtit hrat a za to muzeme bt jen radi. Ale samozrejme to zase neprehanet. Hele co se tyce ty aktivity atd., tak si udelej obrazek sam. Tady ti davam link na nejlepsi body z letosni AO od Agy a hlavne zapas s Azarenkou stoji za to. Aga hrala uzasne do stran (az na druhej set, kde zase jako mezek to hrala doprostredka bez rizika) a poradne ji rozbehala a ta si pak nevedela vubec rady. Doporucuju zkouknout jestli jsi nevidel Agu na AO.

http://www.youtube.com/watch?v=2MdFULR89Og

Co se tyce tech smecu, tak otom netreba mluvit. Presne jak rikas. To me u ni vazne dokaze vytocit. Jak ma mic nad hlavou u site nebo na tecku, tak ja proste uz pomalu panikarim :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, myslim Dolgopolova. Ja ho mam prave taky strasne rad hlavne kvuli tomu jeho stylu. On ho tady pri IW myslim, dobre popsal spaniel. 'Nasel raketu nekde v lese a sel se sam naucit tenis'. Ten jeho nekompromisni stzl je vayne neco. Dokonce ma snad jeste ladnejsi podani ney Federer a to uy je co rict.

Ta pile je v tenisu a celkove ve vsem strasne dulezita a jen talent ti proste nestaci. Ten talent musis furt rozvijet jinak sveho potecionalniho maxima nikdy nedosahnes. Presne jak rikas, spousta hracu to ma hodne vydrenych a jsou na tom lepe nez hraci s velkym talentem, kterym se proste nechtelo pro uspech delat maximum. Pro me treba nyni uz hotovej hrac, ktery nevyuzil naplno svuj talent a uz ani pravdepodobne nevyuzije je Gasquet. Jeho ruka je naprosto uzasna ale zbytek pokulhava na vsem. Dogovi, Grigorovi atd. jeste davam nadeji a snad si to co nejdrive naplno uvedomi. Na Gulbise jsem tedkon taky dost zvedavej. Posunul se vazne herne nahoru. Bohuzel ze uz tam mel davno byt predtim je zase jina vec.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, to je pravda. Mi se ty šachy, které se soupeřkami hraje, taky líbí a to bych byl nerad, kdyby od toho upustila. A ano, zlepšuje se v aktivitě, když chce, je to vidět.

Souboj s Vikou jsem viděl jen chvílemi, ale jako tam hrála dobře, to jo. Jinak by ji neměla příliš šancí porazit.

Díky za video, rád jsem si to prohlédl, jsou tam zachyceny moc pěkné pasáže a momenty.:)

Akorát mi to připomnělo, jak někdy bývají takovéhle sestřihy nejlepších momentů a úderů zápasů zrádné. Tím jsem si vzpomněl na Grigora - ten má takových videí spousty a člověk by si myslel, že tak hraje neustále. Opak je bohužel pravdou. On je pro mě zatím největším zklamáním posledních let. Tenisově se nikam neposouvá minimálně dva roky, stagnuje a navíc to vypadá, že lehce podlehne sebeuspokojení a moc to neřeší....
Reagovat
smazaný uživatel
No tak to je trefné, jak popsal Alexe spaniel, to jo.:)

Máš pravdu, pouhý talent a nadání nestačí v ničem. Je to dobrý a potřebný základ, ale jak se nerozvíjí, tak zakrní a je to k ničemu. Prostě myslet si, že se něčeho dosáhne bez pořádné dřiny a píle, je hloupost a mrhačství.
Ten talent a nadání pomohou v tom, že se ty dovednosti bude učit a rozvíjet snadněji, než ten, kdo od přírody tkzv. "naděleno nedostal", ale rozhodně to není záruka úspěchu.

S Rišárem naprosto souhlasím, to je ukázkově promarněný talent - zlatá ruka. A tomu se také z počátku kariéry předpovídaly obrovské výšiny a úspěchy. A nic z toho....

Ano, ti mladí si to ještě můžou uvědomit, ještě je čas na to, aby do toho šlápli. Doufám, že to udělají.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo ale tadyto video ani tak zradne nebylo. S tou Vikou Aga hrala 1. A 3. Set super, mice davala podel lajn az mi prislo, ze vice se musela snad nabehat dokonce Vika a ten 2. Set jak jsem psal, Aga to prala jen doprostredka a vyckavala. Jinak i v tom videu jsem koukal, ze jsou tam presne dva momenty tech ?smecu? (spise placnuti micku na druhou stranu). S tou Vikou to tam je strasne videt, jak se Aga nataci k tomu micku a Vika hned vi, ze ji to bude davat smeci na bekhend a Vika to vybere do site ? kousicek od prohozu po lajne. To proste Aga musi zlepsit toto.

S tim Grigorem proste souhlas. On tedkon teda zacal mit lepsi vysledky ale co jsem ho videl herne, tak furt to je dost slabe. Hlavne ten bekhend proste musi zlepsit, jinak ho prez nej prehraje temer kazdy, kdo ma dobry forhend.
Reagovat
smazaný uživatel
Traba s tim talentem je jak pisu nahore ten Grisuv bekhend a celkova Grisova hra. Na tom bekhendu proste musi pracovat aby z nej udelal nejakou zbran, nebo aspon neco prumernyho. A ta Grisova hra, to proste je videt, ze tolik nemuze drit z jeho talentem. Ale jak rikame, snad si to vcas hosi uvedomi :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, tohle video takové nebylo, je tam vždy dost pasáží z jednoho zápasu. Spíše jsem odbočil a tu poznámku směřoval ke Grigorovi, protože se mi to u toho vybavilo.
Teď jsem zrovna koukal na jednu smeč ze zápasu s Putincevovou, ta Aga si vážně není nad hlavou jistá. Jen to tam tak plácne....A pak může soupeřka (Vika), která ji má lépe načtenou, ještě v pohodě zareagovat. Teď jsem se na to ještě jednou podíval. A opravdu, Aga plácá úder nad hlavou opět na bekhendovou stranu, Viky vybírá a míček končí teda nakonec (naštěstí pro Agu) v síti.

Grigor - ano, souhlasím, bekhend je u něho strašná slabina a vůbec se to nikam neposouvá. Ještě před dvěma lety, před rokem, na tom nebyl kondičně dobře, takže se stávalo, že u bekhendu nebyl včas a proto měl při jeho odehrávání špatné postavení.
Ale teď, když fyzičku pod koučem Rasheedem výrazně zlepšil, posun není ani o píď. U míče je sice včas, ale přijde mi to, jakoby to furt hrál v záklonu, dlouho se k úderu napřahuje. Chybí tomu takový ten rychlý švih, jako má třeba Roger nebo Stan - prostě zbraň to není ani náhodou a ani to není úder, ze kterého by se uměl nějak efektivně bránit a vyhrabat z nějaké šlamastiky. A vůbec, souhlasím s tebou, celkově je to prostě furt hodně slabé - on dokáže hrát dramatická utkání i s hráči, kteří jsou postaveni hluboko pod ním. Fakt, posun žádný a on stále to samé bezzubé furt a dokola. Také dříve dokázal trápit favority (několikrát v minulém roce), ale neustál to pak psychicky. Tak se čekalo, až udělá pořádnou výhru, že mu to pomůže. No, a porazil v Římě Djokoviče a nic zásadního se nekonalo, pak opět upadl do průměru.
Přál bych mu, aby ho ta letošní prohra v 1.kole už nějak pořádně namotivovala, protože má nejvyšší čas.
Jo, souhlasím, kdyby pořádně makal a dřel, tak by ta jeho hra při talentu, jakým disponuje, musela už dávno vypadat jinak. Ale já stále věřím, že se snad nějak probere - v tom by si měl vzít příklad z Manči - jak se dá z mála udělat hodně....
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavne ta ?smec? s tou Vikou me ani nevadilo, ze byla tak pomala jako spise to, ze se na tu stranu natocila davno pred uderem, takze Vika mohla uplne v pohode precist na jakou stranu to Aga bude hrat. To ze ma Aga pomale ty ?smece? jsem si uz zvyknul, ale ze jsou tak citelne u hracky, ktera ostatni udery umi skryvat do posledni chvile si asi nezvyknu nikdy.

Ten Grigoruv bekhend tady uz dost casto resil J.M. a ja s nim souhlasim. Presne rikal co ty, ze ho hraje jakoby v zaklonu a hlavne mi prijde, ze dlouho ceka na micek a hraje ho vedle tela a ne pred telem. Navic jak ceka, tak ten micek kolikrat hraje az strasne pod siti a tim padem ho musi preliftovavat. Ta fyzicka Grigora je snad jedinej vetsi posun, ktery jsem u nej za posledni rok a pul videl. Presne, on umi potrapit hodne favorita ale to tempo nevydrzi vetsinou celej zapas, stejne tak jako dokaze se na kurtu dlouho trapit s hracema, ktere by mel jasne prehravat. A to trapeni s papirove horsimi hraci se deje mnohem casteji, bohuzel. Z toho zapasu jak porazil Djokovice jsem teda videl jen highlights ale prislo mi, ze to bylo zpusobeno spise spatnym vykonem Djokovice ve druhem setu. V prvnim jsem tam videl agresivni udery od Grigora a skvelou obranu a pak ve druhem spise uz to co tu popisujeme. Ale jak rikam, videl jsem jen highlights. Nejsem si ale jisty, jestli mu Rasheed dokaze pomoci s tou jeho hrou. Rasheed ukazal, ze tu fyzicku Grisovi zlepsil dobre ale uz spolu spolupracuji dost dlouho na to aby se menila i ta hra... Pokud ale nechce sam Grigor, tak se ase holt nikam dlouhodobe nedostanou...
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu, natáčí se tím směrem poměrně brzy před úderem....A ano, když se nad tím člověk zamyslí, tak je opravdu s podivem, že taková hráčka, jako je Aga, nezamaskuje do poslední chvíle, kam bude hrát. To svědčí o tom, že má s těmi údery nad hlavou velké problémy, že je asi vůbec ráda, že je spacifikuje, protože jinak si to nedovedu dost dobře vysvětlit.

Grigor - tak mě poprvé upoutal v Rotterdamu - snad v r. 2009, ale nevím určitě, jestli to byl ten rok - kdy hrál proti Rafovi a pěkně mu tam zatápěl. Sebral mu dokonce jeden set. A od té doby jsem ho začal sledovat. A když jsme u toho Rafy - tak vždy, když s ním hrál, sebral mu alespoň set. Loni v Monte Carlu to vypadalo už hodně nadějně, že by ho snad i porazil. Ale pak ho chytly ve třetím setu křeče a bylo vymalováno. No a když hrál s Rafou teď v Římě, tak dostal výprask ve dvou setech. A ani mi nepřišlo, že by mu to nějak extra vadilo. A co mě šokovalo nejvíce, bylo to, že když zabrali jeho trenéra Rasheeda, tak on se usmíval s prominutím jako měsíček na hnoji, a taky mi přišel hrozně laxní. Jako chápu, že se tam nebude rozčilovat nebo já nevím co, to je jasné. Ale přišel mi v tom obličeji i očích takový laxní prostě - říkal jsem si, že jestli Grigor, který má sklony k flákání, má vůbec toho správného kouče. Protože on by potřeboval trochu zvednout mandle. Takže mám o jejich spolupráci také pochybnosti. Máš pravdu, je u něho už dlouho na to, aby se výsledky jejich spolupráce projevily.

Jj, on jak má špatnou přípravu na ten bekhend, tak ve chvíli, kdy ho odehrává, ho nemá ve správné pozici před tělem. Pak ten švih není, a ani nemůže být, vůbec účinný.
Než jsem sem přestal chodit, tak vím, že J.M. sledoval Gríšu hodně pečlivě, a sledoval spoustu jeho zápasů, když měl možnost. Takže ten ho má načteného opravdu dobře.
Reagovat
smazaný uživatel
V tom zápase s Djokem to pak bylo více o Novakovi, to je fakt. Grigor samozřejmě ve třetím setu odešel fyzicky, ale Novak měl zdr. problémy, takže ho udolal. Myslel jsem tím hlavně to, že se očekávalo, že se tím vítězstvím odstraní ten psychický blok, kdy neuměl vyhrávat velké zápasy proti nejlepším hráčům.

A kdo jsou vlastně tví nejoblíbenější hráči a hráčky?
Reagovat
dadaft
jen co je pravda,
uvidíme jak to pude, až to tak snadno nepude.

jinak tvá vrozená skromnost, s níž si Angie nezapočítala mezi soupeřky, se kterými si bylo třeba dělat hlavu, je teda něco. ))
Reagovat
VlS
Tenis hraje super, ale jinak je tosociální blbka
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že konkrétně po tomto zápase neřekla nic špatného. Pokud se pletu, tak mě opravte...

Na tiskovce řekla tohle: "I'm confident, you know, and I really believe in my skills. I believe I can play with the best girls out there. She's top 10, so I respect her. She can play some really good tennis. I was really mentally prepared for anything, for a battle. I think that mindset kind of helped me realise whatever happens I can deal with it on the court," Bouchard reflected. "I was just really going for my shots. That was my intention. It worked."
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist