Bouchardová je zpět po další zdravotní pauze. V Bogotě si zajistila první letošní postup do druhého kola

4. 4. 2023, 11:17
Aktuality 21
WTA BOGOTÁ - Eugenie Bouchardová absolvovala v pondělí svůj první zápas od Australian Open. Na antukové akci v kolumbijské Bogotě porazila 6-3 6-2 Švýcarku Ylenu In-Albonovou, která prohrála už 12 setů v řadě, a poprvé od loňského října vyhrála utkání hlavní soutěže. O čtvrtfinále si finalistka Wimbledonu 2014 zahraje se čtvrtou nasazenou Kamillou Rachimovovou.
Profily hráčů
Eugenie Bouchardová (© AFP)

Eugenie Bouchardová patřila před devíti lety k největším hvězdám na okruhu. Nyní 29letá Kanaďanka hrála v sezoně 2014 semifinále Australian Open i French Open a finále Wimbledonu, v Norimberku získala svůj jediný dosavadní titul z turnajů WTA a v říjnu se vyšplhala na páté místo žebříčku.

Od té doby se však začala trápit herně i zdravotně a momentálně figuruje až na 327. místě hodnocení, přičemž členkou elitní stovky byla naposledy v roce 2019. Kvůli neustálým zraněním odehrála od začátku sezony 2021 jen 27 zápasů s bilancí 13-14.

Další comeback po zdravotní pauze podnikla loni v srpnu, tentokrát po problémech s ramenem trvajících 17 měsíců. Už na začátku probíhající sezony však přišly další potíže, rodačka z Montréalu kvůli otravě jídlem nedohrála kvalifikaci v Aucklandu a na lednovém Australian Open ztroskotala hned v prvním kolek kvalifikačních bojů. Následovala tříměsíční přestávka.

Nový pokus o návrat mezi elitu odstartovala v pondělí na dvorcích v kolumbijské Bogotě, kde startuje na divokou kartu od pořadatelů a hraje svůj první antukový turnaj od French Open 2020.

Proti Yleně In-Albonové sice dvakrát zaváhala na vlastním servisu, nicméně v utkání využila šest z deseti brejkbolů, ani jednou nepustila soupeřku do vedení brejku a za 79 minut slavila vítězný návrat. Švýcarka naopak protáhla svou krizi a už v šestém zápase po sobě neuhrála set.

Bouchardová má na dosah své teprve druhé čtvrtfinále za poslední dva roky. Loni v Čennaí, kde nakonec triumfovala Linda Fruhvirtová, podlehla ve třech setech Nadie Podoroské. Její další soupeřkou bude nasazená čtyřka Kamilla Rachimovová, s Ruskou se utká poprvé.

Podnik v Bogotě má tradičně slabší obsazení, z Top 70 dorazily jen Elise Mertensová a obhájkyně titulu Tatjana Mariaová. Mezi osmičku nasazených se vešly i hráčky figurující na začátku druhé stovky pořadí.

• WTA 250 BOGOTÁ •
Kolumbie, antuka, 259.303 dolarů
pondělní výsledky (3. 4. 2023)
• Dvouhra - 1. kolo •
Bouchardová (Kan.) - In-Albonová (Švýc.) 6-3 6-2
Jonesová (Brit.) - Párrizasová (3-Šp.) 7-6(3) 6-1
Rachimovová (4-) - Serbanová (Kypr) 7-6(3) 6-3
Pigossiová (6-Braz.) - Samudiová (Kol.) 6-1 6-0
Stevanovičová (Srb.) - Bassolsová (Šp.) 7-6(1) 7-5
Zhaová (Kan.) - Carléová (Arg.) 4-6 7-5 7-6(6)
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

21
Přidat komentář
Krisboy
Legenda bulváru is back!!! Big4 WTA se má čeho obávat. Jedna z mála skutečných osobností smile
Reagovat
makro99
no ta ženská rozhodně :) hele, pořád hrát na 3 GS v řadě (a na 3 různých površích) SF, SF, F, co by za to dnešní špička dala...
Reagovat
Krisboy
Ano, její sezóna 2014 je jedna z největších záhad moderního tenisu. A všichni si také pamatujeme, tak dopadla její konfrontace se skutečnou špičkou smile
Reagovat
George_Renel
Je zajímavé že u zlomu kariér dolů významných hráček staly naše tenistky.
Reagovat
vavrinec
Jak říkal s obdivem Jindřich Plachta, "krasavice inteligentní"!
Reagovat
Krisboy
Myslím, že ten to neříkal s obdivem smile
Reagovat
tommr
viděl jsem jen kousek zápasu ale Bouchard mi přišla že je na tom dobře fyzicky i herně. Kéž by to nebylo jen zdání a Bouchard se povedlo naskočit zpátky do tenisovýho kolotoče. Na okruhu hráčka jako je ona citelně chybí ...
Reagovat
rosm
Spíš citelně nechybí, nevím čím...
Reagovat
tommr
jde o populární hráčku která k tenisu přitáhne fanoušky. A hateři budou mít taky o čem psát ... smile
Reagovat
lenka258
Letí to...asi si všichni pamatujeme, jak jí dala Petra ve Wimbledonu kanara...pak vím, že se jí povedla AO a pak už jsem o ní moc neslyšela. Ranking tomu napovídá...
Reagovat
makro99
o ní se moc neslyší, ale za to jej jí dost vidět :)
Reagovat
lvicek
Jj, prave jsem to chtela komentovat :D. Povede se ji jednou za 3 roky vyhrat zapas a uz ma expresku a i clanek. Pak se divme, ze to Bara komentuje :D. (S nekym jsme tu nedavno diskutovali, jak to s temi medii funguje...).
Reagovat
Nola
snad neziarlis :D Genie je mi volna, ale to stazovanie je viac-nez smiesne, Barbora totiz nehra tento tyzden,

tie media a hlavne medialnu podporu /mainstream/ ti vysvetli team.wta, to je dbornik na slovo vzaty
Reagovat
lvicek
To s tim snad nesouvisi, ze Barbora tento tyden nehraje, ne? Pointa je, ze hracka nekde v druhe stovce nebo kde jednou za rok vyhraje zapas a dostane clanek (a neni to Ceska a nema s nami nic spolecneho). Nektere jine musi vyhrat turnaj, aby dostaly ten stejny prostor. To je holt ten marketing. Ovsem me je to jasne dost a pokud to ty nechapes, tak si najdi tu minulou diskuzi, kterou jsme tu vedli na tohle tema. Jinak mi ty tvoje reakce pripadaji dost z cesty tedy.
Reagovat
Nola
nevysvetlil team.wta?

chapem ta, ale zacni sledovat eurosport, koho tam v rekl. prestavkach neustale propaguju? - Serenu, Nadala a Federera, v pripade Sereny a Fedexa je to finale na GS stare uz par rockov.....k tomu tam bezi Laver Cup a.p.

v akej krajine ma povod tenis? v akych krajinach sa hraju najvacsie turnaje? v akych krajinach maju povod vsetci propagovani hraci?

odpoved si daj sama, obcas pustia medzi seba aj hracov z byvaleho vychodneho bloku, ale vacsinou sa jedna o baby, ktore maju vyzor Kurnikovej, alebo vyhrali GS ako nastrocne ako Masha..... pre nich nie je zaujimava ani Ash, ani Iga / nevyrazne typy/.... a dalsou ceresnickou je koniec kariery Mashy a ako dopadne Simona som velmi zvedava.......

Barbora nie je predajna.... ma na konte 1 GS, jej uspechy v debli nikoho mimo CR nezaujimaju, Martina a Lendl museli vymenit vlajocku aby sa zviditelnili, aj to o Lendlovi pisali ako o sampionovi, ktory nikoho nezaujima......

Barboru by malo tesit, ze sa zabezpeci na cely zivot, a vykaslat sa na nejaky establischment, tam neuspeje v pretekoch popularity s Genie, ktora nic poriadne nevyhrala
Reagovat
lvicek
Vsak s tim ja celkem souhlasim, tak to proste funguje...
Reagovat
makro99
největší turnaje se hrají odjakživa ve švýcarsku :D
všichni tenisti mají fáze nahoru a dolů, naštěstí na tenisportale jsou stálice, jejichž forma je vždy zcela konzistentní, tedy, kde je Nola, tam jsou média a establishment...
Reagovat
lvicek
Jo a nedostala jen clanek tady, ale evidentne i post na WTA strance na fb.
Reagovat
makro99
Jaaj, já sem chtěl odpo poznamenat, že ta diskuse o médiích byla určitě s Nolou, ale pak sem to polknul.. a už je to tu :D
Reagovat
makro99
média.. hele, hned nad náma je krásnej článek o argentinských antukářích, Schwartzman, Baez, i JMC je tam zmíněn... ale v diskusi tam není ani (vlčí:) noha - počet příspěvků O.
Naopak, hráčka čtvrté stovky vyhraje po půl roce zápas, nad hráčkou druhé stovky, a tady se diskutuje.. není to náhodou naopak, Bouchard lidi pořád docela zajímá, a proto o ní ta "média" píšou? :)
Reagovat
lvicek
No to jsou ty nelinearni efetky prave :D. A je to tak - zajem lidi o tenistky/tenisty holt neni dany jen tenisovym umem ;).
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist